Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Koleginica je danas krenula da instalira wallet i stavila šifru kao zaštitu. Koju je zaboravila u roku od odmah. Može da se javi na telefon i da spusti kontrolni panel.
Da li ima pomoći bez hard reseta?

1. Moze li uopste da se uradi hard reset bez sifre? Iz Recovery mozda!?

2. "Ako je telefon povezan sa Samsung nalogom i internetom, preko findmymobile.samsung.com (findmymobile.samsung.com in Bing) može da se izvrši Remote Unlock. To je najčistije rešenje bez gubitka podataka"

Јел се још некоме десило да battery health падне на 99% након 10ак циклуса? И да се датум првог коришћења ресетује после сваког фабричког ресета?

Treba da uzmem neki backup telefon preko operatera.
Ili ću uzeti S25 ili S26 mali. Ne zanima me plus ili ultra.

Da li dodavati novac za S26? Nije neka razlika, ali ako vrijedi dodati zašto da ne. Znam da je noviji, da ću imati duži softverski Support, ali ništa od toga Relano nije bitno jer će se telefon koristiti 2 godine po jedan dan nedeljno i ljeti češće.

Dakle baterija i ekran?

Ja koristim od googla, i to mozda poslednjih 2god. Cime mi se pojavila kao opcija znao sam da se ide u pravcu da se jedna ukine i naravno da nece da bude njihova posto je Android njihov.

Ima li neke opcije da se u onom glavnom prozoru galerije izaberu slike tj. albumi iz kojih će se prikazivati fotografije? Ne želim da mi se tu vrte slike iz vibre, wa, telegrama i ostalog i da mi prave bespotrebnu gužvu? Znam da može dole da se ide na albumi pa da se bira tipa ako hocu samo kameru, ali mislim da je to kontra pravac. Više bih voleo da u ovom glavnom prikazu imam slike kamere i eventualno ss i download, a sve ostalo ako mi treba da čeprkam po zasebnim albumima. Ja idalje stojim iza toga da je Samsungov softver miljama ispred kineza, ali dve stvari koje su mi više legle kod kineza je taj prikaz u galeriji (koji možda može i ovde da se podesi, ali ja ne nalazim) i odsustvo standrdnog zaključavanja aplikacija, gde se na app namesti sifra ili otisak i tjt. Ova Samsung peripetija sa sigurnim folderom uopšte nije to što meni treba. Koliko vidim ona pravi nove aplikacije kao second space i njih ubacuje u zakljucan folder. Ne, hocu samo jednostavno zaključavanje postojeće aplikacije na otisak. Ako neko ima rešenje za ova dva problema bio bih zahvalan...toliko mu fali da bi mi one ui bio savršen.

Probao možda da selektuješ šta se prikazuje u essential albums?

To samo utice kada se prebaci na Albums tab, u onom prvom tabu po defaultu izlazi sve hronoloski..

I mene nervira iskreno, zato primarno koristim Google Photos

Meni se jedino dopada npr na wapu sto mozes da stavis da sta god ti stigne ti moras da kliknes da preuzme u telefon, i tako sam sebe barem na tom frontu zastitio od silnih gluposti. Plus imas nekakav mutan preview pa mozes da procenis da li je korisno ili neka glupost 🤦‍♂️
E to viber nema, jer je i ovako pistolj od aplikacije ali je svi koristimo zbog drugih gluposti (firma u mom slucaju)

E to viber nema, jer je i ovako pistolj od aplikacije ali je svi koristimo zbog drugih gluposti (firma u mom slucaju)
Ima opcija kao što je @Jerry Drake napisao da ti se ništa ne čuva u galeriji dok ne klikneš na sliku ili na sačuvaj (ne sećam se, davno sam to uključio i spasio se 😂)...

Ima opcija kao što je @Jerry Drake napisao da ti se ništa ne čuva u galeriji dok ne klikneš na sliku ili na sačuvaj (ne sećam se, davno sam to uključio i spasio se 😂)...
Ja trazio al nisam nasao... Ili je negde zakopano ispod pa da ne provaljujem

pre neki dan uzeh 25 ultru a dosadasnji s25+ ode zeni. Zasto na ultri.nemam br.ciklusa i health baterije. Na + imam....

Ja trazio al nisam nasao... Ili je negde zakopano ispod pa da ne provaljujem
Probaj ovako, dole desno tri tačkice, tj. More > Settings > Media > Save to gallery ili Auto download media, kod mene je sve isključeno

viber.jpg

Koleginica je danas krenula da instalira wallet i stavila šifru kao zaštitu. Koju je zaboravila u roku od odmah. Može da se javi na telefon i da spusti kontrolni panel.
Da li ima pomoći bez hard reseta?
Zanima me dokle ste sa ovim, uspeli uraditi nesto?

Meni se jedino dopada npr na wapu sto mozes da stavis da sta god ti stigne ti moras da kliknes da preuzme u telefon, i tako sam sebe barem na tom frontu zastitio od silnih gluposti. Plus imas nekakav mutan preview pa mozes da procenis da li je korisno ili neka glupost 🤦‍♂️
Isto je i na viberu, ustvari još bolje jer preview nije mutan pa bolje možeš da vidiš dal ćeš sačuvati

Јел се још некоме десило да battery health падне на 99% након 10ак циклуса? И да се датум првог коришћења ресетује после сваког фабричког ресета?
Претпостављам да нико није био у оваквој ситуацији. 😃

Nazad
Vrh Dno