Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ako neko koristi, jel vam radi uopšte Nova launcher?
Radi bez problema, mada ga sada trenutno ne koristim.
Da li ima vlasnika S25U koji su prethodno imali S24U i S23U? Kakvi su utisci i vredi li prelazak?

Ja sam jos na S23U, smatrao sam da mi nije neophodan upgrade prosle godine na S24U, ali sad se razmisljam da li da idem dva koraka napred sa S25U ili mozda S24U. Cena 25ice bas vidno pada na oglasima iz dana u dan, a S24U ne mrda sa cenom, ako ovako nastavo trend, mozda se susretnu sa cenama za neki mesec.
Nema dileme S25U, imao sam i S23U i S24U i mogu da kazem da su tu negde sva tri a ipak je ako nista drugo S25U sa novijim cipom i mladji za generaciju od prethodna dva.

Koristio sam S23U, S24U sam zaobišao, inače menjam telefon svake godine(nekako mi S23U bio bolji), S25U radi sve odlično s obzirom da još uvek nema novog firmware-a, OneUI 7 posle dan navikavanja prihvatljiv - da bude zabune radi dobro(malo se razlikuje od OneUI 6.1), kamera dobra, telefone sam možda 4-5 puta punio na fast i jednom bežično - tako da me ne interesuje šta se dešava sa brzim punjenjem, kupio sam punjače Anker (25W, 30W, 120W), Baseus (25W, 65W), Samsung 25W, pa ih koristim po potrebi (kad koji dohvatim), u autu punim preko kabla na USB C - nikada nisam bežično punio, obično punim kada padne na 15-20% i punim do 100%, sa baterijom nikada nisam imao problema...
Dizajn telefona subjektivno mi je odličan, ''form factor'' bolji od S23U - dobro ''leži'' u ruci, čak mi je i plastika oko kamera bolja nego na S23U - manje ''šljašti''
Da li vredi - meni lično Da, i ne da radi fluidno - nego ''leti''

8:30h, oštro sunce napolju direktno naciljano u ekran S25+ i sa lakoćom se sve vidi i na mestu gde je sama kugla sunca i tekst se čita lako. Sa i bez sunčanih naočara. A Iphone 12 mini pored izgleda kao ugašen a na najjačem osvetljenju je. Procesor i ekran su baš za pohvalu na s25. Nijedan lag do sada.

Imam jedno pitanje, molbu. Da li je neko voljan da snimi sa S25U 4k snimak nocu i da odradi uplaod da bi video sam kvalitet snimka u nocnim uslovima. Ovo sto gledamo na YT-u je sve kompresovano itd. Najbolje direkno iz telefona na google drive i sl. Ako je neko voljan eto :)

Prvih 24h korišćenja i mogu reći da sam baš zadovoljan. Jedino mi je čudno što nema još security update-a. Proverom kaže "imate poslednji" a stoji decembar 2024.

Prilozi

• Screenshot_20250222_132331_Settings.jpg
    Screenshot_20250222_132331_Settings.jpg
    57 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20250222_132316_Software update.jpg
    Screenshot_20250222_132316_Software update.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 43
Oglasi nisu merilo vrednosti, cene su iste kao svake godine od 1000€-1500€ u prvih mesec dana, ''roba'' se nabavlja iz celog sveta - poreklo i garancija upitni, ili se telefoni kupuju na ugovor pa prodaju kako bi se obezbedio brz novac koji se posle vraća ili se ni ne vrati...
Samsung S25 Ultra je dobar telefon - bez bt funkcije na s-pen-u...

Cene u legalnim prodavnicama se i ne menjaju. Evo i sada s24u košta isto kao kad se pojavio, jedino što ponekad daju neke poklone.
Ono što jeste činjenica je da je cena s25 pala na oglasima kao nikad ranije. Prošle godine u februaru je s24u bio skuplji. Još malo pa će se izjednačiti cena s25u i s24u, što nikada nije bilo. Sve to je pokazatelj da s25u ne donosi ništa bolje od s24u.

Od danas na S25U, svakako za par dana iznecu detaljno misljenje, jer dosta stvari sitnih su drugačije.

Kada mogu da se očekuju pokloni za uzimanje S25U? I kada se očekuje novi sat i nove buds slušalice?

ali cela zajednica koja je imala s23u je bila pri tom stavu ne kupujem novi ovaj radi odlično.
Kolega do mene u kancelariji je dan danas oduševljen svojim S22 Ultra. Ne pada mu na pamet da ga menja.
Znam mnogo, mnogo ljudi kojima ne pada na pamet da menjaju iPhone 13/13 Pro/13 Pro Max iz prostog razloga jer im radi kao sat.
Suština je menjati fon na 3-4 god ako hoćeš osetiti neki napredak. I taj napredak neće biti Bog zna kakav, ruku na srce.

Ja sam par puta pokusavao da se nateram da predjem na iPhone (malo je off topic,ali nije cak ni vezano za Samsung..uopste je za Android),ali nikada nisam mogao iz razloga sto mi je software monoton (treba izdrzati dve,tri godine sa software-om gde je sve monotono) i gde ne mozes cak ni melodiju zvona da biras,nego samo ponudjeno ili "uz pomoc stapa i kanapa"...ali znam i ljude koji su jednom presli na Apple i vise ne menjaju..na stranu sto sam ljubitelj Samsung software-a (do poslednje verzije,ali navicicu se)

Ako neko koristi, jel vam radi uopšte Nova launcher?
Što bi koristio novu, nava launcher se više i ne ažurira, otpušteni su i svi developeri osim jednog, ne radi dupli tap, nema srpski i nikakvu prednost ne vidim da se nova launcher koristi.

Nije offtopic, pričamo. Zato i služi forum.

Apsolutno se slazem i podrzavam!
Da ovo niko ne shvati licno!!!!

Ja sam dobio negativne poene za mnogoooo manje stvari jer sam pitao za misljenje u "pogresnoj" temi, mogao je neko da mi skrene paznju od admina ili samo obrise poruku a pritom nista strasno nisam uradio, cisto radi iskustva drugih korisnika ali bio sam nov pa udri!

Ne bi me zacudilo da me sada i banuju zbog ovoga!

Ja sam se sada nesto opet zagrejao za S25U ali videcemo ne zuri mi se, koliko sam ja nekada lozio na olovku jos od Note 3 kojeg sam koristio 100 godina, sada je pocela da me "nervira" tj vise bih voleo vecu bateriju jer JA olovku vise ni ne koristim...

Da li su ti ove nove baterije stvarno mnogo bolje "starih" ?

Ja sam par puta pokusavao da se nateram da predjem na iPhone (malo je off topic,ali nije cak ni vezano za Samsung..uopste je za Android),ali nikada nisam mogao iz razloga sto mi je software monoton (treba izdrzati dve,tri godine sa software-om gde je sve monotono) i gde ne mozes cak ni melodiju zvona da biras,nego samo ponudjeno ili "uz pomoc stapa i kanapa"...ali znam i ljude koji su jednom presli na Apple i vise ne menjaju..na stranu sto sam ljubitelj Samsung software-a (do poslednje verzije,ali navicicu se)
Moja tacka gledista je da je za nijansu u izradi bolji iPhone od Samsunga, znaci jedva primetno ali za pare koje kostaju prednost dajem jabuci.
Ja igrom slucaja bas sam isaltovao telefone u poslednjih mesec dana tj sa S23U na iP16PM pa nazad na S24U pa opet nazad na 16PM i sada na S25U (Ja i kolega sa S24U nisamo znali sta cemo pa smo se tako menjali 🤦‍♂️ :ROFLMAO: )
Samsung radi dosta ispod haube sto niko ovde ne pominje ili ne primecuje to mogu da vam kazem. Zato sam i tako kao lud mejao te telefone, jer dok sam ne probam ja ne znam sta je, svi vrte po YT-u kao pokvarene ploce jednu istu stvar i sve se zasniva na specifikacjama koje mozes na svakom mestu da procitas, a niko o tim sitnim stvarima ne prica o kojima cu za koji dan da napisem sve sta je drugacije, samo da detaljno prosetam telefonom kroz sve.

Sta god da uzmes fenomenalno je, doduse na Apple-u imas 2-3 koraka vise sto na Andoridu nemas ali to nije skupa cena za telefone koji su fluidni nevrovatno dobro. Premda sam primetio da su im animacije problematicne tj kao da su pisane za rezim od 90Hz i potpuno sam ubedjen da ne rade kao 120Hz. Bukvalno treba da se napise animacija da bude ista samo sto je za 120 slicica u sekundi a da ostane isti osecaj i recept koji je bio i na 60Hz. Tu mi malo kasne a i kada se pise malo o tome, trazi po netu ima dosta ljudi koji su isto primetili cak i testirali sa ovim brzim kamerama...
U pocetku sam ja bio isto, samo sto ne iskocim iz koze svoje sto sam uopste presao na jabuku, ali kako dani prolaze sve manje me je to pogadjalo, koristio sam telefon, naso alternativne solucije oko aplikacija koje sam koristo i sve mi je lakse bilo tj nisam osecao toliki gubitak zbog tranzicije sa Andorida na iOS. Falila mi je tastatura ali navikao sam se, premda ako biram uvek Andriod bi bila tacnije Gboard... Sada ce reci svi imas Gboard na iOS-u ali taj Gboard nije ni 1/5 od ovoga na Androidu :D i mogu da kazem da se brdo aplikacija mora platiti za neke bas banalne gluposti tip aplikacija za slike tj pozadine... Bukvalno ta politika AppStore-a ih ubija po meni...
No idalje ostaje da mi vise lezi iskljucivo Samsung i da mi vise neke stvari odgvaraju tu. Ali ne treba takodje zaboraviti da i jabuka se priblizava androidu ne tako vidljivo i javno ali da se priblizava, da priblizava se.
Vidno je po samim azuriranjima iOS-a da neke stvari pocinju bolje da rade kod njih npr kopiranje teksta sa slike, na 18.1 je radilo ocajno, sta prepozna kao tekst prepozna sta ne ne. Dok sada bas lepo radi sa 18.3.1.. Eto to sam ja primetio jer se stalno tu vrtim dok to niko i ne pominje i niko ne pise o tome u npr changelog-u. To su ispod haube poboljsanja i to je to... Dok npr to na Samsung-u sije..
Vise necu moci to da pratim jer nemam njihov telefon..

Ali eto da ne skrecemo mnogo sa teme, verujem da svako ima sta da kaze sa svoje tacke gledista ko god da je presao iOS-a na Android i obrnuto :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno