Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Evo šta kaže ChatGPT
-----
U principu, IMEI broj na kutiji telefona i u podešavanjima uređaja treba da bude isti, jer je IMEI jedinstveni identifikacioni broj koji identifikuje konkretni hardver mobilnog telefona.

Ako se IMEI broj sa kutije i onaj iz podešavanja razlikuju, to može ukazivati na jedno od sledećeg:

1. Zamena matične ploče – Ako je uređaj bio na servisu i menjan je matični deo koji sadrži IMEI, moguće je da nije ažurirana nalepnica na kutiji.

2. Kutija nije originalna – Možda kutija ne pripada tom konkretnom telefonu (npr. telefon i kutija su pomešani pri prodaji).

3. Uređaj je prepravljen ili je reč o prevari – Kod nelegalno prepravljenih telefona (npr. „refurbished“ iz nesertifikovanih izvora), može doći do razlike u IMEI brojevima.

4. Dual SIM modeli – Imaju dva IMEI broja (jedan za svaki SIM slot). U tom slučaju, proveri da li je na kutiji naveden IMEI1, a u podešavanjima gledaš IMEI2 ili obrnuto.

Provera:
Uvek možeš proveriti IMEI telefona direktno na uređaju pozivanjem koda *#06# — tada će se prikazati svi IMEI brojevi uređaja.

-----+
Naravno da dobijeno *#06# se razlikuje od kutije

Nema druge: reklamacija!

Ne može tebi ni jedan restore da vrati drugačiji imei u telefon...takve stvari se ozbiljno plaćaju servisima. Ono što je u about phone treba i da je na kutiji.
Такве стври ни један сервис не жели да ради.. Ресторе имеи можда али уз добре доказе да се ради о истом телефону. Закон је захбан за такве ствари.

@pajser.china у уговору је уписан имеи са кутије телефона. Прилично је јасно да се имеи и сериал намбер не слажу у телефону не слажу, шта ће тражити да доказујеш, стај тунед...

A koji broj pise na tray-u za sim karticu?

****** to je jedini nacin da vidis sta je "hardverski", sem ako i sim tray nije zamenjen :D

Evo ishoda oko različitih IMEI.
Yettel je bez komentara prihvatio reklamaciju posle dokumentovanih primedbi, danas (sutra) dolazi kurir sa novim telefonom a stari vraćam.
Mrzelo me da istražujem dalje, pogotovo što su pristali da stari zadržim par dana dok ne prebacim novoformirane podatke i instalacije.
Case closed

Evo ishoda oko različitih IMEI.
Yettel je bez komentara prihvatio reklamaciju posle dokumentovanih primedbi, danas (sutra) dolazi kurir sa novim telefonom a stari vraćam.
Mrzelo me da istražujem dalje, pogotovo što su pristali da stari zadržim par dana dok ne prebacim novoformirane podatke i instalacije.
Case closed
Браво, брате, баш сам срећан због тебе!
Јел имаш онда право на промотивни поклон?

Cim su prihvatili bez pogovora znaci da nisi prvi koji se zalio na to, a ni poslednji verovatno..

Momci, ko je presao sa s24 ultre na s25 ultru.
Isplati li se promena? Ima li neke bitnije razlike?
Planiram da zamenim 24U za s25U ili cekati sledeci model

Koliko se dugo čeka na odobrenje promocije? Poslao sam u nedelju i za sada piše samo da je prihvaćena.

Ja sam cekao dva dana od prihvatanja do odobrenja (5-7 april)

Upravo sam dobio mail od Samsunga da aam odbijen za promociju.

Prilozi

• Screenshot_20250423_093912_Gmail.jpg
    Screenshot_20250423_093912_Gmail.jpg
    152.7 KB · Pregleda: 78
Da li to znači kraj promocije ili si negde pogrešio tokom registracije? Jako me zanima jer planiram kupovinu do kraja meseca.

Ne verujem da je kraj promocije. Pokušaću ponovo i dostaviću im ugovor sa A1, to im nisam dostavio. Slikao sam samo račun i kutiju od telefona sa IMEI brojem.

Javi da li je uspelo.

Ali glavna kvaka je da je mob. kupljen 22.03 - video sam tvoj raniji post (govore o "unutar promo perioda"). A promocija je od 27.03. Sa druge strane, ima ljudi @SMob kojima je potvrđena aplikacija a dobili mob. još ranije od tebe.

Ali glavna kvaka je da je mob. kupljen 22.03 - video sam tvoj raniji post (govore o "unutar promo perioda"). A promocija je od 27.03. Sa druge strane, ima ljudi @SMob kojima je potvrđena aplikacija a dobili mob. još ranije od tebe.
Šalji i ugovor. Meni stiglo da je odobrena, slikao sam imei sa kutije i račun zalepljen uz ugovor, na računu 31.01.

Šalji i ugovor. Meni stiglo da je odobrena, slikao sam imei sa kutije i račun zalepljen uz ugovor, na računu 31.01.

HVALA! Nego šta ću!
Evo čekam gospodu iz Yettela da spreme dokumentaciju - rekoše sekretarici da su prezauzeti...

Inače malopre dobih novi aparat sa istim IMEI u podešavanjima i na kutiji (gle čuda može i tako - apropo priče u nazad)

Nazad
Vrh Dno