Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Isključen mi VoLTE već 20ak dana i sad sam se uverio da nije ni do toga. Bukvalno držim telefon u ruci, a stiže mi sms propušten poziv pre 2 minuta. Sad sam ponovo uključio VoLTE na obe kartice. Mislim da sam ispucao sve opcije i pomirio se da je do exynosa i da će se ovo dešavati s vremena na vreme.
Nažalost neki primerci imaju taj problem. Pisao sam već ranije o tome da sam moj čak nosio u servis na reklamaciju...

Isključen mi VoLTE već 20ak dana i sad sam se uverio da nije ni do toga. Bukvalno držim telefon u ruci, a stiže mi sms propušten poziv pre 2 minuta. Sad sam ponovo uključio VoLTE na obe kartice. Mislim da sam ispucao sve opcije i pomirio se da je do exynosa i da će se ovo dešavati s vremena na vreme.
Pa da je do procesora to bi svakom bilo,ne slažem se sa tobom.Ja imam S24plus sa exy i nije se dešavalo da sam nedostupan. Obe kartice uključen volte

Meni se dešava da sam nedostupan sa VoLTE uključenim. S24+ snapdragon

Ni ja na ultra nemam problema sa gubljenjem mreže, ali da signal jeste slabiji ,jeste. U zatvorenim prostorijama neretko mi bude jedna ili dve crte ,i na osnovu tog mogu da shvatim da neko ima problem sa tim da je nekad nedostupan .Al kažem, ja nisam imao takvih problema ..

Uspeo sam pronaci QR kod za esim. skenirao dodao sve ok. kako sad mogu odabrati koja kartica mi je za mobile data, koja za pozive, ? posto imam dve, jednu nasu yettel esim, i jednu francusku obican sim. pa mi treba sad da francuski sim koristi mobile data a za pozive i sms yettel. Na iPhone to moze da se odabere
pa zato pitam

Uspeo sam pronaci QR kod za esim. skenirao dodao sve ok. kako sad mogu odabrati koja kartica mi je za mobile data, koja za pozive, ? posto imam dve, jednu nasu yettel esim, i jednu francusku obican sim. pa mi treba sad da francuski sim koristi mobile data a za pozive i sms yettel. Na iPhone to moze da se odabere
pa zato pitam
Konekcije, pa sim manager i samo klikćeš po ovim stvarima i podešavaš šta da ti bude primarno. Nema lakše

Prilozi

• Screenshot_20241031_182412_Call settings.jpg
    Screenshot_20241031_182412_Call settings.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 201
Konekcije, pa sim manager i samo klikćeš po ovim stvarima i podešavaš šta da ti bude primarno. Nema lakše
da, ali onda mi je ta primarna i za sve ostalo, mobile data, pozivi, sms,... ne mogu posebno da odaberem jedni za mobile data a drugu za pozive? ili bez obzira koja je primarna da iskljucim mobile data?

Cek, sad cu da vidim, nisam video to da imam.

edit.

Nemam a to

Prilozi

• Screenshot_20241031_191757_Call settings.jpg
    Screenshot_20241031_191757_Call settings.jpg
    64.7 KB · Pregleda: 68
  • Screenshot_20241031_191808_Call settings.jpg
    Screenshot_20241031_191808_Call settings.jpg
    35.9 KB · Pregleda: 130
Moj Samsung je verzija sm-s921u1
baseband version: S921U1UES3AXI1
Da li moze da se promeni CSC fajl ili tako nesto?

pa zato pitam
Mislim da u isto vreme mogu samo 2 kartice da budu aktivne. A kako odabrati ne znam, nisam kombinovao 3 kom.
..Nesto razmisljam kako se priblizava izlazak S25, da prestanem sa daljim azuriranjem tel, bar do polovine sledece god.

Mislim da u isto vreme mogu samo 2 kartice da budu aktivne. A kako odabrati ne znam, nisam kombinovao 3 kom.
..Nesto razmisljam kako se priblizava izlazak S25, da prestanem sa daljim azuriranjem tel, bar do polovine sledece god.
Ja ima dve kartice. Jednu obicnu sim i jednu esim. Ali nemam u podesavanjima onu opciju za odabir koja kartica je za sta. Mozda jer kad sam prvi put upalio telefon i poceo sa podesavanjem sistema nisam imao sim kartice u njemu, vec sam ih kasnije ubacio

Kada mi na D 23 U imamo to , morate i vi na najjačem modelu to da imate
Samo malo pogledajte
podešavanja - veze - sim menadžer -i tu vam je to

Nemam to . U Sim manager imam samo Primary SIM, i tamo mogu odabrati koja mi je primarna . Reglo ili Yettel, nema drugo, ta koja je primarna ta je primarna za sve.

Ebiga
Vidi u nekom servisu ili uradi factory reset pa sta znam ne razumem se u toliku matematiku

Mozda je neko pisao o tome al ne nadjoh. Da li je moguce aktivirati promocinu za ove poklone sa ugovorom iz A1? Tel nema fiskalni racun.

Ima ugovor, nema fiskalni. Produzen ugovor i uzet tel uz ugovor. Da li je neko uspeo da aktivira sa ugovorom ili mora fiskalni?

MTS ne daje fiskalni račun i odradio sam svojevremeno promociju za suprugu uz S24 plus samo preko ugovora, ali koliko znam u A1 kada god sam uzimao uređaj (nebitno telefon ili sat) uvek sam dobijao i fiskalni račun.

Ima racun ali pise da nije fiskalni.

Prilozi

• IMG_20241101_173618.jpg
    IMG_20241101_173618.jpg
    133.9 KB · Pregleda: 131
Posalji sliku i tog racuna i ugovora, trebalo bi da ce proci.

Ma, moze se u sms i phone app odrediti sa koje kartice da se pise ili poziva. Uglavnom tako je na USA modelima od sada i OneUi 6. Skroz su sakrili tu opciju.
Imas najgoru usa verziju telefona nazalost. Neko je nekad radio rebrending tih telefona sa U oznakom ali ne mogu da se setim ko sa foruma pa da ti da proceduru sta tacno odinom mozes i smes da ubacis a da ne zeznes.

Imas najgoru usa verziju telefona nazalost. Neko je nekad radio rebrending tih telefona sa U oznakom ali ne mogu da se setim ko sa foruma pa da ti da proceduru sta tacno odinom mozes i smes da ubacis a da ne zeznes.
Moze da se instalira porto riko firmware bez problema. Kazu da uz taj PTC CSC ima ta sim podesavanja. Uglavnom sve verzije s24 usa i canada imaju isti problem. Jedino porto riko je normalan

Da li se može na Samsungovom ui ubaciti u ovaj klizni meni prevod sa ekrana. Na Nord 2 telefonu sam to imao, to je OxigenOs podržavao.

Prilozi

• Screenshot_2024-11-01-23-07-51-76_b783bf344239542886fee7b48fa4b892~2.jpg
    Screenshot_2024-11-01-23-07-51-76_b783bf344239542886fee7b48fa4b892~2.jpg
    86.5 KB · Pregleda: 130
Zadrži ekran na sredini u dnu i imaš prevod.

Prilozi

• Screenshot_20241102_000715_Google.jpg
    Screenshot_20241102_000715_Google.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 110
Nazad
Vrh Dno