Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ako ekran stvarno izgleda tako kao na slici u tamnoj prostoriji, mislim da bismo se svi složili da to ne valja. Izgleda kao LCD kom probija osvetljenje koje se nije ni smanjilo kako treba iako je mrak. To se vidi čak i po Google logou i belim slovima koja sijaju jako i nemaju jasne ivice kao da se osvetljenje zaglavilo na nekom višem nego što je potrebno za tako tamnu sobu.

Ja u kući dva Xiaomi i jedan S24+. Svi izgledaju identično u mrklom mraku. Full je taman ekran, super boje i nema grain nikakav. Nisam ćorav, šta više baš sam sitničar i komentsrisao sam slabe uglove gledanja (color shift veliki) čim sam ga kupio. Ovo mi je inače prvi Samsung pa nisam ni fan, da tako izgleda u tami odmah bi išao na oglas jer ga često koristim u tim uslovima.

Ako je telefon koji tako izgleda nov, originalan i nema šanse da je neki zamenski ekran lošeg kvaliteta na njemu... Onda jedino ostaje da postoje primerci sa problemima i oni bez.

Znaci danju na suncu ,pritom pretpostavljam i pod sijalicama ,u zatvorenim prostorijama ,se ne vidi i kako si rekao iznad ,bolji je od xiaomi-ja ? To spada u 95+ % našeg korišćenja .. Jasno je da nije savršen (sta jeste ?) ,ali ako moram da biram kad ce ta nesavrsenost da se manifestuje ,biram da to bude kad spavam :) .
danju ima losu reprodukciju boja, zuckastu tintu preko ikonica, samo direktno na suncu je to sve manje vidljivo a nocu je ovaj problem bas izrazen, tako da nije dobar ni danju ali bolje nego kad ti ovaj grany bode oci

Ma užasan ekran, kao da je Nokia 3310. 🤣

Bože me sačuvaj šta sve neću da pročitam ovde. Evo čitam na S24U i razmišljam da li imam isti telefon ili neki specijalni primerak.

Ekran je svetao, boje dobre (ne previše napucane a la samsung), čak i sa hydrogelom preko ekrana je refleksija manja nego kod drugih telefona i može da se koristi napolju dok prži sunce.

Grain sam primetio na sivoj pozadini kad sam u mračnoj sobi buljio u ekran dok je bio na ~10% osvetljenja. Bolje da ekran ima grain nego da me peku oči kao kad sam koristio S22U (kanta najveća).

Ja sam se pre kupovine naravno informisao o tom famoznom problemu i svesno sam kupio telefon. I ni najmanje se nisam pokajao zbog toga. Po meni najbolji Samsung do sad.

Evo čitam i ja ove komentare za ekran, ne vezujem se za telefone, prošlo me to i pričam realno... ali ljudi crna je crna u mrklom mraku, boje su taman kakve trebaju po meni da budu i osvetljenje je odlično za sada.

Neko je gore podijelio screen radi pređenja i to stvarno nije ok, i meni prvom bi smetalo. Tako da je to definitivno nešto od modela do modela.

Meni ovo sto je zekazz postavio izgleda, uz duzno postovanje i clana i Novog Pazara, kao neka "Dubai" replika koja je nekim kanalima stigla do NP. Amoled ekran ne može onako da izgleda u mraku, onako mi je "probijalo" osvetljenje na LCD-u iz 2010. godine.

Bože me sačuvaj šta sve neću da pročitam ovde. Evo čitam na S24U i razmišljam da li imam isti telefon ili neki specijalni primerak.

Ekran je svetao, boje dobre (ne previše napucane a la samsung), čak i sa hydrogelom preko ekrana je refleksija manja nego kod drugih telefona i može da se koristi napolju dok prži sunce.

Grain sam primetio na sivoj pozadini kad sam u mračnoj sobi buljio u ekran dok je bio na ~10% osvetljenja. Bolje da ekran ima grain nego da me peku oči kao kad sam koristio S22U (kanta najveća).

Ja sam se pre kupovine naravno informisao o tom famoznom problemu i svesno sam kupio telefon. I ni najmanje se nisam pokajao zbog toga. Po meni najbolji Samsung do sad.
hahahha bolje da je crno-beli onda da te jos manje peku oci. Ma ekran je prva liga stvarno vidi se na suncu 🥲
Meni ovo sto je zekazz postavio izgleda, uz duzno postovanje i clana i Novog Pazara, kao neka "Dubai" replika koja je nekim kanalima stigla do NP. Amoled ekran ne može onako da izgleda, onako mi je "probijalo" osvetljenje na LCD-u iz 2010. godine.
telefon je u garanciji iz a1, nije replika 100% samo su losi ekrani

@Zekazz

To onda znaci da je kontrola kvaliteta na niskom nivou, ako to prolazi do krajnjeg kupca. To bih odmah vratio, jer definitivno tako ne izgleda ispravan ekran.

Moguće je zaista da im qc nije na zavidnom nivou na ultri , ali nemaju sve ultre taj problem, ali moram reći ovima koji se cude kako ih hvalimo, imam s24+ snapa HK verziju koju su isto pljuvali u februaru na redditu da ima grain i probleme , moj primerak ima savršen ekran , ekran je najbolji do sad koji sam video nema ni truncicu bilo čega. A najviše koristim upravo sa osvetljenjem do 10% i extra dim pritom. Da se ne ponavljam više, ekran je boli glava i ubija u QHD, i naravno ima malo bolju gustinu nego ultra i dpi i za mene je najvece zadovoljstvo na s24+ seriji.

Xiaomi 14 ima vrhunski ekran, odlične boje, vidi se jasno i lepo na direktnom suncu i vrlo je oštar i precizan, ali Samsung valjda bar sa ekranima ne bi trebao da ima probleme. Ovo sa fotografije je baš loše, jel to spada u garanciju? Ne znam kako servisi na to gledaju, da ne bude ono radi ekran normalno i reklamacija se odbija. Ne znam da li ga i oni testiraju tako u mrklom mraku i pored nekog drugog telefona. Jel može neko od vas ko ima ekran bez greške da postavi fotku u istim uslovima da vidimo kako treba da izgleda?

Da dodam da sam juce brzinski bacio pogled na s24u, zatvorio sam se sa drugarom u WC bez svetla i na 0-5% nisam primetio na Google homepage da ima grain. Cek, ovo zvuci pogresno, ali sam samo telefon drzao u ruci. :ROFLMAO:
Rekoh aj uzecu, zovem, prodat, tako da neki drugi put 😁
P.S. I molim vas, nije grany ekran, to je blize baki nego tackicama

Ja sam od izlaska do S24U do sada pogledao 10tak Ultri i sve su imale grain na niskom osvetljenju, neka vise neka manje…

@Zekazz

Prijatelju udji molim te na: https://testmyscreen.com/ pa na „gradient colors“ i slikaj nam uporedo sa nekim krstenim ekranom narocito i zelena, siva, crvena, mada i tu se vidi na svim bojama, bruka…

A što ste morali obojica da uđete da bi ti video da li ima grain?
Da bi bilo erotičnije i vama zabavnije ovde.
A i da on gleda ono sto ja gledam jer nije cuo za taj problem

@StefanGTR sta ako ima foliju? Generalno ljudi uzimaju Mobile outfitters koji je kao prezervativ, i slika je bezveze cesto. Dtugsr ima to na s23u i sve je u linijama i neravninama tako da ekran deluje kao na nekom telefonu od 100e

Nemoj da se lazemo, ceo zivot koristim zastite za ekran, nikad nisam video toliko losu zastitu, a koristio sam ih od 1e do preko 30-40e (bacanje para po meni) Uostalom i sam sam testirao S24U bez zastite, pa sam na kraju vratio sljamsungu i zastitu i masku i telefon, a dobio popust na frizider… 😂

Sta to fali s22 ultra ekranu zivo me zanima?

S23u kod mene, a supruga 24u. Koristio 24u i iskreno meni se ravan ekran nije sviđao. Takođe problem sa ekranom imam ali ne toliko izraženo. Jedva je uočljivo da ljudi nisu pisali ne verujem da bi provalio.

evo kako da proverite grany, odete na google pocetnu u totalno mracnoj sobi i osvetljenje na automatsko, ovaj drugi telefon je xioami 14, ovde se bas primeti
Moj HTC M8 ima bolji ekran od te Ultre. Vrati to nazad ako možeš. Ovo je baš velika razlika i izgleda kao ekran od Sagema.

Xiaomi 14 ima vrhunski ekran, odlične boje, vidi se jasno i lepo na direktnom suncu i vrlo je oštar i precizan, ali Samsung valjda bar sa ekranima ne bi trebao da ima probleme. Ovo sa fotografije je baš loše, jel to spada u garanciju? Ne znam kako servisi na to gledaju, da ne bude ono radi ekran normalno i reklamacija se odbija. Ne znam da li ga i oni testiraju tako u mrklom mraku i pored nekog drugog telefona. Jel može neko od vas ko ima ekran bez greške da postavi fotku u istim uslovima da vidimo kako treba da izgleda?

Evo fotke iz mrklog mraka, ekrani na auto oba. Levo S24+ desno Mi 11 Lite 5G. Crna je savršeno crna na oba, uniformnost, boje... Jedino je Xiaomi povukao na Chrome neku zelenu tintu - ali to je aparat sa high ISO iz svog ugla uhvatio neki color shift koji se golim okom skoro ne vidi. Samsung čak i tu prošao odlično.

Mislim da je neko kroz temu pominjao da je i na plusu video i da su oni sa višom rezolucijom u problemu. Kako god, ovako treba da izgleda crna kad ekran nema problema. Ultra kod drugara izgleda identično, koristio sam je u par navrata, samo još bolje odbija refleksije zbog onog premaza.

Nazad
Vrh Dno