Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ja nisam mogao da vidim iskreno. Nije ni moj drugar, a taj dan smo zagledali pola dana. Mogu i da se nadjem sa tobom ako zelis da pogledas i ti. Naravno, ako nismo bas daleko.
Mozda popodne odem do drugara, hvala svakako

Ja nisam mogao da vidim iskreno. Nije ni moj drugar, a taj dan smo zagledali pola dana. Mogu i da se nadjem sa tobom ako zelis da pogledas i ti. Naravno, ako nismo bas daleko.
odakle si?
treba da je mracno i da se lepo zagledas u piksele i onda ti se izdvoje oni svetliji, kazem da na mom nije tako strasno jedva se primeti ali cim znas da je tu onda ih vidis i vise nego sto treba 😂
generalno boje nisu svuda iste, ima nekog zutila na ikonicama, nije to taj samsung od pre, verovatno su se ljudi koji imaju duze telefon navikli i to vise i ne promecuju

odakle si?
treba da je mracno i da se lepo zagledas u piksele i onda ti se izdvoje oni svetliji, kazem da na mom nije tako strasno jedva se primeti ali cim znas da je tu onda ih vidis i vise nego sto treba 😂
generalno boje nisu svuda iste, ima nekog zutila na ikonicama, nije to taj samsung od pre, verovatno su se ljudi koji imaju duze telefon navikli i to vise i ne promecuju

Evo ja aa drugarom peredio i sa mojim s22 ultra koji ima top ekran toga nema od navedenog.

odakle si?
Valjevo brate, ti? Znam sta kazes, al dzabe kad nema nista od navedenog. Ne znam kako da objasnim sem uzivo da se pogleda. Prosto nema. Nemam problem da napisem da ima, stvarno me zabole i za samsung i za sve to. Ali nema 😀😀😀

jos bolje sto nema, da je srece da nema ni jedan, meni je drago da ih nemate, samo ima previse koji ih imaju u manjoj ili vecoj meri a sigurno ova samsung banda to ne priznaje kao problem nego kad "tehnoloski napredak" 😂

Ја сам поредио са N20U, док сам оба телефона имао код себе, још сам смањивао осветљење и нисам приметио проблем. Посебно не 3 линије по екрану, онда бих вратио телефон моментално.
Али баш ме копка да погледам неке изложене моделе кад будем био у прилици, пошто ето врти се прича већ данима како сваки има проблем.

Jesi li apdejtovao ultru na najnoviji softver ? Sa inicijalnim softverom iz kutije i moja je imala prilično lošu sliku. Ako i posle apdejta ( i isključivanja zaštite očiju i adaptivnog kolor tona) vidiš žutilo - reklamiraj/vrati telefon jer imaš neispravan displej.

na poslednjoj je nadogradnji i iskljuceno je sve, vidim kada ga gledam direktno, to je jedva primetno ali ga ja primecujem, kad se mali iskosi onda je belo isto kao da ovaj premaz pravi taj sloj zuckaste

Da . to je color shifting ( bela podloga izgleda plavičasto pod uglom ) prisutan na manje-više svim OLED displejima a kod S24U dodatno pojačan antireflektivnim slojem , samo mi nije jasno kako kod tebe baca na žuto.

Istina. Isto ko sto ih nije zabolelo ni kad su izbacili 3.5mm, i sd card slot. Malo bunjenja, malo 'ostrih' klipova osude na youtubeu, gomila ljudi koji se nacelno slazu da je losa odluka, da ce im se obiti o glavu...i nikom nista na kraju, svi i dalje menjaju telefone na po 2-3-4 godine max.
Ne bih se baš složio sa ovakvim poređenjem.
Izbacili 3,5mm al alternativa BT slušalice ili adapteri, izbacili punjače, ali svi ih već imamo po kućama i više nego što nam treba... Al prodvati premijum tel3fone po ne baš malim ciframa i doplaćivati za opcije koje ih izdvajaju od drugih, to mi je malo heavy baš.
Onda najbolje prazan telefon da kupimo i da doplatimo za dajler, calculator.....

Ne mora da znači ni da ih imamo svi a još manje da su ti koje imamo odgovarajući za telefon jer mnogi ljudi su još imali stare punjača kada su kupili telefone bez punjača a sa type-c ulazom.
Jeste da je kupovina novog punjača/BT slušalica/adaptera jednokratan trošak ali je ipak trošak zbog bezobrazluka proizvođača.
A i punjači baš svima trebaju za razliku od ovog AI koji realno i ne trebaju - naročito ne ovakvi kakvi su.

Da . to je color shifting ( bela podloga izgleda plavičasto pod uglom ) prisutan na manje-više svim OLED displejima a kod S24U dodatno pojačan antireflektivnim slojem , samo mi nije jasno kako kod tebe baca na žuto.
pa kad gledam direktno nije totalno zuto nego malo su boje bledje, maglovitee

Nov je pa nema proveravanja... Ima drugar ali trrba da se uvucem negde u mrak 😅
@zuke da, naravno, zvanični kanal, MTS, imam takvu ponudu da nekome dam poklon paket i mene toliko izadje telefon. Ja ne da gledam noću na 0% nego jos i uključim ono Extra Dim :/
Ti ne gledaš ti slušaš telefon 😀😀😀😀

Ja uopste ne mogu da pronadjem neke informacije o tome sta ce se tacno naplacivati za AI.
Jedino gde je meni korisna trenutno je kod slikanja, ali sta znam, Bice bzv, taman kada sam se primio na samsung :ROFLMAO:
Inace, drug ima adapter od 45w i napunio mi je od 40% do 73% za 20ak min. Toliko i o sporom punjenju, sasvim je zadovoljavajuce, Ja sam napravio gresku sto sam uzeo onaj od 25w, nisam se dovoljno informisao.

Koji punjač koristite?
Sad sam kupio i sat (a gt pro ide bratu za poklon) pa imam 2x type C trenutno, a nisam siguran još kad stignu slušalice...vjerivatno će i one biti.

Kakve su ove alternative što se prodaju, jer nešto ne verujem da ima od Samsunga 3x type C ili griješim?

Ono što kod nas ima je :

Ako ništa može neka preporuka da ne koristim 3 punjača...malo je previše.

Анкер има акцију на алију. Мислим да за 50е може онај прајм модел од 100w да се купи.
У Икеи 45w кошта 1500 динара, добар је, користим исти.

• Like
Reagovanja: M3
Анкер има акцију на алију. Мислим да за 50е може онај прајм модел од 100w да се купи.
Pa da, nego me zanimalo ove alternativne marke da li su dobre za punjenje telefona...mislim jel ok za bateriju i to...

Vidim sad da Samsung ima ovaj bežični duo, ali nesto to kod nas ne mogu da nađem, a ne mogu da čekam da poručujem preko, jer sam bez punjača.

Док се не расклопи и не види шта има унутра, нико нема одговор на такво питање.
Знаш кад бих купио овај од 45w да нисам видео неколико расклапања на јутјубу, никад...

Док се не расклопи и не види шта има унутра, нико нема одговор на такво питање.
Знаш кад бих купио овај од 45w да нисам видео неколико расклапања на јутјубу, никад...
Ovaj iz Ikee? Sad baš gledam i ne vidim da ga neko pljuje?! Jel podržava brzo punjenje?

Poslednja izmena:
Vidim da si napisao Anker, evo našao sam ga u Pg. Kvalitetna marka što se punjača tiče?

evo kako da proverite grany, odete na google pocetnu u totalno mracnoj sobi i osvetljenje na automatsko, ovaj drugi telefon je xioami 14, ovde se bas primeti

Prilozi

• IMG_20241022_001301.jpg
    IMG_20241022_001301.jpg
    97.5 KB · Pregleda: 206
evo kako da proverite grany, odete na google pocetnu u totalno mracnoj sobi i osvetljenje na automatsko, ovaj drugi telefon je xioami 14, ovde se bas primeti

Ne prikazuju telefoni istu pozadinu ovde,na samsungu je ona neka tamno siva boja dok je na xiaomi skroz crna.Nisam verovao na primer kad sam imao note 20 ultra na youtube nocni mod crna totalno dok je na s22 ultra neka tamno siva.Ista verzija yt isto sve podesavanja sve isto.

ma u svemu je tako, evo i u play storu, jednostavno se vidi da je display losiji dok je danju bolji od ovog xiomia

Prilozi

• IMG_20241022_000736.jpg
    IMG_20241022_000736.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 212
Svaka ti cast na iskrenosti… Ja vec mesecima pokusavam ljudima da kazem da je ovakav ekran nedopustiv za flagship telefon, zato sam ga i vratio… Cim kritikujes nesto ljudi misle da si ili ljubomoran zato sto ga nemas (jadno) ili fanboy (bolesno) suparnickog tabora koji i dalje gura 60Hz ekrane u 2024… 😁 Zalosno je sto svi guraju pricu da Ultra ima vrh ekran, a nije tako…

ma u svemu je tako, evo i u play storu, jednostavno se vidi da je display losiji dok je danju bolji od ovog xiomia
Da nisi ti fasovao Dubai repliku :) sa lcd ekranom , meni je slika kao ove dve na desnoj strani.

danju na suncu se ne vidi nista od ovoga, kad spusti osvetljenje opet se vidi.
Svaka ti cast na iskrenosti… Ja vec mesecima pokusavam ljudima da kazem da je ovakav ekran nedopustiv za flagship telefon, zato sam ga i vratio… Cim kritikujes nesto ljudi misle da si ili ljubomoran zato sto ga nemas (jadno) ili fanboy (bolesno) suparnickog tabora koji i dalje gura 60Hz ekrane u 2024… 😁 Zalosno je sto svi guraju pricu da Ultra ima vrh ekran, a nije tako…
ma sto bi iko izmisljao ove stvari, jednostavno pogledas ovako i vidis koliko im je vrh ekran 😂
ja sam veliki fan samsunga, toliki da ne mogu da koristim nista drugo ali ovo je vec drugi flagship na kojem su zeznuli osnovnu stvar, na jednom nisi mogao da telefoniras jer se gasio mesecima a ovaj ne mozes da gledas 😂 ali dok ima ovih sto ga hvale i sve im je okej, prolazice ovakve stvari..
Da nisi ti fasovao Dubai repliku :) sa lcd ekranom , meni je slika kao ove dve na desnoj strani.
mozda je samsung poceo da preprodaje replike svojih telefona, nije velika razlika od ovih sto prave😂

Znaci danju na suncu ,pritom pretpostavljam i pod sijalicama ,u zatvorenim prostorijama ,se ne vidi i kako si rekao iznad ,bolji je od xiaomi-ja ? To spada u 95+ % našeg korišćenja .. Jasno je da nije savršen (sta jeste ?) ,ali ako moram da biram kad ce ta nesavrsenost da se manifestuje ,biram da to bude kad spavam :) .

Nazad
Vrh Dno