Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Eksperti, treba mi pomoć oko dileme.

Imam S21 8/128. Hteo sam S24 od 256 ali čitajući komentare gde su svi napljuvali taj telefon zbog procesora i još nekih stvari sad nisam siguran da li je dobra kupovina.

Razmatram da li da idem na S24FE jer je povoljniji ili da dodam još para za S23 Ultra.

Ja ne verujem da ću uočiti razliku između npr. snapdragona i exynosa jer nisam zahtevan korisnik. Hteo bih samo da dobijem za taj novac a ne znam šta je najbolje.
Ja sam odlucio za s23 obican 256 umesto s24, zbog prethodnog iskustva sa s20+ i exynos-om i uzasnom autonomijom pogotovo na 4g.

Imaš poređenja s24 i s23 na YouTube. Pa odluči. Ovde svako svoga konja hvalili.

Imao sam sve iz S23 serije. S24 Ultru, ali mi je dosadilo nositi tacnu u džepu pa sam sad na S24+. Imao sam rezervi prije kupovine zbog Exynosa, ali sad nakon nekog vremena kako ga imam, nema tu razlike... SOC ne bi trebao biti razlog za izbor jednog ili drugog. Jedino ako se žele bolje kamere, Ultra je bolji izbor. Ovi stari senzori na S24 se vuku još od S21 ili S22 serije, čini mi se... Fotografije ok, ali ništa više od toga. Ali nije mi žao što sam napravio 'downgrade'. Puno je lakše sad rukovati mobitelom. Jedino eto da su malo bolje kamere... Ostalo je sve usporedivo sa Ultrom.

Ima li kakva preporuka za masku, staklo-foliju za s24 ultra ?

Kapiram da mi ne treba jer cuvam telefone, ali valja ga staviti dok se još ne naviknem na tel.

Trenutno koristim neku providnu masku, kao design by samsung ali telefon klizi, pa mi nije bas prijatna, mada sve je stvar navike sigurno ali preporuke su dobrodošle. Hvala.

Najbolja maska koje sam koristio za Ultru je Pitaka. Imaš i jeftiniju alternativu Benks.
Imas slicne ko pitaka za ultru na aliju od carbon fibera jos jeftinije oko 20evra kome treba , ja sam uzeo za s24+ odlične , al sam video za ultre slicne ko pitaka. Benks sam porucio za s24+ oko 50 evra i ove sa alija su iste skroz oko 20 evra , isti kvalitet , sve to kinezi rade.

• Like
Reagovanja: M3
Ne znam momci ali ja već danima koristim 13 Pro Max bez maske i osećaj je fenomenalan.
Pitaka je krem de la krem, uz Mous, ali je preskupa.
I da, u nekim maskama (imam ih preko 10) tel je klizaviji sa maskom.
Osećaj bez maske je stvarno fenomenalan.

Ima li kakva preporuka za masku, staklo-foliju za s24 ultra ?

Kapiram da mi ne treba jer cuvam telefone, ali valja ga staviti dok se još ne naviknem na tel.

Trenutno koristim neku providnu masku, kao design by samsung ali telefon klizi, pa mi nije bas prijatna, mada sve je stvar navike sigurno ali preporuke su dobrodošle. Hvala.
Ja sam isto imao zelju da ga nosim bez zastite, al iskliznuo mi par puta prvih par dana i privremeno sam odustao od te ideje 🫣
Nilkin Super Frosted Shield Pro ima rebra sa strane i meni licno super odgovara. Koristim povremeno i Spigen Ultra Hybrid Zero i takodje je sjajna protiv klizanja, iako nema ta rebra sa strane, materijal je takav da je kao gumirano i slabo kliza.
Za zastitu ekrana sam ovaj put odustao od WhitestoneDome stakla (koje sam imao sve vreme na S23U) zbog refleksije. Stavio sam Samsungovu antirefleks foliju i super radi. Pitanje je naravno koliko i dal ima zastite prilikom pada, al nema puno refleksije i otisak prsta radi savrseno kao i pre stavljanja folije. Lako se stavlja, i dolaze 2 folije u pakovanju 😉

• Like
Reagovanja: M3
Ja sam odlucio za s23 obican 256 umesto s24, zbog prethodnog iskustva sa s20+ i exynos-om i uzasnom autonomijom pogotovo na 4g.
Procesori napreduju iz godine u hodinu i ti sad porediš procesor od pre 4 godine i ovogodišnji?
OVo mi je drugi relefon sa Exy i ne prinećujem nikakve probleme.

Da se javim. Uzeh S24 8 256...

Baš je prijatnih dimenzija. U ruci me podseća na Iphone feeling jer nema zaobljene ivice. Fluidnije mi deluje od S21 ali nisam pod nekim utiskom da je razlika očigledna. Ja lično ne bih menjao S21 ali sad je neki period kad još uvek može da se proda za koliko toliko solidne pare pa sam se najviše zbog toga odlučio. Supruga će biti vlasnica, ja koristim A52S i ništa mi ne smeta.

Jedino što mi se zaista sviđaju dimenzije. Voleo bih i ja u budućnosti da nabavim mali telefon. A ne ove tarabe, sednem u auto a telefon mi se uklješti. Videćemo posle par dana kakvi će nam biti utisci.

Ja sam isto uzeo pre 3,4 dana, presao sa note 20 ultra. Najvise me je odusevila baterija. Ne moram vise da nosim punjac na posao. Ceo dan 4g i jos ostane baterije kad dodjem kuci

Aj pa javi utiske
Evo da se javim posle nedelju dana koriscenja s24 ultre:
Prvi utisci su bili super, telefon je jako lepo radio, sve bilo kao po loju. Prilikom podesavanja svega bas se bio jako zagrejao, ali to prepisujem tom silnom podesavanju.
Prva stvar koja mi je zasmetala jeste bila baterija. Nakon 3 dana od kako sam ga uzeo mislio sam da ce se sama baterija stabilizovati i krenuti da traje duze ( p.s. telefon nije uspevao ni do kraja dana da izdrzi sa SOT ~5h ). Pokusavajuci da popavim bateriju tako da u podesavanjima podesim da za svaku aplikaciju bude restricted battery usage, nisam dobio mnogo veci boljitak. Par dana nakon toga i baterija se i dalje ne popravlja. Guglajuci sta moze da bude naisao sam na redditu clanak gde kazu da treba ocistiti cache u recovery modu, sto sam i ucinio. Nakon toga baterija je bukvalno prodisala i mnogo duze trajala nego pre ( barem na oko se nije cinilo da se trosi duze jer pre toga se na svako malo kad pogledam u telefon baterija spustila za procenat/dva).

Sto se tice kamera, ja koji sam presao sa iphone 13 pro max sam generalno zadovoljan kvalitetom slika i videa. Svidja mi se sto su boje na slikama zivlje i nekako donose toplinu samoj slici, dok kod iphone-a je bilo nekako bezivotno. Takodje, u samim social media aplikacijama ( instagram, snapchat, tiktok) kvalitet je priblizan onome ns iphone, cak je na snepu omoguceno obradjivanje same slike kad se uslika i to mnogo doprinese samim detaljima slike. Takodje postoji i night mode na snepu sto npr. na iphone nema

Sam UI je jako fluidan i kao sto sam rekao, na telefonu sve leti i jako je lepo optimizovan sada one ui.

Jednu, meni veliku razliku, u odnosu na iphone su sami zvucnici. Kada nesto nije toliko pojacano, kao npr muzika, sam zvuk nema tu dubinu i bass kao na iphone, dok pandan toga na vecem pojacanju s24 ultra je bolji od iphone. Dobija tu dubinu i taj volumen u zvuku, dok na iphone to krene da se distorzira dosta i da bude dosta razlicitije. Takodje, primetio sam da s24 ultra ima mnogo glasnije zvucnike nego iphone.

Nesto sto me je odusevilo takodje bio je otisak prsta i njegova brzina otkljucavanja ( da napomenem: nemam nikakvu zastitu preko ekrana, pa je zbog toga dosta brz )

Takodje, mikrofon i sam kvalitet poziva je mnogo bolji ovde. Prijem signala takodje je na strani samsunga.

Nesto jos vredno napominjanja jeste sam motor za vibraciju je meni mnogo bolji nego na iphone. Desavalo mi se bezbroj puta da ne osetim da uopste vibrira iphone u dzepu dok ovde to ne moze da bude slucaj kad krene da vibrira 😂

Eto, to je do sad neko moje zapazanje samog telefona. I da, ako nekog interesuje, uzeo sam ga preko A1 uz NEO 30 uz onaj popust za mlade od 57000 gde sam dobio jos 10% popusta za placanje odmah, tako da je telefon izasao 820e, sto je po meni mnogo dobra akcija + jos ovi pokloni sto samsung deli.

Dole ubacujem slike baterije ( hronologija od leva na desno od kupovine do danas )

Prilozi

• Screenshot_20241008_010142_Device care.png
    Screenshot_20241008_010142_Device care.png
    105.1 KB · Pregleda: 92
  • Screenshot_20241011_010657_Device care.png
    Screenshot_20241011_010657_Device care.png
    105.6 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20241012_235815_Device care.png
    Screenshot_20241012_235815_Device care.png
    83.2 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20241013_185132_Device care.png
    Screenshot_20241013_185132_Device care.png
    101.3 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20241013_235848_Device care.png
    Screenshot_20241013_235848_Device care.png
    104.9 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20241014_000512_Device care.png
    Screenshot_20241014_000512_Device care.png
    105.5 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20241014_195929_Device care.png
    Screenshot_20241014_195929_Device care.png
    107.1 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20241014_224650_Device care.png
    Screenshot_20241014_224650_Device care.png
    104.9 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20241015_001212_Device care.png
    Screenshot_20241015_001212_Device care.png
    104.5 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20241015_192442_Device care.png
    Screenshot_20241015_192442_Device care.png
    109.2 KB · Pregleda: 88
Ja sam baterijom prezodovoljan za sad .Ima po 9 sati sota ,neki prosek .Doduše ne koristim te društvene gluposti poput tiktoka,insta,i šta već poput člana iznad .Najviše bude yt ,Chrome .
Za sad utisci takvi ,da izgleda ostajem na s24u ,iako sam bio mišljenja da cu brzo posle kupovine preći na nešto tipa oneplus12,xiaomi14 ultra ili pixel 9 pro xl ..Od svih ovih ,dajem jos jedino malu šansu pixelu ,zbog nekih ličnih afiniteta.. :D

S24+ exynos, ceđenje baterije igricama, YT, skidanje muzike, društvene mreže, video snimanje, BT i slušalice skoro celo vreme bili u funkciji......za procesor koji je na stubu srama i više nego solidno

Prilozi

• Screenshot_20241016_071850_Device care.jpg
    Screenshot_20241016_071850_Device care.jpg
    77.5 KB · Pregleda: 83
Па није без разлога. Добар део форума има лошег искуства од раније са Exy, што због катастрофалне аутономије, што због катастрофалног пријема, рестарта у току позива итд. Наравно доста тога је решено, па је аутономија сада одлична, а пријем искрено нисам у контакту са новим Exy-јем.ево на пример колега има обичан S21, ја поред њега седим са 24U,он кука на сигнал не може ништа да отворим, плус је и често недоступан док код мене све ради добро. Остаје питање колико су то решили на новој серији.

Procesori napreduju iz godine u hodinu i ti sad porediš procesor od pre 4 godine i ovogodišnji?
OVo mi je drugi relefon sa Exy i ne prinećujem nikakve probleme.
Sam sam se opekao na exynosu, sto zbog lose autonomije, problem sa signalom nemam, ali telefon ume da se pregreva i da bude neprijatno topao na dodir, zeli da se pregreje i prilikom snimanja i video poziva. Gledajuci youtube vidim da se nije puno toga promenilo i da je i dalje primetna razlika izmedju dva telefona koja bi trebalo biti identicni sto se performansi tice, a ne dva razlicita uredjaja po istoj ceni. Iz ovog klipa se vidi da se telefon zagreva vise, sto dovodi do primetno losije autonomije u odnosu na snapdragon cip. To sto ti ne primecujes nikakve probleme ne znaci da ih nema, ja ne poredim procesor od pre 4 godine i ovogodisnji, nego dva cipa iz dva "identicna" telefona po identicoj ceni. (budu nekada i primetno jeftiniji u US u odnosu na EU)

Imam a54 exy, s24+ EXY, Iphone 16 PRO, imam i digitalni laserski merač temperuture površina, ne pišem ovde napamet nit se preterano oslanjam na razne klipove na netu. Kad bi se tako gledalo ne bi se prodao ni jedan Exy u Srbijj.
Sa druge strane, pogledaj koliko žalbi ovde u temi ima na sve što si ti naveo!?
I da, koliko je to."primetno" lošija autonomija? Imaš ličnog iskustva u svakodnevnom korišćenju?
Od kad imam ovaj model, niti jedan dan nisam posegao za punjačem i ni jedan dan ispod 5 sati SoTa. Koliko drži Snap u S23? 5 dana i 15 sati SoTa?
Dal si primetio da je većina klipova na YT gde su poređenja ovih uređaja od pre min8mum 7 meseci, kad S24 nije imao skoro nikakva ažuriranja i većinom su telefonu Out of Box dok S23 nije?
Ne branim ovaj model nit branim Exy, al te minorne razlike po YT testovima u realnom korišćenju nas smrtnika teško da će iko primetiti.
Da dodam da ovaj Exy u S24+ već danima držim u modu performansi "lagano" gde Kaže
"Лагано Даје приоритет трајању батерије и ефикасности хлађења у односу на брзину обраде"
da vidim dal ima neke razlike u radu, apsolutno ni jedan jedini bag, usporenje performansi itd.
Mobile Legends igram u momentima dosade i automatski na ovom telefonu je podešen na Ultra setings grafike itd. Ni da štucne čaknninu tom "laganom" modu performansi.

Uz punjač od 45w , tih pola sata sat više SoTa na snepu se anulira vrlo brzo.

PS, ako već toliko uvažavate toliko te YT klipove i verujete svemu, enigma mi je zašto uopšte pitate ovde bilo šta, jer evo, mi vlasnici ne primećujemo sve to što je navedeno u klipovima, a vi lepo kupite Snap na Ultri ili S23.

PPS kao neko ko se opekao sa baterijom na 21Fe, trebao bi logici nekih da nikad više ne priđem Samsungu.

Imam a54 exy, s24+ EXY, Iphone 16 PRO, imam i digitalni laserski merač temperuture površina, ne pišem ovde napamet nit se preterano oslanjam na razne klipove na netu. Kad bi se tako gledalo ne bi se prodao ni jedan Exy u Srbijj.
Sa druge strane, pogledaj koliko žalbi ovde u temi ima na sve što si ti naveo!?
I da, koliko je to."primetno" lošija autonomija? Imaš ličnog iskustva u svakodnevnom korišćenju?
Od kad imam ovaj model, niti jedan dan nisam posegao za punjačem i ni jedan dan ispod 5 sati SoTa. Koliko drži Snap u S23? 5 dana i 15 sati SoTa?
Dal si primetio da je većina klipova na YT gde su poređenja ovih uređaja od pre min8mum 7 meseci, kad S24 nije imao skoro nikakva ažuriranja i većinom su telefonu Out of Box dok S23 nije?
Ne branim ovaj model nit branim Exy, al te minorne razlike po YT testovima u realnom korišćenju nas smrtnika teško da će iko primetiti.
Da dodam da ovaj Exy u S24+ već danima držim u modu performansi "lagano" gde Kaže
"Лагано Даје приоритет трајању батерије и ефикасности хлађења у односу на брзину обраде"
da vidim dal ima neke razlike u radu, apsolutno ni jedan jedini bag, usporenje performansi itd.
Mobile Legends igram u momentima dosade i automatski na ovom telefonu je podešen na Ultra setings grafike itd. Ni da štucne čaknninu tom "laganom" modu performansi.

Uz punjač od 45w , tih pola sata sat više SoTa na snepu se anulira vrlo brzo.

PS, ako već toliko uvažavate toliko te YT klipove i verujete svemu, enigma mi je zašto uopšte pitate ovde bilo šta, jer evo, mi vlasnici ne primećujemo sve to što je navedeno u klipovima, a vi lepo kupite Snap na Ultri ili S23.

PPS kao neko ko se opekao sa baterijom na 21Fe, trebao bi logici nekih da nikad više ne priđem Samsungu.
Da sam slusao ovaj forum, verovatno nikada ne bih kupio nijedan telefon.95 posto njigovih problema ja nisam imao. Mada mozda nisam umeo da vidim, moguce i to. Nisu ovde likovi merodavni za vecinu stvari. Ima izuzetaka naravno. Ali oni citaju i smeju se, retko kad pisu. Tako da, uzivaj u telefonu, veruj mi skoro i da nema razlike sa snapom. Pozz

Da sam slusao ovaj forum, verovatno nikada ne bih kupio nijedan telefon.95 posto njigovih problema ja nisam imao. Mada mozda nisam umeo da vidim, moguce i to. Nisu ovde likovi merodavni za vecinu stvari. Ima izuzetaka naravno. Ali oni citaju i smeju se, retko kad pisu. Tako da, uzivaj u telefonu, veruj mi skoro i da nema razlike sa snapom. Pozz
Nema neke razlike moj s24+ snap se ko od sale zagreje kad nije u light performance modu , za sve malkice zahtevnije da se prilicno iznenadim nekad jer se to nekad primeti bas, al se brzo i oladi.

Ja odavno na vise telefona koristim Spigen maske. Na Aliju oko 10 e kod nas 3000 d. Bitan mi je grip po boku, sto ima ona i Nillkin. I kruta/tvrda ledja.

Ja nisam primetio da se zagreva kako ovde navode. Poceo sam da ga forsiram sa igricama samo da bih ispitao. Prisutno je i normalno da se zagreje pri nekom jacem radu, ali pri normalnom mi se ne zagreva. I to sto se zagreje, nije nista vise od prethodnih telefona koje sam koristio. Ovde su predstavili da bude kao ringla haha
Sa baterijom sam zadovoljan, mozda mu opadne kapacitet baterije nakon nekoliko meseci, ali za sada je odlicna. Ono oko cega sam bio skeptican je to sto ne podrzava brzo punjene, ali kao sto sam rekao da dugo drzi bez punjenja, sada mi i ne fali.
Sve u svemu, kompaktan telefon i odlicno mi je legao, pricam za obican s24 od 256. Mislim da se necu vracati na velike ekrane.
Jel neko ima buds3 pro? Kakve su? Da li da zadrzavam ili poklanjam? :ROFLMAO:

Ja nisam primetio da se zagreva kako ovde navode. Poceo sam da ga forsiram sa igricama samo da bih ispitao. Prisutno je i normalno da se zagreje pri nekom jacem radu, ali pri normalnom mi se ne zagreva. I to sto se zagreje, nije nista vise od prethodnih telefona koje sam koristio. Ovde su predstavili da bude kao ringla haha
Sa baterijom sam zadovoljan, mozda mu opadne kapacitet baterije nakon nekoliko meseci, ali za sada je odlicna. Ono oko cega sam bio skeptican je to sto ne podrzava brzo punjene, ali kao sto sam rekao da dugo drzi bez punjenja, sada mi i ne fali.
Sve u svemu, kompaktan telefon i odlicno mi je legao, pricam za obican s24 od 256. Mislim da se necu vracati na velike ekrane.
Jel neko ima buds3 pro? Kakve su? Da li da zadrzavam ili poklanjam? :ROFLMAO:
Reci da se zagreva brate molim te 😄 olaksaj im zivot 😀

Zdravo,
Kupio sam s24 ultra, ali ne i adapter za punjenje; imam 33w punjac od prethodnog xiaomi-a. Da li postoji neka smetnja da ga koristim i na dalje?

Puni sporije telefon u odnosu na original 25W, inace nema neke razlike🙂

Nazad
Vrh Dno