Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Kako ste se registovali za promociju, ako ste uzimali preko operatera. Posto ugovor ne mogu da slikam u jednoj slici, na 2 strane je.
Skeniraj ili slikaj pa napravi pdf fajl od obe stranice i tako posalji.

@Imotep95 i @maks_rs, hvala na odgovorima. Prostudiraću odakle tačno dolazi grejanje. Juče sam na YT gledao video: Zamena baterije S24U da vidim gde je procesor za obradu slika i flet baterije, blizu su jedan drugog. Ono što nisam napisao, grejanje se pojavilo od prvog dana kada sam otpakovao mob, nije jako ili neizdrživo ali je neugodno. Maska je silikonska, tada kupljena kao privremena medutim sve sutra ću, sutra i prošlo je 5 meseci. Moguće i da je ta silikonska maska slabog kvaliteta pa je od malog zagrevanja na opisanom mestu upadljivije požutela, silikonske maske generalno požute posle 6 meseci. Svakako hvala, pogledaću precizno odakle dolazi grejanje 👍

Poslednja izmena:
Skini masku i tako koristi tel dok si kod kuce. Pokreni malo vise zahtevne aplikacije, imas i benchmark ili igrice i videces gde je "problem" ako mogu tako reci.
Imas garanciju?

Баш мало интересовање за њега, делује ми боље него претходник, упоредив са плус моделом са прилично нижом ценом. Штета само што нема Snapdragon. Ја сам га разматрао као наследника за С20 ФЕ, међутим пређох пре пар недеља на ајфон.
Ipak uzeh Ultru, dobra akcija sa tabletom, slušalicama i nekom fitnes narukvicom (pa cu vidjeti da je zamijenim za neki normalan sat...

Na prvu odličan, vidjecemo...

И њега сам разматрао, него није ми се свидео тако коцкаст, оловка ми не треба, а овде код мене нема ни поклона па да превагне одлука :p.

@M3 Gde si uzeo?

Juce opet neki update....

Dok ne stigne OneUI 7 nedam mu da se apdajtuje. Exynos i radi kao sat, što čačkati mečku. 😀

Ljudi ja se zaista izvinjavam ako je vec bilo razgovora na temu fotografija kije Samsung s24 ultra pravi. Okrenuo sam internet da vidim postoji li neko resenje, pa rekoh da se obratim ovde. Imam navedeni telefon par dana, ne mogu da verujem da slike posle slikanja bivaju obradjene tzv. intellgent optimisation i upropascene. U modu od 12 mpx koliko toliko se ne vidi, ali na 50 mpx i 200 mpx, dok slikas izgleda lepo, odes u galeriju softver ih upropasti, doda kontrast, unisti detalje, slika izgubi ostrinu. Najgore je sto se ne moze iskljuciti nikako, nude se opcije minimum, medium, maximum. Video sam da ljudi preporucuju PRO mode, al ne zelim da se igram tim podesavanjima jer kad bih zeleo portret mode, opet softver pegla i upropascava sliku. Da li je neko nasao neko resenje, probao sam sa 5 razlicitih third party aplikacijama ali nije to to. Moj prethodni s21 ultra je pravio bolje fotke, makar su na ekranu izgledale lepse, boje prirodnije, zivopisnije, na ovom izgledaju isprano. Da li je neko nasao neko resenje? Ne mogu da verujem, platis telefon preko 1000 eur, ocekujes najbolje i onda ti ne nude opciju da tu vestacku optimizaciju iskljucis. Dajte neki savet pre nego sto ga postavim na oglas i uzmem nesto drugo, a ni sam ne znam sta. Razmisljam za Huawei neki u najvecoj klasi, al bih pre toga da vidim da li postoji neko resenje. U prilogu sam stavio screeenshot slike kako izgleda tokom slikanja svetlija, koliko toliko normalna i posle automatske obrade. Nije mozda isti kadar, slikao sam 2 puta ali uglavnom ova druga slika tamnija je posle te obrade. Osecaj je kao da imam telelfon star 10 god, pri tom mislim samo na kameru. Hvala unapred.

Prilozi

• Screenshot_20241012_125950_Gallery.jpg
    Screenshot_20241012_125950_Gallery.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 125
  • Screenshot_20241012_125927_Gallery.jpg
    Screenshot_20241012_125927_Gallery.jpg
    110 KB · Pregleda: 125
Ljudi ja se zaista izvinjavam ako je vec bilo razgovora na temu fotografija kije Samsung s24 ultra pravi. Okrenuo sam internet da vidim postoji li neko resenje, pa rekoh da se obratim ovde. Imam navedeni telefon par dana, ne mogu da verujem da slike posle slikanja bivaju obradjene tzv. intellgent optimisation i upropascene. U modu od 12 mpx koliko toliko se ne vidi, ali na 50 mpx i 200 mpx, dok slikas izgleda lepo, odes u galeriju softver ih upropasti, doda kontrast, unisti detalje, slika izgubi ostrinu. Najgore je sto se ne moze iskljuciti nikako, nude se opcije minimum, medium, maximum. Video sam da ljudi preporucuju PRO mode, al ne zelim da se igram tim podesavanjima jer kad bih zeleo portret mode, opet softver pegla i upropascava sliku. Da li je neko nasao neko resenje, probao sam sa 5 razlicitih third party aplikacijama ali nije to to. Moj prethodni s21 ultra je pravio bolje fotke, makar su na ekranu izgledale lepse, boje prirodnije, zivopisnije, na ovom izgledaju isprano. Da li je neko nasao neko resenje? Ne mogu da verujem, platis telefon preko 1000 eur, ocekujes najbolje i onda ti ne nude opciju da tu vestacku optimizaciju iskljucis. Dajte neki savet pre nego sto ga postavim na oglas i uzmem nesto drugo, a ni sam ne znam sta. Razmisljam za Huawei neki u najvecoj klasi, al bih pre toga da vidim da li postoji neko resenje. U prilogu sam stavio screeenshot slike kako izgleda tokom slikanja svetlija, koliko toliko normalna i posle automatske obrade. Nije mozda isti kadar, slikao sam 2 puta ali uglavnom ova druga slika tamnija je posle te obrade. Osecaj je kao da imam telelfon star 10 god, pri tom mislim samo na kameru. Hvala unapred.
Šibni mu Gcam i uživaj.

Pricano je vec, instaliraj cameea assistant sa galaxy sstore pa malo podesi kameru. Ima na temi i neka preporucena podesavanja za realnije slike.

Hvala na odgovorima, probacu, ali kako stvari stoje, uzecu s23 ultra, valjda on nema takve muke...

Samsung se prilagodio trendu i dao ljudima ono sto traže, a to je napucane slike s bojama kako bi kacili na društvene mreže.
Nećeš ništa postići prelaskom na s23u, jer je sve isto.

Ja nemam nista od tih cam app i meni su slike ok. Nocu mi se svidja sto sa night modom posvetli sliku. I to sve bez blica.

Nocu mi se svidja sto sa night modom posvetli sliku. I to sve bez blica.
Zar to nije poenta i način funkcionisanja Night mode (Night sight) i zar to faktički nemaju svi noviji malo bolji (i ne samo oni) telefoni...
Da ne pominjem da GCam to ima odavno, mnogo pre nego što je to došlo na ovim preinstaliranim aplikacijama kamere na ostalim telefonima.

moze li neko da me posavetuje kako da izbegnem grany screen na s24 ultri, da li su svi modeli reseni toga nekim updateom?

Isključi scene optimizer u podešavanjima za kameru

Jel menjao neko CSC na ultri. Promenio bi da aktiviram call recorder. Koliko sam video podaci se je gube

Samsung se prilagodio trendu i dao ljudima ono sto traže, a to je napucane slike s bojama kako bi kacili na društvene mreže.
Nećeš ništa postići prelaskom na s23u, jer je sve isto.
Sve je obrnuto, Samsung je oduvek imao prenapucane fotke, sada sledi trend pixela i iPhone-a

Prirodnije su boje na ajfonu mada često prežute,a nebo često izgleda kao da je kroz neki fantasy filter provučeno...
@Nikolavr Za to što ti telefon dotjeruje slike kako se njemu hoće je možda rješenje da u podešavanjima kamere u opcijama INTELIGENTNA OPTIMIZACIJA staviš opciju NAJMANJE.

Video sam da je izasao oktobar pre neki dan, zavisi od csc kad ces dobiti azuriranje.

Eksperti, treba mi pomoć oko dileme.

Imam S21 8/128. Hteo sam S24 od 256 ali čitajući komentare gde su svi napljuvali taj telefon zbog procesora i još nekih stvari sad nisam siguran da li je dobra kupovina.

Razmatram da li da idem na S24FE jer je povoljniji ili da dodam još para za S23 Ultra.

Ja ne verujem da ću uočiti razliku između npr. snapdragona i exynosa jer nisam zahtevan korisnik. Hteo bih samo da dobijem za taj novac a ne znam šta je najbolje.

Ja sam uzeo 256 sa exynosom. Iskreno, ne bih ni znao da ima probleme da nisam procitao po raznim forumima.
Baterija izdrzi ceo dan, pri tome mi je net stalno ukljucen, nisam dirao nista po podesavanjima. Nisam zapazio da se greje, ali ga nisam isprobavao sa nekom zahtevnijom igricom.
Sto se tice baterije, najmanje procenata sto sam imao da je pala je oko 10%, ali sam od 8 ujutru do 10 uvece bio van i nisam imao priliku da dopunim. Sto je po meni poprilicno zadovoljavajuce.
Sto se mene tice, imas preporuku. Ali ako imas sansu da uzmes i s23 ultru, onda to definitivno.
Ja sam uzeo 256 sa exynosom. Iskreno, ne bih ni znao da ima probleme da nisam procitao po raznim forumima.
Baterija izdrzi ceo dan, pri tome mi je net stalno ukljucen, nisam dirao nista po podesavanjima. Nisam zapazio da se greje, ali ga nisam isprobavao sa nekom zahtevnijom igricom.
Sto se tice baterije, najmanje procenata sto sam imao da je pala je oko 10%, ali sam od 8 ujutru do 10 uvece bio van i nisam imao priliku da dopunim. Sto je po meni poprilicno zadovoljavajuce.
Sto se mene tice, imas preporuku. Ali ako imas sansu da uzmes i s23 ultru, onda to definitivno.
Pala na 10%. Da ne bude zabune 😂

Vrh Dno