Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Odeš u poslovnicu i malo isprobaš a imaš i lepih klipova i tutorijala na netu kao i iskustva ljudi sa s24 serijom, pogotovo sa Ultrom, možda ti onda bude slika malo jasnija. Na kraju krajeva najbolje znaš šta tražiš od telefona.
Evo ja S24+, žena 16 Pro. Lično, jabuka ne vredi te pare, za ono što nudi kad uporedim sa S serijom, barem po mojim kriterijumima.

Evo kolega uzeo 16 Pro i igra se s mojim S24+ danas na kavi i kaže "Hajde da i to doživim da je Samsung fluidniji nego iPhone..." Kaže da mu trzne tu i tamo.

Ja iPhone ne mogu. Predosadan mi je i deal breaker je tipkovnica koja ne podržava swype. A Gboard verzija na iPhone ipak nije to to.

A Gboard verzija na iPhone ipak nije to to.
Moram ovde da se složim.
Imam Gboard jer mi je nalog na USA ali GBoard na Androidu i na iPhone su nebo i zemlja....
U korist Androida.
Jedino mi to falilo kad sam prešao na Jabuku.
I fali mi Stremio, priznajem.
Sreća pa je SwiftKey super na iPhone. 😊

Boga mi, samo te dve stavke mi fale.
Hteo sam promenu sistema. Apsolutno se ne kajem.
Ono što fali je TREĆI IGRAČ.
Xiaomi me nikad nije izdao za 4 god ali on ne može parirati Apple i Samsungu.
To je jedino mogao Huawei.
Sve dok su dva igrača na sceni novi mobilni telefoni će u odnosu na one od pre 2, 3 god. biti za minimum bolji i oni diktiraju sve.
Primera radi ko ima 13 Pro Max ja ne vidim nikakav razlog što bi uzimao novi 16 Pro Max.

Jesam ja jedini koji planira da sa s24 ultra predje na 16 pro max 😄. Sto je najgore kako vreme prolazi ultra radi odlicno, nikakvih problema sa njom.

Hahaha. Evo ja posle deset godina planiram da sa pro maxa, idem na ultru. Što znači da neće ni tebi ni meni sigurno biti loše. Oba telefona su vrhunska. Ja sam na ajfon prešao pre deset godina iz razloga fluidnosti, baterije i podrške. A sada kako su telefoni napredovali, više nema problema sa fluidnošću, baterije su isto tako manje više ok, a podrška eto konkretno na S24 ultra je odlična. Tako da je sada ostalo, sve na nama, šta nam se više sviđa. A da se jesam navikao na iphon, jesam, i malo se i dalje razmišljam zbog navike i rutine korišćenja, ali blizu sam prelaska na ultru. Srećan ti bio prelazak na iphone ako se odlučiš. Nećeš pogrešiti sigurno.

A neke stvari uzimamo zdravo za gotovo i tek kad uzmemo nekakav drugi brand, vidimo da nešto nedostaje. Recimo, routines na Samsungu su meni odlične. Dođem na posao, mobitel ide automatski na vibraciju... Sjednem u auto, automatski se pokreće Spotify ili Tidal... To recimo nemam na drugim mobitelima. Zatim, podešavanje intenziteta vibracije također nije nešto što postoji kod svih brandova. I tako... Treba razmisliti da li možeš bez nekih stvari. Trenutno ne vidim niti jednu prednost iPhone osim možda klasično dobrog snimanja videa. Ali i tu nije više tako velika razlika.

Pozdrav,
Jel imamo malo precizniju informaciju u vezi sa baterijom S24 u?
Screen on koliko izgura od 100-0.

Ultre i Pro Max su vrhunski uređaji. Nema tu šta ni da se priča. Stvar ukusa.
Moj mlađi brat uzeo 11 Pro Max još kad izašao i razmišlja se da pređe na običan S23.
Iz dosade i smorenosti, ništa više.
Sve su to vrhunski, vrhunski uređaji.

Trenutno ne vidim niti jednu prednost iPhone osim možda klasično dobrog snimanja videa. Ali i tu nije više tako velika razlika.

Rekao bih da je najveća prednost IPhone-a u odnosu na Samsung, Pixel i kineske brendove u tome što je iOS "eye candy", odnosno vizuelno superioran u odnosu na konkurenciju. Zapanjujuće je koliko iOS izgleda otmenije i lepše na oko od bilo kog Androida. Zato sve veći broj korisnika prelazi na IPhone, i biće ih sve više. I neshvatljivo mi je, recimo, da Samsung i Google to ne uviđaju i ne preduzmu nešto na poboljšanju vizuelne privlačnosti svojih uređaja tako da ih približe iOS-u, kad već u svemu drugom kopiraju IPhone bez ikakvog blama.

Moze li neko da proba da li mu radi opcija sa PC-ja "Send to you devices"(desni klik bilo gde na web stranici gde je tekst zatim odabir opcije)pa da posalje share page na telefon, posto od ovog novog update-a nesto se cini da ne radi.

Pozdrav,
Jel imamo malo precizniju informaciju u vezi sa baterijom S24 u?
Screen on koliko izgura od 100-0.
To ti apsolutno niko ne može sa sigurnošću reći jer to zavisi od načina korišćenja i samog podešavanja telefona tako da može poprilično da varira od korisnika do korisnika koliko brzo će mu baterija sa AOD doći sa 100 do 0%. Svi mi drugačije koristimo telefone i kad je meni baterija na 60% nekom ko je istovremeno skinuo sa punjača može biti na 85% a drugom čak na 35%...

Rekao bih da je najveća prednost IPhone-a u odnosu na Samsung, Pixel i kineske brendove u tome što je iOS "eye candy", odnosno vizuelno superioran u odnosu na konkurenciju. Zapanjujuće je koliko iOS izgleda otmenije i lepše na oko od bilo kog Androida. Zato sve veći broj korisnika prelazi na IPhone, i biće ih sve više. I neshvatljivo mi je, recimo, da Samsung i Google to ne uviđaju i ne preduzmu nešto na poboljšanju vizuelne privlačnosti svojih uređaja tako da ih približe iOS-u, kad već u svemu drugom kopiraju IPhone bez ikakvog blama.
Све ствар укуса, ја се рецимо са твојом констатацијом не бих уопште сложио. Ваљда је лепше онако како ја сам себи изаберем распоред, изглед, облик и функционалност икона, менија, позадине, теме... Како може бити лепше што ти неко наметне и не можеш ништа да мењаш?

Složićemo se da se ne slažemo jer će mi se uvek više svideti način na koji ja podesim izgled, sa launherom i ikonicama koje ja odaberem od otmenog i superiornog izgleda njegovog kraljevskog Visočanstva IP sa out of box izgledom njegovog OS.

Bogami, sve više ljudi ostaje na Androidu. Prošlo je doba kada je iPhone "bio otmen".

Ostaju/prelaze kad je cena "normalna", uz dužno poštovanje Samsungu, ludilo je da košta 1300e.
Sad je top cena 750-850e, zato ljudi i prelaze.
Ili da daju poklone a la Xiaomi.

Mislim da je kolega mislio da Samsung kopira fizički izgled jabuke. Što se ostalih, softverskih stvari tiče, tu jabuka kopira Android. Malo malo pa ubace neku "neverovatnu " novinu koju Android tera već deceniju u nazad.

Pa ako govori o superiornosti iOS jer je eye candy, ootmenosti I lepoti iOS u odnosu na android i o poboljšanju vizuelne komponente u odnosu na iOS (pazi čitav post se pominje iOS) teško da misli na fizički izgled.

Nadam se da su svi videli akciju u A1 za osobe izmedju 18-26 godina daju 57.000 dinara popust uz odredjene S23 i S24 modele, tako da koga zanimaju pokloni i imaju omladinu u kući A1 je pravo mesto za kupovinu telefona
Ako se odbije cena za koji se pokloni mogu prodati, ispadne da s24 izadje oko 250-260e... ultra ako sam se dobro sracunao oko 450-480e.. to je bas bas smesno

Ja sam od prošle akcije uz S24plus, mislio sam isto da će biti dobra prodaja. Na kraju sva tri poklona ostala, slušalice sam jedino mislio ostaviti.
Toliko od dobre prodaje kad to sve dođe na kp.

Nazad
Vrh Dno