Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Da se prijavim kao punopravni clan sa s24 ultra. Zamenio s23+, kod zene s23 ultra, pa idemo dalje. Dobio Nilkin case, a porucio od brace Kineza Spigen, koja mi je nakako najbolja. Staklo stavljeno noname, ali radi otisak ok.
Ljudi treba da shvate da ja koji sam dao 950 evra i taj fazon daću sa mog s24 koreja verzija snapdragon sitno za s25 , mesečno zarađujem 5k evra.
S24 je doneo pomak , prvo fingerprint i sve dalje ekran , ja bi ih prvi iskritikovao da nije tako , a zaguljen sam lik. Budite objektivni.

Poslednja izmena:
Honor nije ispao sa Google pošto za razliku od Huawei-a ima GS out of the box i sve što uz to ide.
Ma ja se u to ne razumem niti pak treba da se razumem .
Ljudi treba da shvate da ja koji sam dao 950 evra i taj fazon daću sa mog s24 koreja verzija snapdragon sitno za s25 , mesečno zarađujem 5k evra.
S24 je doneo pomak , prvo fingerprint i sve dalje ekran , ja bi ih prvi iskritikovao da nije tako , a zaguljen sam lik. Budite objektivni.
Tako i treba .
Garant radite neki veoma bitan i odgovaran posao , stoga ste tako i plaćeni !
Svako dobro!👍

Poslednja izmena od urednika:
Nema šta da se puno ne razume - Huawei je pod sankcijama zbog čega nema Google seevices i ko ih želi mora naknadno da ih instalira.
Honor je bio kćerka firma Huawei-a ali iz nekog razloga nije pogođen sankcijama tako da sada funkcioniše samostalno (prodat 2020. godine) i njegovi telefoni dolaze u ful paketu kada su Google seevices u pitanju.

Nema šta da se puno ne razume - Huawei je pod sankcijama zbog čega nema Google seevices i ko ih želi mora naknadno da ih instalira.
Honor je bio kćerka firma Huawei-a ali iz nekog razloga nije pogođen sankcijama tako da sada funkcioniše samostalno (prodat 2020. godine) i njegovi telefoni dolaze u ful paketu kada su Google seevices u pitanju.
Iskreno bez obzira na Vaš trud i ovoliko objašnjenje , ja se ne razumem ni šta je to " Huawei " niti zašto su im " uvedene sankcije " a još manje šta su to servisi .

Mene zanima samo kakav je aparat i da li može da ne smetano radi godinu dana .

Uz sve dužno poštovanje ali ja stvarno ne znam šta ko prethodno zna a šta ne kada nešto napišem a još manje da li će neki aparat nekom raditi godinu dana jer ne znam ni kako ga koristi, ni da li će imati neki akcident sa njim, ni da li će kojom nesrećom dobiti neki faličan primerak (a još nijedan brend nije izbacio proizvod gde na nekim komadima u manjoj ili većoj meri nije bilo problema/falinki)...
Što bi rekao jedan gospodin "Mere bit bidne, mere bit jok"...

Uz sve dužno poštovanje ali ja stvarno ne znam šta ko prethodno zna a šta ne kada nešto napišem a još manje da li će neki aparat nekom raditi godinu dana jer ne znam ni kako ga koristi, ni da li će imati neki akcident sa njim, ni da li će kojom nesrećom dobiti neki faličan primerak (a još nijedan brend nije izbacio proizvod gde na nekim komadima u manjoj ili većoj meri nije bilo problema/falinki)...
Što bi rekao jedan gospodin "Mere bit Bosne, mere bit jok"...
Svaka Vam čast kako trezveno i normalno razmišljate .
A usput se jako razumete i u tehnologiju , što je retkost .

Za sada san zadovoljan sa bat, mada jos uci...

Menije na S24U glavni ubica baterije AOD. Bez njega i bez ikakvih dodatnih ušteda ladno 2 dana sa 6-8 sati SOT-a.
AOD je totalno obesmišljen na ONEUI 6.1 i u stanju je svući i do 20-30% baterije , kao da sve vreme drži tel budnim, na stranu što se sat ne pomera i stvara uslove za burn-in.

@maks_rs Sa mojim korišćenjem takođe često izgura 2 dana bez problema, tako da prvi put mogu reći da koristim "2 day phone" 🤣. AOD svakako ne koristim, ali ako toliko srče onda i bolje...

Što se prepiski o zumu tiče, zakonom bi trebalo zabraniti preko 2x digitalnog zuma na telefonu 🤣

Ova 5x je stvarno odlična, ne idem preko toga u 99,5% slučajeva, već i na 10x primetim da se umeša Ai koji uništi sve, preko toga neću ni da pričam, klasično ulje na platnu i realno nikada lošije stanje nije bilo što se toga tiče, Ai za sada downgrade-uje kamere 😁

Meni AOD nije aktivan, palim ekran na tap i kad imam notifikaciju. Tako znam da je bilo nesto, a nije mi problem da tapnem da se upali da bih video sat.

Meni je uključena rutina da je AOD ugašen kada je telefon uparen sa satom.

Kolegica je skoro uzela S24U ali na svakoj slici joj pravi bokeh efekat tj sve okolo bude zamuceno.
Kako da to popravi da slika bude normalna?

Kolegica je skoro uzela S24U ali na svakoj slici joj pravi bokeh efekat tj sve okolo bude zamuceno.
Kako da to popravi da slika bude normalna?
Ako je generalno blizu subjekta i ima dosta prostora iza njega, bude vidan lep prirodni bokeh i to je tako zbog "veličine" senzora, otvora bledne, itd... Eventualno joj je po default-u upaljen portret mod, što sigurno po automatici nije, i slučajno sama namestila.

1000006419.jpg

Btw imao je moj nalog problem sa registracijom, i nikako da stigne drugi potvrdni odgovor, nakon brda mail-ova nisu mogli da reše problem i morao sam lično da odem i preuzmem po njihovim uputstvima, što i nije loše ispalo 😁

Iz ličnog iskustva i verovanja svojim očima :).
Potvrđujem da se sat ne mrda uopšte,kao što je bilo na S23U
Bio sam dokon,pa sam pola sata piljio u sat i notifikacije. Ni makac nije mrdnuo.
Jedina uteha što na mestu gde su minuti,to se menjalo,bar na tom mestu,potencijalno neće da se javi burn in.
Tačno su sa 6.1 katastrofalno upropastili AOD na svim poljima

@Hbis Ni prva a ni druga su realno neupotrebljive, ne samo kod Samsunga, nego i kod ostalih proizvođača koji reklamiraju taj famozni 100x zoom... Skoro je neko okačio fotku 30x zoom na temi za fotke sa telefona sa Honor Magic 6 Pro, isto plastelin. Ne znam što se time opterećuješ kada su sa 5x vrhunske slike... Imaš 2 opcije, ili da priđeš subjektu ili da uzmeš neki crop aparat sa 300+mm objektivom i nema plastelina 😁

Edit: Evo i nekih fotkica sa 5X na Flickr-u, maltene njom najviše fotkam. Link.

Poslednja izmena:
Jer 30x digitala nam je od krucijalnog značaja. Ne znam nikog ko koristi osim da proverava tablice.

@Hbis Ni prva a ni druga su realno neupotrebljive, ne samo kod Samsunga, nego i kod ostalih proizvođača koji reklamiraju taj famozni 100x zoom... Skoro je neko okačio fotku 30x zoom na temi za fotke sa telefona sa Honor Magic 6 Pro, isto plastelin. Ne znam što se time opterećuješ kada su sa 5x vrhunske slike... Imaš 2 opcije, ili da priđeš subjektu ili da uzmeš neki crop aparat sa 300+mm objektivom i nema plastelina 😁

Edit: Evo i nekih fotkica sa 5X na Flickr-u, maltene njom najviše fotkam. Link.

Pa i 10x zoom je jako dobar na s24 ultra ne zaostaje nista u odnosu na s22u,s23U.

Pa i 10x zoom je jako dobar na s24 ultra ne zaostaje nista u odnosu na s22u,s23U.
U nekim uslovima slabog/veštačkog svetla je okej, ali po suncu je jasno bolja optika na 23U, ovde se vidi da je peglano softverski.

Nazad
Vrh Dno