Malo sam se nasalio u smislu da Sony moze da parira po broju prodatih uredjaja, ali realno Sony trenutno nudi najbolje od Android sveta, ali nazalost Sony je odavno otisao sa naseg trzista, nema ga u ponudi, tj nema ni ovlascenog servisera. Jako je lose sto pored Samsunga na nasem trzistu imamo samo kineze koji u poslednje vreme nemaju krsten model telefona, tj uredjaja. Evo gledam Sony sta ima u ponudi i niko nista slicno ne nudi, 4k oled ekrani sa 120Hz, 21:9 odnos stranica, vrhunske kamere koje sami proizvode, tj same senzore, koje retko ko zna da koristi jer mora sve rucno da bi se izvukao maksimum, ne znam zasto, ali im procesuiranje slike nije najbolje, zvuk fantastican, 3.5mm ulaz, ulaz sa micro sd karticu, dakle all around uredjaj kao sto je npr Sony 1 V niko ne nudi. Kada bi znali koliko Samsung ulaze u samu promociju telefona, kroz stimilusanje prodavaca tako sto se na njihovoj platformi Samsung + edukuju i samim tim nagradjuju sa raznim vaucerima itd onda bi vam bilo jasno zasto im prodaja ide tako dobro. Zasto je LG prestao da proizvodi telefone, pa zato sto LG flagship tel koji npr kosta 1000e moze da se kupi polovan za pola godine za 400e, dok kod Samsunga cena padne nekih 20%, a kod Apple tipa 10e. Primer je da sam pre par godina kupio polovan LG g7 za 150e kada galaxy s9 nije mogao da se nadje ispod 300e, a oba su flagship modeli iz iste godine sa istim snapdragon 845 chipsetom.