Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Takođe, S24U, evo već godinu dana, nikakvih problema...

Ja to na mom obicnom s24 nemam, bas sam sada proveravao. Mozda je problem zbog serije, meni pise 8/24.
A to sto opisujete sam vidjao na jeftinjjim telefonima samo.
Neko je pominjao seriju i izradu, valjda je to to

Ovo mi se ne svidja sto citam..Nisam jos uzeo telefon..
Da li je moguce da se ovo desava na telefonu najvise klase i ranga?
Da li se to toliko vidi zamracenje?

Nije zamračenje, što reče Marija na videu ili bilo kom drugom šarenom sadržaju se ne primeti. Kad je bela strana, tipa tekst na sajtu, čim nakreneš ekran bela počne da menja tintu (ili toplinu boje) pa prelazi iz toplo bele u hladnu sa plavkasto/zelenkastim tonom. Nekog to živcira (mislim da smo u manjini) a neko i ne registruje dok mu baš ne objasniš u šta da gleda... A i onda bude u fazonu - e šta ti gledaš, koga briga.

Ja sam se sad privikao i ne smeta mi, ne registrujem puno ali kad sam uzeo telefon mi je malo smetalo jer na prethodnom nije bilo.

Moj je januar 2024.na kutiji, takodje nikakav problem te vrste. Mada desilo mi se skoro da je zabagovao ekran u smislu da je osvetljenje zabrljavilo tj.na desetak sekundi kao da je iskljucen, ne reaguje ni na sta, ali to povezujem sa onim dinamickim menjanjem pozadine na svako otkljucavanje i da je to zabagovalo, posto mi se nije desavalo kad sam taj deo iskljucio. Face ID isto nije nesto precizan, ostalo nemam zamerke za sada.

Nije zamračenje, što reče Marija na videu ili bilo kom drugom šarenom sadržaju se ne primeti. Kad je bela strana, tipa tekst na sajtu, čim nakreneš ekran bela počne da menja tintu (ili toplinu boje) pa prelazi iz toplo bele u hladnu sa plavkasto/zelenkastim tonom. Nekog to živcira (mislim da smo u manjini) a neko i ne registruje dok mu baš ne objasniš u šta da gleda... A i onda bude u fazonu - e šta ti gledaš, koga briga.

Ja sam se sad privikao i ne smeta mi, ne registrujem puno ali kad sam uzeo telefon mi je malo smetalo jer na prethodnom nije bilo.
Pa cekaj druze,da li je to tebi normalno i da prelazimo preko tih stvari i da se non stop tesimo sa konstatacijom "SAMO",ako se gleda na beloj podlozi ili samo ako se gleda iz nekog ugla?
Ajde da je to telefon od 300-500e,ali S24u kosta 1200e i vise evra..I sad treba prelaziti preko takvih stvari,moram da stavim dark mode da ne bi primecivao to,ili da kazem sebi,navicicu se pa me nece nervirati..
Telefon koji je proglasen za najbolji telefon godine u visokoj klasi,plus sto je i najskuplji,pricam za android..To ne sme da ima i da boluje od takvih stvari..
Druze to nisu male pare da bi telefon smeo imati takav problem..
Ako traze tu lovu,i svrstava se kao najbolji medju najboljima,MORA sve pod konac,jer od Ultre Samsung ne moze ponuditi i nema bolje..
Ima li Iphon takav problem sa prelivanjem ekrana,nisam pratio niti pratim Iphon..
Oni traze mnogo za svoje telefone,ali ne verujem da takve gluposti oko ekrana ima 15 ili 16 pro max kao najbolji njihov adut..

Ја колико знам, iPhone користи Самсунгове дисплеје. Не знам, можда грешим.

Ja bih svakako reklamirao, zna da bude iritantno.
Ja na svom za sada nisam video svakako, ali kontam da bih se iznervirao

Da bi ostvarilo antireflektivnost , GG Armor staklo mora malo da polarizuje svetlost i odatle ovaj plavičasti efekat a izgleda da ga ima i na S25U i GGArmor 2 i nema veze sa kvalitetom displeja ispod.Ako koristite vivid boje na svom telefonu , dobra je šansa da ovo i ne primetite.

Pa cekaj druze,da li je to tebi normalno i da prelazimo preko tih stvari i da se non stop tesimo sa konstatacijom "SAMO",ako se gleda na beloj podlozi ili samo ako se gleda iz nekog ugla?
Ajde da je to telefon od 300-500e,ali S24u kosta 1200e i vise evra..I sad treba prelaziti preko takvih stvari,moram da stavim dark mode da ne bi primecivao to,ili da kazem sebi,navicicu se pa me nece nervirati..
Telefon koji je proglasen za najbolji telefon godine u visokoj klasi,plus sto je i najskuplji,pricam za android..To ne sme da ima i da boluje od takvih stvari..
Druze to nisu male pare da bi telefon smeo imati takav problem..
Ako traze tu lovu,i svrstava se kao najbolji medju najboljima,MORA sve pod konac,jer od Ultre Samsung ne moze ponuditi i nema bolje..
Ima li Iphon takav problem sa prelivanjem ekrana,nisam pratio niti pratim Iphon..
Oni traze mnogo za svoje telefone,ali ne verujem da takve gluposti oko ekrana ima 15 ili 16 pro max kao najbolji njihov adut..

Najbolje odi u radnju pa pogledaj. Možda ti zamišljaš neku katastrofu od preliva a bude ti neprimetno i budeš u fazonu kakve budale forumske. Evo dosta ljudi kaže da nema taj problem iako svi imamo iste Samsung ekrane i premaze. Ne vidimo svi isto. Ja evo ne vidim PWM kontrolu osvetljenja na ekranima jer mojim očima to ne smeta i ja bukvalno to ne vidim, a nekog od toga boli glava pa juri samo telefone koji ga nemaju.

A da prelazim preko tih stvari - pa prelazim, šta ću kad savršen još niko nije izmislio. Ovo je u mnogo čemu najbolji ekran koji sam imao - najsvetliji, odbija masnoću ekstra, najbolje se vidi na suncu (Ultra tek kida kako gasi refleksije, nema mu ravne po tom pitanju.), itd. I nije to samo za telefon, ni auto mi nije savršen, ni stan, ni žena... ni ja nisam nešto savršen pa me opet trpi. 😄

Moj S24U je uzet prošli mesec u Yettel-u , sad baš gledam . Ništa od tih problema ne vidim , sve Ok . Baš čudno , ako ima problem sa ekranom onda treba na reklamaciju da ide a ne da se olako prelazi preko toga .

Najbolje odi u radnju pa pogledaj. Možda ti zamišljaš neku katastrofu od preliva a bude ti neprimetno i budeš u fazonu kakve budale forumske. Evo dosta ljudi kaže da nema taj problem iako svi imamo iste Samsung ekrane i premaze. Ne vidimo svi isto. Ja evo ne vidim PWM kontrolu osvetljenja na ekranima jer mojim očima to ne smeta i ja bukvalno to ne vidim, a nekog od toga boli glava pa juri samo telefone koji ga nemaju.

A da prelazim preko tih stvari - pa prelazim, šta ću kad savršen još niko nije izmislio. Ovo je u mnogo čemu najbolji ekran koji sam imao - najsvetliji, odbija masnoću ekstra, najbolje se vidi na suncu (Ultra tek kida kako gasi refleksije, nema mu ravne po tom pitanju.), itd. I nije to samo za telefon, ni auto mi nije savršen, ni stan, ni žena... ni ja nisam nešto savršen pa me opet trpi. 😄
Brate,kakva ti je svalerka,jel barem ona kako treba?😀
Nju mozes da izaberes po meri..😉😁

Ja za te stvari znam da od kada postoji lcd ekran ili panel kako god, bio je taj fazon da ako iz nekog drugog ugla gledas ne vidiš punu boju nego ispranu ili tamniju itd, sve zavisi od panela.
Tako da je za mene to maltene podrazumevana stvar i kod telefona. Bas sam stavio pozadinu belu i kada gledam telefon odozgore vidi se kao da je blago plavkasta bela, a ovako kada se gleda normalno sve je ok. Meni licno ne smeta

Nego imam ja drugo pitanje, da li neko moze da predlozi neko dobro staklo kod kinezovi ali da je privacy stil. Da je koristio i da je zadovoljan istim. Imam sad jedno, ali ko da je "svileno"
Malo pretisnes ivicu samog stakla i ono polako puca 🤦🏻‍♂️
Na S23U jos je bilo zakrivljeno i nije bilo problema

Ја колико знам, iPhone користи Самсунгове дисплеје. Не знам, можда грешим.
Ne gresis,ali nesto nisam procitao da govore tamo o ovoj problematici..Moguce da nisam nasao tu diskusiju u temama Iphona.
Pod predpostavkom da nema Iphon tih problema,kako to da kod njega nema a kod Samsunga ima.A sam Samsung pravi displej za Iphon..
Cisto razgovaramo o ovome,zanimljivo mi da najskuplji android telefon ima ovakav "problemcic",da ga tako nazovem..

Nema taj problem na 15 Pro Max a ni 16 Pro Max, koliko znam bolji je ekran u 16 Pro Max u odnosu na S24U/S25U. Rađen je noviji proces kod iphone (radi ga Samsnug, ali radi kako im je Apple dao spec, čitao sam o tome, neko je spomeno i ovde na forumu, i zaista ekran 16 PM jeste vrhunski, bolji nisam video). Ali ekrani na iphone nemaju antireflektivnost, možda zbog toga, logično mi je što je napisao maks_rs. Meni je svakako ekran na S24U odlično deluje (da se ogradim uvek sam poredio i testirao telefon napolju gde je meni najbitniji da se vidi i odlično sija, ne u kućnim uslovima sa spuštenim roletnama).

Da, otprilike tako , plavičasti efekat je cena antirefleksije. Ne može i jare i pare :).

Ja promenio ikonice, necu ni da apdejtujem da mi osakate kameru i bateriju, cim odlazu oni to toliko s25 se slabo prodaje i ne pada mi na pamet da apdejtujem. 😅

Android 16 će valjda u julu 2026 :D

Sad je to noz sa dve ostrice, mozda ga ispeglaju da bude bomba na S24 i jos vise za S25 seriju a moze i da ga osakate na S24 seriji pa zato gledaju kako da ga skembaju a da se ne primeti de je osakacen.
Imamo ovde par ljudi koji su beta testeri i oni su nam jedina nada sta se desava tamo iza vrata, premda kada izadje finalno azuriranje ni oni a ni mi ne mozemo da znamo kako ce biti.

Mozda stvarno koriste vreme da izbace opcije da bi s25 bio ekskluzivniji... Vec se pisalo da ona glupost sto kao sumira aktivnosti....

Ja bi bio najsrećniji da izbace ove AI gluposti koje su planirane da se naplačuju a da ostave osnovne koje su i došle sa telefonom.

Haha problem sa s24 sa ekranom, ne znam ko veruje jos u takve price, s24 ima vrhunski ekran poredio sam sa oledom TVom slicno, Samsung isto. Kapiram da sad treba preci na s25, ali kako ko , s24 ima ekran najbolji na tržištu. Makar s24+ koji imam , mada sam koristio dugo i ultru

Ja jedino sto sam primetio posle poslednjeg azurirznja, primetno trosenje bat kod wifi hotspota. Za pola h ode po 10%, a ranije nije bas tako bilo. Otprilike ista upotreba u tom delu pa poredim.

Jedno pitanje za one koji su na One UI 7 Beta za S24U, da li imaju cikluse za bateriju kao S25 serija sto ima?

Ja na redditu procitah da ta opcija postoji u nekim regionima u nekim ne, mislim da je posano o s25 seriji.... Tako da ni za njih nije svuda ta opcija...
I da napomenem da ovo sa izlaskom oneui 7 postaje bas smesno za samsungovu reputaciju, po meni. Sve se vise pojavljuje broj opcija kojih nece biti na starijim modelima. Ako je update skrnavljen vec u drugoj godini, sta ce vlasnici s24 dobiri u sedmoj godini kako je obecano. Smesno.

Nazad
Vrh Dno