Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

S23 originalne maske su sa otvorima oko kamere, a ove nove su otvorene oko kamere, tu ima oko krugova da se skuplja svakakvo djubre.... A mahom su sve maske za s25 seriju takve, sto mi je lose resenje...

Ja ne kapiram samsung, tamno ljubicasta i te fore, a da nema crne skroz maske... Da li ima neka druga na tu foru da bude na ledjima ravan telefon? Narvno crna a ne ove zenske boje 🤦‍♂️
Spigen opet ima otvore, oko blica, a ja bi bas na foru kao ovo od Samsunga sto se tice otvora

Molim @dule020 , da se ne obraca i ne isnosi kategorizaciju polova,vec iskljucivo neodredjeno..
Nema to,"zenska boja","muska boja"...😁
Mozda ima nekog ovde sto ima ljubicasti telefon,i oseca se kao musko do 12h,a zensko je od 12h pa do 0h..i sad vidi tcoju poruku pre podne dok je na poslu,gde ti stavljas njegov ljubicasti u zenske boje a on se oseca kao muskarcina jos nekih sat-dva..
Sta treba,da te tuzi,navuces bedu na vrat..😀

Upravu je kolega, ja se izvinjavam. Nije mi namera bila da uvredim bilo koga 👀 😁

Prilozi

• IMG_20250211_193805.jpg
    IMG_20250211_193805.jpg
    106.3 KB · Pregleda: 134
Kako drzi baterija na 24u?
Na primer od ujutru i ako se drnda do uvece?
Da li bi smeo da punim punjacem od 120w,a predvidjen je od 45w..
Da li bi to uticalo na degradiranje baterije ili telefon uzima onu struju od punjaca koliko mu je potrebno?
Da ne kupujem od 45w.
Lomim se da uzmem s24u,gotov sam da prelomim.Preko Yettela.

Meni baterija na s24u traje i po tri dana sa 3-5 sati SOT-a. Nikad bolje peformanse baterije nisam video. OneUI 7.0 Beta 3 inace. Pored samsunga imam Xiaomi 14 i Pixel 9 pro xl, supruga ima iphone 15 pro max, ubedljivo samsung ima najbolju bateriju (ili software?)

Ako punjac ima usb-pd nema problema

Meni baterija drzi dva dana.
Telefon koristim samo za pozive i malo Vibera.
Bateriju punim originalnim punjacem 45w.

U Petak u podne sam napunio S24U. Oko 15h mi nije bilo dobro, mob sam uzimao samo da navodim pomoć koja stiže i da prate stanje u kom se nalazim. Oko 19h sam se povratio na pola mrtav, uzimam mob mnogo manje nego inače...3d 18h, SoT 7h, s tim da sam u subotu uzimao telefon samo da deaktiviram alarme, minimalno razgovaram (30 min) i budem na netu (30 min). Nedelja sve isto kao subota + 45 min Instagram. U ponedeljak sam već ozbiljnije držao mob u ruci, redovno normalna eksploatacija. Na tabletu je riknula baterija i film koji sam počeo sa njega da gledam nije bio ni za tv, ni za računar pa sam 3/4 filma odgledao sa moba na netu zakačen. Baterija je bila još na 35%. Nemam šta dalje da vam kažem, bio sam u šoku.

Da li bi to uticalo na degradiranje baterije ili telefon uzima onu struju od punjaca koliko mu je potrebno?
Da ne kupujem od 45w.
Lomim se da uzmem s24u,gotov sam da prelomim.Preko Yettela.
Неће ти то ништа утицати на батерију. У зависности од пуњача, можда чак нећеш моћи да пуниш ни снагом од 45W. Све зависи које стандарде подржава тај пуњач, претпостављам да је кабл добар чим је снага 120W.

Na S24U dan završavam oko 30-40-50%, sve zavisi od korišćenja tog dana. Dual SIM, sve živo popaljeno, GPS, BT, pozivi, mailovi, društvene mreže, ChatGPT...

Isto i meni 40-50% ostaje na kraju dana, youtube, pozivi, whats up, telegram, ne igram igrice i nemam instagram i slicne aplikacije.

Meni traje normalno telefon 2 dana lagano, a ako ga slabije koristim bez problema i do 3 dana. Jos u poslednje vreme sam digao rezolucijiu do kraja, ukljucio sam mu lokaciju da bude stalno ukljucena, jedino sto koristim light mode tj manje klokovan CPU da bude, jer svakako ne koristim za igrice telefon i sl. Mogu da kazem iako je na light modu u geeku ima score kao S23U bez ogranicenja, znaci radi kao S23U sa jos efikasnijim cipom nego na S23-ci 😁
Samo reci hvale imam, cekam taj One Ui7 ne zbog dzida-bidza vec tih poboljsanja ispod haube, da dobijemo i 30% sto je dobio S25 u pogledu toga (jer ume da traje fino sa istim kapacitetom baterije) ja sam zadovoljan. Verovatno i sam Andorid 15 ima zasluge za bolji rad i efikasnos na tim uredjajima.
Videcemo :)

Poslednja izmena:
Da li je realno da mi je ovako puno memorije zauzeto?

Prilozi

• Screenshot_20250212_210308_Settings.jpg
    Screenshot_20250212_210308_Settings.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 86
Kupila sam s24 ultra prije 2 dana i primjetila sam problem sa ekranom, uglovi gledanja su uzasni, pri najmanjem pomjeranju telefona boja vuče na plavo. Da li je to neki hardverski problem, jer planiram da reklamiram tel. Jednostavno mi nije prihvatljivo da flagship telefon ima takav ekran. Molim vas za misljenje.

Kupila sam s24 ultra prije 2 dana i primjetila sam problem sa ekranom, uglovi gledanja su uzasni, pri najmanjem pomjeranju telefona boja vuče na plavo. Da li je to neki hardverski problem, jer planiram da reklamiram tel. Jednostavno mi nije prihvatljivo da flagship telefon ima takav ekran. Molim vas za misljenje.

Nov telefon kupljen?

Gde si ga kupila,treba istaci ovde da neko ne kupi i ima isti problem.Moguce da je taj diler,prodavnica uzelu jednu iatu kolicinu iz serije i da su svi sa tim problemom.Samo imenuj gde si kupila da ljudi ne nalete na minu.

Teško da je taj telefon iz legalne prodavnice ili operatera.

Ako je suditi po mom primerku a i bezbrojnim postovima širom svetskih foruma - ovo je serijski "problem" na S24U. Meni iskreno ne smeta jer je vidljiv samo na beloj pozadini a smanjivanjem rezolucije na FHD+ skoro da se i ne vidi. MIslim da je za ovo krivo GG Armor antireflektivno staklo na ovom telefonu i baš me zanima kako je sad na S25U sa GGA2.

Teško da je taj telefon iz legalne prodavnice ili operatera.
Telefon nije kupljen od operatera, već od privatnog prodavca ali nov neopakovan.

Ako je suditi po mom primerku a i bezbrojnim postovima širom svetskih foruma - ovo je serijski "problem" na S24U. Meni iskreno ne smeta jer je vidljiv samo na beloj pozadini a smanjivanjem rezolucije na FHD+ skoro da se i ne vidi. MIslim da je za ovo krivo GG Armor antireflektivno staklo na ovom telefonu i baš me zanima kako je sad na S25U sa GGA2.
Probala sam sa mjenjanjem rezolucije sa FHD na veću ili manju, ne rješava mi problem. Gledala sam juče u poslovnici S25U isto ima taj problem, ali dosta manje. Meni ovo naročito skreće pažnju dok čitam (tj. kad je jednobojna pozadina), pri gledanju videa nije toliko primjetno.

Bilo je u temi priče oko "problema" sa ekranom na tom modelu. Pogotovo prve serije.

Telefon nije kupljen od operatera, već od privatnog prodavca ali nov neopakovan.

Probala sam sa mjenjanjem rezolucije sa FHD na veću ili manju, ne rješava mi problem. Gledala sam juče u poslovnici S25U isto ima taj problem, ali dosta manje. Meni ovo naročito skreće pažnju dok čitam (tj. kad je jednobojna pozadina), pri gledanju videa nije toliko primjetno.

Ne znam da li je to još izraženije na Ultri zbog antireflektivnog premaza ali nešto slično me pomalo nervira i na S24+. Čim se malo zakrene ekran pozeleni i to je izraženije nego na mom prošlom tri godine starom Xiaomi telefonu. Najviše smeta na čistoj beloj gde gornja i donja polovina ekrana nikad nemaju istu nijansu... Zato sve češće koristim tamnu temu. 😁

Ovo mi se ne svidja sto citam..Nisam jos uzeo telefon..
Da li je moguce da se ovo desava na telefonu najvise klase i ranga?
Da li se to toliko vidi zamracenje?

Ja ga uopste ne vidim i nemam pojma o cemu se radi, prvi put cujem, s24u. . .

Nazad
Vrh Dno