Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ja sam otišao korak dalje u novogodišnjoj rezoluciji zvanog manje koristi telefon - da život neće prestati ukoliko ne vidim odmah notifikaciju na telefonu. Isključio AOD, život nije prestao a prodisao i ja i baterija. Menjaću je tek posle letovanja. 😀

AOD mi je kada mi stigne notifikacija ili tapnem. Bio mi je neupotrevljv skoro godinu dana.

I ja sam imao iznenadjenje kad sam izvadio telefon iz maske da ga malo obrisem... Ledja su krenula da se odlepljuju, baterija se malo naduvala a tel je star oko dve godine i par meseci. Za originalnu bateriju sa zamenom u servisu su trazili oko 8500, uzeo sam zamensku plus lepak za frejmove i odradio sve sam. Ukupno je izaslo 2200din i danas joj je prvi radni dan hahaha. Koliko ce trajati ne znam ali u svakom slucaju i ako krene da pravi problem uzecu originalnu i uraditi ponovo...

Prilozi

• IMG-c7ab504e7b4ac75b10417c9ad7424f8b-V.jpg
    IMG-c7ab504e7b4ac75b10417c9ad7424f8b-V.jpg
    147.1 KB · Pregleda: 72
  • 20260305_165738.jpg
    20260305_165738.jpg
    234.7 KB · Pregleda: 69
  • IMG-0f7058369fc8a8ad2dc6f2d601159d70-V.jpg
    IMG-0f7058369fc8a8ad2dc6f2d601159d70-V.jpg
    154.8 KB · Pregleda: 69
  • IMG-400cb60425778d2b36f91266e6a65299-V.jpg
    IMG-400cb60425778d2b36f91266e6a65299-V.jpg
    221 KB · Pregleda: 70
Cudno mi je kako vam se tako naduje baterija. Ja evo vec pune tri godine koristim telefon, ledja izgledaju kao da je juce otvorena kutija.

Super sto si uspeo sam da zavrsis, a sad naravno sledi iscekivanje koliki ti je SoT sa novom baterijom 😄

Pozdrav svima. Kupio sam polovan S23 Ultra, pre 15ak dana. Auzrirao na tada zadnji A16 Februar, baterija je katastrofa drzala. Razocarenje potpuno. Nakacio tel na komp, cmd+komande za pregled baterije, sve uredno. Navodno nikada menjana, nista nije cackano, nikada nije praznjen do 0%, najcesce punjen do 80%. Sve uredno, za pozeleti. Onda resim da ga vratim unazad sa Androidom, bilo je moguce do A14, jer je i na njemu bincode 8. Vratim ga na 15, pa na 14, postupno. I baterija je bolja, osetno. Danas resim da potrazim jos neke informacije o modelu s23U, dodjem na ovaj sajt i vidim da je SOT 5 ili vise sati, a baterija na 20% ili vise. Kod mene je do 5 sati i 30min maksimalno, tada vec mora na punjac jer je to ispod 10% baterije. Dakle, po komentarima ovde i prilozenim fotkama ekrana, ni tih 5 sati SOT nije nesto wow. Pa me zanima, kako vam je podesen telefon? Posto je kod mene Performance profile na Light, a sve aplikacije osim Viber su u Sleeping Apps. Mreza je podesena na 4g/3g/2g. GPS se koristi samo po potrebi, sinhronizacija takodje, palim samo po potrebi.

Da li postoji neki kršten clibpoard menadžer za Samsung? Na OnePlusu i Asusu sam nakon klika na "copy" mogao da editujem sadržaj koji sam iskopirao, ali Samsung to nema, a često mi treba (npr. kad na Vajber dobijem poruku Pošte o tome da mi stiže paket, hoću da iskopiram samo tracking broj, ali to na Samsungu nije moguće).

Pozdrav svima. Kupio sam polovan S23 Ultra, pre 15ak dana. Auzrirao na tada zadnji A16 Februar, baterija je katastrofa drzala. Razocarenje potpuno. Nakacio tel na komp, cmd+komande za pregled baterije, sve uredno. Navodno nikada menjana, nista nije cackano, nikada nije praznjen do 0%, najcesce punjen do 80%. Sve uredno, za pozeleti. Onda resim da ga vratim unazad sa Androidom, bilo je moguce do A14, jer je i na njemu bincode 8. Vratim ga na 15, pa na 14, postupno. I baterija je bolja, osetno. Danas resim da potrazim jos neke informacije o modelu s23U, dodjem na ovaj sajt i vidim da je SOT 5 ili vise sati, a baterija na 20% ili vise. Kod mene je do 5 sati i 30min maksimalno, tada vec mora na punjac jer je to ispod 10% baterije. Dakle, po komentarima ovde i prilozenim fotkama ekrana, ni tih 5 sati SOT nije nesto wow. Pa me zanima, kako vam je podesen telefon? Posto je kod mene Performance profile na Light, a sve aplikacije osim Viber su u Sleeping Apps. Mreza je podesena na 4g/3g/2g. GPS se koristi samo po potrebi, sinhronizacija takodje, palim samo po potrebi.
Stvarno očekuješ ds telefon koji je star 3 godine, sa prvom baterijom, ima SOT veći od 5h30min? I da je stajala u kutiji, a ne korišćena, do sada bi izgubila svojstva koja prilično nerealno očekuješ. To što izvlači 5h30min je odlično.

Stvarno očekuješ ds telefon koji je star 3 godine, sa prvom baterijom, ima SOT veći od 5h30min? I da je stajala u kutiji, a ne korišćena, do sada bi izgubila svojstva koja prilično nerealno očekuješ. To što izvlači 5h30min je odlično.
Sestra takodje ima polovan S23 ultra, nedavno kupljen, i maltene isti Sot ima. Ona retko koristi mobilne podatke, skoro pa uvek je samo wifi ukljucen. Koristi drustvene mreze i to je to

Gde ima da se kupi samo baterija? Kada sam zvao Promobi nisu hteli da prodaju samo bateriju bez njihove zamene , cena za s23 8500din.
Imas i na kp. Ja platio 39eur pre par meseci. Accu nece da pokaze preko 95% health-a iako sam resetovao statistiku svuda. Jedino nisam isao full reset.

Ne, ni u jednom trenutku nisam napisao svoj ocekivanja vezana za polovan S23 Ultra, niti rekao da sam nezadovoljan kupovinom. Telefon je extra, svaku proveru je prosao, to sto je baterija lose drzala je samo do softvera. Dodatnim podesavanjima sam izvukao vise od 5 sati SOT, ali baterija bude oko 10% za tih 5 sati i 30-ak minuta SOT. Tako da pojma nemam o cemu pises, niti mi je jasno zasto to meni pises? Razlog mog prvog posta u ovoj temi je jasan, zanima me kako to nekome drzi 6 sati i ostane 20 ili vise % baterije? Evo, sada spamujem zbog tebe, pisem nesto sto sam vec pisao i sto si ti vec procitao, ali ajde, nema veze. Verovatno ima jos ljudi koji razmisljaju isto kao ti, prelete ocima preko posta, ne skapiraju sustinu tog posta, a zatim napisu nesto sto nikako ne moze biti konstruktivno, niti savet. Vec sam pisao adminu, ja sam mislio da je Benchmark sajt mesto gde se mogu razmeniti misljenja, gde se u toj razmeni misljenja, zapazanja moze nesto korisno nauciti. Ocigledno da to ovaj sajt nikako nije, tako da se tu dolazi do, kako si ti to rekao, mojih nerealnih ocekivanja.

Da li postoji neki kršten clibpoard menadžer za Samsung? Na OnePlusu i Asusu sam nakon klika na "copy" mogao da editujem sadržaj koji sam iskopirao, ali Samsung to nema, a često mi treba (npr. kad na Vajber dobijem poruku Pošte o tome da mi stiže paket, hoću da iskopiram samo tracking broj, ali to na Samsungu nije moguće).
Circle to search, selektuješ tekst/broj koji želiš, copy i to je to.

Prosek je 5-6 sati nekad manje - nekad vise u zavisnosti od uslova.

Uslova je previse i tudje iskustvo ti ne znaci nista u praksi.

Prezvakana tema milion puta (da si procitao bar 5-6 poslednjih strana video bi) i zato takvi odgovori.

Ne, ni u jednom trenutku nisam napisao svoj ocekivanja vezana za polovan S23 Ultra, niti rekao da sam nezadovoljan kupovinom. Telefon je extra, svaku proveru je prosao, to sto je baterija lose drzala je samo do softvera. Dodatnim podesavanjima sam izvukao vise od 5 sati SOT, ali baterija bude oko 10% za tih 5 sati i 30-ak minuta SOT. Tako da pojma nemam o cemu pises, niti mi je jasno zasto to meni pises? Razlog mog prvog posta u ovoj temi je jasan, zanima me kako to nekome drzi 6 sati i ostane 20 ili vise % baterije? Evo, sada spamujem zbog tebe, pisem nesto sto sam vec pisao i sto si ti vec procitao, ali ajde, nema veze. Verovatno ima jos ljudi koji razmisljaju isto kao ti, prelete ocima preko posta, ne skapiraju sustinu tog posta, a zatim napisu nesto sto nikako ne moze biti konstruktivno, niti savet. Vec sam pisao adminu, ja sam mislio da je Benchmark sajt mesto gde se mogu razmeniti misljenja, gde se u toj razmeni misljenja, zapazanja moze nesto korisno nauciti. Ocigledno da to ovaj sajt nikako nije, tako da se tu dolazi do, kako si ti to rekao, mojih nerealnih ocekivanja.
Nećemo spamovati naravno, jer je upravo to ono što ti radiš. Da si pročešljao temu, kao što @Lanikor reče, došao bi do odgovora o optimizacijama koje ljudi sa foruma koriste. Ja sam samo želeo da ti kažem da se ne opterećuješ, jer je to što si dobio već sasvim, sasvim odlično. Nikakva zla namera.

Naravno, update LockStar-a nije popravio ponasanje sa AOD brightness.

Jel' ovo samo kod mene ili je tako posle nekog (skorašnjeg) update-a, u onom servisnom meniju, više nema wipe cache data?
Sada imaju samo tri opcije, phone restart, wipe data/factory reset i power off.
Kada izaberem ovo wipe data/factory reset, ima opcija samo za factory reset i cancel... mali S23.

tako je od nekog zadnjeg update-a, i ja na S23U nemam u recoveryu clear cache, samo wipe data/factory reset...***, izbacili to

Tako je od poslednjeg google play system ažuriranja na svim modelima S serija, a pretpostavljam da je tako i na A seriji.

Jel ima neko problem da kad otključa telefon nema uvek status bar vidljiv, i ne mogu da se spuste nltifikacije? Treba mu par sendi da se odslogira 🙄

Jel ima neko problem da kad otključa telefon nema uvek status bar vidljiv, i ne mogu da se spuste nltifikacije? Treba mu par sendi da se odslogira 🙄
Ja nemam. Sve tip top za sad,na telefonu zadnji update. S23U.

Jel' ovo samo kod mene ili je tako posle nekog (skorašnjeg) update-a, u onom servisnom meniju, više nema wipe cache data?
Sada imaju samo tri opcije, phone restart, wipe data/factory reset i power off.
Kada izaberem ovo wipe data/factory reset, ima opcija samo za factory reset i cancel... mali S23.
Meni radi. Prikljucis kabl na komp dok je ukljucen telefon sa home screen-a zadrzis volume down i power taster dok se tel ne ugasi(10 sek). Cim se ugasi zadrzis volume up i power taster do pojave Samsung loga na ekranu onda pustis power taster nastavis da drzis up taster do pojave servisnog menija(namerno sam pisao detaljno uputstvo vrv vecinu znas ali probaj na ovaj nacin)

Nazad
Vrh Dno