Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Kod mene još uvek ništa u Kruševcu i okolini
Mts mreža

To je do imate prijatelje, moraće neki novi paketić, nova cenica ako se hoće 5g, logika je jasna i ustaljena prethodnih godina. 🤡

Kakve veze ima update softvera na telefonu sa mrezom?! Telefon ili ima ili nema podrsku za odredjene frekvencije,i to je to. Baš će Samsung da radi update softvera da bi 5g radio na tamo nekom MTS-u u tamo nekoj Srbiji....smejurija.

У Краљеву, Yettel мрежа на S23 и даље 4G+ брзина 250/50.
Иста мрежа и локација, код сина на Honor magic 7 lite, ради 5G, брзина 490/130.
Није само до оператора, изгледа да је до Самсунга.

Meni to nema nikakve logike. Ako S23-23U recimo,ima sve iste band-ove za 5g mrezu,zasto na njemu ne bi radilo,a na drugom tel sa identicnim bandovima za 5g da radi?Nema mi logike.

Jel neko konsultovao MTS po tom pitanju?

Ja sam zvao bio kao da prijavim da mi ne radi 5g 😀 Prosledili su kao, a odg već znam šta će reći.

Jer cenim ako radi na Yettel i A1 mrezi mozda moze MTS nesto da setuje pa da radi i nama.

Meni radi na S25U, ali mnogi u Yettel temi prijavljuju da im ne radi. Dosta čudna situacija.

Imate celu temu o 5g mreži gde piše zašto ne radi na Samsung telefonima koji su na MTS i Yettel u. Radi samo na A1, čeka se update od strane Samsunga.

Upravo se vratih iz inostranstva,iz tog razloga nisam probao da li 5g radi na mom s23U....dve kartice,jedna MTS druga Yettel,na obe radi 5g. Na MTS kartici se gubi signal (lokacija pored NS gde zivim ima inace los signal) dok Yettel drzi bolje ali se i on izgubi ponekad...e sad sta je kod mene drugacije u odnosu na vas kojima ne radi,ne bih znao reci.Screenshot_20251205_235506_One UI Home.jpgScreenshot_20251206_004144_One UI Home.jpg

Možda imaš CSC koji radi, na EGY radi 5g.

Kako se to proverava?

About - Software Information - Service Provider software version

Prilozi

• Screenshot_20251206_101107_Settings.jpg
    Screenshot_20251206_101107_Settings.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 66
Naravno, to je telefon za tržište Saudijske Arabije zato ti i radi. 🙂 Naši će morati malo da sačekaju, osim nas na A1.

Da, radi izgleda na tom regionu. Kao i EGY navedeni.

Meni je INS/INS,INS/EUY/EUY. Zbog snimanja poziva sam promenio odavno, ali još nemam 5G u MTS-u.

da li imate utisak da se audio pogorsao u nekom trenutku nakon nekog updata ove godine? imam 2x blutut i jedne zicne JBL slusalice, i na sve audio zvuci lose u smislu kao da je kvalitet jako kompresovan. cuje se stalno ono sustanje. sve moguce opcije za zvuk sam menjao, skidao i flac fajlove... jako cudno

Nemam taj utisak a često slušam muziku, imam 2 para bežičnih slušalica, Buds Pro tws i Sennheiser momentum on ear, zvuči sve kao i inače. Žične i ne koristim više jer dva para koje imam Senn i Sony imaju 3.5mm jack a smara me da ih kačim na adapter,nako ti znači mogu da probam.
Ono što primećujem je da ume da secka u zadnje vreme kada recimo slušam muziku a nešto drugo čačkam na telefonu npr IG ili neki browsing na Chrome, kodeci nam nisu baš najnoviji to ume da zeza jedino.

Осим брзине и латенце, која је предност 5г у односу на 4г? Ако се добро сећам, покривеност сигналом се лакше изводи са 4г. Не знам каква је ситуација са потрошњом батерије на страни пријемника (на нашим телефонима) код 5г и 4г.

Осим брзине и латенце, која је предност 5г у односу на 4г? Ако се добро сећам, покривеност сигналом се лакше изводи са 4г. Не знам каква је ситуација са потрошњом батерије на страни пријемника (на нашим телефонима) код 5г и 4г.
Изгледа да за батерију јесте штедљивији 4г:

Nazad
Vrh Dno