Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Sve u svemu,nije loš ovaj OneUI7. Lepše animacije,tu i tamo poneka kozmetička promena,čisto da se razbije monotonija. E sad,da li je trip ili ne,ali čini mi se da otisak prsta dosta bolje radi takodje...
Imam isti utisak. Meni otisak prsta ocajno radi preko zastitnog stakla... Sad deluje da je za nijansu bolji... Od update-a ga vise otkljucavam otiskom nego patternom...
moje staklo je neko jeftino sa AE

Poslednja izmena:
Upravo to. I ja imam Whitestone dome staklo,isti osecaj da bolje sad radi.

Eh kad se setim kako sam bogovski otključavao Oneplus 8 otiskom, mogao je prst i prljav da bude i mokar. Sve u sekundi otključavalo :D

Primecujem da se baterija brze trosi. Ne merim nikada SOT vec odokativno. U proseku nekih 20%.
Izludjuje me sto nema prikaza ikonice za alarm. Ne znam kom pametnjakovicu je to palo na pamet ali ga treba odmah otpustiti i zabraniti da se bavi ovim poslom. Nadam se da ce to resiti GoodLock-om.
Kad swajpujem na gore da udjem u meni za gasenje aplikacija u pozadini, aktivna aplikacija koju poslednju koristim ode skroz desno.
Dizajneri su danas nesposobni da naprave nesto da valja i idu konstantno korak nazad.
Face recognition brze "radi" ali se otkljucava fon i kad okrenem glavu u stranu tako da ko zna sta on skenira i kakvu zastitu nudi.

Nakon beta verzije instalirao sam i zvaničnu 7.0 verziju,ali su mi Google usluge ostale iz februara 2025.Pokušam da ažuriram,ne nudi mi noviju verziju.

Nakon beta verzije instalirao sam i zvaničnu 7.0 verziju,ali su mi Google usluge ostale iz februara 2025.Pokušam da ažuriram,ne nudi mi noviju verziju.
Понудиће приликом следеће верзије. Инсталација са апкмирор мења само датум верзије, не инсталира побољшања.

Po meni,baterija nesto losija na oneui7. Vrv treba par dana da se slegne.

Prilozi

• Screenshot_20250429_165618_Device care.jpg
    Screenshot_20250429_165618_Device care.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 201
Po meni,baterija nesto losija na oneui7. Vrv treba par dana da se slegne.
Синда, слично стање и код мене, с тим да сам ја јуче фоткао по граду једно сат времена, што је неуобичајено коришћење за мене. Вероватно је то посркало батерију.

Glupo pitanje... :)
Posle koliko vremena bi trebalo telefon sam da prijavi da ima software update i da ponudi download/install?
Sve ovo vreme sam ručno radio proveru, i uvek dobijao sve apdejte.
Sad mi nešto došlo da ga čekam sam da javne :)
Telefon je EUY iz promobija. Za sada se još ne oglašava da ima ui7 update

Ja sam zadovoljan. Imao sam ranije problem sa "Contacts Storage" procesom. Sada je to negde sa jako malim utroškom baterije.
Jutros je bio pun, sada na 21%, što mi je sasvim OK. Praktično ceo dan na 4G, mnogo različitih lokacija. Ukupno 77 razgovora (3h 6min) od ukupno 90 poziva. Takođe i dosta mejlova...
Nije mi uopšte bitno jesu li ikonice okrugle, kockaste, trouglaste i sl. :)

Prilozi

• Screenshot_20250429_194500_Device care.jpg
    Screenshot_20250429_194500_Device care.jpg
    63.3 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Ne radi mi NPay posle apdejta UI 7 (radi sama app ali kad pritisnem ono poslednje plati, nista se ne dogadja). Slucajno se istovremeno potrefilo ili ima veze sa apdejtom?

Meni ok baterija, oko 5h SOT. Što je za mene ok skroz, pitanje da li sam i toliko izvlačio na prethodnoj verziji.

Evo kod mene za nekih 75% skoro šest časova drndanja danas, juče sam navukao na 8h sa nešto većim procentom upotrebe na wi-fi. Verovatno može i bolje ko ima nov telefon, kod mene ovaj star je nekih osam meseci.

Prilozi

• Screenshot_20250429_185256_Device care(1).jpg
    Screenshot_20250429_185256_Device care(1).jpg
    118.7 KB · Pregleda: 160
Evo kako će da nas nateraju da prvo ažuriramo softvere, pa će da ih ubiju sa performansama i na kraju moramo kupiti nov model

Prilozi

• Screenshot_20250429_214351_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250429_214351_One UI Home.jpg
    82.4 KB · Pregleda: 175
S23 ultra od pre par dana statistika.
Ovo sto piše da je prikacen na punjenje, to je zbog dex-a kada je povezan.
Januarski peč i posle toga ništa nije ažurirano.
Dva dana baterija gura lagano.

Prilozi

• Screenshot_20250427_235606_Device care.jpg
    Screenshot_20250427_235606_Device care.jpg
    66 KB · Pregleda: 104
Sa stanovišta funkcionalnosti po meni korak unazad...
Slova na widgetima sitnija, teže čitljiva, prostor lošije iskorišten.
Radnje za koje mi je trebao 1 swipe, sad zahtevaju dva.
Resetovali neka podešavanja (npr. umesto power menu-a dugim pritiskom na side button vrati na pozivanje Gemini) pa moram dodatno podešavam.
ikone kao u crtanom filmu, samo da je što šarenije, zahteva da se dodatno zagledam da bih našao šta mi treba...
App drawer se skroluje umesto listanja po stranicama, nisam siguran da li je to bolje ili lošije...
Obaveštenja u status baru su skrivena dok ne uđem u notifikacije/control centar... razumem zašto bi to bilo na ajfonu koji ima notch, ali ovde nema smisla
Uglavnom samo da se nešto menja, pa makar i na gore

Primetio sam da postoji lag u odnosu na prethodno gašenje ekrana telefona, ili je namerno napravljen delay, kad se gasi na dugme ali i kad se gasi na double tap. U odnosu na ono pre može se reći da je ono bilo skoro pa instant a ovde oko pola sekunde ili malo duže. Tako radi ili se kod mene ubagovalo zbog goodlock i neke od aplikacija.

Poslednja izmena:
Meni se stabilizovala baterija. Posle brisanja onog Speech recognition evo danas 20% baterije i Sot 2 h. Većinom WiFi, ali sve jedno više nego zadovoljavajuće.

Ima li načina da se search bar u aplikacijama prebaci na vrh? Zasad nijesam našao

Nazad
Vrh Dno