Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

5 stadijuma nakon update-a:
  1. Euforija: Woohoo, stigao UI 7!
  2. Oduševljenje: Sviđa mi se kako izgleda, sve leti, fluidno je, svaka čast.
  3. SoT: Samo 4h SOT-a na 80%, opet su osakatili bateriju.
  4. Samsung najgori: Kupio sam premium uređaj, neću da radim hard reset, ovo je sramota za telefon od 1500e.
  5. Jovo nanovo: Kad stiže novi update, na SEK-u sam?

S23
Meni za sada radi ok. Mozda deluje malo fluidnije a mozda je i placebo (kao kad izadjes od automehanicara koji ti zamenio ulje a tebi se cini da je auto utegnutiji).
Kameru nisam testirao.
Bateriija za sada:
SOT 2:20h
38% usage
Igrao sam igru tako da je SOT ok za sada, rekao bih, ali svakako bih tek za 3-4 dana ozbiljnije pogledao SOT dok se stvari malo ne slegnu :)

Izgled UI, nekom ce se svideti nekom ne, mene licno "zabole"... Odavno sam navikao da ne gubim vise vreme na te sitnice i da li je dugme okruglo ili coskasto, samo plug&play!

Sve lepo radi. Dosta je drugačije. Meni za sad smeta povlačenje notification panel, da pristupim NFC na primer, otvara mi ove notifikacije Viber itd.
Ali lepo osveženje, realno

Azururirao sam sluzbeni s23+ na one ui 7. Poslednji put je azuriran tamo negde u martu/aprilu prosle godine.
Prvo sto sam primetio jeste da procenti baterije prebrzo padaju. Svukao je ocas posla sa 80% na 60%.
Odradjen wipe cache partition, pa cu da pratim bateriju. Ako ovako ostane, trazicu da mi daju drugi telefon, ali nece vise biti Samsung.
Svoj s23 ultra nisam azurirao, niti planiram.

Posle velikog update-a je normalno da ljusti bateriju, sve aplikacije krenu da vrsljaju po telefonu.

Kroz par dana kad se sve stabilizuje ce se videti realna slika, mada bice verovatno nista specijalno.

Nemojte da ste kao oni Ameri sa Reddit-a.

A dobro, sta se dobija sa ui7 imaju li neke novine u sistemu nesto da je ubaceno?

Ne znam evo ja instalirao malo pre. Poprilično brzo je odradio. Kozmetika za sada videću da li ću da ostavim tako. Jedino što smeta na prvu je preveliki razmak Izmedju onih 5 aplikacija i sledećeg reda.

Meni je ovo možda najlepša promena (kozmetičke prirode) do sada. Na prethodni izgled navikavanje je izgledalo tako da je Good Lock morao da "popravlja" stvari koje mi se nisu dopadale, evo ovde osim podešavanja da mi swype otvara i notifikacije i quick settings nije bilo ništa drugo za menjanje. Animacije vidno lepše, stvarno sada liče na iPhone i to je otprilike jedino čemu zavidim iP korisnicima, evo tu su jako blizu. Fluidan je i bez metlanja sistemskog keša, čak i ovi omraženi procenti baterije meni su bolji i pragmatičniji ovako. Baterija prosto ne može biti gora od one kakva je bila nakon martovske zakrpe tako da je meni ovo napredak. Nova launcher stil app drawera sa svim aplikacijama na jednoj vertikalnoj strani, pa konačno! 🙌🏻 Recents tabovi i animacije - prelepo.
Kratko se družimo, možda će biti zamerki ne znam, za sada me jedino nervira odvratni ogroman font sata na lock screenu ali kapiram rešivo je a i da nije ne gledam u lock screen. Još da su u Recents na pozivima vratili avatare kontakata bilo bi sve zaokruženo. :)

Ne znam šta su im smetale ikonice alarma i bluetooth-a u status baru, pa su morali da ih uklone 🤔🙄

Uklonili su i VoLTE ikonicu , zaboga , za "čistiji " izgled status bara - kako su krenuli ukinuće ga skroz. Stvarno neshvatljive odluke...

Да ли неко има идеју како да подесим рутину да се укључи ГПС када окине закључавање телефона за заштиту од крађе?
Ово јесте корисно, али не и ако ме условљава да 24ч дневно држим укључен ГПС.

Ma sve OK, samo su trebali ostaviti mogućnost izbora pa kako ko voli.
Na status baru treba da stoji sve što je aktivno/ukjučeno , inače status bar gubi svaki smisao postojanja. Nervira me taj dodatni korak da moram povući panel da vidim šta se dešava.

Poslednja izmena:
@milkobgd
Može , preko HomeUp modula u good lock-u , kao i još gomila korisnih sitnica.

Koliko vidim po prtscr, sad na UI7 procenat baterije je smešten unutar ikonice. Da li ta vrednost u procentima može da se isključi da se ne prikazuje, kao što je do sad moglo?
Ja sam od onih koji je to isključivao jer ne želim da mi bode oči i da se opterećujem da li "brzo pada baterija". Ionako procenat može da se vidi kada se spusti not. bar.

Meni se izgled dopada. Morao sam opet u Lock Staru da stavim da ne radi auto brightness za AOD, nego da stavim ručno koliko hoću da bude i da vratim da se spoje notifikacije i quick panel, to mi je glupo uradjeno. Srećom, pa može da se vrati kako je bilo na starom.

Meni se izgled dopada. Morao sam opet u Lock Staru da stavim da ne radi auto brightness za AOD, nego da stavim ručno koliko hoću da bude i da vratim da se spoje notifikacije i quick panel, to mi je glupo uradjeno. Srećom, pa može da se vrati kako je bilo na starom.
Kao se radi spajanje da zajedno pokaze notifikacije i quick panel?

Koliko vidim po prtscr, sad na UI7 procenat baterije je smešten unutar ikonice. Da li ta vrednost u procentima može da se isključi da se ne prikazuje, kao što je do sad moglo?
Ja sam od onih koji je to isključivao jer ne želim da mi bode oči i da se opterećujem da li "brzo pada baterija". Ionako procenat može da se vidi kada se spusti not. bar.
Ne može, može ili da se isključi skroz ali onda ne vidiš ni kada spustiš panel, ili da bude ovako stalno. Ili ili.

Ne može, može ili da se isključi skroz ali onda ne vidiš ni kada spustiš panel, ili da bude ovako stalno. Ili ili.
Može naravno / settings/battery/ show battery percentage ,ostane prazna pilula :D

To i kažem. Može da ostane prazna pilula, čovek hoće da kada spusti panel budu procenti a ovako ne. To ne može.

Nazad
Vrh Dno