Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Moj S23 nije ni imao probleme niti oscilacije.

Gura SOT 4h i ostane 20%, kod mene ubijen i dalje imao sam ranije 8h stalno sad upola, moram da ga dopunim u toku veceri pre spavanja.

Вратила се и код мене батерија на старо.

Prilozi

• Screenshot_20250306_185147_Device care~2.jpg
    Screenshot_20250306_185147_Device care~2.jpg
    60.1 KB · Pregleda: 69
Drugari neka me ispravi neko ako grešim, ali pre ovog poslednjeg update-a ne sećam se da su mi System UI i One UI Home trošili ovoliko baterije. Sećam se sa su se periodično pojavljivali na ovom spisku, ali su trošili jako malo baterije. Takođe ne znam šta je ovo Contacts Storage i zašto mi troši bateriju u pozadini, ovo prvi put vidim od kada imam telefon. Mislim da mi neki pozadinski procesi ubijaju bateriju od update-a. Ne znam kako da rešim ovo.

P.S. Ranije mi je telefon bio uglavnom hladan kada stoji na stolu i ne koristi se. Sada baš često bude topao što me upućuje na to da se odvijaju neki pozadinski procesi koji cede bateriju. 1000041812.jpg

Da li ti je uključen AOD na bilo koji način, trajno ili za nove notifikacije? Meni jeste ovo drugo i isto mi se pojavljuje od ažuriranja kao potrošač sa minimum 2-3% srkanja baterije, ranije nije bilo tako.

Da li ti je uključen AOD na bilo koji način, trajno ili za nove notifikacije? Meni jeste ovo drugo i isto mi se pojavljuje od ažuriranja kao potrošač sa minimum 2-3% srkanja baterije, ranije nije bilo tako.
Ne, koristio sam AOD možda 4-5 dana od kad sam kupio telefon, nikad mi se nešto nije dopadao na Samsungu i zato ga i ne koristim. Backupovao sam ceo tel na komp pa cu odraditi i factory reset večeras i nadam se da će se rešiti sve. Gubitak 1 SOT-a nakon poslednjeg "security" update-a mi je nenormalan. Pre sam dobijao minimum 6h uz bilo kakvu upotrebu, a cesto i do 7 SOT-a uz jedno punjenje. Sada dobijam max 6 SOT-a.

P.S. ako neko može da me uputi na neki tutorial za promenu CSC-a radi snimanja poziva bio bih mu jako zahvalan.

@Dario1990 Hajde baš javi da li se nešto menja full wipe-om, svakako bi bio odrađen posle dolaska novog UI i navršene 2 godine ali možda je sada pametniji momenat.

Odem danas na Adu. Uslovi za slikanje fenomelni. Rekoh, ajde da slikam baznu stanicu na Bg strani Ade, jer sam i prosle godine radio isto sa s23 ultra. Odradim 10x zum i udjem u fotku i deluje sve top, zumiram da vidim detalje na slici...au koja nevera, kao kataraktu da imam. Pa ovo je sramota sta su uradili sa kamerom.
Tacno ko azurira telefon cesto nece primetiti razliku, jer su ga malo po malo degradirali. Ja nisam azurirao telefon preko godinu dana. Vidi se jasno razlika, moja procena je da je kamera 30% degradirana(po pitanju detalja na slici kada se zumira) u odnosu na kraj 2023. i pocetak 2024.

Ja na s22u snap nemam taj problem kamera sa zoom ubiva sto bi rekli.Po vama sto kukate ispade da s21u i s22u nemaju vise zoom kamere 🤣

ČItam pre par dana da ce S23 serija dobiti beta One UI 7,ali važi samo za neke zemlje.Hoćemo li moći i mi u Srbiji da ga testiramo?

Do sada nikada betu nismo zvanicno dobijali tako da verovatno i sada necemo

Da se nadovežem na svoje prethodne postove - iako sam bio skeptičan po pitanju toga da će factory reset zapravo nešto uraditi, drugi dan nakon reseta deluje da se situacija stabilizovala i mogu reći da dobijam potrošnju baterije koju sam imao i ranije. Trenutno sam i dalje u learning usage patterns fazi. Objaviću i skrin potrošnje za jedno nedelju dana da vidimo kako se menja situacija. Ja sam trenutno zadovoljan.
1000017582.jpg

To je i jedini mogući scenario. Ja sam na svim telefonima do sad jednom godišnje, obično posle nadogradnje sistema na novi, uradio factory reset i sve iz početka i nikad nisam imao nikakav problem ni sa drainom ni sa štucanjem telefona

To je i jedini mogući scenario. Ja sam na svim telefonima do sad jednom godišnje, obično posle nadogradnje sistema na novi, uradio factory reset i sve iz početka i nikad nisam imao nikakav problem ni sa drainom ni sa štucanjem telefona
Da, mogu da kažem i da se problem sa povremenim štucanjem telefona rešio. Ovo mi je ukupna potrošnja za juče. Mnogo bolji rezultati nego pre update-a. Ako još neko proba factory reset neka javi utiske.

1000017600.jpg

Ja nisam radio factory reset nikad, pa mi ništa nije štucalo. Možda prije 10 godina je bilo potrebe za tim. Od kad kupujem telefone uz pretplatu, nikad nikakvih problema nisam imao.

Ja nisam radio factory reset nikad, pa mi ništa nije štucalo. Možda prije 10 godina je bilo potrebe za tim. Od kad kupujem telefone uz pretplatu, nikad nikakvih problema nisam imao.
Meni nikada nisu štucale aplikacije, sa radom telefona sam bas bio zadovoljan. Jedino što mi se dešavalo jeste da refresh rate opadne sa 120hz na 60hz na par sekundi povremeno i to me jako nerviralo. Takođe ranije sam bio jako skeptičan po pitanju factory reseta, međutim za sada deluje da je baš pomoglo mom uređaju. Videćemo na dalje.

Meni se najcesce desavalo (doduse ne cesto) da mi samo zakuca ekran, tipa ni na sta ne mogu da kliknem, pa moram da gasim ekran, pa ponovo ukljucim da bi proradilo.

Napisi kad testiras, sta je dobro a sta ne valja ukratko, baci pogled i na bateriju 😃

PFf nesto sto sam video, nove ikone, novi panel za obavestenja , cini mi se i animacije drugacije malo. Ne radi lose, ali nekad ume da secne kad izlazim/ulazim u neku app, i kad otvravam folder sa aplikacijama(tu uvek secne)... baterija, videcemo do veceras ili sutra, za sad verv jos treba vreme da nalegne...
unutra kamere je dosta izmenjeno, mada ne vidim da su dodali neke novine od s25 seriju..

Sve aplikacije rade, ukljucujuci i bankovne(aik i rajfajzen)...

Jel radi google pay?

Nazad
Vrh Dno