Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Nisam našao posebnu temu za s23fe ali ajde ovde da okačim klip.

Zdravo svima. Koju rezoluciju videa najcesce koristite na S23U? Meni deluje da u slabije osvetljenom prostoru bolje snima UHD 30 ili 60 u osnosu na 8k. Ima li potrebe drzati 8k za video?
I da li Gcam ima mogucnost da snima 8k? Nisam uspeo da aktviram,maximum koji mi daje je 4k. Mozda nisam setovao nesto kako treba?

Zdravo svima. Koju rezoluciju videa najcesce koristite na S23U? Meni deluje da u slabije osvetljenom prostoru bolje snima UHD 30 ili 60 u osnosu na 8k. Ima li potrebe drzati 8k za video?
I da li Gcam ima mogucnost da snima 8k? Nisam uspeo da aktviram,maximum koji mi daje je 4k. Mozda nisam setovao nesto kako treba?
8К је више за хвалисање да има 8К него што је реално употребљив. Ноћу се искључиво користи 4К 30,дању је добар и 4К 60...

4K, 30 FPS, a ko hoće baš maksimalan kvalitet ima "Hight bitrate videos" da aktivira u podešavanjima kamere (uz napomenu da fajlovi zauzimaju značajno više mesta).
hbr.jpg

U kom smislu? 30fps ne bih snimao svakako 🤔

60 fps-a je dobro kada se snimaju neki akcioni video klipovi po danu, npr neko planinarenje, razne sportske aktivnosti... Noću zbog slabijeg osvetljenja 30fps klipovi ispadaće bolje (svetlije) i verovatno će manje gubiti fokus, a i stabilizacija obično bolje radi u tim uslovima pri 30fps-a.

Što se tiče društvenih mreža npr za Instagram story najbolje 1080p i 30 fps, možeš da se snima i 4K i 8K sve će kompresovati :)

Takođe u podešavanjima aplikacije pod Data usage and media quality treba uključiti: Upload at highest quality

Instagram.jpg

Nije me briga za instagram i drustvene mreze, snimam klipove zarad sebe.

Razlika izmedju 30 i 60fps u mom oku je i vise nego ocigledna. Manje razlike vidim izmedju fhd i uhd(na telefonu) nego izmedju 30fps i 60fps. Takodje nikad nisam imao problema sa snimanjem 60fps po mraku ni na ovom ni na proslim telefonima.

A u kojoj rezoluciji najčešće fotografišete 12 ili 50MP? Kapiram da je 200MP tu samo sa "hvalisanje" takođe.
Najčešće koristim 12mp, 50 ili 200mp koristim kad su baš idealni uslovi za još više detalja

Jel se lepo slažu whitestone staklo i Samsungova silikon maska?

Idealno.

Šta rekoste, koji font je bio ranije na samsungu pre ovog na A14 što je došao? I kako smanjiti ikonice na veličinu onih sa a13...ima nešto u good locku što bi moglo da koristi ili?

Meni su se ikonice normalizovale sa sledecom nadogradnjom posle a14. Mislim novembarskom

U Gigarounu i tehnomediji ista,cena za obican s23 8/256 i s23 plus 8/512.Ne vidim logiku.Takodje ultra sa 12gb rama jeftinija od ultre sa 8 gb

Danas provalih da sa dva prsta na gore sa dna ekrana se ulazi u split screen. je l ima jos neki geasture osim ovoga i naravno home, recent aps, back, screenshot i one hand?

swipe iz coska...

Prilozi

• Screenshot_20231226_083511_Settings.jpg
    Screenshot_20231226_083511_Settings.jpg
    40.9 KB · Pregleda: 108
U Gigarounu i tehnomediji ista,cena za obican s23 8/256 i s23 plus 8/512.Ne vidim logiku.Takodje ultra sa 12gb rama jeftinija od ultre sa 8 gb
Logika je da se uvek izloži proizvod koji NE trebaš da kupiš jer je skup i daje manje od onog koji je iste cene ili jeftiniji i koji ti je namešten kao dobra kupovina te da imaš utisak da si "dobro prošao" 😀

Pozdrav ekipa, zamolit cu za pomoc pri odabiru telefona, imam u ponudi S23 Ultra 8/256 za 700 eura i 12/256 za 900 eura, zanima me da li je opravdano ovoliko da doplatim za verziju 12/256.
Nije mi toliko bitno da li ce koju milisekundu ova jaca verzija otvoriti neku aplikaciju, ali ne bi volio da imam problem sa snimanjem i obradom 4 ili 8k videa ili sa stopanjem telefona.

Vrh Dno