Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Pa ako cene budu kao za s23 seriju, preorder je bio 1400e 12/512

I zbog toga što ne pušta VP8 codec ne valja telefon? Po toj logici je i Apple smeće koje nema vibraciju kada se uspostavlja poziv.
Vojkane, takve sitnice su nedopustive za telefon koji ovoliko kosta i koji je na samom vrhu Android telefona. Te probleme nisam imao na prethodnom telefonu, Mi 9T koji je visestruko jeftiniji uredjaj. Pozdrav.

@Marezz Pa ako idemo tom logikom iMac je onda krš jer ne može nešto što može PC? Ne slažem se sa tobom, ali zato forumi i postoje :).

Mene zanima koja je funkcija cut-ovanja (drzanjem prsta na slici na objekat koji celim da se cut-uje), i sta sa njima mogu dalje da uradim?

Probao sam da prelepim na drugu sliku ne radi, cak ni u edit rezimu, kopirao sam u cet da posaljem ne radi, ne vidim koja je funkcija toga ili ja koristim kako ne treba?

Edit: kada idem copy a ne share ili save as sticker ili photo.

@Marezz Pa ako idemo tom logikom iMac je onda krš jer ne može nešto što može PC? Ne slažem se sa tobom, ali zato forumi i postoje :).
Ti opet poredis babe i zabe.. Niti sam spomenuo druge platforme, niti me zanimaju.. govorimo o Androidu, konkretno S23 Ultra koji je (opet pominjem) na samom vrhu Androida. Dakle, nije to nesto sto telefon nema kao opciju ili ne moze, telefon zapravo pusta VP8 klipove ali to je toliko lose da su negledljivi!

Ocigledno je da jako volis Samsung pa ti takvi propusti ne smetaju, ali ako telefon od 200-300 evra moze to da radi, onda Samsungov "flegsip" mora makar podjednako dobro za 1000+ evra.

Nisam rekao da telefon ne valja ili da je smece zbog toga, ali treba biti realan i treba ih prozivati za takve gluposti.

To nema veze sa Samsungom, ali ajde. Svašta nešto može taj Xiaomi da radi bolje od flag-ova ali se opet svima oči zacakle na Samsung. Ni jedan telefon nije niti će ikada biti idealan. Svako od korisnika je spreman na neki kompromis na kraju balade. I isto tako taj kodek je bleda kopija H.264 kodeka, pa ga zato i Xiaomi pušta kako treba ;).

Mene zanima koja je funkcija cut-ovanja (drzanjem prsta na slici na objekat koji celim da se cut-uje), i sta sa njima mogu dalje da uradim?

Probao sam da prelepim na drugu sliku ne radi, cak ni u edit rezimu, kopirao sam u cet da posaljem ne radi, ne vidim koja je funkcija toga ili ja koristim kako ne treba?

Edit: kada idem copy a ne share ili save as sticker ili photo.
Na ONE UI 6.1 ćeš moći da prilepiš na drugu sliku

Da li neko zna kome može da se prijavi softverski bag na telefonu s23 ultra?

Ne znam da li je neko od vas imao situaciju da kada koristi jednu sim karticu a na drugoj dobije poziv da kartica uđe u nedefinisani mod i da postane nedostupna ili da konstantno odbija poziv.
Nakon restarta telefona sve se vrati i radi kako treba.
Pritom u nekim situacijama ja uredno mogu da zovem ali kada neko pokuša mene da pozove dobije zauzeće, tako da ja ne primetim kada sam po pola dana nedostupan.

Kod provajdera su proveravali i dosli su do zaključka da vendor tj samsung odbija poziv i da se prijavljuje centarli kao nedostupan.

Drugo pitanje je da li imate predlog šta od podešavanja da promenim pa da vidim da li će problem nastaviti da postoji.

Flešbek na s22u :D

Što se odgovora na tvoje pitanje tiče, stvarno ne znam, nikad nisam koristio dual sim za pozive, samo airalo za internet za inostranstvo. Priča da Samsung prijavljuje kao nedostupnog mi baš ne pije vodu ali ajde. Jedino da je taj sim slot faličan.
Kad god sam imao problema sa karticom, Volte opcije nema, ne radi, itd., uvek je bio provajder u pitanju, nikad telefon.

Probaj da isključiš 5g i zameni mesta karticama, sim2 na sim1, da vidiš da li imaš isti problem.

Da li neko zna kome može da se prijavi softverski bag na telefonu s23 ultra?

Ne znam da li je neko od vas imao situaciju da kada koristi jednu sim karticu a na drugoj dobije poziv da kartica uđe u nedefinisani mod i da postane nedostupna ili da konstantno odbija poziv.
Nakon restarta telefona sve se vrati i radi kako treba.
Pritom u nekim situacijama ja uredno mogu da zovem ali kada neko pokuša mene da pozove dobije zauzeće, tako da ja ne primetim kada sam po pola dana nedostupan.

Kod provajdera su proveravali i dosli su do zaključka da vendor tj samsung odbija poziv i da se prijavljuje centarli kao nedostupan.

Drugo pitanje je da li imate predlog šta od podešavanja da promenim pa da vidim da li će problem nastaviti da postoji.
Jel ri se to dešava samo kad koristiš drugu karticu ili i kada ne koristiš telefon. Izvini ne mogu da zaključim iz tvog objašnjenja problema jer pominješ prvo da je kada koristiš jednu karticu, a posle pola dana?
Izvini na pitanju ali ovo mi je jako bitna stvar jer koristim dve kartice intenzivno pa bi mi bio problem ako sam na jednoj nedostupan čak i kad telefon nije u upotrebi

Ja koristim dve, jednu za net(mtel roming) a druga je a1...sve normalno do sada...msm svakako me ne zovu na ovu mtel, ali ja zovem, jer imam i neogranicene pozive prema mtsu...ili hard reset, ili samo resetuj podesavnnja za mrezu..

s23U i dalje na vrhu kod Pece i Benchmarka za najbolji telefon u 2023 godini, kao i najbolji set kamera u ovoj godini! Vasa misljenja ? Moje misljenje je da je potpuno ocekivano :]
Ali xioami i peca tema , jako interesantno u sinocnjem videu!

Jel ri se to dešava samo kad koristiš drugu karticu ili i kada ne koristiš telefon. Izvini ne mogu da zaključim iz tvog objašnjenja problema jer pominješ prvo da je kada koristiš jednu karticu, a posle pola dana?
Izvini na pitanju ali ovo mi je jako bitna stvar jer koristim dve kartice intenzivno pa bi mi bio problem ako sam na jednoj nedostupan čak i kad telefon nije u upotrebi

Pošto mi je privatna kartica esim ona je u telefonu zauzima drugu poziciju, dok mi je službena kartica na prvom mestu.
Pitao sam kolege iz mobilne mts-a da ovo provere i oni su pronašli da je problem do telefona.

Problem se podjednako desava i na esim i na fizičkoj sim kartici.

evo upravo mi se desilo da mi se u sred poziva prekine veze i nakon toga kada pokušam da pozovem nekga samo izbacuje, neće ni da krene u poziv. Kada sebe u tom trenutku pozovem ja sam zauzet. Resetujem telefon i sve bude kako treba.

Ne znam da li bi fabrički reset pomogao?

Jesi li probao brisanje cache iz Recovery moda?

Nedavno sam prešao na S23+. Sam postupak prebacivanja stvari sa starog Samsunga S9 preko Smart Switch-a je protekao prilično glatko. Trebalo je ponovo da se prijavim u neke aplikacije, ali je to OK. Međutim, primetio sam da ne dobijam notifikacije za Gmail. Telefon se apdejtovao pa koristi Android 14. Vidim da je to ne tako retka pojava. Pomoglo mi je rešenje ponuđeno u ovom videu (poslednje koje je pomenuto).

Eto čisto ako neko bude imao sličan problem.

Ono što mi fali u odnosu na prethodni telefon je led lampica za obaveštenja i sat koji je sve vreme bio prikazan na ekranu. Ali sve ostalo je na strani novog telefona a posebno baterija koja drži 2-3 dana (da kucnem u drvo).

Always On za to koristiš.

Nesto mi se cini da model sa 8GB i dual app-ovima malo "losije" radi nego model sa 12GB. Posto sam prodao Ultru sa 12GB i zadrzao sluzbeni od 8GB, aktivirao sam dual apps da vidim kako ide ta rabota ali nesto mi se cini da posle A14 nesto nije "leglo" kako treba. Instagram mi zabada svako malo kada pokrecem apk. Odradio sam fr, vratio preko SS backup ali nesto mi ne da mira da ovo radi kako je jaci model radio. Mozda tripujem ali primetna mi je razlika.

Sacekati da padne cena s23u, pa pazariti, ja sam super prosao za 700e 12/512, imam garanciju jos 14 meseci! Mint stanej moba! Ne uzimati odmah s254 ultru posto ce biti 12 512 minimum 1400e!!

Sto se tice te uredjaja bez maske, samo ga takvog i koristim, ali unutra, kad ga uzmem ZENI, posto je njen mob :] AHHHHA
gde si brate nasao za 700e 512 verziju?

Ma nema 512GB za taj novac.

Pošto mi je privatna kartica esim ona je u telefonu zauzima drugu poziciju, dok mi je službena kartica na prvom mestu.
Pitao sam kolege iz mobilne mts-a da ovo provere i oni su pronašli da je problem do telefona.

Problem se podjednako desava i na esim i na fizičkoj sim kartici.

evo upravo mi se desilo da mi se u sred poziva prekine veze i nakon toga kada pokušam da pozovem nekga samo izbacuje, neće ni da krene u poziv. Kada sebe u tom trenutku pozovem ja sam zauzet. Resetujem telefon i sve bude kako treba.

Ne znam da li bi fabrički reset pomogao?
Nemam iskustva sa esim, ali ja bih za početak ako je moguće uklonio tu esim i ubacio bilo koju redovnu sim karticu u drugi slot i video kako se ponaša u tom slučaju. Ako tako radi bez problema, znaš šta ti je činiti

s23U i dalje na vrhu kod Pece i Benchmarka za najbolji telefon u 2023 godini, kao i najbolji set kamera u ovoj godini! Vasa misljenja ? Moje misljenje je da je potpuno ocekivano :]
Ali xioami i peca tema , jako interesantno u sinocnjem videu!

Kao kompletan uređaj, S23U je sigurno kao all-rounder najbolji telefon na tržištu trenutno i ne znam šta novo može da ponudi 24 serija a da nadmaši ovo. Svi problemi koje 23 ima su softverske prirode, sve i da stave novi set kamera, džaba im kada oni ni ovo ne umeju (ili ne žele) da iskoriste do krajnjeg maksimuma. Ono što Apple i Google softverski odrade na svojim uređajima će dugo biti zadatak za Samsung, što je šteta, jer kada je dobar, mnogo je dobar (tj. kada su uslovi dobri) i kamera je fenomenalna. Čim nešto malo bude zahtevnije, nema Samsung tu rešenje još uvek. Sreća te postoji GCam koji radi nenormalno dobar posao u baš tim teškim uslovima.
Sve ostalo, baterija, ekran, izgled, fluidnost, besprekorno. Nije se zagrejao evo od aprila, nijednom, za razliku od svih prethodnih Samsunga. Čak i moj base 8/256 model bez onih ram plus gluposti nije do sada zaštekao nigde osim neki put na Chrome-u ali to je moj problem, nikako da se odvojim od njega a znam, vidim, da Samsung Internet Browser radi daleko fluidnije. Možda shvatim u nekom trenutku da Chrome treba da ide. 😰

Šteka Chrome, raspada se kamera, ne rade kodeci... a tolike pare baciti

Neverovatno mi je da bilo koji android ne moze da pusti bilo koji format, uz npr MX player. Gde mogu da nadjem primer tog formata koji ne radi?

Edit: Ako je to ovo, onda kod mene sve radi bez problema

WebM is structured according to a subset of the Matroska file format (. mkv files). WebM files use VP8 or VP9 to compress video streams with a VP8 or VP9 codec, and audio streams with a Vorbis or Opus codec.

Poslednja izmena:
Da l' uzeti S23 ili S23FE? Koristim dugi niz godina Xiaomi i budjavog MIUI-ja mi je preko glave, slabo sam upućen u Samsung, pre par meseci sam bio zapeo za S21FE, međutim sad vidim i da se S23 može naći za okej pare.

Vrh Dno