Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ne žurite, nema potrebe zaista :). Da sam znao i ja bih iskeno sačekao, ali avaj...

Najveća promena padajući meni I malo veće ikone. Ja ne primećujem ništa drugo. Generalno isti softver sa drugim imenom

Ono sto sam ja primetio je da mi ne rade rutine. Uredno su aktivne, ali nece da rade. Moracu ponovo da probam da ih kreiram.

^ ako ih koristiš iz good lock vrlo moguće da neće raditi kao ni meni home up. Treba da dođe update za UI 6.

Nisu iz Good Lock-a. Probacu da ih obrisem i podesim ponovo pa cu videti, sreca nema mnogo.

Posle update ne radi ni narodna verzija IGO. Probao sam da deinstaliram i posle toga apk ne moze da se instalira jer kaze da nije telefon kompatibilan.

Jel imao neko problem da mu se ne ucitava sim kartica? Danas nisam imala mrezu uopste, odem u podesavanja kad vidim pise nema sim kartice. Wifi radi normalno. Resetovala tel, opet ista stvar. Izvadila karticu, stavila je ponovo, rekoh mozda se nekako pomerila, al nista. Jel moze da bude nesto do telefona? Ili je neki problem sa karticom? Nadam se da je ovo drugo i da necu morati da nosim tel u servis. S23+ imam.
Desavalo se meni, na ultru...izvadim karticu, ugasim fon, vratim karticu, upalim i radi...najbolje ako mozes i u drugi fon da probas sim, ako je do sim nece ni tamo da radi..

Ja nemam probleme sa vecim ikonama ali obrisao sam good lock dan pre upgrade-a, da li moze neko ko jos nije odradio upgrade da potvrdi da nije do toga bug?

S23 Ultra od sinoć na UI 6.
Koristim oduvek interfejs na srpskom, gomila stvari mi se ispisuje na engleskom, tipa "Charging", u podešavanjima mi se takođe mestimično pojavljuju engleski redovi.
Na zaključanom ekranu dobijam "Otisak prsta se ne podudara", na AOD "Fingerprint doesn't match".
Samsung health je isto izmešan sav, u jednom redu piše koraci, u drugom steps, podešavanja isto 80% na engleskom. Baš katastrofa, nadam se da će se razrešiti. (probao sam da stavim SRB latin kao primarni, a posle toga Bosanski, Srb cyr, Hrvatski, ali isto, te neke stvari ostaju bez prevoda).
Takođe sam primetio da nema više opcije da se pin potvrdi bez klika na "OK" dugme, navodno je trebalo da bude integrisano kao default ponašanje, ali ništa i od toga.

Reset na fabrička nije pomogao ni u jednom od ovih problema.

Moji utisci. Instalirao novu nadogradnju, sve radi kao i ranije ne primećujem neku razliku tipa da laguje nešto. Vizuelno lepši nego prethodni Android.

Kakva je kamera na s23/s23+ na oneui 6, da li su popravili ono zamucenje kada se slika neki text?

Da li si u telefonu promenio Text-to-speech output da bude Google a ne Samsung? Kada je Google onda mozes podesiti srpski jezik u HereWeGo apk.
Ja probao ovo par puta ali nikako da rešim, kada prebacim na google i stavim srpski jezik nema nikakvog glasovnog navodjenja.

Prilozi

• Screenshot_20231101_125027_Settings.jpg
    Screenshot_20231101_125027_Settings.jpg
    43.7 KB · Pregleda: 79
Napravim pauzu od foruma, u međuvremenu promenim 2 telefona, dođem na temu za aktuelni telefon da vidim jesu li ljudi zadovoljni kao ja i šta ima novo kad ono još gore... ka' će apdejt, ka' će meni apdejt, meni stigo apdejt, telefon ne valja ništa, pokvarili ovo, ne radi ovo i ono i tome slično. 🤦🏻‍♀️

Evo ja sam zadovoljan. Samo da za koji dan malo legne novi UI 6 i ako baterija bude kao na 5.1 nema potrebe za factory reset odmah sebe vodim na pivo.

Zato I kažem. Telefon radi odlično, ako baterija ostane ista ili bolje ne diram ništa.

ZA ova dva dana upotrebe čini mi se da je baterija za nijansu bolju

Koje ste vi legende koliko se cimate oko telefona šta kako radi 😃
Mnogo sam srećan i zadovoljan da S23U posle Oneplus 8 i iP13PM je takvo uživanje za korišćenje da me bukvalno ništa ne zanima ni updates ni koliko traje baterija
OneUI radi za 10 i to kažem kao višegodišnji korisnik Oneplus Oxygen koji je bio verovatno najbolji Andorid skin.

^ posle prelaska sa UI 5.1-6 i Androida 13-14 moguće je da će biti problema. Za sada sve radi odlično, jedino baterija koja mi je isto bitna da se i to zadrži. A to treba koji dan da prođe.

Ok, stvar koja je izuzetno počela da me nervira jeste panel sa podešavanjima, quick settings.
Zbog transparentnosti, ako imate tamnu pozadinu, panel se teško vidi. Zapravo je na dark modu i vidljiviji.

Jutros sam bio u kafiću, sedim napolju, sunce, bukvalno ne vidim ni panel i nije mi jasno šta se dešava.

Mnogo je vidljivije i bolje odrađeno na A13 nego ovo.
Notifikacije imaju netransparentnu belu pozadinu i na suncu se vide bez problema.

Ovo mi liči na Piksel i Guglovo retardirano rešenje da im je panel uvek crn.

Prilozi

• Screenshot_20231101_134851_One UI Home.png
    Screenshot_20231101_134851_One UI Home.png
    532.2 KB · Pregleda: 66
  • Screenshot_20231101_134905_One UI Home.png
    Screenshot_20231101_134905_One UI Home.png
    485.4 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_20231101_135517_One UI Home.png
    Screenshot_20231101_135517_One UI Home.png
    515.4 KB · Pregleda: 67
^ ne bih nikad ni primetio da nisi rekao, pošto uvek držim dark mode.

Nazad
Vrh Dno