Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Problem su šifre i bankarske aplikacije, posle HR, jer back up to ne pamti

Ipak se vratio na Ultru

S23 je odličan kompaktan telefon,ali je igračka naspram Ultre. Olovka,osećaj prave mašine u rukama,baterija i periskop kamera su presudile.

Sada slede slatke muke

6.0 ne ubacujem do daljnjeg 😁

20231031_174919.jpg

Ruku na srce nema tu puno šta ni da se pegla što se OneUI tiče. Sve je to lepo radilo i onda i sad. Što se baterije tiče čini mi se da je potrošnja uobičajena. Bar za sad

Au kako me nervira što su izbacili opciju da klikneš na tekst pa da dobiješ više informacija/opcija.
Sad mora da se ikonica duže zadrži da otvori dodatni meni.
Mislim, nije strašno, navikne se čovek, ali sam već 20 puta danas isključio BT greškom i sijalicu isto umesto što sam hteo da smanjim intezitet.

Prilozi

• Screenshot_20231031_183338_One UI Home.png
    Screenshot_20231031_183338_One UI Home.png
    490.8 KB · Pregleda: 90
Evo da pitam, da li na OneUI6 sto je neko spomenuo da su ikonice veće.. Da li moze da se stavi veći grid na pocetnom ekranu (7x7) uz pomoć goodlock-a.. Sada mi je grid 7x7 pa ne bih radio update ako ce mi se taj grid smanjiti na defaultni jer volim da imam puno ikonica na pocetnom ekranu..

S23U, od sinoć na 6.0, za sad sve radi bez ikakvog problema.

Animacije su definitivno tečnije i lepše.
Po pitanju kamere, ne vidim razliku u odnosu na 5.1, iako se tokom bete pominjalo da je "upeglanija".

Meni jos nije stigao update, samo zakrpa za Oktobar. :D Neka ga, kad vidim ovo sto vidim ovde na forumu, neka ga ni ne posalju do OneUI 6.1 :D

Evo da pitam, da li na OneUI6 sto je neko spomenuo da su ikonice veće.. Da li moze da se stavi veći grid na pocetnom ekranu (7x7) uz pomoć goodlock-a.. Sada mi je grid 7x7 pa ne bih radio update ako ce mi se taj grid smanjiti na defaultni jer volim da imam puno ikonica na pocetnom ekranu..
Meni se nije smanjio grid na default-ni, ostalo je 6x6 kako je bio podešen. Ali se layaut type vratio po default-u kao i sat u levom uglu koji je pre bio u desnom uglu. Pritom ne mogu to trenutno da vratim pošto home up neće da radi u good luck-u

Drugari, jel ima neko problem sa Samsung fee i Google discovery aplikacijama posle update-a? Google ne radi, a Fee kaze da ne moze da se poveze sa Samsung nalogom.

Da, sa podešavanjem na ćirilicu radi. Sve ostalo mi se ne dopada na ćirilici pa ću morati da se naviknem na Fee. Koji li je um ovo smislio da mi je znati.
Dodatak, ako se podesi latinica a google podesi na engleskom radi. Hvala u svakom slučaju.

Na A1 (TOP) jos uveke nema. Dodje mi da promenim csc zamo zbog toga. Jel zna neko jel samsung pusta update za telefone od operatera, ili to rade sa sami operateri?

Evo i kod mene UI 6, ako bude zezalo nesto barem necu kidati zivce sam :)

Da, sa podešavanjem na ćirilicu radi. Sve ostalo mi se ne dopada na ćirilici pa ću morati da se naviknem na Fee. Koji li je um ovo smislio da mi je znati.
Dodatak, ako se podesi latinica a google podesi na engleskom radi. Hvala u svakom slučaju.
Što se discovera tiče mislim da je do Googlea tj do samog Androida nešto. Imao sam Magic5 Pro sa istim problemom s tim što tamo ćirilični 8nterfejs nije postojao kao opcija. Problem sam premostio tako što sam interfejs postavio na Bosanski. Isto latinica ali je Discover radio Zašto i kako pojma nemam. Užasno me je to nerviralo.
Imam još jedan problemčić koji je vezan za srpski jezik. U aplikaciji HereWeGo glasovna navigacija mi je umesto na srpskom na tarzanskom engleskom! Sve sam dobro podesio ali ne vredi. Koristi li neko ovu navigaciju?

Odradio sam wipe cache plus app booster pa ćemo videti sutra da li će biti problema i kako će baterija da se pokaže

Kako da vidim koliko imam sota od poslednjeg punjenja, sad pokazuje po danima? Nije mi bas najjasnije kako se sad gleda ako nego moze da pojasni

^ ja koristim aplikaciju gsam battery monitor. Kreće da prati potrošnju čim se skine sa punjača. Što se tiče UI 6 jedino mi ne radi home up što će sigurno u narednom periodu update da popravi.

Jel imao neko problem da mu se ne ucitava sim kartica? Danas nisam imala mrezu uopste, odem u podesavanja kad vidim pise nema sim kartice. Wifi radi normalno. Resetovala tel, opet ista stvar. Izvadila karticu, stavila je ponovo, rekoh mozda se nekako pomerila, al nista. Jel moze da bude nesto do telefona? Ili je neki problem sa karticom? Nadam se da je ovo drugo i da necu morati da nosim tel u servis. S23+ imam.

Ja sam prezadovoljan UI 6. Telefon deluje fluidnije i nisam naišao na bilo kakav problem. Za sad je sve OK.
Jel imao neko problem da mu se ne ucitava sim kartica? Danas nisam imala mrezu uopste, odem u podesavanja kad vidim pise nema sim kartice. Wifi radi normalno. Resetovala tel, opet ista stvar. Izvadila karticu, stavila je ponovo, rekoh mozda se nekako pomerila, al nista. Jel moze da bude nesto do telefona? Ili je neki problem sa karticom? Nadam se da je ovo drugo i da necu morati da nosim tel u servis. S23+ imam.
Pokušaj da resetuješ mrežna podešavanja. Možda ti to reši problem.

Ja sam prezadovoljan UI 6. Telefon deluje fluidnije i nisam naišao na bilo kakav problem. Za sad je sve OK.

Pokušaj da resetuješ mrežna podešavanja. Možda ti to reši problem.
A gde je ta opcija? Kad u podesavanjima udjem u mobilne mreze, samo je prikazano da sam konektovana na internet, tj wifi, a na opciju mobilne mreze ne mogu uopste da kliknem, a nema neka opcija da se resetuje. A kad udjem na SIM menadzer, tu samo pise da nema sim kartice, i ima opcija da zakljucam sim karticu, to je sve.

A gde je ta opcija? Kad u podesavanjima udjem u mobilne mreze, samo je prikazano da sam konektovana na internet, tj wifi, a na opciju mobilne mreze ne mogu uopste da kliknem, a nema neka opcija da se resetuje. A kad udjem na SIM menadzer, tu samo pise da nema sim kartice, i ima opcija da zakljucam sim karticu, to je sve.
Podešavanja-Opšte upravljanje-Resetujte. Tu resetuješ šta ti treba - mobilne mreže, WiFi...

Ides ovde u opšta podešavanja, pa reset i onda tu imaš opciju reset mrežnih podešavanja

Prilozi

• Screenshot_20231031_232203_Settings.jpg
    Screenshot_20231031_232203_Settings.jpg
    53.4 KB · Pregleda: 52
Što se discovera tiče mislim da je do Googlea tj do samog Androida nešto. Imao sam Magic5 Pro sa istim problemom s tim što tamo ćirilični 8nterfejs nije postojao kao opcija. Problem sam premostio tako što sam interfejs postavio na Bosanski. Isto latinica ali je Discover radio Zašto i kako pojma nemam. Užasno me je to nerviralo.
Imam još jedan problemčić koji je vezan za srpski jezik. U aplikaciji HereWeGo glasovna navigacija mi je umesto na srpskom na tarzanskom engleskom! Sve sam dobro podesio ali ne vredi. Koristi li neko ovu navigaciju?
Da li si u telefonu promenio Text-to-speech output da bude Google a ne Samsung? Kada je Google onda mozes podesiti srpski jezik u HereWeGo apk.

Hvala vam puno, nasla sam. Resetovala sam, ali i dalje isto. Moze biti da se nesto desilo sa sim karticom. Ici cu sutra do mts-a da mi daju novu, ako nije do toga, morace onda u servis. Ne znam da li bi pomogao fabricki reset, a to mi se bas ne radi.

Da li si u telefonu promenio Text-to-speech output da bude Google a ne Samsung? Kada je Google onda mozes podesiti srpski jezik u HereWeGo apk.
Jesam ali džaba. Čujem u Here srpski ženski glas koji govori engleski po Vukovim pravilima 😄😄
Jesam i nije pomoglo. Pomogla je promena jezika i terfejsa telefona na Engleski. Tad sam u Here aplikaciji konačno začuo normalan srpski glas. Ponovo sam vratio jezik terfejsa na srpsku ćirilicu i na moju sreću Here i dalje govori srpski a ne engleski po Vukovim pravilima 😁
Hvala vam puno, nasla sam. Resetovala sam, ali i dalje isto. Moze biti da se nesto desilo sa sim karticom. Ici cu sutra do mts-a da mi daju novu, ako nije do toga, morace onda u servis. Ne znam da li bi pomogao fabricki reset, a to mi se bas ne radi.
Najbolje da odete kod operatera i uzmete novu karticu. Ili da probate koju imate u nekom drugom telefonu. Ako radi onda ne bi trebalo da je do kartice. Mada dešava se da i kartice "zaglupe" pa da na jednom uređaju rade a na drugom ne. Možete tražiti i esim od operatera ako je kojim slučajem ona fioka za SIM oštećena (mada sumnjam)

Poslednja izmena:
Vrh Dno