Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Mnogo kvari osećaj pri korišćenju ovaj Nillkin Frosted Shield pro magnetic za S23U jer strašno podeblja i oteža telefon i imam osećaj da držim ciglu, bukvalno je pravi armour case.
Naručio sam Spigen Neo Hybrid deluje mi dosta tanji case jako lepo izgleda u crno sivoj boji i ima sličnu teksturu kao Frosted Shield koja je baš odlična.

Uradim speedometar 2.1 na s21 plus i na s23 ultra. Rezultat 180 na s23 ultra , a na s21 plus 60 🤣🤣 da li je ovo realno hehe

Da li je jedini originalni punajc od 45 W onaj tipa iz gigatrona od 6000 rsd? kakvi su oni sa kp za 20eur, vidim isto crni, 45W?
Da li je problem da punim telefon neko vreme sa samsungovim originalnim koji koristi zena na A13, isto ima fast charging, beli, pise na njemu fast adaptve charging?
Ја сам купио тај са КП за 20е и могу ти рећи да делује профи, као оригинал. Питао сам данас тог продавца какав је то пуњач, каже продао их је на хиљаде, никад није имао ниједну рекламацију. Каже то је кинеска копија А класе, исти чип као оригинал. Е сад, колико треба веровати таквим пуњачима, не знам. Данас сам од 10% до 100% напунио телефон са њим за сат времена, можда и мање. Размишљам да купим сутра тај у Гигатрону за 6000 а овај да ставим у огласе.

Ja imam Anker 45w i 65w i jako sam zadovoljan kako rade i što su extra mali naspram Oneplus brick 65w punjača koji ej duplo veći
Na Amazonu su 25-35 evra
65w vam je i za S24 seriju plus za većinu laptopova

Размишљам да купим сутра тај у Гигатрону за 6000 а овај да ставим у огласе.
A zasto kad imate original Xiaomi 65W (radi 45W punjenje za Samsung) za 3000-3500 (zavisi jel uzimate na KP ili u radnji) i Samsung 25W za 2000?

Moze predlog neke dobre maske za s23 ultra.

Nillkin QIN Pro​

ili​

Nillkin CamShield Pro​

ili nesto trece.

Moze predlog neke dobre maske za s23 ultra.

Nillkin QIN Pro​

ili​

Nillkin CamShield Pro​

ili nesto trece.
Moraš nam dati malo više detalja šta želiš od case? Silikon, hybrid, armor?
3 posts iznad sam ti napisao utiske za Nillkin frosted shield pro magnetic da dosta dodaje na težinu i debljinu telefona.
Inače koristim uglavnom samo armor case već 6,7g ali na ovolikom telefonu jednostavno preveliko na moju manju šaku.

Pa svidja mi se ovo da zastiti kameru. Velicine maske nije problem. Imam dosta veliku saku tako da lagano mogu da ga nosim.

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    1,011.4 KB · Pregleda: 50
  • 1Capture.PNG
    1Capture.PNG
    626.5 KB · Pregleda: 49
  • 3Capture.PNG
    3Capture.PNG
    1 MB · Pregleda: 54
Nema greške onda sa Nillkin Frosted shield
Ako te zanima imaš na Aliexpress neke kopije na taj fazon za 3$
Uzeo sam je za iP13PM i odličan je kvalitet
Inače imate na Aliexpress i UAG (izgleda original na osnovu komentara) za 12-15 evra, to je 3x manje nego na Amazonu
Uzeo sam Pathfinder za moj S23U da imam i neki pravi armor

Nema greške onda sa Nillkin Frosted shield
Ako te zanima imaš na Aliexpress neke kopije na taj fazon za 3$
Uzeo sam je za iP13PM i odličan je kvalitet
Inače imate na Aliexpress i UAG (izgleda original na osnovu komentara) za 12-15 evra, to je 3x manje nego na Amazonu
Uzeo sam Pathfinder za moj S23U da imam i neki pravi armor
Da li uzmem ovu masku sa poklopcem za kameru ili bez njega.
Ima na k.p
sa poklopcem 1900 bez 850.

Da li uzmem ovu masku sa poklopcem za kameru ili bez njega.
Ima na k.p
sa poklopcem 1900 bez 850.
To zavisi od toga koliko često slikaš
Malo ružno i nabudženo izgleda telefon sa tom zaštitom
Ja sam naručio neka stakla folije šta već za kamere sa Aliexpress

Ma izgled mi nije bitan. Bitno je da se sacuva koliko toliko. Ipak treba barem jednu godinu da traje.

Sa poklopcem, onda pokrivas ulaz mikrofon koji je ispod kamere.
Samsung je upozorio da to može da utiče na kvalitet snimljenog zvuka.

Vise na sledecem linku, https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...laxy-s23-dodatke-rizikujete-ostecenje-kamere/
Ту испод камере дефинитивно има нешто ситно, једва се види голим оком. Али, оригинална Самсунгова гумена маска кад се стави такође покрива тај отвор, тако да не знам у чему је фора, да ли је тај отвор само без везе стављен ту, у фазону ту је микрофон, не прекривајте камеру (да би могли да вас шпијунирамо преко камере) или ту има стварно микрофон (мада је идиотско место за исти, не видим поенту).

Imaš baš u ovoj temi o (ne)razlici između 8 i 12GB
Ima ali ko zna gde je to, na kojoj strani, ima 230+ strana u ovoj temi.
Kao sto sam i mislio o toj (ne) razlici. Verovao sam da nema neke razlike koje se primecuju, vec da je to samo broj. A i da ima razlike to je nesto veoma veoma minimalno i nije vredno davanja vise para za 12gb.

Ima ali ko zna gde je to, na kojoj strani, ima 230+ strana u ovoj temi.
Kao sto sam i mislio o toj (ne) razlici. Verovao sam da nema neke razlike koje se primecuju, vec da je to samo broj. A i da ima razlike to je nesto veoma veoma minimalno i nije vredno davanja vise para za 12gb.
Вреди ако ти треба 512 интерне меморије.

Svakih 5,6 strana neko pita o razlici u performansama. Ukratko, nisu uocljive u koriscenju. Ako planiras da koristis telefon godinama, onda bolje ici na jacu varijantu

Sto se tice mikrofona, na dijagramu moze da se nadje da postoji, ali ja na mom stvarno ne vidim nista.

galaxy_s23_ultra_layout_rear_view.jpg

Svakih 5,6 strana neko pita o razlici u performansama. Ukratko, nisu uocljive u koriscenju. Ako planiras da koristis telefon godinama, onda bolje ici na jacu varijantu

Sto se tice mikrofona, na dijagramu moze da se nadje da postoji, ali ja na mom stvarno ne vidim nista.

galaxy_s23_ultra_layout_rear_view.jpg
Погледај пажљивије, видећеш да има нешто, али је једва видљиво.

Drugari, jedno pitanje u vezi punjenja s23 ultra...
Kupio sam Baseus GaN 65W sa tri izlaza za punjenje, plaćen oko 45usd. Znači nisam ga kupio da bih prošao jeftinije nego je dosta ljudi reklo da su Baseus ok a svidela mi se mogućnost punjenja 3 uređaja istovremeno. Na tom prvom C izlazu bi trebalo da daje tih 45W pri punjenju ultre.

Međutim, kako sam kupio onaj kablić sa displejom koji pokazuje trenutnu vrednost punjenja, nikada do sada nije pokazao 45W. Uglavnom bude oko 32W kada maksimalno puni a pred kraj smanji na oko 12W što pretpostavljam da je ok. Maksimalna vrednost punjenja koji mi je pokazao je 38W. Možda ni taj displej na kablu nije tačan pa mi to i nije neka briga....

Ipak ono što me zabrinjava su velike oscilacije, gde konstantno menja punjenje od 18W na 25W pa 33W pa smanji ponovo itd...
Druga stvar, kada se stavi na punjač a da je baterija bila ispod 20%, kreće od 0W, pa 10W, 15, 20, 33, 38 i onda opet vrati na 0 pa ispočetka i tako stalno vraća na 0W dok god baterija ne pređe 20%. To vraćanje na 0W se dešava bukvalno na 7-8 sekundi, dođe do oko 30W pa opet na 0W. Kada baterija dođe do 20% puni sa oscilacijama ali više ne vraća stalno na 0W..

Kupio sam Baseus GaN 65W sa tri izlaza za punjenje, plaćen oko 45usd. Znači nisam ga kupio da bih prošao jeftinije nego je dosta ljudi reklo da su Baseus ok a svidela mi se mogućnost punjenja 3 uređaja istovremeno. Na tom prvom C izlazu bi trebalo da daje tih 45W pri punjenju ultre.

Međutim, kako sam kupio onaj kablić sa displejom koji pokazuje trenutnu vrednost punjenja, nikada do sada nije pokazao 45W. Uglavnom bude oko 32W kada maksimalno puni a pred kraj smanji na oko 12W što pretpostavljam da je ok. Maksimalna vrednost punjenja koji mi je pokazao je 38W. Možda ni taj displej na kablu nije tačan pa mi to i nije neka briga....

Ipak ono što me zabrinjava su velike oscilacije, gde konstantno menja punjenje od 18W na 25W pa 33W pa smanji ponovo itd...
Druga stvar, kada se stavi na punjač a da je baterija bila ispod 20%, kreće od 0W, pa 10W, 15, 20, 33, 38 i onda opet vrati na 0 pa ispočetka i tako stalno vraća na 0W dok god baterija ne pređe 20%. To vraćanje na 0W se dešava bukvalno na 7-8 sekundi, dođe do oko 30W pa opet na 0W. Kada baterija dođe do 20% puni sa oscilacijama ali više ne vraća stalno na 0W..
Ja imam 120W Baseus GAN vec par godina, maltene od kad je izasao. Mislim da nikad ne dostize 45W osim ako ne ides od nule pa prvih par posto, ali generalno je ok. Taj kablic (pretpostavljam essager brend?) ne moze realtime da azurira vec mu treba par sekundi da pohvata.
Mislim da je normalno sve to. Meni se na primer desava nesto drugo - da oko 60-70% (i bez battery protecta na 85%) prekine odjednom, pa krene opet da puni, sto mi se pre nije desavalo ni na jednom telefonu, a desavalo mi se i sa original kablom i sa aftermarketima, koje sam koristio maltene na svemu, i laptopovima i telefonima.

Rekao bih da je normalno sve to

Meni se Baseus + Essager ponašaju isto tako. 👍

Uzeo sam pre neki dan u mts-u 6000 na 24 rate, ako imas broj kod njih mozes i ti tako uzeti.
Uzeo sam pre neki dan Galaxy A54 5G pa me zanima da li je ovaj punjač EP-T4510-XBE ok za Galaxy A54, mislim na to što je jači i ima 45W i da ne smeta nešto bateriji...?

A sta ce ti punjac od 45W za telefon od 25W? Ne smeta sto je jaci ali cemu, imas Samsung original 25W (EP-TA800-NBE) za 2000

Oscilacije su normalne, zavise od napunjenosti i temperature baterije, zato su i izmislili te USB C PD/PPS i sl. gluposti. Bitno ti je samo ukupno vreme za koliko se napuni, ako je 60-70% za pola sata tj. 100% za 1h onda je sve ok, ako ne onda trazi bolji kabl (100W/5A)

Poslednja izmena:
jeste Baseus + kablić Essager

Hvala drugari, sad mi je malo lakše :)
:)

Pa svidja mi se ovo da zastiti kameru. Velicine maske nije problem. Imam dosta veliku saku tako da lagano mogu da ga nosim.
Ja sam probao sve 3 maske i uzeo ovu sa poslednje slike. Odlicna je. Eto ako nekome znaci. Ove sa slide za kameru su mi nepotreban feature.

Celu noc i sad evo vec neko vreme ga drndam na ovaj 5g baterija 53% 😂😂 sta god da su uradili svala cast, a cak se i na navigaciju ceo put nije grejao...Screenshot_20230719_081714_Speedtest.jpg

Nazad
Vrh Dno