Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

S23 Ultra ima istih problema. Ispeglaće to oni sa OneUI 6 verovatno celu S23 seriju...

Hvala na odgovoru. Kamera mi za to i najviše treba svakodnevne situacije a on se izgleda tu ne snalazi dobro.
Ne znam sta je proizvođač mislio, da svi treba da odustanemo i kupimo Ultra. On je sigurno bez greške.
"Imate za 700 ali tu i tamo nešto fali ali zato za 1.200 sve ima i radi".
Nije ni čudo što ljudi kupuju IPhone. Izvadiš, okines i ne razmišljaš da je slika loša. To mi je rekao komsa koji ima 12pro
Izvadiš na suncu iPhone 13 Pro max i za 5min se pregrejao ništa ne vidiš na ekranu
Jeste kamera konstantna ali daleko je ispod ove na S23U
Prednja kamera na iPhone je očajna
Video je top nema sta

Super je Ultra ali ja nemam para za nju.
Sa druge strane, ako bude velikih dimenzija biće Magic 5 Pro.
Ja želim ovog puta manji telefon a dobar i kompaktan jedino se S23 i zZaenfon 10 uklapaju
Vidim da je i Zanfon 10 u prodaji kod nas. Trenutno na akciji za 96.000. Gledam tolika mu je realna cena u svetu, min 790evra.

Super je Ultra ali ja nemam para za nju.
Sa druge strane, ako bude velikih dimenzija biće Magic 5 Pro.
Ja želim ovog puta manji telefon a dobar i kompaktan jedino se S23 i zZaenfon 10 uklapaju
Vidim da je i Zanfon 10 u prodaji kod nas. Trenutno na akciji za 96.000. Gledam tolika mu je realna cena u svetu, min 790evra.
Super je Zenphone nema sta
Ali računaj da ako sa budeš pridavao jako teško ćeš ga prodati
Ako ti je to bitno u slušaju da ti ne odgovara UI

Prednja kamera na iphone očaj? Šta je onda kamera na S23U? 😂
Što se glavne kamere tiče opet iphone pravi bolje, lepše, prirodnije slike, uz brže fokusiranje, slikanje, obradu, bez shutter laga btw. Fotke iz blizine opet bolje pravi 14PM, dok na Samsungu često bude loš/omašen fokus. Konkretno sam imao problema sa slikanjem dokumenata na S23U (testirao ga par dana, nisam ga zadržao) gde je polovina slova bila u fokusu, dakle neupotrebljiv dokument. Ali kad se slika 3x kamerom bude sve ok. Naravno sve je zbog ogromnog senzora čiji potencijal se nikad neće iskoristiti osim u svrhe marketinga.
Zoom 3x nešto bolji na 14PM, 10x i sve preko toga bolji na S23U i tu je bez konkurencije.
Za upotrebu (pogotovo poslovne svrhe gde baratate gomilom dokumenata) naravno lakši i bolji S23U, tu nema dileme. Ali ovo sad nije tema o OS-u nego o kameri.

9 SoTa?gde ti piše ovde screen on time 9h?
4h30, na 50%, bez punjenja izmedju, nisam lud da ga do 0% teram, ali prostom ekstrapolacijom dostupnih informacija, dolazimo do u najgorem slucaju 8h, a realno 9h, narocito jer kasniji deo dana je covek kuci, na wifi, i nije na 4G i max brajtnesu.

Nosi ti to na reklamaciju. Kako zbog tog SOT od 9h na jakom suncu tako i zbog senzora otiska prsta. Nešto tu nije kako treba.
Simpaticno, ali nema cigare.

9h sot je top i ne zalim se na to, jer prethodni telefoni nisu radili ovako ni na suncu a ni u kuci, da izvuku 9h, tu je telefon maksimalno pokidao i iskreno nema mu ravnog, ja zadovoljan.

Sto se senzora tice, tu imam primedbi, i bilo bi glupo da ih nemam, osim ako telefon nisam dobio dzabe od rodjaka ili na nagradnoj igri, pa da mi je svejedno. Jok, telefon sam platio svojim parama i kazem lepo da nesto ne radi, i to je to.
Da li je zbog stakla ili ne, nebitno je, jer je krajnji rezultat isti, a telefon ovakav necu sigurno bez zastitnog stakla nositi.
Opet, istrazivao sam, na nekim staklima tipa whitestone dome bolje radi, na folijama/hidrogelovima takodje kao bolje radi, ali tempered glass je ogromno NE, izgleda, i tako je to jednostavno.

Ima alternativa poput patterna, face unlocka (koji za razliku od npr P40 Pro ne moze bas lepo nocu da radi, ali sta je tu je), ili jednostavno PIN i vozi, i ajfoni se otkljucavaju na PIN do dana danasnjeg pa se niko ne zali.

Ako izuzmemo to, telefon je (za ovih 5 dana testiranja i koriscenja svega i svacega) stvarno bez mane i sto je najbolje, bez konkurencije. Ko moze da zivi sa potencijalno losim fp senzorom, ili moze da zivi bez telefona sa staklom preko (ima i takvih), radice mu fp senzor dosta bolje i ima manje-vise zaokruzen uredjaj. To mu dodje to.

... lako štivo za letnje čitanje, dok °C divljaju, posle može i da se fotografiše ...

I tested the Galaxy S23 Ultra and iPhone 14 Pro cameras. Only one is a winner

Samsung Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max: Which phone wins?

Camera Comparison: Samsung Galaxy S23 Ultra vs. Apple iPhone 14 Pro

U pitanju i odgovoru su nijanse, pa ko šta voli - neka sam izabere.
iPhone koristim samo za razgovore kao rezervni telefon(privatni), Samsung i android mi lično više odgovara za sve ostalo(službeni).

Što se glavne kamere tiče opet iphone pravi bolje, lepše, prirodnije slike, uz brže fokusiranje, slikanje, obradu, bez shutter laga btw. Fotke iz blizine opet bolje pravi 14PM, dok na Samsungu često bude loš/omašen fokus. Konkretno sam imao problema sa slikanjem dokumenata na S23U (testirao ga par dana, nisam ga zadržao) gde je polovina slova bila u fokusu, dakle neupotrebljiv dokument. Ali kad se slika 3x kamerom bude sve ok. Naravno sve je zbog ogromnog senzora čiji potencijal se nikad neće iskoristiti osim u svrhe marketinga.
Zoom 3x nešto bolji na 14PM, 10x i sve preko toga bolji na S23U i tu je bez konkurencije.
Za upotrebu (pogotovo poslovne svrhe gde baratate gomilom dokumenata) naravno lakši i bolji S23U, tu nema dileme. Ali ovo sad nije tema o OS-u nego o kameri.
Pa šta ce mi za poslovne svrhe kad ako treb a da slikam dokumenta budu neupotrebljiva.Znaci i tu je fon neupotrebljiv.

Meni je olovka pomagala dosta, uz floating windows idealna kombinacija.
I 10x zum kamera mi je bila više puta od koristi kad me mrzelo da ustajem samo slikam artikal/cenu/text na daljinu i sve se vidi. Ali za slikanje izbliza i za brze slike glavna kamera je problematična.

S23 Ultra ima istih problema. Ispeglaće to oni sa OneUI 6 verovatno celu S23 seriju...
Znaci ako toliko treba da se oegla izbacili su bagovite tel.🤔Ovo sa kamerom ce tesko bilo cime da ispeglaju,bojim se da je problem do same kamere,sociva nisu ok....To se ne resava apdejtima

Upravo to što si napisao ubija poentu foruma, a to je razmena različitih iskustava. Meni NE RADI dobro otisak koliko god me neko ubeđivao da radi, ne radim na njivi i ne jedem burek dok gledam telefon, mislim da je jako ružno to reći i sa mnogo nepoštovanja, a ljudi koji dođu da se ovde informišu treba da znaju da postoje i problemi koji mogu da ih zadese. Dakle niko nikoga ne nervira namerno nego iznosi svoje lično korisničko iskustvo, tako da nema potrebe da se bilo ko nađe uvređen
Da se razumemo, nemam ja apsolutno ništa protiv ljudi koji rade na gradilištu ili na njivi, čak i ja sam provodim dosta vremena na ovom drugom drndajuci borovnice i maline, ja samo kažem da ljudi nisu svesni svojih grešaka nego je za sve kriv telefon. Ako ti ne radi otisak, daj ga drugaru i neka on registruje prste pa ako neće ni njemu da otvara onda ga nosi na reklamaciju, kuknjava ovde neće ti rešiti problem, ni tebi ni ostalima. Znači prvo se uveri da stvarno ne radi kako treba, proveri sa tuđim prstima, pa onda iznesi činjenice.

Za ostale, što se tiče banana, ananasa i breskva efekata, ako to stvarno postoji na s23, NE MOŽE ni jedan update to da reši jer je problem fizičke prirode u decentriranom sočivu kamere, znači opet reklamacija, dokazuje se lako, ja sam tako reklamirao drona i naravno uvažili su, samo se pokaže kao dokaz fotografija...ali ja pričam o stvarno decentriranom sočivu a ne o bokehu zbog veličine senzora i velikom otvoru blende.

Dakle, ne znam kakav je s23 ali s23U je pravi pravcati flagship, radi sve kako je zamišljeno i kako treba da radi, otisak prsta, wifi, mobilni signal, 5G, kamera. Fotografije su i više nego upotrebljive za dokumenta, izlaske, letovanja i momente...a to je ono što čini dobar telefon...ume da secne pri snimanju 4k videa ali nije ni čudo koliko ga maltretiram...pozdrav iz vrele 🇬🇷 AirBrush_20230707001117.jpgAirBrush_20230707001249.jpgAirBrush_20230706235435.jpg

Da se razumemo, nemam ja apsolutno ništa protiv ljudi koji rade na gradilištu ili na njivi, čak i ja sam provodim dosta vremena na ovom drugom drndajuci borovnice i maline, ja samo kažem da ljudi nisu svesni svojih grešaka nego je za sve kriv telefon. Ako ti ne radi otisak, daj ga drugaru i neka on registruje prste pa ako neće ni njemu da otvara onda ga nosi na reklamaciju, kuknjava ovde neće ti rešiti problem, ni tebi ni ostalima. Znači prvo se uveri da stvarno ne radi kako treba, proveri sa tuđim prstima, pa onda iznesi činjenice.

Za ostale, što se tiče banana, ananasa i breskva efekata, ako to stvarno postoji na s23, NE MOŽE ni jedan update to da reši jer je problem fizičke prirode u decentriranom sočivu kamere, znači opet reklamacija, dokazuje se lako, ja sam tako reklamirao drona i naravno uvažili su, samo se pokaže kao dokaz fotografija...ali ja pričam o stvarno decentriranom sočivu a ne o bokehu zbog veličine senzora i velikom otvoru blende.

Dakle, ne znam kakav je s23 ali s23U je pravi pravcati flagship, radi sve kako je zamišljeno i kako treba da radi, otisak prsta, wifi, mobilni signal, 5G, kamera. Fotografije su i više nego upotrebljive za dokumenta, izlaske, letovanja i momente...a to je ono što čini dobar telefon...ume da secne pri snimanju 4k videa ali nije ni čudo koliko ga maltretiram...pozdrav iz vrele 🇬🇷 Pogledajte prilog 396358Pogledajte prilog 396359Pogledajte prilog 396360
Onda ce biti mnogo reklamacija zbog tog problema sa socivom,ali mnogo...P.S uzivaj u odmoru.👍

Što se tiče fingerprint scanner pokušajte na vrućini, na hladnom skenirajte isti prst 5x ili koliko može max
Mnogo bolje radi sad

Uzeo bih S23, najvise mi odgovara zbog dimenzija, cene i dizajna.
Zanima me koliki je prosečni SoT, ako moze pre i posle tih updeta na koje ste se zalili?
Kamera u portret modu, gledao sam neka poredjenja sa 14 pro i vidim da dosta masi fokus, je l to slučaj?
Da li se greje/trotluje pri skrolovanju na insta, fejsu, chrome itd..

Ako moze neko da ukratko samo da odgovori bio bih veoma zahvalan, planiram danas/sutra da kupim telefon..
Hvala.

evo pogledaj uporedni test kamera koji su uradili ljudi koji se u to mnogo vise razumeju nego svi mi ovde.

Gledao sam. I opet ponavljam kao i prošle godine, da sam samo slušao bio bih u fazonu super pije vodu, a pošto sam i gledao video video sam gomilu nepravilnosti, drugačijih kadrova, razmaka između slika itd. U nekim situacijama sam stekao i utisak da su namerno pravili određene loše slike.

Ne bih trošio reči o njihovoj objektivnosti, zna se kako ona funkcioniše.

Šteta što je drugar prodao S23U pa da napravim poređenje sa 14PM, pošto su oba modela dobila ažuriranja (pogotovo S23U i peglanje kamera).

Opet ponavljam S23U ima najkompletniji sistem kamera (ništa bolji sem softverski upeglaniji od S22U) i jeste najkompletniji telefon na tržištu, ali da je savršen - nije. Dosta mana nisu ispeglali, ali bar su ubacili zmaja pa je baterija (uz signal) rešena. A to je velikoj većini korisnika bila najveća mana S serije.

Ko nije koristio S20 seriju(konkretno S20+) ne zna sta su muke sa otiskom prsta i pregrevanjem telefona prodao sam ga posle mesec dana, tako i ovi sto kude S23 seriju i nisu zadovoljni istom prodajte pa kupovina nekog boljeg telefona (kao sto sam ja tada kupio poco f2 pro koji je bio 1000 puta bolji telefon od S20+) i nema muke.
Elem kod mene na mom S23U sve radi gotovo bez greske(ima par bagova s vremena na vreme ali nista strasno sto soft reset ili wipe cash-a ne resava), kamera mozda nije perfektna ni najnajbolja ali je sigurno u samom vrhu sto je meni sasvim ok, otisak prsta radi odlicno trenuto preko samsung folije sto je mislim i najbolje resenje posle WSD stakla, baterija je preko 8-9h SOT sa full svim opcijama. Imao sam mnogo samsunga uglavnom iz S serije i nikad ni jedan problem koji su ljudi prijavljivali po svetu osim ko sto pomenuh sa S20+ e to je bio jako los i fabricki felerican telefon. Sto se tice maski ja sam nakupovao jedno dvadesetak raznih maski na aliju i od toga su bar 5 vrlo odlicne ostale su upotrebljive ali nista posebno.

Gledao sam. I opet ponavljam kao i prošle godine, da sam samo slušao bio bih u fazonu super pije vodu, a pošto sam i gledao video video sam gomilu nepravilnosti, drugačijih kadrova, razmaka između slika itd. U nekim situacijama sam stekao i utisak da su namerno pravili određene loše slike.

Šteta što je drugar prodao S23U pa da napravim poređenje sa 14PM, pošto su oba modela dobila ažuriranja (pogotovo S23U i peglanje kamera).

Opet ponavljam S23U ima najkompletniji sistem kamera (ništa bolji sem softverski upeglaniji od S22U) i jeste najkompletniji telefon na tržištu, ali da je savršen - nije. Dosta mana nisu ispeglali, ali bar su ubacili zmaja pa je baterija (uz signal) rešena. A to je velikoj većini korisnika bila najveća mana S serije.
Sve što si napisao je tacno.Kada su radili recenziju za ultru23 mnogo je gresaka bilo u slikama u poredjenju sa 22 ultra.Pa onda uporedne testove sa drugim tel,nisam ranije toliko obracao paznju,ali posle recenzije za 23 ultra i kada sam ove uporedne gledao,nešto debelo ne štima.A i sam imam ultru pa uporedjivao sa Honor magic 5 pro,ima komšija fon.I mnogo bolje i jasnije daje Honor slike,ne smem da pomislim šta je sa 60 pro.Samsung uopšte nije na prvom mestu sa kamerama,suviše mutne u slabim svetlosnim uslovima,mase fokus,banana efekat...Evo sad sa ovim julskim apdejtom cedi se baterija...Ne znam šta da kažem.Pohvalim kada je nesto u redu,ali kažem i kad nije.Jer za ovaj novac ovako nesto...Hmmm!🤔

... Izvadiš, okines i ne razmišljaš ....
Pa da , one ribe u kupaćem na instagramu sve se fotkaju sa iPhone.
I meni je vikendom naveče najbitnije " ... Izvadiš okineš i ne razmišljaš ... " 99% odlične i "napucane" (fotke mislim 😁 ... ) ... Odličan je S23 👍 😊 . Sad je pravo vreme kupovine , pale su cene na oglasima a vidim dosta akcija i kod operatera i u prodavnicama .

Poslednja izmena:

Ukoliko nisi skolovan fotograf onda sigurno nisi bolje upucen u fotografiju i mogucnosti raznih uredjaja u pravljenju istih od bencmark ekipe a da li su objektivni i kako ta objektivnost funkcionise nije na meni da sudim a i ostali koji se bave fotografijom po bespucima interneta nisu uvrstili jabuku ni medju prvih pet za kameru . S serija svakako nije savrsena niti ce to ikada biti ijedan telefon(a sigurno nikada jabuka) ali ako bas hoces ima najmanje mana i naaajbolju softversku podrsku i najbolji ekosistem u android svetu sto je samo po sebi dovoljno a i opravdanje za novce koje das za telefon, jabuku necu ni da pominjem jer sam pokusao dva puta da je koristim i oba puta me je od unistavanja iste odvratilo to sto sam dao povece pare(nisam bas toliko lud) a i istu su mi ogadile starlete i ostali koji se u wc-ima i ostalim budzacima slikaju tako da se vidi jabuka.

Nemojte samo da mešate pixelpeeping i bavljenje fotografijom. Kao neko ko je od fotografije živeo, reći ću vam iz prve ruke da mnoge stvari koje se istaknu na čiji-je-duži testovima nisu uopšte merodavne onima koji od te opreme zaista i žive. 🤷‍♂️

Ukoliko nisi skolovan fotograf onda sigurno nisi bolje upucen u fotografiju i mogucnosti raznih uredjaja u pravljenju istih od bencmark ekipe a da li su objektivni i kako ta objektivnost funkcionise nije na meni da sudim a i ostali koji se bave fotografijom po bespucima interneta nisu uvrstili jabuku ni medju prvih pet za kameru . S serija svakako nije savrsena niti ce to ikada biti ijedan telefon(a sigurno nikada jabuka) ali ako bas hoces ima najmanje mana i naaajbolju softversku podrsku i najbolji ekosistem u android svetu sto je samo po sebi dovoljno a i opravdanje za novce koje das za telefon, jabuku necu ni da pominjem jer sam pokusao dva puta da je koristim i oba puta me je od unistavanja iste odvratilo to sto sam dao povece pare(nisam bas toliko lud) a i istu su mi ogadile starlete i ostali koji se u wc-ima i ostalim budzacima slikaju tako da se vidi jabuka.
Pa znaš li na kom je mestu po bespucima interneta onda uvrstena kamera na ultri 23?
Nemojte samo da mešate pixelpeeping i bavljenje fotografijom. Kao neko ko je od fotografije živeo, reći ću vam iz prve ruke da mnoge stvari koje se istaknu na čiji-je-duži testovima nisu uopšte merodavne onima koji od te opreme zaista i žive. 🤷‍♂️
Hoceš da kažeš da je sa razlogom proglasena ultra za no1?Doduše na benchmarku kod nas.Nema veze recenzija i istina o kameri na ovom modelu.Sa razlogom je na 15 mestu na DXOMaRK listi na tom mestu na kom jesu.Ako se ja ne razumem u fotografiju i kamere ti ljudi tamo itekako znaju šta rade.

S22Ultra.png

Džabaka :)

Kod:
https://www.amazon.com/dp/B0BLP57HTN

Uzeo bih S23, najvise mi odgovara zbog dimenzija, cene i dizajna.
Zanima me koliki je prosečni SoT, ako moze pre i posle tih updeta na koje ste se zalili?
Kamera u portret modu, gledao sam neka poredjenja sa 14 pro i vidim da dosta masi fokus, je l to slučaj?
Da li se greje/trotluje pri skrolovanju na insta, fejsu, chrome itd..

Ako moze neko da ukratko samo da odgovori bio bih veoma zahvalan, planiram danas/sutra da kupim telefon..
Hvala.
Prosečni SoT se kod mene kreće otprilike između 7 i 8h, uz 24h (više-manje) do ponovnog punjenja. E sad sve zavisi na koji način ti koristiš telefon, ja igrice ne igram, otprilike ovde spada 50/50 4g i wifi tokom dana, pozivi, dosta surfovanja, društvene mreže i jutjub. Ovo ti je utisak i pre i posle updejta jer kod mene promene nema, junski updejt mi je doneo i poboljšanja i stabilniju bateriju, julski sam tek juče instalirao ali na prvu posle jednog punjenja ne vidim nikakve promene, sve u svemu fantastično me služi baterija za moje potrebe.

Kamera u portret modu je i više nego odlična. Ja sam prezadovoljan rezultatima. Radio sam poređenja i sa mojim najboljim prijateljem koji koristi ip 13 pro duže vreme, dnevne, portreti i noćne varijante, bukvalno u svemu je s23 dao bolje rezultate, više detalja, više primljenog svetla, više oštrine. Drastične razlike su bile u selfi slikama pogotovo noćnim, tu je s23 mnogo bolje odradio posao, pa onda slike u noćnim varijantama, pa sve ostalo sa minimalnim razlikama. Ako te zanimaju rezultati i kako to zapravo izgleda, slobodno mi pusti privatnu poruku pa ću ti tamo poslati portrete da se i sam uveriš u kvalitet kamere.

Što se samog rada telefona tiče, sve radio fluidno, brzo, utegnuto, bez pregrevanja, što se i očekuje od ovakvog telefona.

Iskreno, ne znam kakav si utisak stekao prilikom čitanja postova ovde, ali evo moj utisak je kao da ja ne koristim isti model telefona sa pojedinim ljudima čitajući postove zadnjih par dana. Do skoro se toliko hvalio običan s23 sa sve strane, sad neke kuknjave, da li su realne i opravdane neću da zalazim u to. Ja zaista nemam nikakvih problema, kod mene radi otisak prsta savršeno u svakom trenutku i iz svakog ugla, i sa folijom na ekranu, baterijom sam prezadovoljan, kamerama sam prezadovoljan pogotovo u dnevnim varijantama sa kombinacijom 2x i 3x zooma koji zaista daje fenomenalne rezultate (nju najviše koristim), svako ko je koristio i isprobao kamere iz mog bliskog okruženja ljudi deli iste utiske kao i ja. Neke ultra ubližene slike u vezi dokumenata ne radim, obično kada slikam određenu dokumentaciju to radim iz normalne udaljenosti i sve što treba da bude u fokusu i jeste, tako da ni sa tim banana efektom koji se stalno potencira, u realnom svakodnevnom korišćenju kamera nemam problema. Takođe i te rezultate ću ti poslati u PM ako ti trebaju, čisto da vidiš da je u mom slučaju sve u najboljem redu. Radom telefona i samim softverom sam takođe prezadovoljan, sa svakim novim updejtom nemam apsolutno nikakvih problema ili poteškoća, već određena poboljšanja, tako da ja zaista ništa drugo ne mogu da ti kažem osim puno pozitivnih utisaka, i preporuke za kupovinu istog. Fenomenalno me služi telefon u svakom aspektu, zaista uživam u svakodnevnom korišćenju istog, i zato ni ne ulazim u ove diskusije oko otisaka, baterije, kamera ili ne znam ti ja čega još, jer ja nemam nikakvih problema ili smetnji, tako da samo čitam i stvarno se pitam se da li mi uopšte posedujemo isti uređaj.
Da mi uređaj zaista zadaje poteškoće i probleme koji se oštro navode u zadnjih par dana, odmah bih ga stavio na oglas i išao dalje, međutim ja se samo nadam da će ovako lepo i dobro da me služi na duge staze, kako ne bi imao potrebu za promenom. Sve u svemu, iz mog iskustva - ako ti treba kompaktan uređaj, toplo ti preporučujem s23.

Hvala puno na opsirnom postu. Mislim naravno svako ima neki svoj utisak, da li radi nesto bolje losije, pratio sam temu nakon izlaska s23 video sam odusevljenje i sada pred kupovinu resih da bacim pogled opet i vidim dosta negativnih komentara.
Uglavnom nisam neki zahtevan korisnik, radim remote uglavnom sam na wifi, ne igram igrice itd.. Treba mi samo da izgura dan, i da mogu da izadjem uvece bez dopunjavanja nekog.
Sto se tice slika, cackao sam u poslovnicama meni ono deluje vise nego odlicno ali zanimalo me i misljenje iz prve ruke.

Hvala jos jednom :)

Evo posle 2h upotrebe, mogu da kazem da instaliruje nenormalno brzo aplikacije, otisak radi kao lud(bez zastitu planiram ovi dani da stavim)...fluidno sve zivo, malo me google play zezao dok je krenuo da apdejtuje aplikacije ali sve u svemu cista 10 od mene...prednja kamera mi je nekako losija u odnosu na ip14p, zadnju nisam stigao jos da prpbam kvalitetno :D inace dobio sam neki punjac od sestru al nisam siguran da je origigi, postavicu kad stignem sliku da procenite :D

Nazad
Vrh Dno