Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Postoji li neka prečica da se dođe da battery/SoT? Ovako je 3,4 koraka pogubim se

Ja sam dodao preko Nova launcher.
Za sad nisam instalirao Nova launcher koji koristim verovatno već 5g+
Vidim da nema update app već dal 2g ne znam šta se dešava?
Za divno čudno OneUI launcher je sve super sem što je broj apps u folder limitiran na 4x4
Jedino mi to za sad smeta
Čak su i animacije prihvatljivoj spore

Evo nekih 48h sa telefonom, i mogu jos jednom da potvrdim da je, sto bi klinci rekli, grmilica.
Glupo mi je da kacim sampleove kamere, kad jednostavno radi sve kako treba da radi, i kaceno je bilo milion puta do sad. Zoom dosta bolji od npr P40 Pro+ (sto je i normalno, 3god skoro noviji telefon), boje i processing su bas kakvi trebaju (po mom ukusu da budu), a najbitnije mozda od svega, jednostavno nema te nekonzistentnosti u kameri, kao kod drugih proizvodjaca (a i kod Exynos modela..ako je po S21+ koji sam imao suditi..), da nemas pojma da li ce slika da ispadne dobro ili lose, da nesto nece da uhvati kada je u pokretu, itd.

Opet, da se ogradim, stotinak slika juce po danu i noci, i nije izdao bas nijednom. Cuo sam da se zale za shutter lag, sto je donekle i na svim androidima ocekivano, iOS tj ajfon tu i sa polling rateom ekrana je i dalje bez premca, ako me secanje dobro sluzi, ali ovo je za amatera entuzijastu kakvi smo pretpostavljam skoro pa svi ovde, vise nego idealno.

Baterija jos slegava, ali 10h SOT skoro meni se cini, sa raspizdenim brajtnesom na ovom zarkom suncu napolju, vecinu vremena, u light modeu, je stvarno fascinantno, i kada neko ima telefon sa ovakvom baterijom, ni kroz 2-3 godine kada dobrano popusti mu nece biti problem da je zameni, i tera dalje.

Ono sto mene doduse malo buni, a ne znam da li je i kod vas tako, je stabilizacija, ustvari, bolje receno framerate, kod snimaka, jednostavno mi deluje da nije na nivou ajfona a bogami cak ni Huawei-a.

Probao sam razne - Auto FPS ukljucen, 4K60, 4K30, auto FPS iskljucen, 4k60, 4K30, pa 4k30 i super steady ukljucen - nekako mi deluje kao da nije pravih 30 nego, ne znam ni ja, 20 i kusur. 60FPS isto kao da ima neki framedrop mali, ali nekonzistentan. Moguce je i da me oci varaju, ili sam navikao na drukciji "stil" kod ajfona.

Opet, gledao sam snimke bio na telefonu, neke delio na mrezama (TG, WA), naravno da deluju ok, ali nisu na iOS nivou 'smooth'.
Moze biti i da je do light modea, da nema jednostavno snage (jer je ovo maltene najzahtevnija stvar na bilo kom telefonu, jer je apsolutno sve upgrenuto, procesor, nand, ram). Na Huawei-u je recimo bilo problematicno - droppuje frejmove maltene, ako nije u performance modeu, i deluje malo da secka u viewfinderu, a kad se upali, nema toga, ili barem nema u toj meri.

Kako je kod vas po tom pitanju?

Ja nešto sumnjam da će ovaj problem sa otiskom biti rešen. Čitam malo po netu da ovo što su dali kao prvo rešenje nikome ko ima problem nije pomoglo. I za onaj "banana efekat" je rečeno da će ispraviti kroz pečeve pa koliko znam i dalje postoji. Baš šteta...

Nevezano za foliju, juče me iznenadi kako se telefon baš brzo ugasio nakon što je došao na 5% baterije. Možda ni minut-dva posle obaveštenja. Na S10+ sam na 5% baterije sigurno još jedno 45min do 1h mogao da puštam klipove na YT :)
Isto sam pitao nekad ranije, a isti sam problem imao i sa n10+. Upravo zbog toga pri prvom koriscenju telefon punim i praznim do kraja, ne bi li se baterija ispravno kalibrisala. I kasnije s'vremena na vreme ispraznim telefon skroz, ali se na zalost nije odrazilo na tacnost preostalog vremena koriscenja...
A i odgovor sam dobio slican tvom, sto bi neko praznio bateriju do kraja i sl... Pa zato sto se nekad desi da budem u situaciji kad mi je tih poslednjih par procenata bitno zbog navigacije, razgovora, nebitno, a ne mogu da se oslonim na procenu telefona koliko ce to trajati...

Screenshot_20230709_145803_Chrome.jpgMože li pomoć? Hteo bih da uzmem S23 za keš. Neko neku preporuku? Navedena radnje je Logic Shop u Beogradu koju sam video da ljudi hvale. Hvala unapred.

Jel kao widget? Vidim neka dva za bateriju, ali nesto ne vidim da ima neke opcije ni prečicu ka sotu.
Da, da kao Widget > Activities > Settings, pa ovaj onda.

Screenshot_20230709_153756_Nova Launcher.png
Jel kao widget? Vidim neka dva za bateriju, ali nesto ne vidim da ima neke opcije ni prečicu ka sotu.
Da, da kao Widget > Activities > Settings, pa ovaj onda.

Za sad nisam instalirao Nova launcher koji koristim verovatno već 5g+
Vidim da nema update app već dal 2g ne znam šta se dešava?
Za divno čudno OneUI launcher je sve super sem što je broj apps u folder limitiran na 4x4
Jedino mi to za sad smeta
Čak su i animacije prihvatljivoj spore
Ima, bude beta, pre par meseci bila poslednja. A ja moram Novu ili nešto slično što ima swipe gestove i na gore. Sada listu aplikacija otvorim samo greškom. 😊

Vreme ni-mh i ni-ca baterija odavno prošlo, novima više šteti punjenje i pražnjenje full nego što koristi
Jasno je to meni, i objektivno tesko cu sa s23u doci u situaciju kao sa n10+ da ne uspem da izguram dan. Ali desice se nekad da ce mi trebati tih poslednjih par procenata, koje fakticki nemam... I koje svi uzimaju u obzir kad se gleda sot pa aproksimira neki preostali %...

Jasno je to meni, i objektivno tesko cu sa s23u doci u situaciju kao sa n10+ da ne uspem da izguram dan. Ali desice se nekad da ce mi trebati tih poslednjih par procenata, koje fakticki nemam... I koje svi uzimaju u obzir kad se gleda sot pa aproksimira neki preostali %...
Neka te ne brine, generalno dobro procenjuje preostalo vreme. Možda ti se još uhodava baterija (nisam ispratio jesi li ga skoro uzeo).

Ima vise od 2 meseca, ali ga nisam ni praznio sigurno 2-3 nedelje... Probacu bas ovih dana ponovo, ali kazem, istu muku sam mucio i sa n10+. Najgore je poslednja 2%, bukvalno je u pitanju 20-30 sekundi...

Pogledajte prilog 396007Može li pomoć? Hteo bih da uzmem S23 za keš. Neko neku preporuku? Navedena radnje je Logic Shop u Beogradu koju sam video da ljudi hvale. Hvala unapred.
Uzeo sam ja pre jedno 4 godine telefon kod njih. Nikakvih problema nisam imao,ali garancija je bila samo 1god. Sad sam uzeo S23 ultra u mobile factory i daju 2 god garancije pisane i na LCD i na matičnu. Pogledaj još malo oglase.

Za sve koji vole kostumizaciju bih preporučio Goodlock aplikaciju, ali pošto nije podržana za naš region skinite Fine lock na google play store i preko te aplikacije ćete biti prebačeni na proverene sajtove sa aplikacijma trećih strana gde sve možete da skinete. Možete da menjate skoro sve. Od notification bara, volume bar, tastature, teme, camera asistent, povećati broj ikona na home screen i na dock-u. A pogotovo je dobro jer je pravljen baš za samsung.

Stigao Julciki 😁

Prilozi

• Screenshot_20230710_083857_Software update.jpg
    Screenshot_20230710_083857_Software update.jpg
    101 KB · Pregleda: 95
Evo upravo stigao i meni

Ja ga upravo okinuo, pa cemo da vidimo da li cemo da kuknjavimo ili jos nije doslo to vreme.

Pozdrav svima,
Planirao sam da uzmem s23 ultru 512/12 , medjutim sto vise citam komentare po netu sve se vise dvoumim. Prvo problemi sa otiskom prsta,a drugo kamera - mnogi govore da je poprilicno razocaravajuca s obzirom da je rec u flegsip modelu. Jel stvarno kamera osetno slabija u odnosu na druge flegsip modele?
I jel se isplati uzimati uredjaj preko kp ? Gde biste preporucili da se kupi , ukoliko se odlucim za njega (preko operatera ne bih) ?
Kamera je neverovatna bukvalno
Slikam sam 10x zoom i ne verujem kakve slike dobijem to ni golim okom nema šanse da vidiš izbliza.
Fingerprint radi sad ok skenirao ponovo prste posle folije i svaki palac 2x i def naspram Oneplus mora malo jače da se stisne i zadrži na ekranu.

Prilozi

• 20230709_124121.jpg
    20230709_124121.jpg
    352.3 KB · Pregleda: 89
Kamera je neverovatna bukvalno
Slikam sam 10x zoom i ne verujem kakve slike dobijem to ni golim okom nema šanse da vidiš izbliza.
Fingerprint radi sad ok skenirao ponovo prste posle folije i svaki palac 2x i def naspram Oneplus mora malo jače da se stisne i zadrži na ekranu.
Samo da se nadovežem na ovo jer sam ja pisao moje loše iskustvo sa kamerom i otiskom ali za običan S23 ne za Ultru. Ultru nisam nikad koristio i o njoj ne znam ništa. Razočaranje je za mali S23 koji košta 1000 eur (zvanično) a morao sam da stiskam otisak po 4-5 puta da bih otključao telefon i kamera koja dosta mulja u različitim situacijama i ima onaj "banana efekat" kada se slika neki tekst, dokument ili nešto tako iz blizine. Oba ova problema je Samsung priznao i javio da rade na ispravljanju....valjda. I bez da se iko uvredi sad, to je samo moje iskustvo i viđenje, a žao mi je jer mi se baš svideo telefon.

Poslednja izmena:
Jel neko koristio Gcam na S23U i koju verziju?
Kako radi? Da li vredi instalirati je?

Nazad
Vrh Dno