Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Prošlo je 39 dana od kako sam napravio porudžbinu, odnosno 27 radnih dana kako oni gledaju na to, i Whitestone Dome staklo mi još uvek ne stiže, iako je par kolega ovde pisalo još pre desetak dana da su im paketi stigli.
Poslao sam e-mail customer support-u pitajući ih koja je procedura kao i to da želim refundiranje jer mi ne izgleda da će staklo uopšte doći. Da sam znao da će toliko potrajati zalepio bih neku foliju još odavno, čisto za zaštitu od grebanja.
Da li ima još nekog u ovoj temi koga muči isti problem ili su svi sem mene dobili svoja stakla?

To svakako ne bih radio, bilo 22 ili 23, ostace bar 2god. Ono zbog cega izmedju ostalog i gledam 23, je sto cu verovatno dobiti dodatnu godinu dana normalnog rada, jer n10+ mi je poslednjih vise od godinu sav usporen... A nije natrpan aplikacijama, sadrzajem, redovno ga restartujem, ocistim cache, znaci osakate ga update-ima... :D

Na stranu signal, jasna mi je situacija. Bitnije mi je da na SD nema toliko battery leak-a kao na Exynos-u...

Nekako na papiru ne vidim veliki upgrade u odnosu na 22, ali koliko i sam skontah ovako usput citajuci, 22 i dalje ima nekih bolesti, sto ne znaci da 23 nema, samo ja nisam naleteo... :D
Baterija mi jeste bitna, a i ja mislim da ce 8/256gb biti dovoljno za naredne 2god koriscenja, nisam neki heavy user... Tako da idemo na 23..

Hvala svima!
Evo ti primera koja je razlika izmedju sd i exy ja imam jos uvek note 10+ ali sd varijantu i radi ko prvog dana tel je vrhunski dok eto exy zeza, uzeo sam s23u 12/512 i nisam pogresio brutalan telefon tako da ti je moj savet s23u. RAM ti nije toliko bitan ali svakako je u tom slucaju bolje vise.

A mi koji smo platili 142000 i dobili sluske?🤣
Kao sto covek rece kupujemo telefon za uzivanje a ne da razmisljamo za koliko cemo ga prodati.Naravno sto jeftinije to bolje.
Edit:
Ima s23U za 700e na kp.Ali skrcan kao oblanda sta li mu uradi brat.Ali najjaci opis kaze u ovlascenom servisu 38500 zamena ekrana.U kom li to servisu pitam se?

S obzirom da placam na rate, briga me bas. Ko zna koliko ce ti isti dinari vredeti za 3, 6, 12, meseci. To sam zapravo i imao u vidu kad sam odlucivao da li da uzmem ili ne.
Ja sam uzeo na rate(24x6075)+vise memorije u preorderu + sluske + garancija + nema da se cimam ni oko cega a sve kupovine preko oglasa su rizicne. Miran sam min 2 godine a mozda i vise.

To svakako ne bih radio, bilo 22 ili 23, ostace bar 2god. Ono zbog cega izmedju ostalog i gledam 23, je sto cu verovatno dobiti dodatnu godinu dana normalnog rada, jer n10+ mi je poslednjih vise od godinu sav usporen... A nije natrpan aplikacijama, sadrzajem, redovno ga restartujem, ocistim cache, znaci osakate ga update-ima... :D

Na stranu signal, jasna mi je situacija. Bitnije mi je da na SD nema toliko battery leak-a kao na Exynos-u...

Nekako na papiru ne vidim veliki upgrade u odnosu na 22, ali koliko i sam skontah ovako usput citajuci, 22 i dalje ima nekih bolesti, sto ne znaci da 23 nema, samo ja nisam naleteo... :D
Baterija mi jeste bitna, a i ja mislim da ce 8/256gb biti dovoljno za naredne 2god koriscenja, nisam neki heavy user... Tako da idemo na 23..

Hvala svima

A mi koji smo platili 142000 i dobili sluske?🤣
Kao sto covek rece kupujemo telefon za uzivanje a ne da razmisljamo za koliko cemo ga prodati.Naravno sto jeftinije to bolje.
Edit:
Ima s23U za 700e na kp.Ali skrcan kao oblanda sta li mu uradi brat.Ali najjaci opis kaze u ovlascenom servisu 38500 zamena ekrana.U kom li to servisu pitam se?

Pa u promoby je verovatno tu negde cena ekrana.

Ispade da sam ja super prosao 1050 evra u Loznici, dao zenin a52 racunali mi 150 evra tako da sam iskesirap 900 evrica za s23 ultra.
A zena je dobila s21 plus moj :)

Ja sam uzeo na rate(24x6075)+vise memorije u preorderu + sluske + garancija + nema da se cimam ni oko cega a sve kupovine preko oglasa su rizicne. Miran sam min 2 godine a mozda i vise.
Rizičnija je kupovina u radnji nego na oglasima.
Da ne pričamo o procesu ostvarivanja garancije i kako te tretiraju kao najgoreg ološa i na sve načine pokušavaju da ti ospore pravo na garanciju.
A ti isti uvoznici koji prodaju legalno telefone za 30-50% veće cene valjaju preko par ljudi i telefone na oglasima za solidno nižu cenu i bez cimanja oko 2 god garancije. Win-win situacija.
Pre će da te ispoštuje preprodavac sa oglasa nego velika kompanija.
Svakako nisi toliko loše prošao.

Сад си потпуно оправдао своје име на форуму..
Ај ми, молим те, објасни како је лакше остварити гаранцију преко препродавца, него ако си узео телефон легално у радњи?

Pročitaj malo Reddit i iskustva ovde na forumu. Biće ti jasnije. Prava potrošača su bedna, teško i sporo ostvariva.

Rizičnija je kupovina u radnji nego na oglasima.
Da ne pričamo o procesu ostvarivanja garancije i kako te tretiraju kao najgoreg ološa i na sve načine pokušavaju da ti ospore pravo na garanciju.
A ti isti uvoznici koji prodaju legalno telefone za 30-50% veće cene valjaju preko par ljudi i telefone na oglasima za solidno nižu cenu i bez cimanja oko 2 god garancije. Win-win situacija.
Pre će da te ispoštuje preprodavac sa oglasa nego velika kompanija.
Svakako nisi toliko loše prošao.
Ja sa garancijom(s9+ kupljen u mts preko racuna) imam samo pozitivne utiske, elem desetinu dana pre isteka garancije otisao sam u servis i pozalio se na bateriju(uopste nije bila losa) bez pogovora su mi prihvatili reklamaciju i u roku od par dana mi zamenili bateriju ali su tom akcijom zeznuli ekran sto sam primetio odmah po ukljucenju telefona, naravno odmah sam prijavio servisu i opet bez pogovora su mi zamenili ekran i kuciste telefona tako da sam prakticno dobio nov telefon koji i dalje radi kod druga. Za samsung je garancija ok jer ne treba da se nastavljas sa prodavcem vec direktno u njihov servis u mom slucaju pro mobi Nis i resavas problem osim naravno ako tel kupis preko oglasa a onda nastaje cimanje sa vlasnikom itd. Za ovakve skupe stvari kakva takva garancija je neophodna. Imao sam srecu sa Note 10+ koji jedini nisam kupio sa garancijom i kupio sam ga preko oglasa.

Pročitaj malo Reddit i iskustva ovde na forumu. Biće ti jasnije. Prava potrošača su bedna, teško i sporo ostvariva.
Знам каква су права потрошача, срећом јако ретко сам имао потребе да се натежем око остваривања гаранције.
Али тврдња да ће ти препродавац пре освартити твоје право на гаранцију је мало лабава... Или ти знаш нешто што ја не знам.

Poslednja izmena:
Evo baterije, 70% je kucni wifi a 30% je mobilni net telefon sve na max osim osvetljenja koje je u proseku na polovinu.

Prilozi

• Screenshot_20230327_203413_Device care.jpg
    Screenshot_20230327_203413_Device care.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 74
  • Screenshot_20230327_203413_Device caren.jpg
    Screenshot_20230327_203413_Device caren.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 74
Ipak će ovaj veliki apdejt po pitanju kamere sačekati još koju nedelju,a ne kao što je pre bilo najavljeno,krajem marta

Screenshot_20230327_213847_Kiwi Browser.jpg

I za s21u je taj glomazani update bio ako se ne varam u aprilu.

Naručio 14.02. u MTS, oni poslali da uplatim avans i dobijam fon.
Uplatio, a oni napravili NOVU porudžbinu 21.02.
Nazovem ih, i pitam šta se dešava, kazu:Nema problema, vi ste uplatili avans, čim dođe, šaljemo !
U subotu svratio do poslovnice, da pitam šta se dešava, operaterka poslala mail da sam nezadovoljan što ovoliko čekam i mts mi poslao mail da im je prioritet mobilna mreža, a prodaja mobilnih u drugom planu i da ja neispunjavam uslove promocije jer je naručeno 21.02. !!!

Mator sam pa me mrzi terati mak na konac, jedino pozitivno je što neću morati plaćati račune neki naredni period, u pretplati sam !

Da postoji neki red i zakon u ovoj banana zemlji, tužba, pa onda lepo sud, i isplata. Strašno je šta rade. Ja sam jedva uspeo za biznis korisnike da ulovim telefone. Ganjam se već neko vreme, i stalno nema, nema, nema. Da li je distribucija, logistika ili neki X faktor problem, ne znam, ali ovo postaje jako neozbiljno.

Ја мислим да је помама за телефоном на глобалном нивоу, и док се велика тржишта не подмире, Србија и остале статистичке грешке (у смислу броја продатих уређаја) могу само да чекају.

@vojkan85 jel si uzeo S23U jos jedan kao sluzbeni? Ja treba da obnovim fon pa se razmisljam da li S23U, S23+ ili obican mali. Jedina potreba je Outlook, Teams i Slack. Kapiram da ce i mali da zavrsi posao, da ne nosim dve cigle.

Poštovanje, dobri ljudi! Ja sam novi na forumu pa ću se, kao korisnik S23 Ultra, javiti ovde. Imam tu sreću i blagodet da sam u zadnjih 6 godina promenio isto toliko telefona. S8, S9, S10 Plus, S21 Plus, S21 Ultra i sada koristim S23 Ultra. S23 Ultra koristim nešto više od dve nedelje (zelena boja, 8gb RAM i 256gb memorije) i mogu reći da sam oduševljen. Iako će se uvek voditi razgovori koji je telefon najbolji, za mene nema nikakve dileme.

@BozicBata Jesam, čekam da danas stigne, 8/256GB samo dostupno, uz sva moguća jurenja veza da bude 512GB. Vidim da ih po određenim MP-ovima ima, ali očigledno operateri imaju neki problem.

Naručio 14.02. u MTS, oni poslali da uplatim avans i dobijam fon.
Uplatio, a oni napravili NOVU porudžbinu 21.02.
Nazovem ih, i pitam šta se dešava, kazu:Nema problema, vi ste uplatili avans, čim dođe, šaljemo !
U subotu svratio do poslovnice, da pitam šta se dešava, operaterka poslala mail da sam nezadovoljan što ovoliko čekam i mts mi poslao mail da im je prioritet mobilna mreža, a prodaja mobilnih u drugom planu i da ja neispunjavam uslove promocije jer je naručeno 21.02. !!!

Mator sam pa me mrzi terati mak na konac, jedino pozitivno je što neću morati plaćati račune neki naredni period, u pretplati sam !
Ulozi reklamaciju i odmah pokreci vansudski spor, elektronski je sve... https://vansudsko.mtt.gov.rs/

Da li se nekome desava da ne moze da se javi na poziv?
Meni se vec 2 desilo za proteklih nedelju dana. Zvoni i kada se javim prestane da zvoni ali mi po interfejsu izgleda kao da se nisam javio.. malo konfuzno objasnjeno, sta da radim 😂

Meni se to u poslednje vreme desava na n10+. Obicno ljudi zovu 2-3 puta za redom i opet isto. Posle sam skontao da posle prvog puta okrenem ja njih i bude sve ok. Ali sam mislio da je neki problem do mreze, kao da ne spoji vezu...

U sustini isti vam ie djavo da l je 45w ili 25w punjac razlika je u punjenu mozda 5-6 min tako da licno msm da se 45w punjac ne isplati
Zavisi. Najveći deo je ona razlika u snazi do 80% napunjenosti baterije, gde oba punjača pune svojom maksimalnom snagom. Posle 80% će oba otići dole na 10W. To znači da ako ti često treba brza dopuna, onda se 45W može više isplatiti.

Vrh Dno