Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Taj s10 lite se vise nkad nece ponoviti...tj bar ne dok ne naprave neki drastican pomak u tehnologiji same baterije (tipa grafen i sl).

Dobar je bio i S20 FE, ja sam ga zaobisao zbog 6GB RAM-a ali je mozda bio poslednji telefon koji je vredeo a da ima krsten SD.

Mozda Exynos ode u FE modele. Svakako S serija zasluzuje samo najbolje. Cist primer su Fold i Flip i samo Snapdragon. Mogli su oni to odavno da urade, ali sada su izgleda potpisali ugovor na malo duzi period.

Nije da je Gen 8+ los, opeglan je lepo u odnosu na Gen 8. 865 je sada vec stara koka, koja se i dalje dobro drzi.

SD 8+ Gen 1 za sada ima samo pohvale. SD 8 Gen 2 ce biti predstavljen 15-17. novembra tako da ce brzo da vidimo o kakvom se procesoru radi😁

Optimizacija je kljuc svega. Po najavama i ranim testovima, ovo treba da radi kao sat, ali dok ne vidimo to sve na delu, necemo nista znati. Gen8+ radi odlicno u Fold4 recimo, bas je primetno brzi uredjaj u odnosu na 888 i Fold3. Samo da ne bude cena nebeska.

Osnovni model ultre 12/256 199.990 mark my words.

Kad moze Huawei bez Google servisa 180.000 i Apple Pro Max 128gb za 200.000, mogu i ovi.

Apple nikad skuplji, a telefona nema da se kupi, trazi se jedan vise. Proci ce i Samsungu uz standardne poklone uz preorder, pa ti kao dodje cena umesto 2000e, 1800 kad prodas poklone :)

Ja nisam fan Apple-a, ali im za mnoge stvari skidam kapu. Svuda isti HW, u isto vreme idu update-i, podrska 5 godina za modele koji imaju 2GB ram memorije. Magovi su, nema sta.

Ma doći će sve na svoje. I treba da se dogodi neki rat širih razmera, pa da se juri za 'leba, a ne telefoni od 2000e.

Apple nikad skuplji, a telefona nema da se kupi, trazi se jedan vise. Proci ce i Samsungu uz standardne poklone uz preorder, pa ti kao dodje cena umesto 2000e, 1800 kad prodas poklone :)
Ja bih rekao da se uvoze male kolicine. Znatno manje nego ranije. Npr, kad sam radio u WW pre nekoliko godina kad je bio u prajmu sto bi rekli, S i Note serije i IP je bilo po 10ak komada u celom sistemu. Dok je J i A serija bila u desetinama komada..

Vise nije ni to tako bas, moj 13PM i obican 14 imaju isti procesor😁 14PM svako ko je kupio je bacio pare, nista nisu dobili osim novog CPU-a😅

Ja bih rekao da se uvoze male kolicine. Znatno manje nego ranije. Npr, kad sam radio u WW pre nekoliko godina kad je bio u prajmu sto bi rekli, S i Note serije i IP je bilo po 10ak komada u celom sistemu. Dok je J i A serija bila u desetinama komada..
Nema u Americi gde je glavno tržište, drugar je u LV prošao par država imaju samo 1TB verzije. Par poznanika znam koji su u DE i AT, kao npr i u AU, takođe nema telefona i to pričam za Pro i Pro max modele.

Seti se samo koliko su dugo ljudi čekali S22 Ultra da im se isporuci 2-3 meseca.

Ko hoće s23u neka uradi pre pre order za pre order, da bi ga dobio tamo negde....u septembru 😂

Najvća caka bi bila da ograniče broj, i ako uspeš da ga pre-order-uješ, da ti kažu, sry nema. Nije loše za pipanje pulsa, i da vide koliko daleko mogu da ide, i da li im se "isplati" ova promena na globalnom nivou.

Nije Samsung Apple pa da se ceka do besvesti😅 Za 13PM sam cekao do kraja decembra. Vidim da se isto desava i sa serijom 14, cene rastu a posto nisu bili sigurni u prodaju, proizveli su manje od proseka pa se sada ponovo ceka.
Bude li sve kako treba S23U ce biti flagship godine, u to sam siguran.

Nije da se nisu čekali kod Samsung-a poklončići koje su delili. Baš rano rade pre-order, videćemo.

Kakav flagship godine pored apple uređaja? :) Malo realnosti ljudi :)

Jedina pozitivna stvar ako bude bio snap u njemu je ta što ću Samsung moći da predlažem ljudima koji me pitaju za savet, i to je to. Do sada to nije bio slučaj.

Nazad
Vrh Dno