Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ja za S21 nisam cekao previse za poklon, tj. stigao je u predvidjenom roku. 14PM ima samo bolji CPU, A16 bar tako pokazuju trenutno info je bolji od SD 8 Gen 2 po Geekbench-u(jos nije ni predstavljen zvanicno).
Sve ostalo je bolje u Android svetu, posebno inovacije. Tek ove godine je serija 14 dobila AOD a mi na 13PM ni to nemamo😅 Android i One UI su postali stabilni kao iOS, ako su informacije tacne S23 serija ce imati 4 velike nadogradnje i 5 godina za sigurnosne zakre, sto je skoro pa isto kao i sa iOS.

Poslednja izmena:

Лик је тежак фан бој али обично има тачних информација, стиже wifi 7 на s23, наводно...

200 mega....bebooo...Imaju da odvale zuti jedno 1800 evropa. Dzabe im onda Snap svuda sa tom cenom. Nije da nismo zeleli, ali jedva cekam prvo testove jer navodno Snap v2 ima zlatna jezgra.

Ako bude po cijeni S22 ovo će biti najbolja kupovina za narednu godinu. Mada je to realno teško očekivati 🙏

S23U osnovna verzija nece sigurno biti ispod 1400e koliko je kostao S22U, vec ce biti sigurno isnad 1500e. Ne vredi ni osnovna verzija 14PM 1800e pa se opet kupuje, tako da je sve do kupaca😁

Cena ce biti kao Fold4 po MP-ovima, ali mozda zadrze ipak zdrav razum ispred profita, pa zaigraju na kartu kolicine prodatih uredjaja.

Да Самсунг и Епл ставе разум испред профита, добар виц😂

Nikad ne reci nikad. Naglasak u 2023.godini ce za njih biti na Fold i Flip modelu. Mozda izbace jos nesto novo. Uzdam se u KP😅.

Ко преордерује добије пуњач од 25w, какви су то љигавци, али знамо да је у претходним годинама Самсунг са SD чипсетом био синоним за добар телефон, томе се надам у овој новој серији. Већ сам коментарисао да Самсунг прати Јабуку у свему лошем(по потрошаче) па цену не очекујем испод 210 000 за ултру.

Hahahhaah Samsung nije normalan ako lansira Exynos na S23🤣🤣🤣🤣

Nema profita ako niko nece da kupi krs od Exynos-a😅 Indusi nisu ovce, vec jedna od pametnijih nacija, a Samsungu bi bilo bolje da se ugleda na MediaTek jer Dimensity 9200 razvaljuje krs od Exynos-a.
P.S. Izgleda da ce S23 dobiti i najnoviji UFS 4.0 standard memorije.

Poslednja izmena:
Konkurencija je zdrava. I treba da forsiraju Exynos, samo po nizoj ceni i da ostave izbor korisnicima da li ce da plate vise za TSMC ili manje za Exynos ili da stavljaju Exynos u A seriju.
Ako i oni odustanu od svog procesora, upadamo u monotoniju i stagnaciju, ne samo za telefone nego za sve smart stvari, automobile, kompjutere itd.
Da je AMD odustao posle promasaja sa Athlonom i FX serijom, sad bi smo imali Intelov monopol gde bi cene bile sve vece i vece za iste performanse ili mizerne napretke.

Ako Samsung ove godine ne poveća brzinu punjenja, barem u rangu 0-50 za 20 minuta, ne vidim razlog da neko sa S21U, a kamoli S22U pređe. Brzina punjenja menja način korišćenja telefona i zaista je nešto što treba svi da imaju. Ne moramo ići u 0-100 za 8 minuta, ali neku sredinu pronaći.
CPU jeste ključan i nadam se da će biti Snapdragon prvenstveno zbog grejanja i signala... No, veći problem sa Exynous je što nema kontinuitet, ja sam imao prilike da upoređujem skoro 10 komada S21U i neki su se ponašali jaaako dobro, hladni kao led, dok su se drugi kuvali. Povezao sam ovaj problem sa mesecom proizvodnje. Iz tog razloga mnogi ovde pišu kako su prezadovoljni baterijom, a ovi drugi ne veruju kada gledaju screenshotove. Exynous nikada neće biti ono što je Bionic ili onomad Snap 865 i nadam se da je Samsung to shvatio.

I nikako ne sme telefon od 1000+€ imati loš prijem signala, mnogo lošiji od nekog Xiaomi Redmi od 150€, a takvi su i s21 i s22 serije. Ne sme nijedan telefon to imati, pa valjda smo za 30+ generacija mobilnih telefona zaslužili to. Tu dolazimo do poente da nas kao korisnike ne treba da zanima koji čip je unutra, dok god je u rangu sa konkurentima što se snage tiče, ali imati 0% tolerancije na loš signal i tiganj u rukama pri pregledaju Instagrama je jedino razumno.

CPU je srce svakog telefona. Dzaba sve ako mora da se puni vise puta dnevno, zbog Exynos-a. Ako se SD 8 Gen 2 pokaze kako treba, nema sumnje, da ce 5000mAh na S23U biti vise nego dovoljno za 1-2 dana koricenja. Da li se telefon puni 20m ili 1h od 0-100% je meni najmanje bitno.

Brate u pravu si za ovo, 30 godina kasnije ja razmisljam da li cu imati dobar signal na telefonu.. Bas nekako porazavajuce. Inace i dalje stojim pri tome da ce exynos opet kod nas na trziste.

CPU je srce svakog telefona. Dzaba sve ako mora da se puni vise puta dnevno, zbog Exynos-a. Ako se SD 8 Gen 2 pokaze kako treba, nema sumnje, da ce 5000mAh na S23U biti vise nego dovoljno za 1-2 dana koricenja. Da li se telefon puni 20m ili 1h od 0-100% je meni najmanje bitno.
Nema sanse sa samsungovim bloat servisima. 6h ako izdrzi bice uspeh.

Bloat se lako sredi, u par klikova, ne vidim tu problem. Najveci problem Exynos-a je bila optimizacija. Na 2100 to lepo radi, 2200 izgura dan a i hladan je, na drugim stvarima su uprskali. Kapiram da je i dalje S22 entry prica za naredne 2 S serije.

Izdrzace sigurno vise od 6h SOT-a(cak i ako igras igrice). Samsung i SD na S10L i FE20 rade perfektno, a ovaj novi CPU bi trebalo samo da bude jos bolji(za par dana je predstavljanje, brzo ce stici i na Xiaomi i Motorola telefone pa cemo videti).

Brate u pravu si za ovo, 30 godina kasnije ja razmisljam da li cu imati dobar signal na telefonu.. Bas nekako porazavajuce. Inace i dalje stojim pri tome da ce exynos opet kod nas na trziste.
Navodno Exynos 2300 ide u A7x seriju, S23 ce biti Snap only.

Vrh Dno