Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Definitivno su u*rali bateriju na s23 običan, a nažalost vidim da nisam jedini koji ima primedbu na bateriju sa one ui 7... Kod mene je baterija počela slabije da drži još sa one ui 6.1.1 martovska zakrpa. Januarska i februarska su bile top što se tiče baterije, uspevao sam da izvucem po 6.5h SOT na wi-fi tokom vikenda kada sam kod kuće. Onda je došao novi apdejt, martovska zakrpa, i od tada baterija više nije ista, a ni one ui 7 ništa nije popravio, sada na wi-fi jedva izvucem 4h do max 4.5h SOT, a na 4g i da ne pričam.
Primetio sam da telefon dosta cedi bateriju u toku mirovanja kada ga ne koristim, a nikako da provalim šta to tol'ko drma bateriju. Instagram je dosta aktivan u pozadini, stavio sam aplikaciju u mirovanje, obrisao sam wipe cache mada nisam primetio ništa drugačije, isti djavo.. Factory reset još uvek odlažem jer me mrzi da radim bekap i nameštam sva podešavanja ponovo.
Definitivno je softverski problem sa baterijom, namerni ili slučajni videćemo, nadajmo se samo da neki naredni apdejt popravi situaciju.

Kod mene je baterija na malom s23 bolja od kako sam prešao na 7.0, u odnosu na prethodni update.
Juče baš na wifi ceo dan, 6.5 sati SoT-a i 14sati mirovanja, ostalo 17%.
Pre par dana kombinovano 4g i wifi, nesto preko 5 sati SoT-a, ali više od 15 u mirovanju, isto ostalo 17-18% na kraju dana.
Nisam radio faktory, samo wipe cache, kao što radim posle svakog apdejta. Jedino što sam jos uradio i clear data sa AOD aplikacije, jer mi je u prvih par dana dosta vukla bateriju.

U mom slucaju je dosta slabije, do 4,5h max mogu da izvucem iz baterije i to na wifi, profil performansi stavljen na lagano, iskljucen gps, blutut i sve ostale nepotrebne funkcije koje bi samo jos vise crpele bateriju. Bukvalno i u toku koriscenja mogu da gledam kako baterija opada, svaki put kad bacim pogled opala je za 1% 😥. Ostaje jedino da cekam novi apdejt pa da vidimo kako ce onda da bude, ili eventualno ako me bas bude smorilo da cekam da odradim i factory reset, ali to ce da bude bas krajnja opcija ako nista drugo ne pomogne...

Ja nisam napomenuo, al nemam društvene mreže. Možda je to razlog.
Kod mene su 3 mejl naloga, Viber i WhatsApp i BT uvek aktivan zbog veze sa GW 6 satom.
Primetno je jača potrošnja kada se pusti hotspot, mada tako je bilo oduvek, bez obzira na apdejt.

Gdje se tačno vidi na kojoj verziji je update? Mislim to januarska ili februarski ili mart.
Ako će nekome biti od pomoći info da je recimo na Xiaomi Poco 3 NFC koji supruga koristi Instagram pravio da 2 ili 3 puta dnevno mora puniti bateriju.
MyInsta, što je neko ovdje preporučio je riješio problem.

Znači da ne mora biti ni do Update OS-a ni Play Service Update-a, nego prosto neki proizvođač sjb aplikaciju koja zakucava u neku petlju i pregrijava telefon.
Dobro je da nije došlo i do fizičkog oštećenja.

A svako dugoročno pregrijavanje baterije dovodi i do degradacije baterije koja se kasnije, i nakon što aplikaciju ispeglaju, trajno ostaje.

E u ovome je Android još uvijek u zaostatku.
Mada čujem da i Apple u zadnje vrijeme čini sve da ih stigne trčeći u negativnom pravcu 😅

Poslednja izmena:
Gdje se tačno vidi na kojoj verziji je update? Mislim to januarska ili februarski ili mart.
Ako će nekome biti od pomoći info da je recimo na Xiaomi Poco 3 NFC koji supruga koristi Instagram pravio da 2 ili 3 puta dnevno mora puniti bateriju.
MyInsta, što je neko ovdje preporučio je riješio problem.

Znači da ne mora biti ni do Update OS-a ni Play Service Update-a, nego prosto neki proizvođač sjb aplikaciju koja zakucava u neku petlju i pregrijava telefon.
Dobro je da nije došlo i do fizičkog oštećenja.

A svako dugoročno pregrijavanje baterije dovodi i do degradacije baterije koja se kasnije, i nakon što aplikaciju ispeglaju, trajno ostaje.

E u ovome je Android još uvijek u zaostatku.
Mada čujem da i Apple u zadnje vrijeme čini sve da ih stigne trčeći u negativnom pravcu 😅
vidis kada udjes u informacije o softveru, tu vidis koji je android na telefonu, verzija one ui i nivo bezbednosne zakrpe koji mesec je u pitanju

Meni je baterija uzas a zbog nje sam mozda i najvise uzeo ovaj fon.
Sinoc bio napunjen do 100%, neradan dan, nista pozivi, malo surfovanja na wifi-ju i baterija trenutno na 21%.
Ako ne poprave nekim apdejtom vracam se na kineze ili moozda na iPhone ili neki fon manjih gabarita.
Od pre par dana mi se baterija vratila u normalu, mislim da traje kao na UI6. Izgleda da se apdejt "slegao" u medjuvremenu.

Imam utisak da jedina aplikacija koja mi unistava bateriju je instagram, ovako i nije toliko strasno. Koje su bese ono aplikacije koje su klon ig?

Od pre par dana mi se baterija vratila u normalu, mislim da traje kao na UI6. Izgleda da se apdejt "slegao" u medjuvremenu.
Posle koliko dana se slegla? Koji je model?

Ako nekome smetaju dimenzije notifikacija i svega generalno

Developer options (naravno ukljucite ga prvo) > Minimum width na npr. 440, stelujte dok ne nabodete.

Ogromne su notifikacije fabricki i generalno lepsi je bio 6.1.

Ovo ostalo tako tako, jos je rano.
Kakva je baterija kod tebe u odnosu na UI 6.1?
Pogledajte sta vam jede bateriju. Možda je neka aplikacija ili nešto drugo se zaglupelo. Iskreno meni sada na 7.0 baterija dosta bolja nego na 6.1, ali sam u startu imao problem da mi je uništavao bateriju onaj Google speetch recognition, pa sam ga obrisao i od onda bez problema.
Meni se nastavilo u istom ritmu, ne vidim razliku u bateriji. Jedino je interfejs drugačiji, po meni ružniji, jer stalno koristim dark temu, pa mi je sve nekako svetlije, što po meni može samo da doprinese trošenju baterije.
Sigurno ne koristimo svi iste aplikacije niti nam je generalno obrazac koriscenja isti, tako sam prilicno siguran da nije do korisnika. Dacu mu sansu factory resetom, i to samo iz razloga jer sam sa prethodnog samsunga prebacio sve preko smart switch-a, pa sad i update odradio na novi android i one ui, pa eto da eliminisem svoj uticaj na ponasanje baterije. (Mada sam siguran da nema veze sa mnom, kao i vecinom ljudi na internetu generalno)
I ja sam sa a54 prešao na s23u preko smart switch-a i nisam imao problema. Al' od februara, marta je sve krenulo nizbrdo sa baterijom. Na wifi je i dalje dobro, kada sedim kući na wifi onda traje skoro duplo duže.
Interesuje me da li ti je reset pomogao? Ljudi su ovde pisali da na UI 6.1. nije pomagao.

Posle 4-5 dana. S23U.

Evo i ja se spremam na reset. Zanima me samo zašto Smart switch nije dobra ideja ako se kreće od starta, zar on ne čuva u bekapu samo fajlove ili čuva i neke ostatke sistema?

Imam utisak da jedina aplikacija koja mi unistava bateriju je instagram, ovako i nije toliko strasno. Koje su bese ono aplikacije koje su klon ig?
MyInsta
Milina nema reklama, možeš sve download iz app
Ne divlja u pozadini
Evo i ja se spremam na reset. Zanima me samo zašto Smart switch nije dobra ideja ako se kreće od starta, zar on ne čuva u bekapu samo fajlove ili čuva i neke ostatke sistema?
Možeš apsolutno sve da podesiš šta da ti sačuva.
Uglavnom slike i slično iz telefona, možda podešavanja UI, ali app settings to nikad ne bi čuvao jer svakako većina mora posle install da se podesi ponovo.

Ja sam optimista, može😜
Ja sam od četvrtka na UI7 i nisam primetio da je bolje ili lošije. Sačekaću još neki dan da vidim šta se dešava. Pogasio sam neke aplikacije neke stavio u sleep, pa da rade proveru periodično, da vidim da li će to da poboljša bateriju, pošto ne mogu nosim PB sa sobom. Već sam počeo da gledam neki s24U
Posle 4-5 dana. S23U.
Super, evo imam još dva, tri dana da vidim rezultate.
Logično je da treba neko vreme da "nauči" kako se koristi telefon, al' bezveze je da ovoliko zeznu bateriju odjednom...

Verovatno ce da nalegne i kod tebe kako treba. Meni se bas vidno popravila baterija nakon tog perioda. Potpuno je isti nacin koriscenja sve vreme bio.
U pocetku je baterija bila katastrofa.

MyInsta
Milina nema reklama, možeš sve download iz app
Ne divlja u pozadini
Instalirao MyInsta i za sada radi odlicno sve isto kao obican ig a ne jede bateriju,samo me nervira sto ne mogu da otvorim linkove ako mi neko posalje lupam nesto sa ig ja kliknem on mi trazi da instaliram original ig ili otvori preko browsera. Je l zna neko kako se to namesta da otvori te linkove preko myinsta?

Instalirao MyInsta i za sada radi odlicno sve isto kao obican ig a ne jede bateriju,samo me nervira sto ne mogu da otvorim linkove ako mi neko posalje lupam nesto sa ig ja kliknem on mi trazi da instaliram original ig ili otvori preko browsera. Je l zna neko kako se to namesta da otvori te linkove preko myinsta?
Ides na Apps, nadji MyInsta idi na "set as default" pa otvori "supported web addresses" i tamo cekiraj sve adrese.

Da da, na Google i mislim, ovo je treći koji nosi ime aprilske šale. Samsung se ne šali, on kad pošalje update ZNAŠ da je bio jer je nešto otišlo dođavola 🤣

A šta ti znači apdejt za play? Šta će konkretno da ti popravi?
Popravi ti bateriju sa 6h na 4h SoT 🤣
+ Update je pregrejao telefon i sistem ubije brightness pa nista ne vidim na suncu 😂
Kad bi vodili računa oko baterije i pregrevanja kao oko kamere i AI gluposti gde bi im bio kraj...

Prilozi

• Screenshot_20250520_153911_Settings.jpg
    Screenshot_20250520_153911_Settings.jpg
    83.3 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_20250520_153900_Google Play Store.jpg
    Screenshot_20250520_153900_Google Play Store.jpg
    60.6 KB · Pregleda: 29
Nazad
Vrh Dno