Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ne moze, zato sto je za nase trziste kodna oznaka telefona SM-918B/DS
A ti bi morao da imas model sa oznakom SM-918N koji je samo za Koreju.
Evo skrinsot kada ukucas za N model, izbaci samo Aziju/Koreju, dok B verzija prima sve ostalo osim Koreje.
Moj s24u je sa oznakom B/DS (global) ali je fabricki imao ROM za Boliviju, pa sam promenio na Indijski, zato sto to sve spada pod B/DS oznaku, pa moze.
Prima sve ostalo, osim koreje, kine i japana koliko sam video.

Danas stigao update...s23u...nisam nesto ceprkao, samo probao kameru, i mogu reci da je kod mene oooosetna razlika na bolje, slike unutar stana u poluosvetljenim uslovima, odlican 5...za ovo sam pre morao na rucno da fotkam na pro...

Koj update ?

Pa sa 6ice na 7...

Pre par dana se pojavilo "Ažuriranje Google Play sistema" 01.04.2025

Meni je 7.0 stigao juče redovnim update-om i lepo radi za sada. Lepo osveženje

Pa baš zato i pitam. Ovi što su isprobali su utiska 80% loše, 10% isto, 10% gore 😅

Jos jedno, Ai jako bolje radi sa fotkama... Govorim mahom o brisanju pojedinih stvari sa fotke, i to jako slozenih... Ispegla odlicno pozadinu

Napolju uz loš signal deluje da je max izvući 4h SoT, katastrofa naravno, powerbank obavezan u rancu za ceo dan

On se bukvalno svaki dan ponaša drugačije, ovo danas je katastrofa baš. Ne znam šta ga urniše ovoliko, bukvalno mi je dan bio preslikan jučerašnjem po tome gde se išlo, koliko je bio na poslu, kod kuće, u kolima, identično skoro sve. 3h za ultru je smehotresno. 😵‍💫 Moraće factory reset definitivno.

Prilozi

• Screenshot_20250515_233151_Device care.jpg
    Screenshot_20250515_233151_Device care.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 48
On se bukvalno svaki dan ponaša drugačije, ovo danas je katastrofa baš. Ne znam šta ga urniše ovoliko, bukvalno mi je dan bio preslikan jučerašnjem po tome gde se išlo, koliko je bio na poslu, kod kuće, u kolima, identično skoro sve. 3h za ultru je smehotresno. 😵‍💫 Moraće factory reset definitivno.
Užas...
Probaj MyInsta umesto tog smeća Instagram app, urniše bateriju

Užas...
Probaj MyInsta umesto tog smeća Instagram app, urniše bateriju
Mislim da nije do toga. Ja ne koristim Instagram i baterija ide kao luda. Kad je na wifi, mnogo je bolja.

Sinoć sam prebacio na UI 7, i malo me podseća na Xiaomi dizajn 😅

Videćemo kako će baterija da se ponaša, za sada mislim da nema razlike...

Ako nekome smetaju dimenzije notifikacija i svega generalno

Developer options (naravno ukljucite ga prvo) > Minimum width na npr. 440, stelujte dok ne nabodete.

Ogromne su notifikacije fabricki i generalno lepsi je bio 6.1.

Ovo ostalo tako tako, jos je rano.

Pitanje za One UI 7: ne vidim način da se AOD namesti da se uključuje samo za notifikacije i da prikazuje samo notifikacije, dakle bez sata i ostalih gluposti? Takođe, notifikacije su sad gore levo, faktički u status traci kao kada je telefon otključan, umesto na sredini lockscreen-a?

Nikad mi se pre nije desavalo da mi u 12h treba punjac, eto i to sam docekao. SOT 3h, ostalo jis 25% baterije, isto koriscenje kao i obicno.

Možda čelnici samsunga žele da nas odviknu od buljenja u telefon, pa nam zato softverski uništavaju bateriju i smanjuju SOT
:D

Pogledajte sta vam jede bateriju. Možda je neka aplikacija ili nešto drugo se zaglupelo. Iskreno meni sada na 7.0 baterija dosta bolja nego na 6.1, ali sam u startu imao problem da mi je uništavao bateriju onaj Google speetch recognition, pa sam ga obrisao i od onda bez problema.

Pogledajte sta vam jede bateriju. Možda je neka aplikacija ili nešto drugo se zaglupelo. Iskreno meni sada na 7.0 baterija dosta bolja nego na 6.1, ali sam u startu imao problem da mi je uništavao bateriju onaj Google speetch recognition, pa sam ga obrisao i od onda bez problema.
Sigurno ne koristimo svi iste aplikacije niti nam je generalno obrazac koriscenja isti, tako sam prilicno siguran da nije do korisnika. Dacu mu sansu factory resetom, i to samo iz razloga jer sam sa prethodnog samsunga prebacio sve preko smart switch-a, pa sad i update odradio na novi android i one ui, pa eto da eliminisem svoj uticaj na ponasanje baterije. (Mada sam siguran da nema veze sa mnom, kao i vecinom ljudi na internetu generalno)

Možeš li da nabrojiš tih 80% loše? Osim što se kuka po bateriji svakako mesecima, nema se opacity na folderima i šteka ponekome neki vidžet... šta je još toliko lošije?
Nisam mislio na 80% utisaka, nego na 80% korisnika koji izražavaju uglavnom isto "zadovoljstvo" baterijom. Neki dodaju i druge kozmetičke stvari, ali glavne primjedbe su na bateriju.
I ne mislim ovdje na ovaj forum, tu je procenat i gori, nego na YT/redit/TTok komentare korisnika.

U suštini ostaje pravilo da ništa što na kraju verzije ima 0 (nula) ne treba instalirati.

Sve velike kompanije (Microsoft, Samsung, Apple,...) su opustile najveći broj testera i taj posao prepustili krajnjem korisniku. Jednostavno im je tako jaftinije. Pa ko preživi pričaće 😅

Da, ali ovde je najgora stvar koja se desila malo vezana za UI7.0, zapravo, desilo se pre toga. Realno UI7.0 sa svojom 0 verzijom nije mnogo koga naljutio u smislu (ne)upotrebljivosti uređaja, više su kozmetičke zamerke. Ovo što je urađeno pre toga i samo nastavilo da se ruši je do sada stvarno možda i najgora stvar koju je naša voljena kompanija uradila.

Probavam sad ovaj light performance profil, ne vidim nikakvo usporenje kao sa battery saver profilom.
Možda malo obuzda apps što divljaju u pozadini iako ih podesiš za sleep, deep sleep.

Jel ste probali sa debloatom?

Nazad
Vrh Dno