Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

8/256, mada koliko primecujem nema neke razlike u realnom radu izmedju 8 i 12GB.

Da li vredi preci sa samsunga s20 ultra na obican s23,ipak svidja mi se sto je telefon manji,ali neznam sto sam kupio tako veliki telefon s20 ultra dal me privuklo zbog 12 gb rama mozda i snapdragona,ali ja mislim da ne vredi prelaziti jel ima vecu rezoluciju...

^ nema potrebe za 12gb, jedino ako znaci 512gb nekome pa da uzme iz tog razloga.

Stigla mi poruka od A1 da mi vezana usluga za Volte, medjutim, probao restart, da uključim i isključim volte, neće.

Eto, da prijavim i ja bag. Daću još par dana fore da se pojavi.

Trajanje osiguranja je 24 meseca? Samo nisam siguran da ce onaj koji je uzeo na ugovor to da placa...
Trajanje je 24 meseca. E sad jedino da se vidi sa nosiocem osiguranja, ako ti treba osiguranje mozes da vidis sa njime da mu placas 1000 din koje ce da preusmeri na mesecni racun ako uopste zeli da ucini takvu uslugu.

Osiguranje može da se otkaže bilo kad, dobio sam isto tri meseca za iPhone, otkaže se odlaskom u A1 poslovnicu za 10minuta

Rezerviso sam i imao sam velike srece,nisam znao da je prodavac iz mog grada,necu da kazem cenu koja je

Bogami ja otkazao u A1 :D

Edit a i logicno je da mozes jer isto kako ga oni prijave tako ti ga i odjave + plaćaš ga uz telefonski račun a ne zasebno

Bogami ja otkazao u A1 :D

Edit a i logicno je da mozes jer isto kako ga oni prijave tako ti ga i odjave + plaćaš ga uz telefonski račun a ne zasebno
Supruga je bila prosli mesec da otkaze i rekli su joj da se otkazuje slanjem mail-a osiguravajucoj kuci. Tako je i uradila i za 2-3 dana stigao mail da je zahtev za prekid osiguranja odobren.
Ona je telefon uzela online sa dostavom na kucnu adresu, mozda zbog toga je morala ovako.

Moze li neko ko ima verziju 8/256 da slika zauzece rama?

Ja sam restartovao S21u pre mozda 3,4h i trenutno je po ovome zauzeto 8.5/12 a nista spec nisam koristio..

Prilozi

• Screenshot_20230302_001653_Device care.jpg
    Screenshot_20230302_001653_Device care.jpg
    63.4 KB · Pregleda: 97
Samsung s23 serija ima ogromnu frekfenciju rama iako je 8gb to ce bukvalno leteti sa najmocnijim snapdragon procesorom,8533mhz ram frekfencija,moj s20 ultra ima 2500mhz frekfenciju rama

Moze li neko ko ima verziju 8/256 da slika zauzece rama?

Ja sam restartovao S21u pre mozda 3,4h i trenutno je po ovome zauzeto 8.5/12 a nista spec nisam koristio..
I mene je to zanimalo pa sam proverio u jednoj poslovnici gde je bio izlozen s23u, otvorio sam oko 8-9 aplikacija i 2-3 igrice koje su bile vec u telefonu i bilo je oko 5gb (tacnije 4.8-4.9) zauzetog rama (bio je ukljucen ram plus). Kada sam ugasio sve aplikacije palo je na 3.9-4.0gb.

Neiskorišten RAM je bačen RAM. SAda uređaji na Adroidu, Windowsu, pa čak i Linuxu zauzimaju što više RAMa, tj. sve pootvaraju tu, pa je na RAM menadžmentu da oslobađa po potrebi i prioritetu. Neće vam sa 8 GB RAMa, zafaliti ništa, pa sve i da kidate po igricama. Ja još ne vidim kako stvarno uposliti 12GB RAMa na telefonu...

Super, hvala na odgovorima. Mozda realno i ne moram da uzimam 12/512 varijantu onda, 8/256 ce jos malo moci za 1000e na oglasima da se uzme 🤔

Bas je popularan realno, ali mi je stvarno dilema tih 8GB ram-a nakon 12GB na S21u, cak sam i na S10+ tamo 2019e imao 12GB :D

^ to je po meni samo marketing tih 12gb rama, ne verujem da će telefon poceti da secka sto ima 8gb

Memorijski zahtevi buducih verzija Androida, i aplikacija ce samo da rastu.
Ako nameravate da telefon zadrzite vise od par godina, onda se isplati investirati u 12GB RAM-a.
Ako mislite da svake godine menjate telefon, onda trenutno nema velike razlike izmedju 8 i 12 GB rama, osim verovatno u nekim specificnim situacijama - pa kao i na PC-u - zahtevne igre, obrada slika, pogotovo RAW, itd....
Mislim da snaga procesora dolazi do punog izrazaja tek sa 12GB, kad su mu podaci dostupni pri najvecoj brzini
Ipak, tu je drugi aspekt - kolicina prostora za podateke, ja mislim da uz raw i 4K video, treba ici na 512GB, 256GB mi se cini ograniceno, i nedovoljno za recimo prosecno letovanje kada niste blizu desktopa da oslobodite prostor.
Moj misljenje - definitivno 12GB

^ Ni jedan sa 8gb ne radi losije. To da se ram povećava u androidu je mizerno. Neka svi koji imaju S23U sa 12gb otvore sve sto imaju app na telefonu i neće im zauzece preci više od 7.5gb. Možda pri korišćenju igrica će otići više rama, i za dve godine neće im faliti.

Ево на телефону старом скоро 3 године(биће за неколико месеци), дакле скоро је немогућа мисија да се искористи 12гб на телефону. Оно што сви волимо да видимо 12 у спецификација а и навикли смо тако још од старијих модела. Тако да је у пракси 8 итекако довољно за вишегодишње коришћење.

Prilozi

• Screenshot_20230302_100749_Device care.jpg
    Screenshot_20230302_100749_Device care.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 68
Ja sam na s21u otvorio sve aplikacije sto sam imao (nemam igrice) i nije ni problizno bilo 8gb zauzece, tako da ce 8gb biti sasvim dovoljno. Druga je prica sto je 512gb bolje zbog 4k snimanja, slika, aplikacija vise, igrica ko igra, itd..
Edit: sta je bilo sa problemom oko wifi? Jel ima neko od vas problema?

Nazad
Vrh Dno