Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

@Mosja96 Slazem se sa ostalim kolegama, ne isplati se. Kakav je izbor ove godine od androida, ne znam koji model bi mogao da ti preporucim (ima pixel 7p, ali ga nema legalno kod nas).
Iphone 13 ili 14?

Ako pitaš sa finansijskog aspekta ne verujem da će skoro biti povoljnije, ako pitaš generalno - ja bih sačekao S23, da sam već toliko čekao...

Jeste da će biti skuplje (mada ćeš u preprodaji sigurno imati neke pogodnosti) ali je iz više razloga bolja opcija.

Ako ces moci da se pruzis za S23, verovatno ce vredeti..

U suprotnom Pixel 7 ili S21 FE ako ces bas Samsunga.

@Mosja96 Slazem se sa ostalim kolegama, ne isplati se. Kakav je izbor ove godine od androida, ne znam koji model bi mogao da ti preporucim (ima pixel 7p, ali ga nema legalno kod nas).
Iphone 13 ili 14?
Nisam ljubitelj Iphone uređaja da budem iskren. Dok sa druge strane Samsung koristim godinama, a ovaj S22 mi nekako savrseno leži u ruci. Znam da mu je baterija slaba tačka.
Ugovor istekao pa sam gledao koji ću, mada sam i za gotovinsko plaćanje razmišljao.
Vjerujem da je u tom slučaju najbolje sačekati sledeću seriju.
Hvala vam.

I ja sam u IPhone izbeglistvu jer ne vidim da bilo sta vredi ove godine od Androida. Cekam S23+ da vidim kako ce se pokazati. Zamalo da uzmem GP7, ali vidim da se neki ljudi zale da su ponekad nedostupni, izgleda je samsung nesto ukakio sa modemom definitivno.

Nesto citam o virtual ram-u: uglavnom pisu da se najvece unapredjenje vidi na srednjoj i nizoj klasi tel. A negde pisu i da ne valja da se koristi i da je zato samsung ubacio opciju u one ui 5 da moze da se iskljuci. Razlog sto ne valja je da se kvari memorija na tel vremenom zbog toga i da pored toga trosi bateriju.
Sta mislite kolege o ovome?

Kvari memorija? To mi ama bas nema nikakve logike. Dve odvojene stvari su u pitanju.

Ima logike ako gledamo teoriju, ram plus je u stvari interna memorija uređaja i nema veze sa klasičnom ram memorijom. Kako je vek interne memorije ograničen brojem upisa, a dok koristimo tel podaci se upisuju i ispisuju stalno (kao u ramu), postoji mogućnost da se eventualno za 10god pokvari interna memorija.
Međutim, veća verovatnoća da se pokvari interna memorija je ako je konstantno puna, tj imate malo slobodnog prostora, tada kontroler crkava.

Nece to skoro da se desi, tako da je suludo komentarisati na tu temu.

I da i ne. Ovaj prostor je alociran ali se gotovo nikada ne koristi. Memorija je tu pa je tu, radna je i obavlja svoje funckije, dok je ovaj prostor samo ako RAM dosegne maximum, a to na novijim telefonima do sada nisam video.

Da je suludo komentarisati, da u pravi si. Samo me je zanimalo vase razmisljanje oko toga. @Spanjeli da, u pravu si, najgore je ako je memorija uvek skoro puna.

1. Rešiće se problem sa modemom
2. Baterija će biti bolja i duže će moći da izgura dan
3. Snapdragon poslednje generacije za tržište Evrope
4. Unapređen sistem kamera
5. Poboljšana grafika i CPU performanse
6. Verovatno jači peak za max osvetljenje će da bude itd.
7. Možda pojačaju i zvučnike koji su na S22 slabiji od S21 serije

Nesto citam o virtual ram-u: uglavnom pisu da se najvece unapredjenje vidi na srednjoj i nizoj klasi tel. A negde pisu i da ne valja da se koristi i da je zato samsung ubacio opciju u one ui 5 da moze da se iskljuci. Razlog sto ne valja je da se kvari memorija na tel vremenom zbog toga i da pored toga trosi bateriju.
Sta mislite kolege o ovome?
Tacno je. Virtualna particija moze da pokvari sam RAM.

O i te kako.

Zar S22u ima oroblem sa pozivanjem i primanjem poziva?
Kažu da neko ima , ja na tri primerka S22U nisam imao tih problema . Nisam ni reset telefona radio posle nadogradnje na Android 13 (2,5gb) a ni posle novembarskog od 750mb... Tako da od slučaja do slučaja , sećam se da je isto bilo problema sa S21U dok posle 15(ili ko zna koliko) ažuriranja nisu ispeglali da radi odlično .
A to za S23U (reklame) da će biti ultra-giga-mega bolji , svake godine ista priča... Živi bili pa videli .

Kako stoje stvari sa Snapdragon verzijom?
Isto koliko sam upucen

Kažu da neko ima , ja na tri primerka S22U nisam imao tih problema . Nisam ni reset telefona radio posle nadogradnje na Android 13 (2,5gb) a ni posle novembarskog od 750mb... Tako da od slučaja do slučaja , sećam se da je isto bilo problema sa S21U dok posle 15(ili ko zna koliko) ažuriranja nisu ispeglali da radi odlično .
A to za S23U (reklame) da će biti ultra-giga-mega bolji , svake godine ista priča... Živi bili pa videli .
I ja verujem u to jer pamtim za S21U kako je bilo

Kako stoje stvari sa Snapdragon verzijom?
Ja sam na SD imao par puta da me sagovornik ne čuje.
Pošto imam dual sim, uvek se dešavalo na sim 1, i uglavnom na isti broj koji sam pozivao (fast food je u pitanju). Na kraju se ispostavilo da je njihov telefon bio u maleru.

Ostale stvari koje prijavljuju Exynos korisnici nisam iskusio 🤣

Pozdrav, jučer 27.11.2022 je izašao za Europe EUX još jedan FW - broj je isti, update s22 ultra, da li je to greška ili neki fix ? Hvala vama.,

Zvoni telefon, javljam se i totalni zabod minut. 🤣 2 min mu trebalo da se ponovo butuje, stigla poruka da sam imao propušten poziv. 😁
Leti na oglase definitivno. Taman izlazi Xiaomi 13 Pro i Vivo X90 Pro+.

Sačekaj, ne brzaj. Još samo da nešto čačnu i već 2024. godine ćeš bti ponovo dostupan u 21.veku kada ljudi turistički lete na Mars 😉.

Kako spreciti seckanje na s22+ u kretanju kroz menu i scroll neke aplikacije,chrome radi savrseno, Exy/A13/adaptive ON/animacije na OFF ili 0.5,uradjen Factory reset posle Updejta na A13,nov mob,scroll kroz meni je najgori kao telefon od 50eur jedva radi

Animacije off pa probaj. Ako ne, opet FR, a ako ni to ne pomogne, oglasi.

Kako spreciti seckanje na s22+ u kretanju kroz menu i scroll neke aplikacije,chrome radi savrseno, Exy/A13/adaptive ON/animacije na OFF ili 0.5,uradjen Factory reset posle Updejta na A13,nov mob,scroll kroz meni je najgori kao telefon od 50eur jedva radi
Sačekaj ispravku evo i meni na s22 ultra snap verzija isto ima seckanje.
Nego jel zna kako ovu tačkicu skloniti bode mi oči?

Prilozi

• Screenshot_20221128_190328_Chrome.jpg
    Screenshot_20221128_190328_Chrome.jpg
    124.1 KB · Pregleda: 62
Keyboard toolbar. Ali tako sklanjas sve. Ja nisam nasao nacin da instaliram Grammarly jer trazi neku pretplatu.

1. Rešiće se problem sa modemom
2. Baterija će biti bolja i duže će moći da izgura dan
3. Snapdragon poslednje generacije za tržište Evrope
4. Unapređen sistem kamera
5. Poboljšana grafika i CPU performanse
6. Verovatno jači peak za max osvetljenje će da bude itd.
7. Možda pojačaju i zvučnike koji su na S22 slabiji od S21 serije
Jel imaš neki link koji bi ovo potvrdio?
Ono što sam ja video je samo da na kraju ipak neće biti SD za Evropu, a od ostalih stavki nije bilo pomena.

P.S. S22 Ultra 128gb na nemačkom Samsung sajtu je 830€ (sa originalnih 1.250€).

Nemam, ali po najavama sam iscekivao ovo jer se hvali efikasnost Gen2 chip-a. Ostalo su predikcije.

Nazad
Vrh Dno