Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Druže radi se o tome da 1000 evra+ nije malo para i hoćemo da to radi kao švajcarski sat. O tome se radi.

U čemu je problem kod Snapdragon 8 gen 1? Da ne vrtim 100 strana sada.
Koliko gledam testove slabiji od A15 što je verovatno nebitno u realnom radu, neću raditi render na telefonu.
Nemogućnost korišćenja SwiftKey na IOS je za mene deal breaker.
Odgovorio bi ti on kad bi znao odgovor i kad ne bi radio po modusu - dođem, lupim, odem... do sledećeg puta...

Nema ništa loše u Snapdragon 8 gen 1 , a i Exy je dovoljno dobar. Opet ponavljam ako hoćete da kupite telefon, najbolje zaobići ovaj forum i kupite ono što želite.

Poslednja izmena:
Centar centra...Exynos je DOVOLJNO, dobar, nikako ne ide uz pojam flagship-a i cene od 1,500€.

Evo resenje za sve koji su navikli na One UI, ali imaju previse bagova 🤣🤣🤣

Generalano je jako mala razlika između flagship modela kod svih proizvođača, ali ipak je S22 Ultra u svemu bolji od Note 20 Ultra po malo, bolji, svetliji ekran, dosta bolja kamera u svim aspektima, unapređen s-pen, bolji CPU i u zmaj i Exy izvedbi. Note 20 Ultra je ok telefon, ali ništa više od toga, ipak je to dve godien star uređaj. Sasvim je druga priča da li su ta mala unapređenja vredna para ili ne, to svako porcenjuje za sebe.

Brate ti mi pricas dosta bolja a ja testirao telefon pored telefona.Sto se tice kamere apaolutno nisam video razliku kod fotki po danu,video snimak je losiji na s22ultra!!Jedina prednost veca kamere je sto ima dve zum opcije i sto sve kamere snimaju 4k60fps.Zvuk je losiji isto,za vibraciju svi znaju da je losa,plus vidim dodatni problemi sa restarovanjem u sred poziva a i kolko vidim baylterija nije sjajna.Tako da je to daleko da je bolji u svemu nego u dosta stvari i losiji.Mogao sam da kupim i ultru pa sam se ipak opet opredelio za snap note.

Imao sam S20 Ultra sa Exy, preko godnu ipo dana a brat je imao Note 20 Ultra sa Exy, tako da nisi samo ti upoređivao telefone. S22 Ultra je bolji uređaj i to je činjenica. Snimak noću je osetno bolji na S22 Ultra. Po danu svi telefoni ,a naročito flagship prve odlične fotke pa tu nema šta da se previše poredi. Snimak noću bolji na S22 Ultra.
Dakle, ti su kupio šta tebi odgovara, ali nećemo da se lažem da je dve godine star uređaj bolji od trenutnog flagshipa.

^ ono što sam ja primetio (uočljiva razlika) između N20U i S22U (oba exy) : na S22U je bolja kamera, bolje radi otisak prsta i drastično bolje trajanje baterije. Ostalo je sve isto ... Ko ima N20U (SD verziju) ne savetujem prelazak na S22U (bolje sačekati još 4 meseca i uzeti S23U) .

Мислим да ни С23 Ултра неће донети ништа драстично. Већ годинама су побољшања на кашичицу. Реално нема потребе за мењањем бар три генерације телфона. Рецимо и Ноте 10 Плус је одличан уређај и у 2022. години. Наравно увек су ту корисници који увек желе најновије и ту је С22 Ултра једини избор, а и они који сада имају С22 Ултра ће вероватно заменити за С23 следеће године и тако све у круг 🙂

^ ono što sam ja primetio (uočljiva razlika) između N20U i S22U (oba exy) : na S22U je bolja kamera, bolje radi otisak prsta i drastično bolje trajanje baterije. Ostalo je sve isto ... Ko ima N20U (SD verziju) ne savetujem prelazak na S22U (bolje sačekati još 4 meseca i uzeti S23U) .

Ja sto je najgore ne videh razliku ni u kameri,sem losijeg video snimka na s22.😅Za nocne fotke ne znam to nisam testirao ne mogu nista da tvrdim.

Iskreno govoreći za moje laičke potrebe za fotkanjem i Note 8 je bio preko dana i u uslovima dobrog osvetljenja sasvim dobar tako da meni i sve kamere na kasnijim telefonima u tom slučaju sasvim odgovaraju i uopšte ne obraćam pažnju da li je i kolika razlika između njih.

Sa druge strane svako od nas drugačije percipira stvari pa onda i ono što je za nekog minorno i nepostojeća razlika u kvalitetu fotografije za nekog stručnijeg ili sa istančanijim osećajem može biti neuporediva razlika (u mom i ne samo mom slučaju ovo je još izraženije u kvalitetu zvuka na recimo različitim slušalicama)...

Nakon 2 ipo mjeseca korišćenja, zadovoljan sam sa S22+. U početku je bilo bubica ali da kucnem posle zadnja dva update-a više nemam problema bilo kakve vrste. Uređaj je hladan ko špricer u gotovo svim uslovima, baterija je dovoljno dobra da izgura dan (prosječno oko 5h sota) ali dovoljno za cio dan korišćenja (igre ne igram). Zadovoljniji sam i kamerom dosta više nego na početku, čini mi se da su sredili dodatno fotkanje u uslovima slabijeg osvjetljenja ali možda i tripujem. Video stabilizacija me oduvala, jutros pravio neke snimke, trčao za sinom na ziplineu, snimak miran skroz, milina.

Nakon 2 ipo mjeseca korišćenja, zadovoljan sam sa S22+. U početku je bilo bubica ali da kucnem posle zadnja dva update-a više nemam problema bilo kakve vrste. Uređaj je hladan ko špricer u gotovo svim uslovima, baterija je dovoljno dobra da izgura dan (prosječno oko 5h sota) ali dovoljno za cio dan korišćenja (igre ne igram). Zadovoljniji sam i kamerom dosta više nego na početku, čini mi se da su sredili dodatno fotkanje u uslovima slabijeg osvjetljenja ali možda i tripujem. Video stabilizacija me oduvala, jutros pravio neke snimke, trčao za sinom na ziplineu, snimak miran skroz, milina.
Jooj nemoj ovde da hvalis S22 seriju i pricas kako nema problema, mislice da si lud 🤣 🤣 🤣

SmartSelect_20221022_192805_Chrome.jpg

Pa reklamiraj, valjda imaš garanciju?

Imam, ali kao sto vidis to je kod svih nazalost. Problem je sa celom serijom, i jos je telefon proizveden kasnije i nisu uspeli da rese taj problem sa modemom..

Aj boze pomozi 😀

Definitivno felerican primerak ako se svaki drugi dan restartuje, jednostavno reklamiraj, valjda za to sluzi garancija.
Ja srecom nemam tih problema, iako je telefon uzet pocetkom Marta.
Generalno nemam problema😂

Samsung has released the stable Android 13 update to the Galaxy S22, Galaxy S22+, and the Galaxy S22 Ultra with firmware version ending BVJ4.
The update seems to have been released in Italy, which is a country where the One UI 5.0 Beta program wasn’t even launched.
If you are a Galaxy S22 series smartphone user in Italy, you can check for the Android 13 update on your device by navigating to Settings » Software update and tapping Download and install. Once the firmware is available in our firmware database, we will update this article, and you can flash the firmware manually.

Samsung could release the stable One UI 5.0 update to the Galaxy S22 series in other European markets very soon. Either way, expect the stable Android 13 update to be released in more markets before the end of this month.

https://www.sammobile.com/news/stable-galaxy-s22-android-13-one-ui-5-update-released-italy/

Screenshot_20221022_094024_Samsung.jpg

( Samsung Italy says it will be OTA available from monday 24 october 2022 for non branded devices )

Poslednja izmena:
Screenshot_20221024-101330_Software update.jpg
Stigo
Ujedno poslednja stanica pre nego sto ode na reklamaciju 🤦‍♂️

Poslednja izmena:
Vaistinu jeste ali s obzirom da je meni baterija na 13% moraću da malo pričekam sa updateom.

Da sam znao da će tako brzo stići juče bih ga dopunio, mada nije tolika žurba.

Btw kako na ovom telefonu radite reset nakon upgradea OS?

Nazad
Vrh Dno