Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Pa nije kao da je osetno jači i štedljiviji Exy 2200 u odnosu na SD865. 😁 😁
Igrice ne igram svakako.

A nije baš i da nije osetno jači, ako ćemo da gledamo rezultate sa nekih benchmarkova a stavimo sa strane subjektivni osećaj... Mada ja no te benchmarkove ne bih uzimao baš kao relevantne jer i kod istog modela znaju da postoje prilične razlike u odnosu na setovanje telefona ali +45% i +69% je po meni ipak malo osetnija razlika...

Btw ovih 27% baterije je od petka uveče kada je skinut sa 85% i meni lično stvarno ne smeta kako drži iako bi bilo savršeno kada bi izdržala do sledećeg petka uveče, bez obzira što mi je punjač uvek pri ruci...

Prilozi

• Screenshot_20221016-125942_Opera.jpg
    Screenshot_20221016-125942_Opera.jpg
    70.3 KB · Pregleda: 27
  • SmartSelect_20221016_130008_Opera.jpg
    SmartSelect_20221016_130008_Opera.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20221016-130036_Opera.jpg
    Screenshot_20221016-130036_Opera.jpg
    81.4 KB · Pregleda: 19
  • SmartSelect_20221016_130104_Opera.jpg
    SmartSelect_20221016_130104_Opera.jpg
    128.3 KB · Pregleda: 24
A ne žalim se ja na bateriju. Meni je ona prihvatljiva skroz. Ali za ovoliki kapacitet mora to bolje da bude.
Veći mi je problem slabiji signal i nakon poziva povratak na 4g pošto ume da potraje i minut-dva. To je kriminal koji nisu rešili ni posle 10 god. 😬

To je već druga stvar ali ako nisu taj problem rešili ni posle 10 godina to je onda generalno problem Samsunga a ne pojedinačnog modela.

Sa druge strane, ja taj problem nisam primetio ni sa Note 8, što je opet možda i do mene...

jutros na s22+, poslednji software update, poziv obican (volte off) i nema tona kada se uspostavi veza .. sim1 ili sim2 .. samo restart pomaze. Ovaj put bluetooth nije bio u igri, a odavno nisam imao ovih problema, pa sam se ponadao da ih mozda nece biti vise (restart sam imao par puta ranije a ovo sa uspostavom nekoliko puta nakon toga), ali dzabe. Do sada nisam zeleo da pisem ono sto sam znao i pre uzimanja telefona - bivsi kolega radi razvoj aplikacije na specificnom uredjaju koji se dalje povezuje na telefon, vec nekoliko godina uzmu u firmi flagship ios i android i za te uredjaje prave link/interface od svog uredjaja. Ove godine, uzeli su bas s22+, koriste komunikaciju telefonom preko BT-a pre svega, ali inace se oslanjaju na modem telefona, bas programiraju low-level komunikaciju, i rece mi tada (bez ikakve pristrasnosti u odnosu na model) da je ono na s22+ sto oni inace standardno implementiraju haos lose zbog samog modema ovog modela. Sve nase zalopojke vezane za probleme sa samim modemom ovde ocigledno govore da tu 'ima nesto' sto na ovoj seriji sto nije kako treba i mozemo se nadati samo da ce update neki da resi, mada je toliko vremena proslo da mozda i ne uspeju da rese, vec jednostavno ostane tako kako je, znaci nepouzdano.
Pa gde si bio da ovo ranije nam kazes. Barem imas nekog ko radi direkno sa samim hardverom i video o cemu se radi (pise softver za sam taj telefon)..
Bas mi je krivo, jer nikad nisam imao Note uredjaj i kada resih da uzmem nesto nalik njemu ono ispade felericno 🤦‍♂️
Mislim da bi trebali peticiju da pisemo samsungu i ako bog da da nam to ispoliraju ako moze naravno. Inace sad ce da izleti 23-a i ovaj ode u zaborav..

Evo sta sam ja nasao. Ipak je to usta sam sumnjao
Capture.PNG
A evo i linka od teme: https://eu.community.samsung.com/t5...work-on-galaxy-s22-ultra/td-p/4926213/page/89
Imam ujedno i tuznu vest, ni na Andorid 13 nisu idalje resili taj problem...

Poslednja izmena:
Evo npr ja ne moram, posto sam preskocio S22U na osnovu razlnih iskustava (delom i sa ovog foruma) i stekao utisak da ne opravdava svoj cenovni rang. Ali i dalje, sam pogled na specifikacije govori da nisu uporediva ta dva modela ni u jednom segmentu, gledajuci hw i prisutne tehnologije. Ovo sto vi navodite se ponovo svodi na bateriju (trajanje, brzina punjenja) i par elemenata koji nisu stvar tehnologije vec vise licnog uzivanja i koriscenja telefona (haptic npr). Jacinu i kvalitet zvuka izuzimam, to je zaista vazna stavka, neverovatno mi je da je tako? Mada, s obzirom gde sve S22 podbacuje, nista vise nije cudno...

Ja ne znam ko kuka na kvalitet zvuka na s22 ultra,mislis tih ili los kvalitet?

Pa nije kao da je osetno jači i štedljiviji Exy 2200 u odnosu na SD865. 😁 😁
Igrice ne igram svakako.

Bolji je za igrice sd865 od exy
A nije baš i da nije osetno jači, ako ćemo da gledamo rezultate sa nekih benchmarkova a stavimo sa strane subjektivni osećaj... Mada ja no te benchmarkove ne bih uzimao baš kao relevantne jer i kod istog modela znaju da postoje prilične razlike u odnosu na setovanje telefona ali +45% i +69% je po meni ipak malo osetnija razlika...

Btw ovih 27% baterije je od petka uveče kada je skinut sa 85% i meni lično stvarno ne smeta kako drži iako bi bilo savršeno kada bi izdržala do sledećeg petka uveče, bez obzira što mi je punjač uvek pri ruci...

Sd865 je bolji za igre od exy2200 ovi testovi su iskreno da ti kazem tesko s.... znam iz iskustva ne pricam bezveze.

Pa upravo to i piše u pro/von zaključku - jedina prednost SD 865 je optimizacija za igre ili u prevodu tačno ono što mi je totalno nebitno, dok je sve ostalo na strani Exynosa 2200.

Piše na istom mestu gde piše i to da je SD 865 bolji za igre (i to zbog češće optimizacije od strane developera) a što sam već danas postavljao... A gde god na netu potražiš i pogledaš naći ćeš zbog čega je Exynos 2200 bolji od SD 865 ali naravno da je subjektivni osećaj uvek bolji...

Sve su to realno nijanse u preformansama izmedju ovih sto sam naveo,vidim svi su kukali na dosta modela sa sd888 da se greje bas ja na s21 ultra nisam primetio da se ista vise greje od sd865 cak exy2200 mi je bio "najlhladniji".

Kada su "nijanse" u pitanju, a na osnovu ličnog iskustva, uvek je bilo dileme i diskusije poput recimo primeti li se razlika između FHD i 4k golim okom, neki su tvrdili da je na osnovu njihovog iskustva crna na LCD ista kao i crna na OLED, nekima je iskustveno slika na entry level televizorima bila ista kao i na onima sa vrha ponude iz tog segmenta i nisu primećivali apsolutno nikakvu razliku i šta sve ne tako da se ja definitivno ne bih započinjao tu debatu šta ko empirijski tvrdi.

Generalno testovi jesu glupost a opet su ipak sa druge strane verovatno najispravniji način da se nešto uporedi - sada se samo može postaviti pitanje da li je baš taj test najrelevantniji ili je to neki drugi i da li su ti rezultati nama najbitniji.

Ako je izlazni rezultat testa neka merljiva veličina meni lično je to sigurno objektivnije nego recimo neka ocena sa DxOMarka koja će reći na osnovu subjektivnog osećaja da je neka kamera zaslužila 139 a druga 137...

Sorry sto upadam kao padobranac, ali postoji li nacin da se zamjene settings ikonice na One UI ? https://i.ibb.co/sy4hH7H/image.png

Ili da se iste uklone. Da li kroz temu ili icon pack. Thx.

Mislim da je ranije imao neki studio za pravljenje koji si mogao da instaliraš, ali te ikone koje ti ciljaš, mislim da nikada nisu mogle da se menjaju. Evenutalno tema ako može da ih promeni, ali koliko sam video i isprobao, ni to nije moguće.

Da, za druge stvari su teme dobre, ali ovo kao da je zakucano, mada mislim da je ranije moglo to da se menja. Kada kažem ranije, mislim na S2, S3 itd. Da me ubijep ne mogu da se setim, ali imao je jedan program za Samsung OneUI u to vreme koji je omogućavao da se pravi svašta nešto.

Zamislite ljudi, kod jačeg procesora se baterija brže troši, meni je to prosto neverovatno? Jel vam na laptopovima baterija brže ode na i7 procesoru ili na nekom i3 koji još ima sufix U, pa još ako su ti procesori različite generacije?

Baterija traje onoliko koliko i uz koje aplikacije je trošite na telefonu i definitivno ne drži svima isto jer, kao što neće ni pojedincu baš svaki put trajati isto. Takođe, svaki telefon ističe neki svoj adut i nekim telefonima je baš baterija adut i ista traje duplo duže nego drugim dok je takav telefon inferioran po nekim drugim pitanjima.
Jeste zato Apple svake godine izbaci jači procesor i svake godine im je sve slabija u slabija baterije 🙃.

iP13Pro - 3.095 mAh, 85h baterija na endurance testu

iP14Pro - 3.200 mAh, 86h baterija na endurance testu

Neznatno jača baterija a gotovo identično vreme trajanja na testu govori u prilog tome da između ostalog jači procesor (A16) više troši bez obzira što je jabici lakše da izvrši optimizaciju

Komentar čoveka koji je ''izračunao'' da 40% Samsung S22 Ultra modela ima grešku u radu... koliko je uopšte bitan?
40% i jeste imalo problema, od toga 22% i dalje ima, a ostalih 18% može opet da ih dobije, kao što to kod Samsunga sa novim apdejtom često dešavalo.

Inače, javlja se čovek koji kaže:
  • da ako 40% ljudi i Srbiji ima problema da onda globalno ima 75%
  • da je bolja baterija na S22u od S21u
  • traži dokaze za sve, a ne daje za svoje paušalne ostrašćene izjave

^ Dokazi - gde je bilo potrebe u mojim komentarima su napisani, svaki komentar je jasno napisan ''iz ličnog iskustava'' iskreno i bez ''ostrašćenog'' spinovanja.
75% sam napisao sa dozom sarkazma, ko nije razumeo - šteta, i odnosilo se na 40%...
Trenutno je na reddit-u oko 20% ljudi prijavilo neku grešku u radu, i verovatno bi bilo još 10% greški manje sa pravilnim korišćenjem i podešavanjem telefona.

^ da kažemo 25% neka sredina na milionski tiraž to nije malo posebno za premijum klasu telefona.

^ Dokazi - gde je bilo potrebe u mojim komentarima su napisani, svaki komentar je jasno napisan ''iz ličnog iskustava'' iskreno i bez ''ostrašćenog'' spinovanja.
75% sam napisao sa dozom sarkazma, ko nije razumeo - šteta, i odnosilo se na 40%...
Trenutno je na reddit-u oko 20% ljudi prijavilo neku grešku u radu, i verovatno bi bilo još 10% greški manje sa pravilnim korišćenjem i podešavanjem telefona.
Hahhaahah

Pa i u ovom postu si i ostrašćen i ne daješ dokaze 🤣

Opet su krivi korisnici, jer "ne znaju da koriste telefon". Tri puta sam ti tražio da napišeš koja tačno podešavanja hoćeš i ja ću ti napisati, ali se nisi oglasio nijednom.
Inače, ta skoro četvrtina korisnika koja po tebi ne zna da koristi telefon nije imala tih problema ni na jednom drugom telefonu, ni sa jednim drugim brendom. Uključi malo mozak.

^ Ponovo floskula i spinovanje, i tako se očigledno dođe do 7895 poruka koje nemaju nikakvu vrednost.
Napisaću još jednom, sa pravilnim podešavanjem i korišćenjem telefona greški bi prilikom korišćenja istih bilo manje.

^ ali iskreno o kakvim podešavanjima pričaš? Znaci moj tata koji ima 70god treba da podešava telefon ili neće raditi dobro? Znaci kad kupis auto ti odmah podesiš stepen paljenja, pritisak sa pumpe na dizne, obrataje turbine…. Druže nema podešavanje telefona osim instalacije aplikacija i da se uloguješ u naloge.

Da, za druge stvari su teme dobre, ali ovo kao da je zakucano, mada mislim da je ranije moglo to da se menja. Kada kažem ranije, mislim na S2, S3 itd. Da me ubijep ne mogu da se setim, ali imao je jedan program za Samsung OneUI u to vreme koji je omogućavao da se pravi svašta nešto.

Mislim da je moglo ali nikako da skontam koji je nacin bio. Jedino sam mozda stavljao custom romove pa da to pamtim. Never mind. Hvala svakako.

Mene zanima da li moze neko da napravi anketu evo ovde na forumu da se tema ne bi zatrpavala . Da li biste ponovo kupili iste uređaje?

^ ali iskreno o kakvim podešavanjima pričaš? Znaci moj tata koji ima 70god treba da podešava telefon ili neće raditi dobro? Znaci kad kupis auto ti odmah podesiš stepen paljenja, pritisak sa pumpe na dizne, obrataje turbine…. Druže nema podešavanje telefona osim instalacije aplikacija i da se uloguješ u naloge.
Ma nema pojma on ni sam šta priča.
Sve prethodne telefone sam rutovao i debloatovao, a žena sve ostavljala uvek difolt. Nikada problema ni kod mene ni kod nje. A sada očigledno oboje spadamo u grupu oni koji ne znaju da koriste telefon 🤣

Inače evo po četvrti put ne odgovara koja su to podešavanja, da nam otvori oči...
Mene zanima da li moze neko da napravi anketu evo ovde na forumu da se tema ne bi zatrpavala . Da li biste ponovo kupili iste uređaje?
Postoji anketa, pa je opet on tumači kako njemu odgovara. 22% po toj anketi još uvek ima probleme, ali eto čovek kaže da je to zapravo mali broj, a i da su to ljudi koji ne znaju da koriste telefon.

Nazad
Vrh Dno