Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Odumire mi S10 pa gledam sta uzeti dalje. Izbor sveden na S22 ili Motorola 30 ultra (motorola malo jeftinija)

Da ne citam mnogo unazad jedno jednostavno pitanje. Jel exinos na s22 ima neki strasan problem ili je samo malo losiji od snapdragona i da li se greje ko ovogodisnji snapdragon (dok nije izasao plus). Glava kaze Motorola ali sam bas mnogo naviknut na Samsung UI i bojim se da se ne smorim kao onomad kada sam presao na Xiaomi ili Iphone (nemam nista protiv navedenih ali navika je cudo).
Ako si heavy gejmer i ako ti je svaki frejm u igri vazan onda uzmi 30 Ultra. Ako nisi onda mislim da je sve ostalo na strani Samsunga, i S21U i S22U.
Ako hoces da ustedis pare onda uzmi S21U, male su razlike u odnosu na S22U kao sto ce biti i ove godine sa S23U u odnosu na S22U.
S21U je svakako bolja kupovina po meni od S22 ili S22+.

Odumire mi S10 pa gledam sta uzeti dalje. Izbor sveden na S22 ili Motorola 30 ultra (motorola malo jeftinija)

Da ne citam mnogo unazad jedno jednostavno pitanje. Jel exinos na s22 ima neki strasan problem ili je samo malo losiji od snapdragona i da li se greje ko ovogodisnji snapdragon (dok nije izasao plus). Glava kaze Motorola ali sam bas mnogo naviknut na Samsung UI i bojim se da se ne smorim kao onomad kada sam presao na Xiaomi ili Iphone (nemam nista protiv navedenih ali navika je cudo).

Ja da sam na tvom mestu ili note 20 ultra snapdragon ili s21 ultra.Cak bi pre dao prednost notu.

Koristi li ko S22+, onako glot, bez ikakve maske? Ovo je možda i najklizaviji telefon što sam ikad imao, osjećaj je kao sapun da držim. Smaraju me maske, ali bar meni je bez maske nemoguć za korišćenje, tj. ispao bi mi vrlo brzo, ili skliznuo sa neke površine. :)

Koristim S22U bez maske od marta meseca, posle par dana se naviknes na tu klizavost i ne razmisljas vise o maskama. Par puta je ispadao naravno i na beton i pločice sa 1.5m otprilike gde sam mislio da ga nema vise kakvi udarci su bili, iznenadjujuce je otporan, za sada😂 mislim da i naredni nema sanse da ide u masku, jednostavno je lep telefon i mocan je osecaj u ruci bez maske.

@psychofedex slabo si uporedivao telefone, a sto se tiče poznavanja na Iphone se ne koristi reddit nego apollo. A najbolje od svega kad sam nadogradio ios16 veličine 3.11gb nisam morao raditi factory reset kao sto se obično radi na samsungu jer telefon prolupa posle veliko update. Koristim 13pm 7 meseci i nisam imao ni jedan problem kao sto S22 serija ima. Tako da je daleko android od ios.
Morao sam 🤣

Prilozi

• SmartSelect_20221014_135102_Chrome.jpg
    SmartSelect_20221014_135102_Chrome.jpg
    105.7 KB · Pregleda: 109
BitrAtE: pogledaj DBrand, koristim njihovu masku grip case atomic edition odlična, ovo je upravo za ljude koje ne žele masku, ali hoće neku zaštitu i da ne klizi... Stiže relativno brzo iz Kanade.

Galaxy S22 Plus Skins & Wraps
Heh, čim sam uzeo tel sam pošao u jednu firmu koji se bavi mislim taman ovim skinovima, poručio sam bio Green Camo ali u tom momentu nije bilo izreza za S22+, samo za ultru i običan S22. Pustili mi poruku prije 15-ak dana da su nabavili, taman ću poći da odradim ovaj skin, dobro si me podsjetio. :)

Naravno kad čovek nadogradjuje nekoliko godina telefon i jednom mora da prolupa softer, nije kao kod Samsunga cim je nadogradnja 1gb+ ide factory reset. Kad su manje onda aplikacija booster za optimizaciju softera. I naravno od meseca do meseca kad se dobija security nadogradnja molite se Bogu da bude sve ok, još bolje kad nabode Samsung da sve radi onda blokirate nadogradnje i tako koristite telefon😂. Evo još jednom da se vidi baterija kod Iphone, samo popiti jedan bensedin pre otvaranja slike da se ne uzbudite previše.

Prilozi

• E0440893-6E65-45B6-ACB6-964DF9ECB9F3.jpeg
    E0440893-6E65-45B6-ACB6-964DF9ECB9F3.jpeg
    68.3 KB · Pregleda: 93
Da, app booster je problem a "indeksiranje" koje traje mesec dana nije 🤣🤣🤣

Ja stvarno moram da pitam sve prisutne, iz oba tabora - u čemu je problem sa baterijom?

Uveče pred spavanje ga dopunim do 85% i skinem ga sa punjača, arčim ga sledećeg dana prema sopstvenim potrebama, izdrži mi čitav dan bez potrebe za dopunom, uveče pred spavanje ga ponovo stavim na punjač da se dopuni do 85% jer to po navici radim bio ob tada na 10 ili 70% i ponavljam ciklus...

Telefon itekako izdrži, bez bilo kakve potrebe za nekim dopunskim punjenjem između ta dva perioda punjenja tako da mi stvarno nije jasno šta je problem sa baterijom - osim potrebe da se meri čija je patka duža aka čija duže traje...

@psychofedex znam ja da se ti tesis sto si bacio pare na Samsung pa pokusavas da si dokazes kako nisi pogrešio.

Meni je najjače što ovaj lik na svakom postu komentariše bateriju, kao da je to jedina stvar koja postoji.
Izgleda da je kupio bateriju sa telefonom, a ne telefon sa baterijom 😁

^ prvo moraš malo pokazati poštovanja na ne “lik” posto najverovatnije mogu da ti budem tata a možda i teča. Bolja optimizacija, bolji procesor, bolji video zapis, bolje kamere, nema takvih problema koje ima Samsung….

Utoliko gore ako tako mator čovek gubi vreme na forumu raspravljajući se na Samsung temi kako je iPhone bolji, a da ne pominjem kako se forsira priča gde je ista stvar na Samsungu bag a iphoneu je to jelte normalno ili šta god.

Ne bih više dužio priču i skretao previše u vode koje se bave međuljudskim odnosima, već su mi jednom brisane poruke što sam pričao van teme, ne treba mi to opet.

Ja stvarno moram da pitam sve prisutne, iz oba tabora - u čemu je problem sa baterijom?

Uveče pred spavanje ga dopunim do 85% i skinem ga sa punjača, arčim ga sledećeg dana prema sopstvenim potrebama, izdrži mi čitav dan bez potrebe za dopunom, uveče pred spavanje ga ponovo stavim na punjač da se dopuni do 85% jer to po navici radim bio ob tada na 10 ili 70% i ponavljam ciklus...

Telefon itekako izdrži, bez bilo kakve potrebe za nekim dopunskim punjenjem između ta dva perioda punjenja tako da mi stvarno nije jasno šta je problem sa baterijom - osim potrebe da se meri čija je patka duža aka čija duže traje...
Zašto ne puniš do 100%? Čuvaš da ti baterija možda traje bolje za 10% za 2 godine kada se tad bude punila na 100% i traje kao sad 80%? 🤣

Nije mi jasno to sa baterijom, majke mi. Staviš kao da čuvaš bateriju, žrtvujes preko 1h screen on vremena da bi mozda za 2 godine baterija bila malo bolja nego da sada punis na 100%.

Ja na prošlom telefonu 22 meseca punio do stotke uvek i nakon dve godine je i dalje bila dobra. Apsurd je najsladjih 15% zrtvovati sad da bi bio ma istom posle.

I ja se slažem sa prethodnikom
Mi smo kupili telefon , a ne telefon nas
Normalno je da ne divljas ,lupaš ili bacaš tel , ali ga koristi kako si navikao
Služiće te i više od 2 god , pod uslovom daizdržiš da ga toliko dugo koristiš .
Ja se već borim da ne kupim drugi mobilni , ali ne S23U

@ shatrogistro

A zašto da punim na 100% kada sasvim lepo izdržava i sa 85% i nikad pre novog stavljanja na punjač ne ode ispod 30% tako da mi tih 1h screen on u praksi ne znači ama baš ništa? I šta je to najslađe na tih poslednjih 15% - jel onima koji pune do 100% i prilože dokaz o tome dele besplatne čokolade?

@ shatrogistro

A zašto da punim na 100% kada sasvim lepo izdržava i sa 85% i nikad pre novog stavljanja na punjač ne ode ispod 30% tako da mi tih 1h screen on u praksi ne znači ama baš ništa? I šta je to najslađe na tih poslednjih 15% - jel onima koji pune do 100% i prilože dokaz o tome dele besplatne čokolade?
Najslađe je kod tih 15% što najduže traju, a čokoladu pride dobiješ.
To cimanje da razmišljam svaki dan koliko imam posto i kad punim..vala nikad. Baterija da se zameni za 2god star model ce biti nekoliko desetina evra ako bas crkne, tako da na telefon od 1200e mi je smešno štedeti zarad te "ustede", a ni to ne garantuje da ti baterija neće crći.

Naravno, ti radi kako tebi odgovara, ali veruj mi da imaš zabavnije stvari, ili bitnije, na koje možeš da trošiš mentalnu snagu. :)

Ljudi kakav je ovaj cip egzinos 2200?Vredi li uzeti ovaj s22 plus ili je stvarno ovoliko bagovit i da li je istina da nije dobro optimizovan za igrice.Treba nam fon koji bi koristili na duze ,bar tri godine

Ja sam uvek punio do 100% i otprilike matematika bila 2 punjenja na 3 dana sa mojim koriscenjem, a vodio sam se time da bez obzira na kolko nakacite telefon na punjac to se racuna kao jedan ciklus punjenja i kao sto manje ciklusa to duze traje baterija. Sa takvom upotrebom baterija je bila skroz ok neke dve godine i onda pocela da trokira. Trenutno ide ta teorija da zbog grejanja ne treba puniti na 100% i ne znam zbog cega ne treba da se ispraznj skroz. E sad ko je pametan da skonta sta je pravilnije ne znam ovo je prvi put da koristim isti telefon tolko dugo.

Elem jos jedno pitanje vezano za s22. Da li i koliko vas smara punchole na sredini. Na s10 je u cosku i to mi deluje kao bolja lokacija jer manje opstruira sliku. Moze da se dozivi kao kad gledate tv pa u cosku stoji znak :)

Ja sam uvek punio do 100% i otprilike matematika bila 2 punjenja na 3 dana sa mojim koriscenjem, a vodio sam se time da bez obzira na kolko nakacite telefon na punjac to se racuna kao jedan ciklus punjenja i kao sto manje ciklusa to duze traje baterija. Sa takvom upotrebom baterija je bila skroz ok neke dve godine i onda pocela da trokira. Trenutno ide ta teorija da zbog grejanja ne treba puniti na 100% i ne znam zbog cega ne treba da se ispraznj skroz. E sad ko je pametan da skonta sta je pravilnije ne znam ovo je prvi put da koristim isti telefon tolko dugo.

Elem jos jedno pitanje vezano za s22. Da li i koliko vas smara punchole na sredini. Na s10 je u cosku i to mi deluje kao bolja lokacija jer manje opstruira sliku. Moze da se dozivi kao kad gledate tv pa u cosku stoji znak :)
Da se ne gubimo sad i sa time kako funkcionisu baterije, ko hoce neka gugla i cita, samo to jos fali ovoj temi. Najzdravije je da baterija bude sto blize 50%, ali to nije poenta ovde, engo da necemo da se sa'ranjujemo sa tom baterijom pa da je stedimo iz ne toliko realnih razloga.

Najslađe je kod tih 15% što najduže traju, a čokoladu pride dobiješ.
To cimanje da razmišljam svaki dan koliko imam posto i kad punim..vala nikad. Baterija da se zameni za 2god star model ce biti nekoliko desetina evra ako bas crkne, tako da na telefon od 1200e mi je smešno štedeti zarad te "ustede", a ni to ne garantuje da ti baterija neće crći.

Naravno, ti radi kako tebi odgovara, ali veruj mi da imaš zabavnije stvari, ili bitnije, na koje možeš da trošiš mentalnu snagu. :)
Vidiš ja telefone menjam na svake četiri godine tako da mi to koliko će da izdrži za prve dve godine ne igra neku veliku ulogu...

Btw iz kog dela mog komentara si zaključio da ja svaki dan razmišljam koliko imam i kad je punim pošto bih se zakleo da sam napisao baš suprotno tj da telefon stavljam na punjač jednom dnevno (pred spavanje) bila baterija 10 ili 70% što pokazuje da ne pratim njeno stanje i ne robujem trenutnim vrednostima. 85 ili 100% stvarno mi ne čini neku bitnu razliku jer ni sa 100% ne može da mi izdrži dva dana (kao što ne može ni 85%) a opet i sa 85% mi bez problema izdrži dan kao što bi i sa 100%? I koja je onda razlika - meni nikakva, a ko hoće da ga drži i stalno na punjaču dok je u kući, aferim.

Baterija po meni je OK ako se puni jednom dnevno, sve preko toga je samo jedan +, uključim na punjač sa 10%-20% punim je do 100%, zadnjih nekoliko godina menjam telefon na godinu do godinu ipo dana.

Dobar ali zbog bedne baterije na S22 gledaj samo + ili Ultra. Ovi misteriozni martini sto pricaju po forumu kako im baterija drzi dva dana a ne pipaju fon lazu :D

85 ili 100% stvarno mi ne čini neku bitnu razliku jer ni sa 100% ne može da mi izdrži dva dana (kao što ne može ni 85%) a opet i sa 85% mi bez problema izdrži dan kao što bi i sa 100%?
Nagradno pitanje, koliko moraš biti glup od 0 do Kesa da ne možeš da razumeš ni nešto tako jasno napisano pa da onda napišeš da je neko rekao da mu baterija na telefonu traje dva dana i još da napišeš da laže!?

Evo posle 104 dana od kada je telefon kod mene, desio mu se prvi restart pri uspostavljanju tj javljanju na poziv.
ALI u veoma cudnim okolnostima i to cu sada da pokusam da pojasnim.
Naime mesto u kome ja zivim, elektrodistribucija danas je radila remont trafostanica i celo mesto je bilo bez struje od 8 do 15h.
Sto znaci i bazne stanice i ostali repetitori su bili na rezervnim izvorima energije ili agregatima. Ujedno mreza je radila katastrofa (mislim samo na mobilne podakte), signal je bio pun 4G+ ali kada udjem npr na instagram otvara jednu sliku 15-30 sec. Sta god da sam probao jednostavno sto se ticalo interneta je bilo nemoguce i usporeno. Ceo saobracaj se bukvalno prebacio na mobilnu mrezu i tu nastaje dramaturgija. Desavalo se isto da se izgubi znak 4G+ tj da samo ima mreza ali bez mobilnih podataka...
Razgovori su radili bez problema ali kao sto rekoh mobilni podaci jedva ili nikako.
Sto se tice telefona i mog nacina koriscenja mnogi znaju od ranije (pisao sam ovde o tome) da sam razgovarao po vise sati preko WeChata tj mobilnih podataka a i ujedno i klasican poziv mi je prosek preko 10min. Imao sam razgovore i od po 1h i sa VoLTE ukljucenim i iskljucenim. Sve je radilo top. Ali kada je palo ovo opterecenje na bazne stanice, sada se desava taj problem prvi put.
Sa ovime suzava se krug po mojoj proceni sto se tice S22 serije. Problem postoji sa modemom ocigledno, a ljudi koji su imali problem uglavnom su u vecim mestima gde su moguce stanice malo vise preopterecene i iz nekog razloga ne isporuce prvi podatak modemu i u tom ternutku nastaje konflikt.. telefon blokira i ujedno se restartuje, jer ne dobiva nista u povratku sa bazne stanice, i tu se dasava to cuveno zamrzavanje.
Naime ovde ce svi da okrive telefon i u neku ruku ima tu istine. Prethodni modemi su bili manje nastrojeni ka 5G-u a ovi raniji tj poslednji vise guraju ka tome.
Ista stvar je cudna kao sto sam i pre gledao, gledam i sada a to je da je dosta zastupljeno po Srbiji ako tako mogu da kazem da korisnici imaju ovaj problem (nisam jos citao negde o ovome a da nije sa nasih prostora). Moguce (ne tvrdim) da nase mreze jos nisu uskladile neke standarde ili prosirenja i prepravke prema neki novim standardima koji potrazuju ovi telefoni, ilii je greska na modemima samog uredjaja tj Exy verzije telefona.
Vreme ce da pokaze o cemu je rec. Mozda je modem ili bazna stanica ili jedan update kasnije resi sve. Bog ce ga znati ali za sada jos nemam nameru da menjam ovaj telefon tj nije me doveo do ludila... I razumem pojedine ljude ovde kako se osecaju povodom toga (sada kada sam i ja to doziveo) .
I naravno ne lobiram za Samsung i te slicne price sto se upucuju ovde po temi indirekntno prema onima koji kazu da nemaju problem sa svojim uredjajem. Nego ako vec nisam imao problema sa telefonom ne vidm razlog zasto da ga pljujem.. Isto tako i kada se desi nemam problem da se javim i kazem sta se desava sa uredjajem i podelim sa svima.
Aj' ziveli 🍻 😁

Mozda ti se samo potrefilo tako. Kod mene je signal odlican pa se slesio i reboot-ao sam od sebe.

Razlika u radu ako sam shvatio :). Iskren da budem, sve to radi uredno i isto.

I onda bi čovek da pređe sa folda 3 na fold 4 😇🤪

Nazad
Vrh Dno