Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Meni se S22u jedino greje u jednoj situaciji: kada posle radnog vremena uđem u vreo auto i stavim nakačim ga na Android Auto. Pošto je već vruće u kolima, on se tom prilikom brzo pregreje i blokira punjenje - samo održava nivo. To me nervira jer neki put bi valjalo da malo dopuni ali neće (otprilike za 1 sat vožnje u normalnim uslovima dopuni 20% - taman onoliko koliko potroši za radno vreme).
Generalno sam zadovoljan ali ništa specijalno: na starom Mate 20 pro mi se čini da su fotke bile bolje, a oko fluidnosti nisam zahtevan pa ni ne primećujem. Jedino važna mi je olovka - to baš koristim, zato sam ga i uzeo

Treba biti obazriv sa time.
Bloatver fajlovi znaju da povuku i sistemske fajlove za sobom i ode sistem u večna lovišta.
Ko nije vičan da to reparira, mečku ima da rodi.

Posle S21U koji ima oble ivice S22U je malo nezgodniji i nezgrapniji za držanje u ruci (pogotovo posle S21 FE ) , ali meni je taj Note oblik po dizajnu neprevaziđen. Što se tiče izgleda čista 10-ka .
Da ne bude sve bajno i sjajno uočio sam da su zvučnici dosta tiši i čini mi se da je na S21U zvuk prilikom gledanja YouTube bio dosta bolji . Za neku realniju ocenu i poređenje trebaće mi bar nedelju dana intenzivnog korišćenja .

I kod mene je na S22 zvuk je tiši nego li ranije na S21 dok sam imao ali, računam manji je fon, manji su zvučnici pa je i zvuk tiši.

Upravo sedim sa kolegom @Lemaja i poredimo zvuk S22U i iPhone 13 Pro Max puštajući istu pesmu , definitivno je na iPhone zvuk glasniji i oseti se da je blago jači bas , e sad ako to nekom znači (ne slušam tako muziku na tel preko zvučnika već preko sluški a YT volim da gledam na TV od 55" ) ... Iskreno.

Zvuk jeste tiši na S22u čak i u odnosu na S20 Ultra. Tu su malo zakinuli. No, kako muziku slušam preko Buds Pro ili preko nekog bluetootch zvučnika to mi nije problem, ali jačinu zvuka su degradirali u odnosu na S21U i S20U.

Jel ima neko feedback kakav je SOT na s22+ posle zadnjih updatea?

Znam. I ja evo čekam da probam ultru snap HK pa da turim na oglase jel će mi biti velik 😁😇
Meni je posle Ip 12 pro max ovo zaista velik telefon.
Iphone mi je nekako lepše ležao u ruci ili sam se navikao ipak ću dati još šanse ovom Samsungu.
Ono što mu zameram trenutno je kamera ona me blago razočarala posle Iphona jako podiže iso i slike uopšte ne deluju tako oštro.
Telefon zna da se ugreje u predelu kamere kada se koristi , ali ništa preterano no primeti se da je topliji.
Baterija nije na nivou 12 PM ali može da izdrži ceo dan bez problema.
Ekran je bar po meni za generaciju ispred Iphone-a što se tiče prikaza i fluidnosti.
I da def razlika što se tiče prijema signala sa snap-om prethodni exy modeli (s9,n10,n10+,n20ultra) su baš umeli da prave problema i da gube mrežu.

Nisi valjda kupio? 🤣
Bolest ne bira...Dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem 🤪🤯 ...eno sedi kući, brat doneo upravo, čeka da se vratim iz Turske u sredu (podrazumevano 12/256 HK) 😁

Prilozi

• IMG-1ab7e1b47fc732582bd9cc5d41832f7e-V.jpg
    IMG-1ab7e1b47fc732582bd9cc5d41832f7e-V.jpg
    82.3 KB · Pregleda: 146
  • IMG-66000c85f117569c78424d2af9203ded-V.jpg
    IMG-66000c85f117569c78424d2af9203ded-V.jpg
    86.5 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
Juče smo @Lemaja i ja poredili kamere S22U i iPhone 13 Pro Max = realno kvalitet fotki na oba su slični , rekao bih egal - nema tu neke razlike / extra na oba. Jedino što S22U ima taj zum (koji daje stvarno odlične fotke ) mada sumnjam da će to neko baš stalno koristiti ali dobra je fora. iPhone je prilično " deblji " ali je i trajanje baterije prilično bolje. Ostalo je stvar ukusa - pa ko šta voli 😊👍 .

Iphone kamera dolazi do izražaja samo kada je video u pitanju, za slike su danas manje više svi rame uz rame i negde je bolji jedan, negde drugi, negde treći..

Ne znam video slabo koristim , ali za 11 meseci na Iphonu nisam imao ni jednu zamućenu fotke.
Okidač za fotografije je jako spor možda uspem da uslikao dve slike u sekundi na Iphonu koliko god da kliknem on sve uslikao ako razumete na šta mislim.
Nisam imao prilike da koristim S22 ultra pre ovog poslednjeg update-a čim sam ga upalio odmah je stigla i nadogradnje tako da ne znam kakvo je stanje bilo ranije.
U svakom slučaju mislim da je Iphone bolji u varijanti za slikanje odmah iz ruke , a na Ultri ima više opcija za igranje i podešavanje.
Da i nekako mi lepše da kuckam na S22U 😊
Mislim na ovakve fotke

Prilozi

• IMG_3305.jpg
    IMG_3305.jpg
    472.2 KB · Pregleda: 171
Poslednja izmena:
Posle S21U koji ima oble ivice S22U je malo nezgodniji i nezgrapniji za držanje u ruci (pogotovo posle S21 FE ) , ali meni je taj Note oblik po dizajnu neprevaziđen. Što se tiče izgleda čista 10-ka .
Da ne bude sve bajno i sjajno uočio sam da su zvučnici dosta tiši i čini mi se da je na S21U zvuk prilikom gledanja YouTube bio dosta bolji . Za neku realniju ocenu i poređenje trebaće mi bar nedelju dana intenzivnog korišćenja .
I ja sam koristio S21U i da, tiši su zvučnici. Takođe je i vibracija osetno slabija, mlaka je. Kao ubacili su novi motor, nešto novo, nešto divlje kad ono puvanjak. To su jedine stvari gde je lošiji od S21U mada je nedopustivo da igde i bude lošiji, ipak je S22U naslednik njegov.

Bolest ne bira...Dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem 🤪🤯 ...eno sedi kući, brat doneo upravo, čeka da se vratim iz Turske u sredu (podrazumevano 12/256 HK) 😁
Auu heh, ja ipak preskacem do sledeceg Ultra modela. I to cu licno iz HK da ga donesem. Malo mi je boja ova cudna sto si uzeo ali ukusi su razliciti 😀

Burgandy red...nije baš da sam mogao da biram 🙄 I da, definitivno najbolja opcija ako možeš sam sebe tamo da počastiš 😇😉

Jel koristis 120Hz? Jel si pogasio nesto bitno od servisa ili regularno koriscenje? Ovo deluje sasvim OK.

Jel koristis 120Hz? Jel si pogasio nesto bitno od servisa ili regularno koriscenje? Ovo deluje sasvim OK.
Da, 120HZ, tj. na adaptive je podesen 'motion smoothness', pa ga telefon sam steluje.

Regularna upotreba, ništa bitno nisam ugasio, bluetooth stalno upaljen zbog sata, slušalica, kola, lokacija isto radi, itd. Od štednje je mozda važno reći da mi je podešena baterija na adaptive (nekad mi aktivira power saving rezim na 45%, a nekad ga aktivira na 20%) + imam Bixby rutinu da kad sam konektovan na Wifi onda se prebacuje na 2G rezim mreze, a kad sam na 4G internetu onda VoLTE radi (5G iskljucen jer sam u SRB).

Mislim da je zakljucak da sam ja prosecan korisnik, koristim samo aplikacije za pretragu interneta, mejl, YT, drustvene mreze i aplikacije za razmenu poruka, pa nema igrica i nista slicno da "ubije" bateriju.

Hvala za update!

@Aleris znam da je bilo već u više navrata objašnjenje za tu bixby rutinu kako se podešava al ako ti je neki link pri ruci slobodno podeli.

@Aleris znam da je bilo već u više navrata objašnjenje za tu bixby rutinu kako se podešava al ako ti je neki link pri ruci slobodno podeli.
Nemam licno neki konkretan link za instrukcioni video da podelim, ali video sam vec par u temi da su drugi postavljali (evo cak i u direktnom postu iznad mog).

Pomoci radi, delim kako izgledaju konkretno podesavanja moje dve rutine, koje se medjusobno potiru, kojima sam obezbedio da kad upalim wifi i konektujem se na poznatu mrezu, telefon automatski gasi mobilni internet i ide na 2g mrezu (i obrnuto kad nisam vise na wifi, telefon prelazi na 4g i VoLTE).

Prilozi

• Screenshot_20220620-174336_Bixby Routines.jpg
    Screenshot_20220620-174336_Bixby Routines.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 90
  • Screenshot_20220620-174346_Bixby Routines.jpg
    Screenshot_20220620-174346_Bixby Routines.jpg
    39.9 KB · Pregleda: 70
Zanimljiv problem danas sa S22U, nisam ispratio da li se nekome slično dešavalo:

Zvoni telefon, javljam se, ne čujem sagovornika (niti on mene). Zvoni ponovo, javim se, isti slučaj - ne čujemo se. Pozovem ja sagovornika, isto. Probam drugu karticu, isto.

Soft reset rešio problem 😉

S22U iz Yettela, sa dve mt:s kartice, poslednji update iz juna.

Dakle, da očekujem to i dalje, lelee 😒

Dap. Ja sam sa sve tri mreže isprobavao, kako volte, tako i na 2g i 3g.

Nije do mreže mts-a.

Kod žene, na regularnoj 22 toga nema.

Nazad
Vrh Dno