Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ja pretpostavljam da ima veze i sa baznim stanicama, tj. operaterima (na lokacijama na kojima je korisnik) i prebacivanjem između 2G-3G-4G (pa i 5G, nema ga kod nas, ali ga ima u firmware-u).

Yettel. I meni se čini da ima veze sa kvalitetom mreže - tr situacije su bile baš kod loše trenutne pokrivenosti.
Inače, često mi se dešava da nemam ili imam vrlo loš signal na drugoj kartici (mts) iako je setovana na 2g. Prva kartica (Yettel) je na 2g, 3g, 4g - ukinuo sam 5g ker nema kod nas

Pitam iz razloga što ja imam S22U, a kolega S22 regualarni, i kolega i ja korisitimo mts mrežu i nismo nikada imali bug u pogledu restovanja telefona u toku razgovora. Možda se to dešava zbog mreže, nije mi jasno kako mogu dva identična telefona za isto tržište da se ponašaju drugačije (jedna ima bugove drugi nema). Znam samo da male softverske razlike postoje za S22 modele iz Yettel i A1 u odnosu na telefone iz mts.

Poslednja izmena:
Evo i mene drugi put da se upišem sa S22U , uzeo preko oglasa - kupljen u A1 (koristim Yettel mrežu za ličnu tel. / poslovni mts ) , upalio ga i odmah je stigao 1,5gb apdejt . Nadam se da su "upeglali" softver 😳😊 ... 20220617_161100.jpg

meni je ok , ne primecujem te neke sitne stvari i onda se ne nerviram
sto se mene tice neka mi ovako izdrzi 2 god i ja prezadovoljan pa mogu da kupim drugi top model

Molio bih ako neko moze da opet postavi one telefone za xyz oko poklona. Ne mogu da ih nadjem.

Molio bih ako neko moze da opet postavi one telefone za xyz oko poklona. Ne mogu da ih nadjem.
[email protected]
069/8200102
069/8200305

Neverovatno koliko su bezobrazni kako čekaju poslednji dan.

A nešto osećam da će da prođe i ovaj mesec i da će da izmisle nešto tipa prošao je rok, nema zaliha i neće biti poklona.

[email protected]
069/8200102
069/8200305

A nešto osećam da će da prođe i ovaj mesec i da će da izmisle nešto tipa prošao je rok, nema zaliha i neće biti poklona.
tako i meni nesto smrdi... na mejl ne odgovaraju, na telefone mi se ne javljaju.... pocinjem da se preispitujem dal sam dao dobre podatke prilikom registracije.

[email protected]
069/8200102
069/8200305

Samo neka probaju. Postoje dokumenti u kojima su se JAVNO OBAVEZALI da svako ko preorderuje telefon dobija popust od 15000 rsd i slušalice. A ako čeka duže od 30 dana na isporuku aparata i bežični punjač. To sve ide u paketu. Ako to ne ispoštuju, kao i rokove za isporuku, čeka ih najpre tržišna inspekcija! Tim pre što su neki već dobili u potpunosti te "poklone". Neće se oni bas tako igrati sa tim.

Samo neka probaju. Postoje dokumenti u kojima su se JAVNO OBAVEZALI da svako ko preorderuje telefon dobija popust od 15000 rsd i slušalice. A ako čeka duže od 30 dana na isporuku aparata i bežični punjač. To sve ide u paketu. Ako to ne ispoštuju, kao i rokove za isporuku, čeka ih najpre tržišna inspekcija! Tim pre što su neki već dobili u potpunosti te "poklone". Neće se oni bas tako igrati sa tim.
Ne znam, mislim da lako mogu da nađu neku rupu u zakonu ili nešto što su sitnim slovima pisali, neko odricanje odgovornosti, iznenadne promene, korona, nestašica, rat u Ukrajini, nepredviđene okolnosti itd.

Nema toga. Nista nisu napisali u tom smislu. Sa nama koji smo unapred naručili uređaj imaju ugovor (popust i slušalice) i to moraju ispoštovati, ili nas obeštetiti na neki način. Mnogi su bas unapred naručili da bi se kvalifikovali za tu promociju (popust i slušalice). Sad su oni na potezu da u potpunosti ispune obaveze. Mi, kao kupci, smo svoje ispunili.

Ne znam, mislim da lako mogu da nađu neku rupu u zakonu ili nešto što su sitnim slovima pisali, neko odricanje odgovornosti, iznenadne promene, korona, nestašica, rat u Ukrajini, nepredviđene okolnosti itd.
Super ali ta sitna slova su trebali da napišu pre završetka promocije a kako to definitivno i provereno nisu učinili nije im se baš igrati sa time... Tipa napišu pre kraja "za one koji naruše telefon do __, dok traju zalihe" ili "za prvih _ kupaca koji naruče telefon u promo periodu". Ono što su oni reklamirali "za sve koji naruče telefon do/u promo periodu" im baš ne ide na ruku da traže način da izbegnu obavezu....
Nema toga. Nista nisu napisali u tom smislu. Sa nama koji smo unapred naručili uređaj imaju ugovor (popust i slušalice) i to moraju ispoštovati, ili nas obeštetiti na neki način. Mnogi su bas unapred naručili da bi se kvalifikovali za tu promociju (popust i slušalice). Sad su oni na potezu da u potpunosti ispune obaveze. Mi, kao kupci, smo svoje ispunili.
Tako je, ako se ne varam reklamirali su da svima sledi poklon u vidu slušalica čija je vrednost toliko i toliko dinara. Nemaš slušalice? OK, nije problem, evidentno je da znaš koja im je vrednost i imaš osnovu za obeštećenje svih kojima ne možeš da isporučiš obećane slušalice.

Mi smo te slušalice (tj. "poklon") kupili, kao što smo kupili uređaj i "kupili" popust. Takav je bio sporazum za one koji su naručivali do 10.marta (koliko se sećam). Ima da rode slušalice, a za punjac jos mogu nešto da izvrdaju.

Stigao juce S22 o kom sam pisao.
Radi super. Bas ze zagrejao na prvo ukljucivanje/podesavanje ali posle je sasvim OK.
Nocas sam stavio da se puni do 100tke i sada ima 80% (radio sam pa ne mogu da ga cackam toliko) ali signal u halama gde radim je jako los i dosta variria pa je to sasvim OK.
Ergonomija fona je fenomenalna ali mislim da ga je iP 13 potukao do nogu, kako ergonomski tako i softverski.
Za sada sam zadovoljan ali je font sitan obrni-okreni sto kod iP nije slucaj. Menjao sam i screen size i font size ali yaba. . . ici ce na dobos 🙁 . Oznakaje SM-S901U1 (XAA). . .
Detaljnije za koji dan.
P.S. Baterija ne deluje zastrasujuce kao sto pricaju, mada ga nisam ni maltretirao (ako nista drugo, SD ima duzi stendbaj tajm...)

@geoneo, ne mogu da se setim kakav je setings za fontove kod iPhone-a, ali Samsung može nerealno da uveća font. Ja uvek koristim najmanji pošto volim da stane što više na ekran, ali ne vidim da može biti problem velična fonta pošte je OneUI jako prilagodljiv po tom pitanju. Evo ovo je najveće što može.

Prilozi

• Screenshot_20220618-175829_Settings.jpg
    Screenshot_20220618-175829_Settings.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 63
Sto se grejanja tice, mene je zapao 'falican' primerak .. ne zagreje se ni kad radi software update, a nije grejao ni kad se prvi put sve sinhronizovalo itd .. ne pratim da li je baterija bolja nakon update-a, ali lagano izdrzi dan, danipo sa mojim nacinom upotrebe. Sada cu na moru malo da se vratim na s10+, pa cu videti da li ce i sta biti problem.

Rešeno što se fonta tiče.
Dopadljiv telefončić ovaj S22.
Battery drain u stand by-u je manji nego li sa exy 2200.

Poslednja izmena:
Geoneo, neo geo

Prilozi

• Математика.jpg
    Математика.jpg
    38 KB · Pregleda: 57
Prvi dan korišćenja S22U , sve u funkciji bez štednje (70% WIFI - 30% 4G) . Što se tiče trajanja baterije zadovoljan sam (trebalo bi to posle 10-tak dana da bude još bolje) , od svih ranije navedenih problema / bagova / restarta...o kojima se pričalo nema ništa, sve perfektno radi ( iz A1 tel / junski apdejt) . To je utisak za prvi dan korišćenja .

Prilozi

• Screenshot_20220618-220043_Device care.jpg
    Screenshot_20220618-220043_Device care.jpg
    66.8 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_20220618-220054_Device care.jpg
    Screenshot_20220618-220054_Device care.jpg
    71.4 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_20220618-220101_Device care.jpg
    Screenshot_20220618-220101_Device care.jpg
    73.2 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_20220618-220109_Device care.jpg
    Screenshot_20220618-220109_Device care.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 30
@Proday ... Iskreno i potajno sam se "nadao" 😁 ... Ajd videćemo, znaš da je kod mene pravilo , ako fon zeza * o'ma na oglas" 😂

@neo geo, nema pregrevanja sa Exy 2200. To je bila boljka u S20 seriji, S22Ultra mi se nije grejao ni kada su visoke temparature a snimam u 4K. Bude mlak i to je to.

Eh sad nema pregrevanja. Telefon jeste odličan ali reći da se ne greje je malo preterano.

Poslednja izmena:
Radi ova S22kica samo *ici.
Mislim da mu je baterija u rangu sa iP12 (to sam imao pa mogu da poredim). Na iP13 baterija duze traje (i to sam imao).
Nema kukanja. Ko voli "mali" i hardverski solidan fon, ovo je resenje svakako!
Sto reko @Proday, ice na oglase svakako pa ako mogu da zaradim, sto da ne. Stice nov 😉

Nazad
Vrh Dno