Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Da li je neko koristio Snapdragon verziju? Kakva su generalna iskustva u poređenju sa Exynos-om?

I da li je na S22 Snap lošija autonomija baterije u poređenju sa S21 Snapdragon-om s obzirom da ima 7.5% manji kapacitet?
Kapacitet baterije na SD-u manji za 7,5%?

Edit: vidim sada da porediš S21u sa S22u oba sa SD-om.

Nemojte da ste na kraj srca, lepo pise "od poslednjeg potpunog punjenja" 😀 to sto je izmedju punio 3,4 puta nema veze

Najbolja verzija, posebno što je Hong Kong u pitanju koliko vidim dole po komentarima (mada i da nije, Kineski se za po sata preflešuje u Taiwan ili Hong Kong). Eu verziju (sa nesretnim exynosom) gledaj da izbegavaš kad god možeš.
Poslao bih upit ovoj radnji za CH verziju, samo ne znam šta sve da pitam, pa mi je tu potreban savet.

Pitao bih da li je Snapdragon verzija i koja je razlika u odnosu na EU verziju, kao i da li postoji u opcijama engleski i nemački za sistem.
Ne znam da li da pitam koji je ROM.

Da li SD verzije imaju ROM-ove koji ograničavaju upotrebu na nekom polju (kamera, VoLTE, šta-god...) u okviru EU zemalja (i Srbije)?

^ Hong Kong je najbolja verzija kod Samsunga. Podržava bukvalno sve mreže na svetu, nije bitno USA kartica ili naša sve radi kako treba. Bolji cipset, kamere, autonomija… znaci nema bolje verzije Samsung telefona.

Poslao bih upit ovoj radnji za CH verziju, samo ne znam šta sve da pitam, pa mi je tu potreban savet.

Pitao bih da li je Snapdragon verzija i koja je razlika u odnosu na EU verziju, kao i da li postoji u opcijama engleski i nemački za sistem.
Ne znam da li da pitam koji je ROM.

Da li SD verzije imaju ROM-ove koji ograničavaju upotrebu na nekom polju (kamera, VoLTE, šta-god...) u okviru EU zemalja (i Srbije)?
Treba ti samo broj modela. Sve ima i sve radi (jedino za esim nisam siguran).

Dopisivao sam se sa čet podrškom i žena sa druge strane pojma nema. Samo mi piše ono što već stoji na sajtu.
Za model je napisala "Herstellernummer" (Manufacturer number) SM-S908BZKGEUE, za koji bih rekao da mi ništa ne znači. Kaže da je Exynos verzija. Za razlike između, na njihovom sajtu ponuđene "EU" i "CH" verzije je pisala (tačnije copy/past) neke nebuloze:

NFC-Zahlungen
Samsung Pay
Bank Apps (Feedback von KD UBS, ZKB, Credit Suisse, Post Finace, Clear etc.)
Verspätete Updates
VioP Calling
Wifi-Calling
Betriebssystem kann am Anfang eine andere Sprache haben
Handbuch ist nicht auf Deutsch
Sind von allen Promotionen ausgeschlossen

Da li neko ko ima S22 Ultra može da vidi da li na kutiji stoji možda tačna oznaka modela?
- Na gsmareni stoji sledeće:
Versions: SM-S908B, SM-S908B/DS (International); SM-S908U (USA); SM-S908U1 (USA unlocked); SM-S908W (Canada); SM-S908N (Korea); SM-S9080 (China); SM-S908E (Asia/Africa)

Kao dodatni problem vidim u ovom komentaru da može biti SIM kartica i korišćenje eSIM-a, jer postoje tri Hong Kong verzije:
  • one Nano SIM and one eSIM
  • two Nano SIMs and one eSIM
  • two Nano SIMs
  • laut Wondamobile Hongkong 2 x NanoSIM

Ala se*u više sa 25 verzija jednog istog telefona brt mili🤦 umesto da izbace jednu verziju.

Dopisivao sam se sa čet podrškom i žena sa druge strane pojma nema. Samo mi piše ono što već stoji na sajtu.
Za model je napisala "Herstellernummer" (Manufacturer number) SM-S908BZKGEUE, za koji bih rekao da mi ništa ne znači. Kaže da je Exynos verzija. Za razlike između, na njihovom sajtu ponuđene "EU" i "CH" verzije je pisala (tačnije copy/past) neke nebuloze:

Da li neko ko ima S22 Ultra može da vidi da li na kutiji stoji možda tačna oznaka modela?
- Na gsmareni stoji sledeće:

Kao dodatni problem vidim u ovom komentaru da može biti SIM kartica i korišćenje eSIM-a, jer postoje tri Hong Kong verzije:
Druže na svakoj kutiji postoji napis oznake modela. Ako hoćeš ono što si pitao gore, samsung sa najboljom snap izvedbom, odeš na sammobile, firmware i tu upiši (samsung) telefon koji tražiš. Kada ti izađe dole sve ponuđeno...samo jedan će biti oznaka sa sva 4 broja i to je ono što tražiš/trebaš...svi ostali imaju 3+neko slovo. U prilogu ti dajem slike mada mislim da sam dovoljno dobro objasnio...

Prilozi

• 20220516_164449.jpg
    20220516_164449.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 78
  • Screenshot_20220516-164158_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220516-164158_Samsung Internet.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 78
Brige bez, nema ultre u toj izvedbi. Ovo je mali s21 ali to nije bitno, i svi ostali su isti/slični koji idu za to tržište (osim broja modela). Mislim da je mali s22 npr s9019

Da, i ja mislim da je najbolja kupovina u visokoj srednjoj klasi S21 FE 8/256GB SD ali ga nema nigde kod nas !
:-(
Svakih 7 dana pustim poruku svima sa KP koji redovno azuriraju tu varijantu telefona ali i uvek isti odgovor dobijem: Nema taj ali ima 6/128.

Kakav je S22+ tj. koje su mu prednosti u poređenju sa iPhone 13 običnim? Nudi mi se jedan od ova dva modela, pa su samo oni u opticaju.

Koliko vidim prednost je bolja kamera, dok mi je mana dimenzije, jer bih radije manji telefon. Kod kog bi bila bolja autonomija baterije?

Sa ip 13 dobijaš sve stvari koje su ti očigledno prioritet (prihvatljivije dimenzije i bolju autonomiju)...e sad ako možeš da shvariš da i 3 generacije kasnije nemaš 120hz ekran i slične sitnice, nema tu šta puno da razmišljaš...kupi ip

Zar i S22+ ima losiju autonomiju od obicnog ajfona? Od iP 13 me odvraca iOS i losija kamera, pa se zato i dvoumim. Dimenzija bih mozda i mogao da prihvatim, moram prvo probati negde kako lezi u ruci.

Izuzev bolje baterije i manjih dimenzija sve drugo je na strani S22+. Bolji ekran, lepši telefon (subjektivno), 120hz (sramotno je da za te pare prodaju telefone koji i dalje imaju 60hz), kamera, pa i operativni sistem. Konzumacija multimedije je mnogo bolja na Samsungu. Rade brzo i jedan i drugi. Meni ovo uopšte nije dilema. Bez razmišljanja S22+.

Mozda je vec pitano, jel koristite neko staklo na S22U i koje, s obzirom da je zakrivljen ekran? Hvala

Da ponovim oko autonomije na s22+, svi sem heavy korisnika nrmaji razloga da se plase, baterija sigurno prolazi 1 dan .. ja punim do 85% pa i tako nemam problema.

Da ponovim oko autonomije na s22+, svi sem heavy korisnika nrmaji razloga da se plase, baterija sigurno prolazi 1 dan .. ja punim do 85% pa i tako nemam problema.
Isti slucaj i kod mene, punim u rasponu od 30-85% i za svoje potrebe preguram dan lagano. Recimo, za nekih 30,35 minuta trcanja (ukljucen gps, bluetooth, mobilni podaci, povezana narukvica i slusalice) je potrosio 5% baterije, sto smatram da je ok rezultat. (Iako je ekran naravno bio iskljucen)

Je l' može neko da objasni, koja je razlika "brzo" i "veoma brzo" punjenje i šta je "sporo" punjenje. Imam Ultru i 45 W punjač. Sa starog telefona je putem Smart Swich "pretkopirano" podesavanje Bixbi rutine da sporo puni noću, a brzo danju, a cini mi se da on sada uvek brzo puni (ili veoma brzo-pojma nemam🙃)

Prilozi

• Screenshot_20220517-080128_Device care.jpg
    Screenshot_20220517-080128_Device care.jpg
    81.3 KB · Pregleda: 42
Za sve koji nisu dobili potvrdu registracije za poklon slušalice ili povratni mail od XYZ-a, dobio sam od podrške ove brojeve, pozovite i raspitajte se 😉

+381698200102
+381698200305
+381698200329
Možete da pozovete kolege, radnim danima od 09-17h

Gledajući ženinu potrošnju na s22 GPS (Google) troši oko 0.2 do 0.4% na ceo ciklus. Meni se malo stabilizovalo i tik ispod 3% je.

Inače, utiska sam da je izrada pre bila bolja, čačkao sam neke stare premium telefone poslednjih dana i baš su fini, skladni. Bolje su ležali u šaci 😅

Posle tri nedelje koriscenja s22+ mogu samo da kazem da je telefon vrhunski! Ne znamo cemu svi blebecu da je losa baterija da ne izvlaci dan losa kamera i raznorazne stvari. Koliko sam se plasio pre kupovine usled navedenih navoda toliko sam sad prezadovoljan telefonom. Ceo dan van kuce na svadbi, od 8 do 23, slikanje, snimanje, pozivi, IG, FB, i vratio se kuci sa oko 25% baterije. I posle poredio snimke i slike u raznim uslovima sa xiaomi, honor, iphone, i drugim telefonima... moji najbolji. Ne znam sta ocekujete? To je ipak telefon. Izuzev onih koji su dobili "defektne" uredjaje.

Nazad
Vrh Dno