Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

^ kod Samsunga je uvek bio problem u standby, dok se koristi baterija je ok čim se ne koristi ode baterija

Pa ako je bio taj iz aprila od 1.4 u aprilu nisam zadovoljan u potpunosti. Drain na dve kartice je preveliki. Juče sam imao svega dva i po sata korišćenja telefona za 17 sati i srozala se baterija ispod 10 odsto.

Ništa zahtevno nisam koristio.

Standby je preveliki drain, nije bilo tako ranije, na drugim uređajima. Inače, često u poslednje vreme zbog promene posla ne koristim telefon mnogo, ali srče se baterija.
Ubija bateriju dual sim.
Koristim dual sim, supruga ne...
Ogromna je razlika u potrošnji, bez obzira na model

Jel isto crpi bateriju i ako ima 2 kartice, ali se efektivno samo jedna koristi (npr druga je inostrana i podešen je prioritet samo na domaću)?

Jel postoji neka varijanta gde bi bile dve kartice u telefonu, ali da se koristi samo jedna i da potrošnja bude kao single Sim?

^ nema toga koliko znam, ili su obe aktivne ili su neaktivne. Mozes prebaciti koja kartica da koristi sms, call ili internet ali uvek je kartica aktivna.

Ja sam nekad negde gasio skroz drugu karticu u opcijama, al moguće da je to bio oneplus ili neki drugi telefon, ne mogu sad sa sigurnošću da kažem. U svakom slučaju, posle 4 godine korišćenja 2 kartice u telefonu sada kada sam na jednoj kartici ne primetim neku razliku u potrošnji...naravno razlog time bi mogao biti da mi je druga kartica uvek u romingu; ne znam zašto al mogao bi se kladiti da u tom slučaju telefon manje troši nego kad nije u romingu.

Ne znam sta je @nemanja123 mislio tacno? Mogu biti obe kartice aktivne, jedna aktivna a druga neaktivna. Ali ne moze da budu obe aktivne i da trosi kao single sim.

Mislio sam da u telefonu imam 2 kartice, jednu nemačku, a drugu srpsku. Koristio bih samo jednu karticu u zavisnosti u kojoj zemlji sam.

Iskreno, mrzi me da vadim kartice svaki put kada putujem i nosim onu iglicu.

Jel moguće onda ugasiti softverski jednu karticu?

Mislio sam da u telefonu imam 2 kartice, jednu nemačku, a drugu srpsku. Koristio bih samo jednu karticu u zavisnosti u kojoj zemlji sam.

Iskreno, mrzi me da vadim kartice svaki put kada putujem i nosim onu iglicu.

Jel moguće onda ugasiti softverski jednu karticu?
Potrazi SIM card manager, tu imas opciju da iskljucis karticu...ne koristim dual sim pa nisam nikad iskljucivao ali pretpostavljam da je to ono sto trazis...

^ sigurno jeste, onu koju ne koristi ugasi i kad zatreba lagano je upali

Poslednja izmena od urednika:
Ja imam privatnu i poslovnu karticu u telefonu (S21 FE). Kako me po navici svi zovi na privatni broj, poslovnu sam iskjucio i sve pozive preusmerio na privatan broj, tj namesteno je kad sam nedostupan na poslovni broj da se ne javlja onaj automat vec da preusmeri poziv na moj privatan broj (call forwarding).

Inace, ako drugu karticu slabo koristite podesite je na 2G only i manje ce se trositi baterija jer 2G signala uvek ima i uvek je dobar.

Los signal prosto ljusti bateriju pogotovo sa dve kartice i jos ako je VoLTE aktivan.

Odgovor Samsung podrske na moje pitanje o registraciji na samsung members. Zvao u A1 oni mi kazu da dokument o preorderu ne moram da im dostavljam, a iz Samsunga kazu da moram, a ja ga nemam. U prevodu iz A1 ga dobiti necu, a verovatno ni poklone zbog toga.

Jel neko dobio poklone a da nije prilozio dokument o rezervaciji?
Imam isti problem, poslao sam mail a1 ali rok za odgovor je 8 dana, u najavi ništa

Atigao i majski apdejt za s 22+,tezina 205 mb....Jbm li ga sta donosi novo..

Offtopic, samo sam hteo da iskazem svoje razocarenje sto nisam nikad dobio porucen s22+. Nakon 12 godina koriscenja Samsunga pocevsi od Samsung Wave i Note dvojke etc, kupio sam prvu jabuku. Nemam pojma da li cu se navici, ali da, visicu i na drugoj temi od sada :)
IMG_20220510_110046.jpg

Baterija je duplo bolja nego na S22+

vase misljenje , ali u stvari je sve do načina korišćenja
meni je ultra dobra od prvog dana , mojim načinom korišćenja a drugi kukaju na nju
tako da
neka ga u zdravlju služi🥳

meni je ultra dobra od prvog dana , mojim načinom korišćenja a drugi kukaju na nju
Upravo tako. Kod mene je sve popaljeno (AOD, BT, lokacija, dual SIM, VoLTE...), dnevno imam dosta poziva na oba broja, kao i poruka + sve ostalo (mailovi, FB, Instagram, Vajber, Telegram...), SOT je u proseku 3-5h, dan završavam sa 20-40% baterije, krk na punjač i ujutru ispočetka ;)

Meni jedino lokacija ume da zeza što je izraženo na Android Autu - uglavnm radi dobro ali ume i da skakuće što je već problem u gradu. Naravno, kalibracija ne pomaže.
Inače, zvao sam XYZ (hvala na objašnjenjima) - nisu dobili od Yettel-a nikakav dokaz o datumu porudžbine pa sam im prosledio mailove sa zahtevom i sa njihovom potvrsom da su me stavili na spisak. Sutra ih zovem, pošto i dalje nema maila sa potvrdom registracije

vase misljenje , ali u stvari je sve do načina korišćenja
tako da
neka ga u zdravlju služi🥳
Nije mišljenje. Baterija na iPhone-u jeste duplo bolja u odnosu na S22+.

Ja ne sumnjam da je za tvoje potrebe Samsungova baterija dobra (a po svemu sudeći nisi zahtevan korisnik i ne bih rekao da si "prosečan korisnik"), ali bi ti baterija iPhone-a bila ekstra-mega-giga super.

Ja sam zadovoljan sa baterijom na s22+, dual sim, pali se kad sta treba po potrebi. Kolega na Ultra drzi sve popaljeno i uz dual sim mu izdrzi ceo dan do uvece. Kaze zadovoljan baterijom.

Niko ne kaže da kod Samsunga baterija ne završi dan, nego @nemanja123 kaze da je kod Iphone duplo bolja sto je u pravu😀.

Meni je i problem što je za premium proizvod ,premium brenda sa premium cenom, baterija u najbolju ruku prosečna.

I ta prosecna baterija najblaze receno zavrsava posao vecini korisnika. Nije sjajna kao kod iphone (odlicno ako je duplo bolja, svakako), ali opet, ne treba otpisivati telefon unapred zbog baterije. Ja sad mislim da sam mozda trebao i s22 obicni da uzmem, opet bi mi bila dovoljna baterija.

I ta prosecna baterija najblaze receno zavrsava posao vecini korisnika. Nije sjajna kao kod iphone (odlicno ako je duplo bolja, svakako), ali opet, ne treba otpisivati telefon unapred zbog baterije. Ja sad mislim da sam mozda trebao i s22 obicni da uzmem, opet bi mi bila dovoljna baterija.
Ne kažem da se treba otpisati telefon zbog toga, ali kažem i da za tu cenu ne bi trebalo samo da "završava posao" ikome.
- To mogu i telefonu 4 puta jeftiniji, a dobar deo njih je i bolji na tom polju.

A ne ne ne. Zna se red. Malo o bateriji, pa malo o preorderu. Sad je na redu baterija. :)

Vrh Dno