Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Fenomenalan zaplet dogadjaja. D.Express vozac je jutros zaduzio paket, kad mi je stigla poruka ali ga je isto tako i zaboravio u magacinu. Ne mogu da organizuju da bude sutra posle 14h nego kad se vozac pojavi a sutra sam kod kuce samo posle 14h a uvece putujem. Vrh vrhova...
Micko ybt, pa ovo je za Netflix seriju, bar 3 sezone! ;)

Da znas koliko sam danas poziva obavio i sa jednima i sa drugima i sa trecima, pa... Bilo bi tu mesa za 3 sezone.

Da li neko ima s22 ultra snap verziju?vredi li uzeti snap verziju ili i taj ima iste bagove kao exynos verzija?
Kolega mi se upravo hvali kako je preuzeo s9080 (s22 ultra) i to baš za Hong Kong...dao exunos koji mu je kočio i imao signal očajniji nego inače (već sam mislio da će da ga olupa) i 100e.
Obzirom da je exy telefon koristio već gotovo 3 nedelje, jedva čekam da čujem utiske posle prelaska na ovaj novi (posebno autonomiju i da li ima sličnih bagova, išta bolji signal itd).

Prilikom reg. na samsung members, sta ste stavljali kao datum kupovine? Posto je telefon porucen preko operatera 20.2. a dobijen 23.3, kad je i stampan fiskalni? Posto prilikom registracije dozvoljava kacenje jedne fotografije (ili screenshota) kao dokaz da je "uredjaj placen do 10.3. a dobijen vise od 30 dana nakon placanja"?? A sve to kako bi se dobio bezicni punjac.

I mene je to bunilo. Stavi 20.02.
Ja sam stavio datum registracije i dobio sam mejl da je registracija odobrena

Telefon je super koristim ga vec 20ak dana.....Imao sam dva apdejta neka od po 400mb i nista novo bisam primetio...i upravo sad sam dobio apdejt i to od 1.4 Giga i instalirao...i nista ne primecujem novo...ne znam koje su to fore sa apdejtima a da ti prakticno niata na oko vidljivo ne vidis

Mene **** zastitno staklo. Narucio od zagga invisibleshield fusion d3o kako god, i aplikacija je tako debilna da se pogresna stvar odlijepila i aj primijetim i stavim nekako foliju kad ono preko cijele nje sirinom kao da je presavijena bila.. Platim postarinu za novu, cistim glancam, u kupatilo nakon tusiranja 5 minuta kad spadne prasina sve, stavim, kad ono bukvalno ko novcanica od 5 dinara mrlja, ne znam jel prasina al okle tolika vise je izgledalo kao od lijepa residue, pa drljaj drljaj i izgrebah je cijelu. Napisah mail zaggu kako sam razocaran, na iphone tempered glass uvjek top a kupujemo ga kuci godinama i eo mi poslali novu dzabe i to skuplju, e ne znam vala ako opet *****em nesto ne znam sta mi je za cinjet. Ima li dje da se ponese da neko to umije precizno bez prasine itd da stavi, pratim upustva, brzina sve od a do s al *****, "easy" aplikacija a sto nacian da se zasere. Pa i sa ovim njihovim kucistem koje ti drzi foliju da se cenrira i ona se opet ne centrira no je pola milimetra u stranu ahaha

Telefon je super koristim ga vec 20ak dana.....Imao sam dva apdejta neka od po 400mb i nista novo bisam primetio...i upravo sad sam dobio apdejt i to od 1.4 Giga i instalirao...i nista ne primecujem novo...ne znam koje su to fore sa apdejtima a da ti prakticno niata na oko vidljivo ne vidis
Smatraj se srećnim čovekom i korisnikom ako nisi primetio ništa, samo ću to reći.

... Taman još 3-4 apdejta do maja meseca da "utegnu" S22U , cena da padne na 1k okruglo i onda uzeti .... nalo mi čudno da 2/3 sveta ima Snap a ovde u Evropi samo Exy guraju . Mada dobra je stvar da UAE imaju Snap verziju tako da verujem da će ih biti kod nas baš dosta u ponudi .

Zamolio bih da mi neko ko je imao slične probleme kao ja (lag, povremeno usporen rad telefona) javi da li je eventualno novi update rešio ove probleme. Do ujutru u 8h imam fore da javim u poslovnicu, kako bi probali da zaustave slanje telefona za Beograd. Ja sam S22 Ultra naravno pažljivo birao, i ukoliko su problemi (već) rešeni spretom nesrećnih okolnosti po mene danas, probao bih da zadržim telefon. Sećam se da je @meganfox imala slične probleme. Naročito Twitter je bio problematičan.

Zamolio bih da mi neko ko je imao slične probleme kao ja (lag, povremeno usporen rad telefona) javi da li je eventualno novi update rešio ove probleme. Do ujutru u 8h imam fore da javim u poslovnicu, kako bi probali da zaustave slanje telefona za Beograd. Ja sam S22 Ultra naravno pažljivo birao, i ukoliko su problemi (već) rešeni spretom nesrećnih okolnosti po mene danas, probao bih da zadržim telefon. Sećam se da je @meganfox imala slične probleme. Naročito Twitter je bio problematičan.
Ja sam imao zamrzavanje OneUI, ali samo dvaput u prva tri dana.

Od ovog ažuriranja zaista sve deluje utegnutije, kao i na regularnom S22.

Ja sam danas bio na poslovnom putu i baš mnogo koristio telefon, pustao muziku putem BT izgurao je lepo i stigao sam posle 12 sati na 33% baterije, a pritom sam radio i ažuriranje, kao i optimizaciju kroz galaxy booster.

Sada sam ga punio, pošto baš nisam želeo u kolima.

Na malom kod žene je na 55% baterije i oko 2.20 SOT, ali i oko 1.30 poziva.

Deluje da je taj standby solidan. Kamera deluje su upeglali malo.

Cimanja u OneUI nisam primećivao ranije, ali stvarno posle ažuriranja kao da je telefon dodatnu snagu dobio.

Vi ostali koji ste uzeli telefone i niste dobili ažuriranje verovatno su vam uređaji MSR ili TOP, a ne EUY. To obično ide dan do tri posle non-provider ažuriranja.

Možda pravim grešku ali ja sam se na prethodnim telefonima toliko navikao na Apex launcher da uopšte ne koristim UI

Btw ja nisam dobio ovaj update od 1,4 Gb

videću ujutru u 04:30 koliko će mi tokom spavanja skinuti baterije pa posle sve drugo
fotografije su ok , ne fotografišem mnogo
sinoć sam ga vratio na početna podešavanja , pa vratio podatke sa prethodnog mob , baterija se praznila ok
posle azuriranja napravio par fotki , ljudi kažu da su ok , pa sam ih obrisao - ne trebaju mi
videću sutra kako će sve to izgledati - ceo dan cu biti na wi fi počev od 07 h do 19h
nervira me kada ljudi misle da samo hejtujemo oni koji imaju neke probleme sa telefonom

Kolega mi se upravo hvali kako je preuzeo s9080 (s22 ultra) i to baš za Hong Kong...dao exunos koji mu je kočio i imao signal očajniji nego inače (već sam mislio da će da ga olupa) i 100e.
Obzirom da je exy telefon koristio već gotovo 3 nedelje, jedva čekam da čujem utiske posle prelaska na ovaj novi (posebno autonomiju i da li ima sličnih bagova, išta bolji signal itd).
Ako budes saznao utiske kako se pokazao snap verzija, podeli sa nama.u dilemi sam dal da uzmem s22 ultra snap, ili IP 13PM.exynos ne dolazi u obzir posle ovih utisaka sto sam procitao.

Za sada samo znam da mu je signal jači i telefon upotrebljiviji na nekim mestima za razgovore. To je doduše bio i najveći problem pored zabadanja telefona.
Mada kao što sam preporučio i drugom kolegi, mogu i tebi...uzmeš 13 pro max, probaš ga mesec-dva, ako ti se svidi odlično, furaš do maksimuma, ako ne, prodaš i uzmeš 22 ultra, gotovo sam siguran da nećeš izgubiti ništa (moguće čak i zaradiš malo).

Evo meni se upravo desilo da iz nepoznatog razloga nisam jedno pet minuta bio dostupan i nisam mogao da primam pozive - Yettel i e-sim su u pitanju.

Sinoć sam imao jednu malu grešku na telefonu, a to je pre svega grafički, nije bilo da ne reaguje, samo naprosto greška:

Screenshot_20220401-021157_Instagram.jpg

Takođe, za promenu od dana drain je bio najveći do sada tokom noći, otprilike 1% na po nešto malo više od sat.

Dakle, ima još da se čekića.

Mali update za ljude kojima od geara (Buds sluški) koči telefon. Uninstallirajte plugin za sluške i kada ponovo instalirate plugin (iako nije updateovana verzija istog) telefon nema nijedan jedini problem sa "štucanjem" videa.

Pažljivo čitam komentare svih vas koji pišete ovde, ali ja i dalje nisam shvatio kako vi bateriju držite toliko dugo "živom". Meni je za standby preko noći (10h period) telefon pojeo 6% baterije sa isključenim DATA/WiFi saobraćajem. Pritom da napomenem, nemam ukupno 10 aplikacija na njemu, bluetooth isključen itd.

Ako imate neke korisne savete kako održati bateriju što duže "u životu" podelite :)

Možda da kupiš Package Disabler Pro, ubiješ sav bloat na njemu, facebook i ostale servise koji ti ne trebaju i onda vidiš da probaš da izvučeš više. Ništa novo za Samsung godinama da skida procente kada ništa ne radi. Huawei možda ima agresivnu metodu ubijanja aplikacija, ali baterija ne znam da li po noći skine 2%, za to im skidam kapu.

Ja sam zamrznuo 150 aplikacija, ali sve zaboravljam da proverim koliko skida preko noci, ako se setim veceras kad legnem da proverim na koliko sam %...
Ko hoce da zamrzne neke aplikacije ili da ih obrise, adb appcontrol je odlicna stvar...

Ne barataju svi sa tim, mislim da se pisalo u nekoj od tema. Jedna greška i neko će se zbuniti ili disable-ati nešto što ne treba, mada postoji spisak. Igrao sam se i sa adb i sa PDP, i elegantnije je rešenje PDP, a nije mnogo skupo za jedan uređaj. Neko moje lično mišljlenje :).

koristim s22u na yettelu, biz korisnik, nema stucanja kocenja nedostupnosti resetovanja i ostalog
nemam original punjac, na huawei 45w punjacu punjenje je presmesno dugo iz ociglednog razloga za koji sam tek skoro saznao (prvi samsung ikada)
baterija je ok cini mi se, ali ne mogu jos realan da budem em je rano em mislim da sam ga napunio samo jednom do 100% i to prvi dan dok sam ga jos podesavao
nasao sam neku nilkin masku neku u lokalnoj prodavnici za prvu pomoc, dok ne vidim sta moze pametnije da se uzme (na ekran nisam nista stavio, nisam nasao neku pametnu preporuku)
dok sam bio na huawei pro modelima nosio sam njihove maske na preklop, ali ove za s22u su daleko gore od onog sto sam do sada imao

evo stigao je i novi update

err, kako se prijavljujem za sluske :D

^ preko Samsung members, imaš upustvo kako ide tačno.

Ne barataju svi sa tim, mislim da se pisalo u nekoj od tema. Jedna greška i neko će se zbuniti ili disable-ati nešto što ne treba, mada postoji spisak. Igrao sam se i sa adb i sa PDP, i elegantnije je rešenje PDP, a nije mnogo skupo za jedan uređaj. Neko moje lično mišljlenje :).
Nisam nikad ni koristio PDP, svi prethodni telefoni su mi bili rutovani pa se to odradjivalo kako hoces, ali cu probati i PDP obavezno 😁

Kakvo crno plaćanje i PDP, imate ADB AppControl besplatno. :D

Može wifi ili preko kabla...

Nazad
Vrh Dno