Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ne znam da li je neko kacio. Kakva sramotna beda od baterije, neverovatno šta su izbacili na tržište.
Izvinjavam se, ali ja ne vidim sta je ovde sramota? Ne znam sta ljudi od cekuju od ovako kompaktnog telefona i baterije od 3700? Jos na ovom testu po rezultatima mene iskreno prijatno iznenadio, izdrzao 7h aktivnog koriscenja u 22h. Realno ko vise od 7h dnevno koristi telefon, a da mu to nije posao ne znam sta reci :D

Pogledaj konkurenciju sa kompaktnim telefonima pa ćeš shvatiti šta je sramota. 😁 12X, ip13...

Za šta si se se ti opredelio? Vidim ima te i temi iPhone 13, koristiš li jabučicu :)? Ja trenutno imam S10 Lite i zadovoljan sam telefonom, ali gledam šta se nudi. Sudeći po komentarima ovde, situacija je tragikomična.
Trebao sam da menjam fold3 za 13 pro međutim ispalio lik tako da sam na kraju završio sa s21 g9910 256gb i mislim da ću biti miran neko vreme obzirom da je ponuda žali bože

Ne vredi uzimati exynos kod Samsunga, ceo android svet je 95% na snapdraguonu i tu je sam android i aplikacije puno bolje optimizovane nego kod exynosa. Ovo sto guraju svoje krseve zbog njihove zarade je druga priča.

@Proday: Ma i ja gledam iP13 Pro, samo nisam siguran da li će mi odgovarati cela ta filozofija, pa sve nešto odugovlačim.

Ko je razumeo - razumeo, ko nije (ili strahuje za garanciju) verujem da će sa 22 konačno da se uveri ;)

Trebao sam da menjam fold3 za 13 pro međutim ispalio lik tako da sam na kraju završio sa s21 g9910 256gb i mislim da ću biti miran neko vreme obzirom da je ponuda žali bože
A sta vam se nije dopalo kod folda? Dosta ljudi ga hvali, i deluje impresivno pri onom kratkom razgledanju u prodavnici. A za S21, ja trenutno koristim S21U 256gb poslednjih godinu dana i kada sam ga poredio sa 13pro (ima ga drugar), osim kamere vise mi se dopala Ultra. Meni kamera nije prioritet pa shodno tome za sada ne vidim bolji mob...osim ako me ne zaj... Samsung sa azuriranjima

Ne vredi uzimati exynos kod Samsunga, ceo android svet je 95% na snapdraguonu i tu je sam android i aplikacije puno bolje optimizovane nego kod exynosa. Ovo sto guraju svoje krseve zbog njihove zarade je druga priča.
I meni se sve vise cini da je tako... S22+ nisam ni docekao da mu padne cena na oglasima, a vec sam se prilicno ohladio od potencijalne kupovine istog. Ostaje iP ili neka Android egzotika poput Realme GT2...

videcemo kako ce biti
ne žurim nigde jer sigurno necu kupiti s23u a mozda budem kupio kad se pojavi s24u
do tada ce valjda sve izoptimizovati
povuklo me je što izgleda kao Note serija , mada olovčicu retko koristim

Ja recimo a priori ne verujem ničemu što vidim na internetu a naročito random testovima koji uglavnom služe za merenje patke - kako ovim koji će da pokažu kako su oni rame uz rame tako ni one druge "objektivne" koji će da pokažu kako će jedan od njih da ostavi drugog u prašini...

A u stvarnosti što bi Dana Scully rekla "The truth is out there. But so are lies"...

Mozda malo nepopularno misljenje, ali prica o bateriji se donekle svodi i na subjektivni osecaj. Ako sam sa s20+ posle godinu i po dana uz svoj obrazac koriscenja telefona, na 4g poceo rapidno da ostajem bez baterije (dok sam na poslu, od pola 8 do pola 4 vise od 50% kapaciteta) a sada na s22+ uz isti obrazac koriscenja izgubim 20%, meni je to dovoljno. Sticem utisak za ovo kratko vreme koliko sam registrovan i aktivan ( a duze vreme citam forum, nekoliko godina) da su ovde sve sami power user-i, kojima je najvazniji sot i razlika u performansama izmedju snapdragon i exynos verzije. To naravno ne znaci da branim samsung jer je izbacio, reklo bi se nedovrsen proizvod, ali opet smatram da ce i kao takav vecini korisnika biti sasvim upotrebljiv, uz naravno kontinuirane sitne optimizacije baterije kroz mesecne update-ove.

ja sam zadovoljan da mi izgura ujutru od 04:30 do 23h kada radim i meni to sasvim dovoljno
mada su mi samsung telefoni uvek drzali vise počev od S1 pa do pre ovog S20FE - koji je jdeini bio sa snapdragonom
verujem da ce i ultra bar toliko gurati - svaki početak sa exy je težak
do skoro sam obraćao paznju na tonijeve i pecine recenzije - ali peca me je debelo razočarao tako da njegove recenzije vise ne uzimam u obzir zbog dobro znanih razloga
ultra kod mene za sada podnosljiva , kupljena u subotu i veceras ide treci put na punjac , 4g wifi , igrica , viber , instagram i razgovori , nisam ga mnogo maltretirao jer sam na poslu imao guzvu , ali meni zadovoljavajuce , a baterija se jos uci mom korišćenju

A sta vam se nije dopalo kod folda? Dosta ljudi ga hvali, i deluje impresivno pri onom kratkom razgledanju u prodavnici. A za S21, ja trenutno koristim S21U 256gb poslednjih godinu dana i kada sam ga poredio sa 13pro (ima ga drugar), osim kamere vise mi se dopala Ultra. Meni kamera nije prioritet pa shodno tome za sada ne vidim bolji mob...osim ako me ne zaj... Samsung sa azuriranjima
Generalno sve mi se dopada osim dimenzija tj težine prevashodno (i one nesretne kamere ispod ekrana koju bolje da nisu ni stavili). Ide leto, krećem sa trčanjem, rolerima i ostalim aktivnostima i nositi fold 3 u džepu je prilična poteškoća (takođe gledam i da prištedim koji dinar pošto sam rešio da menjam zanimanje pa dok se ne obučim i ne nađem posao, ne treba mi luksuz). Ima malo i onog u podsvesti da konstantno u neku ruku treba da pazim na taj unutrašnji ekran i mehanizam, a ne volim da robujem tehnici (niti bilo čemu).
Sve u svemu, fold 3 je za ljude koji rade u kancelariji, nose sa sobom fensi torbice i pre svega znaju i mogu da iskoriste potencijal koji im nudi taj telefon (veliki ekran na kome je sve optimizovano drugačije spram redovnih telefona...youtube sa ikonama u 3 reda, borwser sa tabovima itd). Ne treba da pominjem onaj wooow efekat svih ljudi koji se zateknu u blizini dok koristim telefon.
Iphone bi uzeo prvenstveno od toga da se skinem sa telefona pošto sam prilično zavisnik korišćenja istog (mada sam se popravio u poslednjih mesec dana); ne podnosim ios pa bi sigurno i to uticalo da ga što manje uzimam u ruke 😇

Generalno sve mi se dopada osim dimenzija tj težine prevashodno (i one nesretne kamere ispod ekrana koju bolje da nisu ni stavili). Ide leto, krećem sa trčanjem, rolerima i ostalim aktivnostima i nositi fold 3 u džepu je prilična poteškoća (takođe gledam i da prištedim koji dinar pošto sam rešio da menjam zanimanje pa dok se ne obučim i ne nađem posao, ne treba mi luksuz). Ima malo i onog u podsvesti da konstantno u neku ruku treba da pazim na taj unutrašnji ekran i mehanizam, a ne volim da robujem tehnici (niti bilo čemu).
Sve u svemu, fold 3 je za ljude koji rade u kancelariji, nose sa sobom fensi torbice i pre svega znaju i mogu da iskoriste potencijal koji im nudi taj telefon (veliki ekran na kome je sve optimizovano drugačije spram redovnih telefona...youtube sa ikonama u 3 reda, borwser sa tabovima itd). Ne treba da pominjem onaj wooow efekat svih ljudi koji se zateknu u blizini dok koristim telefon.
Iphone bi uzeo prvenstveno od toga da se skinem sa telefona pošto sam prilično zavisnik korišćenja istog (mada sam se popravio u poslednjih mesec dana); ne podnosim ios pa bi sigurno i to uticalo da ga što manje uzimam u ruke 😇
Moram da prokomentarisem, hvala na tako detaljnom i iskrenom odgovoru, za primer u ovakvim temama 👍

Moze da utice samo na to da ga sto pre prodas :)
Što je najgore, verovatno si u pravu 😇😁
Moram da prokomentarisem, hvala na tako detaljnom i iskrenom odgovoru, za primer u ovakvim temama 👍
Nema na čemu druže, tu sam za šta god treba. Ponekad i sam žalim što nisam blagovremeno krenuo da radim recenzije i testove hardvera jel to mi je baš nekako ljubav i ne volim kad ljudi iznose neistine o istima zarad ličnog interesa ili da umire psihu.

Btw upravo sam uočio jednu stvar na s21 koja mi se ne sviđa, pa ako neko koristi s22 telefon bez futrole treba mi info...često mi od masnoće sa ruku (ista ona koja ostavlja pozadi muzge po telefonu) ostaju na metalnoj lajsni sa strane tragovi pa kad uzmem isti u ruke imam otisak (ne znam kako bi to najbolje objasnio) kao da držim neku plastiku koja se ogulila/izronđavila...bukvalno moram vlažnom krpom (ili prstom) da ribam telefon da bi opet imao onaj premium osećaj. Verujem da je i kod s22 serije ovako, možda još i gore jel je metalna lajsna okolo još deblja nego na s21 ili grešim?!

Da bi neko radio kvalitetne recenzije morao bi pre svega da bude potpuno nepristrasan i da u potpunosti zanemari čak i to što neki brend/model gotivi do ludila a drugi organski ne podnosi, a ruku na srce ovde je malo takvih ako ih uopšte ima...

Da bi neko radio kvalitetne recenzije morao bi pre svega da bude potpuno nepristrasan i da u potpunosti zanemari čak i to što neki brend/model gotivi do ludila a drugi organski ne podnosi, a ruku na srce ovde je malo takvih ako ih uopšte ima...
Volim ja da pržim po svakom ko zasluži veruj.

@stevanix sasvim fino obzirom da si izdominirao sa igranjem

Volim ja da pržim po svakom ko zasluži veruj.
To je iskljucivo moguce kada ne dobijas telefon na test od proizvodjaca/distributera vec ga sam kupis i testiras. Znamo svi da je tuzna realnost takva da je to u Srbiji nemoguca misija za izvesti, pa se onda recenzenti, kao sto je poceo i benchmark da radi, sluze biranim recima da opisu nesto sto je lose, uzasno, i predstave kao podnosljivo, te uglavnom mora da se cita izmedju redova kod svake recenzije.

Da li neko ima problem sa nedostupnoscu? Bas mi cesto stizu poruke da sam nedostupan, juce sam uzeo novu karticu ali se isto desava pa reko da nije do telefona.
Inace mi se juce drugi put restartovao u toku razgovora od kako ga koristim 10tak dana

@ICE
To je stara Samsungova boljka (nedostupnost), na S10 se isto ponekad desavalo... Za restart ne znam sta da kazem, cekaj onaj najavljeni "veliki update".

Taj sam problem imao sa skoro svakim Exynosom sem na S21U. Rijesio tako sto sam aktivirao Bixby Routine da kad sam na WIFI se prebaci na 2G i iskljuci mobile data.

Zadnjih nekoliko generacija najveći problem Samsunga je sam exynos i baterija. @zoreli_ je imao S20U sa exynosom i dok smo pili kafu baterija je za 1h opala 14% a telefon nije podignut sa stola. On lično može da potvrdi. Tako će izgleda biti i sa S22 serijom.

Tvoj telefon ima najbolju bateriju od svih Samsunga, kod mene je gurao 2 dana sa 10h sota.
Zaista mi nije jasno šta vi radite sa tim telefonima?
Moj S20U nikad više od 4% nije gubio preko noći, a kamoli za 1h!
Takodje i moj sin ima S20 Ultru, ni kod njega se tako nešto ne dešava, a ima je već godinu i po dana...

Ima dosta faktora tu, stanje telefona, baterija, aplikacije, setup je kod svakoga drugačiji itd. Nema nekog uniformnog modela.

Zaista mi nije jasno šta vi radite sa tim telefonima?
Moj S20U nikad više od 4% nije gubio preko noći, a kamoli za 1h!
Takodje i moj sin ima S20 Ultru, ni kod njega se tako nešto ne dešava, a ima je već godinu i po dana...
Možda sada je ok, ali na svakom izlasku exynos verzije od S20 do S22 je Samsung prvih 6 mesec peglao softer do ludosti. S21U za prvih 6 meseci je dobila preko 15 update koji su bili 800+mb. Šta dalje reci o exynosu osim izbegavati ga u širokom luku.

2100 je još i dobar, i 2200 će da se "opegla" koliko bude mogao.

Nazad
Vrh Dno