Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Jel ima negde u beogradu gde mogu da se kupe spigen ili nillkin maske za s22u da lepo odem u prodavnicu i kupim? Probao u 2 online prodavnice i standardno slazu da imaju na lageru pa mi onda kazu "sace da stigne za 15 dana dok uvezemo". Da hocu da cekam mesec dana sam bi preko alija uzeo u pola cene.
Nillkin imas na kp spigen sam narucila preko. Preporuka za isti postupak ako nije hitna kupovina iz mnogo razloga.

Jel ima negde u beogradu gde mogu da se kupe spigen ili nillkin maske za s22u da lepo odem u prodavnicu i kupim? Probao u 2 online prodavnice i standardno slazu da imaju na lageru pa mi onda kazu "sace da stigne za 15 dana dok uvezemo". Da hocu da cekam mesec dana sam bi preko alija uzeo u pola cene.
Imas u ada mall-u, ja juce uzeo za s22+, nilkin super frosted shield pro. A imas i originalne samsungove isto kod njih, na samom ulazu iza huawei standa.

.... Gledam na oglasima "poplava" S22 Ultri 8/128 po 1.100-1.150e /12/256 od 1.100 do 1.300e , izgleda da će kroz par nedelja ovih 8/128 biti po 950-1.000e biti puni oglasi (od "nezvaničnih distributera" ) .

Ne znam da li vredi da flešnem verziju firmware-a za neko drugo područje? Vidim da su svi na AVC6, tako da ne vidim zašto i to bilo šta rešilo - ali da priupitam za iskustva? Pričam zbog ovih mojih lavova i trzanja.

Inače, da ne bude da samo kritikujem, što moram da radim jer je telefon jedva upotrebljiv (zbog performansi), evo jednog pozitivnog iznenađenja i pohvale. Posle 5 dana nakon fabričkog reseta, iako se baterija i dalje "uči", izvukao sam čak >8h SoT. Automatsko osvetljenje ekrana, bio malo i na suncu, ali WiFi 85% vremena, 15% 4G. Da sam u tom procentu bio na data, sumnjam da bi prebacio 5h SoT. Ipak, pozitivno.

Prilozi

• Screenshot_20220328-174025_Device care.jpg
    Screenshot_20220328-174025_Device care.jpg
    50.3 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Ne znam da li vredi da flešnem verziju firmware-a za neko drugo područje? Vidim da su svi na AVC6, tako da ne vidim zašto i to bilo šta rešilo - ali da priupitam za iskustva? Pričam zbog ovih mojih lavova i trzanja.

Inače, da ne bude da samo kritikujem, što moram da radim jer je telefon jedva upotrebljiv (zbog performansi), evo jednog pozitivnog iznenađenja i pohvale. Posle 5 dana nakon fabričkog deseta, iako se baterija i dalje "uči", izvukao sam čak 8h SoT. Automatsko osvetljenje ekrana, bio malo i na suncu, ali WiFi 85% vremena, 15% 4G. Da sam u tom procentu bio na data, sumnjam da bi prebacio 5h SoT.
Flesuj ti isti taj softver koji imas, jer bas takav imam i ja i radi bez greske, mozda mu samo treba nova instalacija da bi lego softver kako treba...i treba nam neko ko ce to da uradi da vidimo sta ce se desiti, mozda je problem samo u tome, da ne nagadjamo vise bzvz i da kukamo do sledeceg apdejta...

Danas vozio sa upaljenom navigacijom, jedno 3 sata. Vrlo sam zadovoljan baterijom, ali ono što me opet iznenadilo je to što se telefon jako malo greje. Svi telefoni koje sam imao do sada su vrući posle sat vremena navigacije, po ovakvom vremenu.
Baš baš prijatno iznenađenje!

Baterija tj sistem konstantno uci ali kada je drugari sto bi se reklo prinaucen, posle koliko dana optimizuje koriscenje? Otprilike

Uzeo mobile outf fusion i pozadi nillkin. Sad smo osigurani valjda

Da se javim da sam probao flash preko Odina (i uspeo), ali rezultata ladno nije bilo, iako sam naravno odradio i reset na fabrička. Potom sam kao poslednju nadu probao debloat, i dalje isti problemi sa performansama u pojedinim aplikacijama. Nemam reči.

Ostaje da me sutra kontaktiraju iz Samsung tehničke podrške (tako su bar najavili), te uz pomoć neke aplikacije uđu i pogledaju telefon. Šta mogu oni da urade na daljinu, a da ja već nisam, evo nije mi jasno.

Tako da sutra popodne 99% vraćam telefon u mt:s poslovnicu, i pozdravljam se sa Samsungom dokle god na evropsko tržište budu gurali smeće od Exynos procesora. Potražiću alternativu, čak i iPhone 13PM ako treba, iako mi se iOS ne sviđa, ali ovo je nedopustivo...

Da se javim da sam probao flash preko Odina (i uspeo), ali rezultata ladno nije bilo, iako sam naravno odradio i reset na fabrička. Potom sam kao poslednju nadu probao debloat, i dalje isti problemi sa performansama u pojedinim aplikacijama. Nemam reči.

Ostaje da me sutra kontaktiraju iz Samsung tehničke podrške (tako su bar najavili), te uz pomoć neke aplikacije uđu i pogledaju telefon. Šta mogu oni da urade na daljinu, a da ja već nisam, evo nije mi jasno.

Tako da sutra popodne 99% vraćam telefon u mt:s poslovnicu, i pozdravljam se sa Samsungom dokle god na evropsko tržište budu gurali smeće od Exynos procesora. Potražiću alternativu, čak i iPhone 13PM ako treba, iako mi se iOS ne sviđa, ali ovo je nedopustivo...
Hvala za ovo.
Ocekivala sam ovakav ishod.
Super je znati da mogu i daljinski da nam zavire u telefon mada je i do sada bilo jasno.

Pretpostavljam da znas da debloat moze uciniti vise stete nego koristi, ako ne znas sta radis. A i ako znas, gasenje jednog po tebi nebitnog servisa, moze praviti problem ostalim aplikacijama. To sam radio na svakom Samsungu flagshipu kojeg sam imao i skontao da sam lud. Platis toliku cifru, a jos moras gasiti servise i aplikacije da dobijes 20 min baterije.😂
A i ovih 8h sot samo na wifi i to chrome, yt i facebook je zalosno. Tu da uvrstis igru 1-1:30h i pogledas film 1h bilo bi 5h sot.

Ništa od bagova se nije pojavljivalo, sve šljaka super i stvarno mislim da će biti još bolji kada odrade optimizaciju.

No, naravno, desilo se nešto vrlo čudno, telefon se pre nekih 45 minuta sam od sebe resetovao dok je bio na stolu.

Nije podešeno da se odradi automatski reset, a i imao je manje od 30% baterije.

Kada se uđe u postavke samog telefona i proveri wake-up time, tu piše 92 sata.

Iskreno, malo me zabrinulo. Da li se možda još nekome dogodilo ovo?

Bogami, pročitao sam ceo thread, čekao do juce da odradim upgrade starog Note 10+.

Hvala svima, bilo mi lakše da dodjem do zaključka da umesto 22 Ultra, puknem malo više i uzmem Fold 3.

Ima nekoliko stvari na kojima gubim:
  • integrisana S pen (uzeo onu za Fold i nije isto kao kad mozes da je turis unutra)
  • kamera (mada fold 3 ima ionako bolje kamere od starog note-a, ali ne moze da se poredi sa ultrom).
  • Satro vodootporan (ne bi se igrao sa tim, mozda malo da kisne) ali ne na prasinu
  • Qualcom 888 slabiji od novog Exynosa (mada iskreno nisam primetio neke razlike, ali sigurno na benchovima gubi)
  • Verovatno baterija (nisam video neka poredjenja, ali ultra ipak im 5000mh, pa ce valjda to jos vise utegnuti u buducim update-ima)
Par (subjektivnih) prednosti:
  • Kvalitet izrade (i ultra je utegnuta, ali ovo je ipak malo iznad)
  • Lakse lezi u ruci (preklopljen). Uzeo osiguranje, tako da ga furam bez futrole
  • Unutrasnji ekran je divota.
  • Zvucnici i vibracije su bolje
  • Unikatnost (mada meni mozda cak i mana. Nema veze koji telefon imate IP 13 PM ili Ultra 22, retko ko ce se zagledati. Cim otvorim fold, ljudi krenu da bulje, pa se osecam neprijatno)
Toliko od mene, ako nekom ista znaci.

Ništa od bagova se nije pojavljivalo, sve šljaka super i stvarno mislim da će biti još bolji kada odrade optimizaciju.

No, naravno, desilo se nešto vrlo čudno, telefon se pre nekih 45 minuta sam od sebe resetovao dok je bio na stolu.

Nije podešeno da se odradi automatski reset, a i imao je manje od 30% baterije.

Kada se uđe u postavke samog telefona i proveri wake-up time, tu piše 92 sata.

Iskreno, malo me zabrinulo. Da li se možda još nekome dogodilo ovo?
Meni na s7 kada se pojavio. Prvi firmware je to ispravio ali osakatio bateriju za 30-40% koliko me sećanje služi.

Ako neko poseduje S22 5G u verziji sa oznakom SM-S9010 odma' dajem za njega iPhone 13 128 crni i ne pitam :)

Negooo, kako sada stoje stvari sa nabavkom ovog S9010 iz Kine (HK SAR), pade li malo cena i gde i da li moze da se nabavi kod nas a preko nekoga...??? (8/128. puna kapa meni)

Koliko pročitah po temama za mobilne, zaštitno staklo (osim WhitestoneDome koje je najbolje) hvalili ste i Nillkin kao nešto što ima kod nas da se kupi.
CP+ Pro

Da li možete da mi pošaljete porukom (da ne bude reklama) gde kupujete (pošto sam čuo da ima i kopija) ?

Može i preporuka za neko drugo staklo sa prodavcem.

Meni se to desilo jednom, samo restartuj telefon...
Imam i ja ovaj problem, i uspeo sam da ga privremeno izolujem ne koristeći svoje Galaxy Buds slušalice (neverovatno ali istinito sve dok se te sluške ne povežu sa telefonom, svi video snimci rade odlično, posle toga dolazi do desinhronizacije videa i zvuka).

Sa obzirom da imam sat koji koristim na svom S22 uređaju (Watch3) i koji pritom ne stvara ovakav tip problema, pretpostavljam da je nešto do samog plugina za sluške, a dobio sam iz od Samsunga čvrsta uverenja da rade na otklanjanju bug-a samo me mole za još "malo strpljenja".

A "konzumaciju" baterije ne bih zaista da komentarišem jer sam očekivao mnogo više (prelazeći sa S10 telefona koji posle 3 godine korišćenja i dalje radi odlično). Definitivno ima nešto u optimizaciji aplikacija koja itekako fali.

S20U ode danas novom vlasniku, ja ostao na starom dobrom S7 i praznoj masci za s22 koja je stigla juče 🤣

Prilozi

• 20220329_125353.jpg
    20220329_125353.jpg
    314.5 KB · Pregleda: 52
Generalno sam zadovoljan S22+ telefonom posle 7 dana, ali moram da primetim da se taj bug koji se tice desinhronizacije zvuka i slike desava bas kako je kolega forumas gore napisao, kada se tokom slusanja raskace buds slusalice, tj. iskljuci bluetooth (u mom slucaju prve generacije buds i buds live) i tada ne pomaze ni ubijanje kesiranih aplikacije iz memorije, vec samo restart telefona.

Ne znam da li je neko kacio. Kakva sramotna beda od baterije, neverovatno šta su izbacili na tržište.

Ne znam da li je neko kacio. Kakva sramotna beda od baterije, neverovatno šta su izbacili na tržište.
Zadnjih nekoliko generacija najveći problem Samsunga je sam exynos i baterija. @zoreli_ je imao S20U sa exynosom i dok smo pili kafu baterija je za 1h opala 14% a telefon nije podignut sa stola. On lično može da potvrdi. Tako će izgleda biti i sa S22 serijom.
Za šta si se se ti opredelio? Vidim ima te i temi iPhone 13, koristiš li jabučicu :)? Ja trenutno imam S10 Lite i zadovoljan sam telefonom, ali gledam šta se nudi. Sudeći po komentarima ovde, situacija je tragikomična.
Tvoj telefon ima najbolju bateriju od svih Samsunga, kod mene je gurao 2 dana sa 10h sota.

Nazad
Vrh Dno