Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Evo i ja da se javim kada sam izvršio rezervaciju telefona.U A1 15.02, u mts-u 25.02 i u telenoru 26.02, pa javljam koji će prvi stići :D
Čekaj, ti si kod svih operatera izvršio preorder, jel' ti trebaju tri telefon ili ćeš odabrati onog operatera koji ti prvi isporuči telefon, a ostale vratiti 😀

@bbK1ng, ma ne, taman posla, oni su to uradili sve iz pelemenitih pobuda isto su tako izbacili punjač, slušalice, izbacili podršku za SD kartice, izbacili fabričku foliju sve za više dobro (njihovo doboro) 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Nije neki test, ali je jezivo koliko s22 ima lošu bateriju :)

Samo mi nije jasna jedna stvar, sta se ocekivalo od baterije ciji je kapacitet smanjen za cak 300 mAh u odnosu na proslu generaciju? 🙂
Kapacitet je najbitnija stvar i njega ne moze nadomestiti apsolutno nista, nikakav softver, nikakvi noviji proizvodni procesi, stedljiviji cipsetovi itd.

Ništa se nije očekivalo sem da možda posle 5god izbace iole štedljiv soc. Apple sa tolikom baterijom na tako maloj dijagonali bi izbacivao 10h sot bez problema.
Def kada Apple bude izbacio notch to je to što se tiče androida, bar u mojoj glavi

Pozdrav svima!

Nakon skoro 2 godine pauze, uz prvo (i verovatno poslednje) druženje sa iPhone-om (iPhone 11 Pro Max 256GB koji će uskoro na oglas), vraćam se u Samsung tabor, kroz Samsung S22 Ultra. Rezervisan preko mt:s-a, 3. marta. Kada sam juče zvao call centar (u vezi prevremene isplate rata za iPhone), rekoše mi kako će navodno isporuka Samsung-a biti tokom sledeće nedelje. Ni jednom nisu spomenuli problem sa nestašicom uređaja.

P.S iPhone zaista odličan telefon koji me ni jednom nije izdao, baterija odlična, video snimanje takođe - mislim da ni jedan Android ne može tu da mu parira. Fotke takođe dobre, ali ne i najbolje, a najviše su mi smetala ograničenja operativnog sistema, i što skoro ništa nisam mogao da promenim kako sam ja možda poželeo.

Čekaj, ti si kod svih operatera izvršio preorder, jel' ti trebaju tri telefon ili ćeš odabrati onog operatera koji ti prvi isporuči telefon, a ostale vratiti 😀
Zapravo mi trebaju dva telefona, jedan za sestru, drugi za mene, a treći vraćam :D Imam kod sva tri operatera broj, pa rekoh što da ne. Cenim da će isporuka od A1 kasniti 30 dana od dana prodaje, pa da dobijem taj punjač :D

Dok čekam da mi dođe s22 iz gigatrona reko da bacim pogled na kameru s22+ exynos. Ovo je sramota šta oni prodaju za 1000e. Samo na jednoj slici, isti kadar isto sve. Samsung deluje da nije poboljšao fotografiju još od 2015godine.

P6 vs s22+
Ne znam kako će da uploaduje ali prvo sam ubacivao pixel slike pa s22.

Prilozi

• Screenshot_20220312-132724.png
    Screenshot_20220312-132724.png
    849.8 KB · Pregleda: 78
  • Screenshot_20220312-132749.png
    Screenshot_20220312-132749.png
    762.8 KB · Pregleda: 75
  • Screenshot_20220312-132131.png
    Screenshot_20220312-132131.png
    813 KB · Pregleda: 76
  • Screenshot_20220312-132147.png
    Screenshot_20220312-132147.png
    708.5 KB · Pregleda: 71
  • Screenshot_20220312-132348.png
    Screenshot_20220312-132348.png
    876.4 KB · Pregleda: 71
  • Screenshot_20220312-132331.png
    Screenshot_20220312-132331.png
    773.2 KB · Pregleda: 75
Dok čekam da mi dođe s22 iz gigatrona reko da bacim pogled na kameru s22+ exynos. Ovo je sramota šta oni prodaju za 1000e. Samo na jednoj slici, isti kadar isto sve. Samsung deluje da nije poboljšao fotografiju još od 2015godine.

P6 vs s22+
Ne znam kako će da uploaduje ali prvo sam ubacivao pixel slike pa s22.
Pixel je u svakoj bolji tj ostriji. Senke su otvorenije negde na s22. Daj neki portret, ili nesto preko dana, mnogo mi je nesto ovo lose za s22.

Mene zvali danas iz Gigatrona, kazu da ni ovi iz Samsung-a nisu ocekivali ovoliko preorderovanih telefona, tako da ce isporuka trajati malo duze nego ocekivano, nadaju se da ce isporuciti svima do kraja meseca. Zbog toga su odlucili da produze rok za prijavljivanje za slusalice. A taman sam se ponadala da ce mi stici sledece sedmice, ali nista od toga.
Ja sam uradio preorder u istoj prodavnici još 10. ili 11. februara i nakon par sati su me zvali da mi kažu da telefon neće stići 11. marta već da mogu da ga očekujem sredinom, najkasnije drugom polovinom marta. Tako da nikakva prekomerna količina preordovanih telefona nije u pitanju, znali su da će sve kasniti još prvog dana, a sad nam samo uvaljuju izgovore 😂

Ako nije tajna, kada si preorderovala telefon? I koji ?
Ja sam S22+, kolega Ultru istog dana, 19. Feb medjutim od Gigaxxxx jos uvek nikakav info. Preorderovali smo licno u Uscu, rekose 10-11. Marta :D
Ja sam porucila S22+ 19.02. Moja sestra je isto kod njih porucila, prvo Ultru pa otkazala i porucila isto S22+, ali nju nisu zvali. Danas ih je ona zvala i rekli su joj isto sto i meni, da ce isporuka trajati do kraja meseca.

Ja sam uradio preorder u istoj prodavnici još 10. ili 11. februara i nakon par sati su me zvali da mi kažu da telefon neće stići 11. marta već da mogu da ga očekujem sredinom, najkasnije drugom polovinom marta. Tako da nikakva prekomerna količina preordovanih telefona nije u pitanju, znali su da će sve kasniti još prvog dana, a sad nam samo uvaljuju izgovore 😂
Izgleda da to zavisi od distributera, ja sam takođe preordovao odmah 10. februara i pre par dana mi je isporučena S22 Ultra, pre zvaničnog puštanja u prodaju. Izgleda da nisu svi distirubuteri dobili iste količine i u istom vremenskom periodu.

Poslednja izmena od urednika:
Evo i ja da napišem svoje iskustvo u vezi sa "preorderovanjem" .😉

Poručio Ultru u Gigatronovoj web prodavnici 16.02. Odmah stigla mejlom standardna potvrda sa brojem narudžbine, cenom i mestom (željenog i dogovorenog) preuzimanja, uz plaćanje pouzećem. I dalje ni glasa od njih. Sve do danas 12. 03. kada mi stiže SMS sledeće sadržine:

Postovani, obavesticemo vas kada proizvod koji ste porucili bude spreman za preuzimanje u nasoj prodavnici u Uspenskoj 1. Gigatron Shop

Tako da očekujem sledeće nedelje i poziv za preuzimanje. Ako i budu kasnili, nikakav problem. Note 10+ i dalje radi odlično 😉

off-topic rasprava je pobrisana. izvinjavamo se ako su nastradale i neke korisne poruke.
zamolio bih da se držimo teme: Samsung Galaxy S22

Morao sam odmah da proverim na mom S22 Ultra modelu da li ima nekih tragova na metalnim prstenovima oko sočiva i sve je ok, osim čestica prašine koji se skupljaju oko sočiva koji iritiraju. Ne znam kako je Erica dobila ove tačke na njenim primercima.

Konacno se malo vise poigrah sa obicnim S22.
Utisak je da bih mu lagano oprostio autonomiju, kakva god da je. 😊
Telefon je prelep, savrsenih dimenzija.
Volim velike ekrane, ali toliko prijaju ovakvi modeli da je to prosto neverovatno. Pogotovo sada kada ide lepse vreme, velika je prednost kada moze u dzep bez problema.

Evo da ne bude samo da hvalim Samsung, za par dana ću postaviti ss za bateriju, ali koliko sam zapazio, u petak veče oko 22h sam napunio tel i skinuo sa punjača i u subotu sinoć oko 19h je bio na 21% a mahom mi je bio na wifi, nekih par sati na 4g, lagano korišćenje, što je po meni loš rezultat
Kameru nisam stigao ni da testiram, a što se tiče bagova, nisam primetio. Ono što sam primetio jeste da sam stavio otiska za 4 prsta (dva palca i dva kažiprsta) i nije baš precizan dešava se da ne registruje otisak iz prve. Ništa brže ni bolje ne radi fp u odnosu na fp na S20 Ultra (doduše na S20 Ultra imam skenirana samo dva prsta unesto 4 na S22 Ultra).

Telefon sam dobio u sredu 09.03, preko MTS, dva ažuriranja odrađena, prvo ono veliko oko 800 mb, a juče ažuriranje gde je isključen GOS!
Uz ogradu, da nisam imao puno vremena da maltretiram telefon, zbog poslovnih obaveza, zasad su utisci pozitivni, nisam primetio neke bagove i slično!
Predhotni telefon mi je bio S21 Ultra... Baterija zasad slična, kameru nisam puno koristio, narednih dana ću, pa da uporedim slike...
Ekran mi deluje bolji, svetliji, upoređivao sam sa koleginim Iphone 13 pro, na suncu, primetna razlika u čitljivosti u korist S22 U.
Sve u svemu u odnosu na S21U, zaključci standardni, bolji je S22U za nekih 5 do 10 %..., zavisi od korisnika šta mu je prioritet!
Inače, od 2000.godine, uglavnom koristim premijum telefone, da ih sad ne nabrajam, ovo napisah ne da se hvalim, već prosto da kažem da imam neka iskustva...
PS: Često sam ovde na forumu, ali se neuključujem toliko u rasprave i diskusije, jer se ponekad svode na navijačka prepucavanja i bezpotrebna prenaglašena ili hvaljenja određenog brenda ili pljuvanja po istom! Inače, svi premijum telefoni, Samsunga, Iphona, Huaweija, Xiaomija... su stvarno dobri, razlike u svakodnevnoj uporebi su minimalne, ali baš...jedina prava mana im je što su godinama u nazad postajali sve skuplji, ali to je neka druga priča!

@bobiss69, ekran je posebna priča vidno bolji od S20 Ultra, na suncu je ekran perfektno čitljiv, nisam vidoe telefon sa svetlijim ekranom od ekrana na S22 Ultra, a mnogi ne veruju da je Samsung unapredio ekran. Kakvi si tvoji utisci o zvučnicima, meni deluju malo tiše u odnosi na S20 Ultra?

Dobih 22ultra. Ne volim brzo punjenje da ne ulazimo u razloge, punim samsung punjacem 5,0V, 1,55A. Sledece sam primetio. Napunjen njime, vrlo brzo sa 100% spadne na 99%. Istim koriscenjem a napunjen punjacem 25V dosta duze ostaje na 100%. Zna li neko zasto, koja je razlika, i da li je moguce da ostetim bateriju punjacem od 5V? Hvala

@bobiss69, ekran je posebna priča vidno bolji od S20 Ultra, na suncu je ekran perfektno čitljiv, nisam vidoe telefon sa svetlijim ekranom od ekrana na S22 Ultra, a mnogi ne veruju da je Samsung unapredio ekran. Kakvi si tvoji utisci o zvučnicima, meni deluju malo tiše u odnosi na S20 Ultra?
Retko slušam muziku na samom telefonu, jer to nije to, ali uporediću sutra sa S21U, Foldom 2, Note 10 i Iphone 13 pro, na poslu, pa pišem utiske....

E tu sam vec omanuo a da primetio nisam. Greska u kucanju.
Nego zna li neko odgovor, zasto spada sa 100 % mnogo brze pri punjenju konvekcionalnim (5V) punjacem nego kada se napuni punjacem od 25w, koriscenje isto. Da ne zajasem neku komponentu najverovatnije bateriju. Mozda je stetno puniti sa 5V. Nzm, bio bih zahvalan da neko odgovori.

Nazad
Vrh Dno