Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Koja smejurija, neka oni zadrže duksericu, a neka daju punjač 🤣
 
Hajd' da ponovim pitanje - gde i u koje vreme se može pratiti ceremonija dodele ovih dukserica? Ne bih da propustim ovako nešto, naročito sada kada su zatvorene ZOI.
 
Ja pričam o nama dostupnoj verziji. To da se dovijam za HK verziju i razmišljam da l će da crkne nešto ne pada mi na pamet, nisam zaludni fanatik.
Pričamo o verziji namenjenoj za naše tržište. S20 nisam kupio zbog loše baterije, S21 nisam kupio zbog manje lošije baterije, S22 neću kupiti zbog takođe loše baterije. 4 generacije prodaju priču, nisu se udostojili da porade na najvećem nedostatku njihovih telefona - lošijem signalu i lošoj autonomiji. A busaju se glupostima.
Nego sreća njihova da i Zmaj već 2 generacije ima lošiju autonomiju i problema sa pregrevanjem pa Exynos ne deluje toliko loše.
Pa kupi S21FE (SD) , odlična baterija, odličan signal , Hladan / mlak pri bukvalno "urnisanju" igricama i pri tome "krštena" garancija 2 godine = sve to za oko 500 evra novo..... Ili sačekaj S26 - možda srede sve u fullu (šala :) )
 
Pozdrav svima, čitam dugo ovaj forum, pa reko da se registrujem i da i ja ostavim koju poruku! Poručen S22, iako se svi plaše baterije. Prelazim sa Honor 9, uređaja koji je star čak 5 godina... Mislim da će to za mene biti veliki upgrade. A i isto tako planiram zadržati S22, minimum 5 godina.

Po ovom testu, baterija i nije i tako loša, kao što se svi plaše.
 
 
Mislim da im preorder ide lose cim su i meni poslali email sa svim blagodetima koje nude
:D
:D
:D

Inace se spremam za jedan zeleni S22 ali tek kada se pojavi na KP i to sa cenom ispod 650e (imam S21 i ne zuri mi se ali svakako volim manji ali dobar fon... Steta sto povukose iz prodaje iP11Pro
:(
)
 
Šalju gotovo svima. Meni je stiglo isto, ali donekle je i razumljivo što to rade. Mislim da im preorder čak naprotiv ide kao alva za Ultra model.

Malo o punjačima:

 
Poslednja izmena:
Bakarni-bordi S22 Ultra je uživo mnogo suptilniji i lepši nego na slikama, dosta interesantna boja, štete što takav telefon mora u neki case.
Meni je mnogo lep S22U, a što se tiče case-a, meni je žao kad moram matori Note 10 u case a kamoli ovakav fon... Ali još bi mi žalije bilo da ga izgrebem...
 
Svi testovi kažu isto - punjač od 45W nikakvu svrhu nema, slučaj kao i na S20 seriji. Za ime kao što je Samsung sramota je tako nešto drugi put uraditi, a imajući u vidu da Xiaomi za 200e ima 3x brže punjenje nije da ne postoji jednostavna tehnologija, već su lenji...
Ovo je čak i obmana korisnika jer će mnogi uzeti 45W iako imaju 25W kod kuće.
Trebali su ostaviti na 25W i provući priču kako brinu o korisnicima zbog štetnosti brzog punjenja, uticaju na trajnost baterije i povećanom elektromagnetnom zračenju 😂
 
Poslednja izmena:
Definitivno ne treba bacati pare na 45w punjač, ko ima kod kuće punjač od S20 serije ili S21 Serije može komotno da ga koristi i za S22 seriju.
 
Da se pokriješ od sramote posle kupovine? 😂

Zezam se!

Ljudi, ima detaljan test kamere okačen par strana iza, slikao čovek dete dok trči, dobro je ispalo. Ne znam što kukate.

Što se baterije Huawei telefona tiče, jeste dobra, ali ja više volim da mi dolaze notifikacije, a ne da sistem agresivno gasi sve živo.
Gde je taj test?
Slikanje pokretnih objekata je sve samo ne dobro, a za ovu klasu telefona i cenu je slobodno mogu reći neprihvatljivo.

Sve što ima na internetu, a da sam ja video su mutne slike pokretnih objekta.
Imaš ovde i sliku S22U i Pixel 6 Pro, gde su na Pixelu deca jasna, a na Ultri sva razmazana do neprepoznatljivosti.
 
Što će dalje reći slobodno ga mogu dati svima kao poklon iznenađenja a sve to kao nastavak iznenađenja koje su nam priredili sa ovom 25w vs 45w punjač situacijom...
 
+1
Odlična kupovina.
Ako se uzme u obzir da će s22 koštati verovatno na oglasima blizu 750e, definitivno ne opravdava razliku u ceni.
Ne vidim kako je bolja kupovina od s20fe koji dolazi sa 8gb i prilično manjom cenom (pričam takođe o snap 5g verziji i sa kp)?
 
Hej! Ne sprdaj se s limited edition "Samsung hoodicom"!
Ali nemojte previše navaliti jer samo 22 sretnika osvajaju tu dragocjenu nagradu.

Screenshot-20220221-223731-Samsung-Internet.jpg
vau
znaci vau, prvo sam mislio da se salis
Ako ovo stvarno bude bio poklon, ja ne znam kako cu preorderovati, a da ostanem ziv. Ne bih sebi nikada mogao da oprostim to samoponizenje.
Samo kada bi Sony mobile division imao oficijalan servis i generalnu podrsku ovde, tako munjevito bih otisao danas da kupim xperiju 5 III da bih probio zvuci zid.
road runner goodbye GIF by Looney Tunes

Ne vidim kako je bolja kupovina od s20fe koji dolazi sa 8gb i prilično manjom cenom (pričam takođe o snap 5g verziji i sa kp)?
Ti toliko hvalis taj s20fe na sve strane da me navodis da razmotrim, iako mi inace na pamet ne bi pao, sto zbog kamere, sto zbog dizajna, sto zbog toga sto je praistorijski vec, sto zbog toga sto cena jednostavno nije pala doboljno za to koliko je kostao kad je izasao, sto zbog svega zivog.
Nrzm kako modeli s20 i s21 serije nisu bolja kupovina za 100, 150 evra vise?
Sta je na kraju bio razlog sto si dampovao pixel 6 za ispod 2 nedelje koriscenja?
Daj savetuj Proday, vidis da Samsung srbija ima istog sefa kampanje kao srpska opozicija!
Hajd' da ponovim pitanje - gde i u koje vreme se može pratiti ceremonija dodele ovih dukserica? Ne bih da propustim ovako nešto, naročito sada kada su zatvorene ZOI.
24.02. od 19h u specijalnom LIVE prenosu na facebook i instagram zvanicnim profilima Samsung srbije.
 
Kako se sve to lepo poklopilo - niti imam FB i Instagram profil, niti imam nameru da ih otvaram zbog "specijalnih iznenađenja", naročito ne ako je to specijalno iznenađenje nešto što će me pretvoriti u hodajuću reklamu a od čega neću imati nikakve koristi...
 
Ne vidim kako je bolja kupovina od s20fe koji dolazi sa 8gb i prilično manjom cenom (pričam takođe o snap 5g verziji i sa kp)?
... Ta 5G verzija se ne prodaje ovde sa "regulare" 2g garancijom :) ... jedino kp stisni zube pa šta bude - bude . Mada imao sam oba u vrlo kratkom vremenu i mogu ti reći da je S21 FE baš vidljiv napredak od izgleda do kamera ... sad 100e gore dole , to je sad već za razmišljanje .
 
Bez min 8GB RAMa ne rade sve 64bit aplikacije (kome je to bitno).
 
Bez min 8GB RAMa ne rade sve 64bit aplikacije (kome je to bitno).
Ovo je prvi put da vidim da je neko napisao konkretan razlog da je neophodno 8GB rama. Do sada sam uglavnom video objašnjenje "više je bolje".

Hoćeš da kažeš da telefon sa manje od 8GB ne može da pokrene jednu 64bit aplikaciju samu za sebe? Da sve ostalo ubije?
Pretpostavljam da se to odnosi na neke video igre?
 
Ako je na Androidu malo 6GB za odavno napravljenu x64 platformu onda nešto debelo ne valja.
 
Ma jok.
Npr. prilikom instaliranja G Chrome sa stora na fonu sa manje od 8GB, automatski se pokreće i instalira 32bit verzija aplikacije u suprotnom, ide 64bina... Zašto je to tako, nisam zalazio u problematiku ali možete i sami da proverite (ko ima fon sa 6 i 8GB).
 
Zar nisu sve armv8 x64?
 
Ne vidim kako je bolja kupovina od s20fe koji dolazi sa 8gb i prilično manjom cenom (pričam takođe o snap 5g verziji i sa kp)?
Nije tolika razlika u ceni uopšte, 60-70e. Imaš i 8/256gb s21 fe za 100e više od s20fe.
Meni lično lepši dazajn kamera. Lakši je malo. Ima pravi proximity, duži update i od s21.
 
Poslednja izmena:
Bez min 8GB RAMa ne rade sve 64bit aplikacije (kome je to bitno).
Nidje veze...
Ako nece da ti instalira apk nešto ti drugo tu nije ok, telefoni sa 6gb će moći da se koriste još 2god bez ikakvih problema. Problem eventualno može da pravi neka ultra zahtevna igrica ali i to sumnjam.
 
Ko je pomenuo da neće da se instalira?
Hoće, uvek i svaka ali ne uvek 64bitna verzija iste apk...
Google Chrome apk zahteva 8GB Rama da bi se instalirala 64bit verzija. U suprotnom se instalira 32bitna...
 
Mislim da to ima veze do Android verzije. Od A10 mislim da se Chrome "nudi" kao 64 verzija. Ko ima neka proveri sa chrome:version, ili about:version.
 
Od avgusta 2019. Play Store ne nudi/prikazuje aplikacije koje su 32-bitne na 64-bitnim uređajima.

Prvenstveno, izmene se odnose na native kod, tačnije jni (Java Native Interface) i biblioteke pisane u C/C++ programskom jeziku.
Trenutno podržani instrukcijski setovi, odnosno njihovi ABIs (Application Binary Interface) su:
  • 32bit: armeabi-v7a i x86
  • 64bit: arm64-v8a i x86_64
Inače, za već instalirane aplikacije, native biblioteke možete pogledati u /data/app/direktorijum vaše aplikacije/lib direktorijumu. Na 64bit uređajima će to biti arm64 ili x86_64 direktorijum.

A za sve podržane arhitekture u apk, možete otvoriti apk fajl (ili neki od split apk-ova) te aplikacije kao arhivu i proveriti lib folder.

Ili još bolje, proverite pomoću ove aplikacije https://play.google.com/store/apps/details?id=com.absinthe.libchecker&hl=en&gl=US
 
Poslednja izmena:
98.0.4758.97 (Official Build) stable (64-bit)
Stvarno nešto ne štima, jer iPhone sa 4gb tera 64bit...
 
Nazad
Vrh Dno