Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Slaež se. Mališa i Ultra i to je to. Plus mi dođe ni na zemlji, ni na nebu. Drugačije je nekako bilo sa S8, S9 serijama. Sada kada se puca očigledno samo na Ultra modele od strane Samsunga, + ne vidim kao neko rešenje između.
 
Baš tako, slažem se i sa tobom i sa Nemanjom, ako ostali članovi dozvole rekao bih i svoje mišljenje:
Da je drsko , bezobrazno i bez imalo poštovanja jeste, i to bar 4-5 god unazad. Nekada smo (ne baš ni tako davno) za nekih 90 - 100.000 dobijali uz flag modele u pakovanju punjač, sluške i sve što ide uz telefon, sada treba da se radujemo, možda i umiremo od sreće ako za duplo više novca dobijemo to na poklon!!!
Pomak u kvalitetu i mogućnostima samog uređaja u najbolju ruku je marginalan i 99% korisnika neće ga praktično ni primetiti. Kupovao sam svaki aparat iz S i N serije i zaista sam uživao u njima do s8 generacije recimo, posle toga se svelo na to da su aparati unapređeni sa jedne a zakinuti sa druge strane (veličina ekrana/baterija/rezolucija/bezeli/olovka/punjač/proširiva memorija itd,itd) uglavnom po meni smuti i prospi samo da se izbaci novi model, ideemo plus, ultra, mega, giga i ne zna se više šta je šta ni kojoj klasi pripada ni koji je model. Na kraju sam video da me šišaju kao ovcu i da su drski, bezobrazni i bez imalo poštovanja prema kupcima.Bude mi žao i krivo da moj krvavo zarađen dinar dajem da neko pravi budalu od mene a pritom mi priča kako sam povlašćen jer ću dobiti "akcijsku cenu" i poklone uz uređaj. Slažem se da sam glup ali baš toliko nisam ...
S22U jeste dizajnerski lep telefon, za mene samo lep (već viđeno) kamera mu je sigurno dobra kao i ekran, baterija ali ne vidim nikakav konkretan benefit u odnosu na prethodna 2-3 modela i konkretan razlog da bi dao150k samo da kažem da imam najnoviji telefon. Poštujem mišljenje svakoga od vas pa se nadam da ćete poštovati i vi moje. Nije mi namera da raspirujem strasti i širim negativnu energiju samo sam sklon da verujem da ovaj model kao i par modela unazad kad se sve sabere i oduzme neće doneti praktično ništa "novo" i "senzacionalno".
Po meni čak ni prelazak sa N10+ na S22U nema mnogo smisla zbog izuzetno visoke cene generalno po meni.
Sve ovo sto se desava sada se zasniva na cinjenici da previse ljudi zaradjuje previse velike pare, a da ne samo da ne radi nista, nego ono mnogo strasnije, ne zna nista da radi. Inflacija je samo jedan marginalni deo naseg problema.
Kada ti je funcionalna nepismenost u rapidnom porastu, a plate se sire geometrijskom progresijom, onda dobijas ovakve polu proizvode, drskost i bezobrazluk.

Fale elementarni uredjaji u kutiji bez kojih kupljen proizvod ne moze ni da radi, lazi u promo materijalima koje su toliko lude da se ni jedan proizvodjac pre 15 godina ne bi usudio da ih plasira da li zbog gubitka goodwilla(sto je u slucaju samsunga ili appla 40+ posto trzisne kapitalizacije), da li zbog tuzbi.
Ali posto sada imamo kulturu snalazenja i zaveru svih protiv svih. Onda je na snazi kompromis: ja cu da dam 1500, 2000 evra za tvoj telefon koji je mogao da bude plasiran i pre tri godine i jos fale stvari, a ti neces da dovodis u pitanje sto ja dobijam 2,3 soma evra mesecno da ne radim nista. Taj soldateska-zaverenicki pristup ja vidim po ceo dan, svaki dan, gde god da odem. Od faksa do posla, saobracaja do jednostavno hodanja ulicom.

Ali meni treba nov telefon sada, tako da krastavac, ja cu u cetvrtak u 19:00 biti na fbu i gledacu da li ce ova anonimus kalastura sa klipa da se smiluje da mi ubaci u dil punjac i barem neku masku, za telefon od 100 000 koji ima losiji ppi ekrana od telefona koji je izasao pre 5 godina i kostao manje.

I ako se vodimo istorijskim presedanima i ekonomijom i sociologijom znamo da ovakvo stanje privredne aktivnosti ne moze jos dugo da traje. Tako da brate moj, ako ti se jednostavno moze ili moras da kupis vidimo se mi u cetvrtak u 19:00, ako ne moras i imas telefon noviji od s10 iskreno nemoj. Jer za ovo sto dolazi, pre ce ti trebati neka ustedjevina nego telefon koji je za 3,4% bolji od proslogodisnjeg modela.
Po mogucnosti, kupi nesto jeftino sto ce drzati vrednost da ti inflacija ne popase ustedjevinu. I pozuri, jer je takve robe sve manje, a prozor se zatvara.
I ne. Ovi krs telefoni nisu inflation proof.
 
Ne znam čemu žurba da se telefon kupi sada kada ćemo na leto na promociji uz njega dobiti 3god garancije, neki SmartWatch, slušalice i punjač. 😂
 
Za mene je plus model nepotreban.
Bio bi nepotreban kada bi običan S22 imao pristojnu bateriju, ovako očekujem da će biti ozbiljan fail po pitanju baterije. Tako da kome je baterija bitna, mislim da S22 ne treba da razmatra. Osim ako je ne zahtevan korisnik.

Neko je par stranica unazad kačio review S22 onog nemca sa yt-a, on kaže, izneđu 3h i 4h sot, i to 4 ako se baš nategne. Po meni je to poražavajuće
 
Kome je baterija bitna ne treba uopšte Android da razmatra, pogotovo Samsung, već samo iPhone.
Eventualno kineze sa 100+W punjačima.
 
Ma kako nije.
Mali S nikad nije mogao da izgura dan upotrebe. Nikad neću zaboraviti golgotu sa S7, nakon godinu dana korišćenja sam morao 3x dnevno da ga punim. Sad je malo bolja situacija, običan S22 mora maksimum 2 puta. 😁😁
Svake godine od tad planiram da se vratim na mali S ali evo još se nisam vratio. Pitanje je zbog čega, da nije možda zbog buđave baterije u kombinaciji sa sporim brzim punjenjem. 😁
I svakako Android sa 5000mAh ne može da traje ni približno kao što bi trajao iPhone sa istim kapacitetom. Ne znam u kakvoj iluziji živite.
Inače ne koristim ajfon, niti sam fan istog. Kupujem ono što mi u datom trenutku najviše odgovara.
Pitaj sretena da li ima problem da pregura dan sa redovnim s20 ali iz HK...nije baš sve tako crno kako ga predstavi. E sad sto se za dobru stvar treba iscimati i reskirati eventualno sa garancijom je već druga priča.
 
Najbolje bi bilo da ima samo obican s22 i s22u, ali s22 da ima iste spec kao i ultra model samo bez s pena, jujuju to bi bilo bruka, dosadi mi vise torbicu da nosim samo zbog tel.
Edit: tad bi zamenio bez razmisljanja tel.

Nesto normalno.
 
Pitaj sretena da li ima problem da pregura dan sa redovnim s20 ali iz HK...nije baš sve tako crno kako ga predstavi. E sad sto se za dobru stvar treba iscimati i reskirati eventualno sa garancijom je već druga priča.
Ja pričam o nama dostupnoj verziji. To da se dovijam za HK verziju i razmišljam da l će da crkne nešto ne pada mi na pamet, nisam zaludni fanatik.
Pričamo o verziji namenjenoj za naše tržište. S20 nisam kupio zbog loše baterije, S21 nisam kupio zbog manje lošije baterije, S22 neću kupiti zbog takođe loše baterije. 4 generacije prodaju priču, nisu se udostojili da porade na najvećem nedostatku njihovih telefona - lošijem signalu i lošoj autonomiji. A busaju se glupostima.
Nego sreća njihova da i Zmaj već 2 generacije ima lošiju autonomiju i problema sa pregrevanjem pa Exynos ne deluje toliko loše.
 
Šta toliko kukate na bateriju? Kao da će se isprazniti čim izađete iz kuće. Držaće sigurno na S22 bar 4-5h što je dovoljno do kraja dana ako ste normalni i imate život i obaveze. Ako buljite po 10 sati svaki dan u ekran, to je nešto drugo.
 
Držaće sigurno na S22 bar 4-5h što je dovoljno do kraja dana ako ste normalni i imate život i obaveze. Ako buljite po 10 sati svaki dan u ekran, to je nešto drugo.
Ovo sto sam boldirao i zacrveneo je kljucno!

Da li zaista mislite da Samsung nije potrosio ogromne pare da bi profajlirao prosecnog kupca svakog S modela!? Ako mislite da nije i da ne poznaje svoje kupce onda zivite u zabludi!
Tech nedrovi, bench vitezovi i YT pipachi prepona su statisticka greska i njihove potrebe i kuknjava nikoga od velikig ne interesuje jer ne utice na prodaju. Ako mislite da utice, opet zivite u zabludi.
 
^ sintetički testovi su kao što kažeš ajde da ga merimo, čisto da bi se reklo da je brži. U realnom korišćenju se neće primetiti, što se tiče baterije, kamera.... Pa se upoređuje sa S21U je druga priča. Generalno gledajući sve komentare uvek će biti ko voli i ko pljuje, onaj ko voli Samsung će ga kupiti. Svako voli neki brend, zato ne treba čovek da se opterećuje toliko nego kupi telefon i uživa u njemu.
 
Eto ja sam prosecan korisnik, dosta vise sam na PCu nego na telefonu i 4,5h SOT-a na mom MI A3 od 160e pre 2 god mi nije dovoljno. Racunao sam da na telefonu od 800e + mogu da dobijem koji sat vise.
 
Testiranje zoom opcije po oblacnom vremenu. Ovo jos kad upeglaju,bice bolest

1x zoom

3x zoom


10x zoom



30x zoom

 
Šta toliko kukate na bateriju? Kao da će se isprazniti čim izađete iz kuće. Držaće sigurno na S22 bar 4-5h što je dovoljno do kraja dana ako ste normalni i imate život i obaveze. Ako buljite po 10 sati svaki dan u ekran, to je nešto drugo.

Ako kritikuješ bateriju, onda si ludak koji nema život i visi 10h ispred ekrana.
Ako kažeš nešto za kameru, dobiješ odgovor, kome to treba, ako hoćeš bolje uzmi DSLR.


Šta god da čovek iskritikuje, uvek se nađe neki izgovor .


Tržište ćuti i guta sve što mu se sevira, i zato smo došli u situaciju da više nemamo ni 3.5mm jack, ni micro sd, ni slušalice, ni punjač u pakovanju a cene nikad veće.

Ja sam ljubitelj samsunga, ali sa 3700h baterijom, huawei i iphone bi izvukli za 3h veći SOT.

Kome je normalno da u 2022. godini daje 850-900€ za 3-4h sot, široko mu polje.
 
Čudno da niko još nije odradio detaljan review s22 exynos verzije, ni Rusi ni Bugari .. faktički niko.
Neverovatno da svi moraju da izbace prvo 25 klipova o ultri i tek onda o ostalim modelima.
 
ne zelim da budem iciji drveni advokat i da ubedjujem nekoga da ne razmislja ispravno - svako ima svoje prioritete, ali koriscenje telefona je individualna stvar. kako ko testira i koristi telefon apsolutno ne mora da znaci da ce se tako ponasati i kod vas. da li se uglavnom trosi na dopisivanje, YT, da li si pola dana na wifi a pola na 4G (ili 5G), da li igras igre...sve to moze dosta da utice i sigurno moze da bude varijacija i par desetina %. ovaj orbit sto kaze 3-4h SOT-a, ko zna kako je testirao. mozda covek igra igre u prevozu do posla i nazad, mozda je na 5G, mozda koristi navigaciju i BT, mozda, mozda, mozda...
S22 sigurno nece biti baterijski sampion, kome je to bitno precrta ga sa liste za kupovinu. isto i za exynos, nervira te - precrtas ga i ne nerviras se vise.
 
Preporuka za neku tanku futrolu?
Samsung nema nesto kao Apple care+?
 
^ imaš klasično osiguranje telefona, odeš na primer u Dunav osiguranje i osiguraš telefon da šta god se desi plaća osiguranje.
 
ne zelim da budem iciji drveni advokat i da ubedjujem nekoga da ne razmislja ispravno - svako ima svoje prioritete, ali koriscenje telefona je individualna stvar. kako ko testira i koristi telefon apsolutno ne mora da znaci da ce se tako ponasati i kod vas. da li se uglavnom trosi na dopisivanje, YT, da li si pola dana na wifi a pola na 4G (ili 5G), da li igras igre...sve to moze dosta da utice i sigurno moze da bude varijacija i par desetina %. ovaj orbit sto kaze 3-4h SOT-a, ko zna kako je testirao. mozda covek igra igre u prevozu do posla i nazad, mozda je na 5G, mozda koristi navigaciju i BT, mozda, mozda, mozda...
S22 sigurno nece biti baterijski sampion, kome je to bitno precrta ga sa liste za kupovinu. isto i za exynos, nervira te - precrtas ga i ne nerviras se vise.
Sve jasno, ne nervira mene Samsung, nego jednostavno sam hteo kompaktan telefon , sa solidnom baterijom i dobrim kamerama. Drug ima P30 obican i to je to, pa mi je neverovatno da 3 godine kasnije ne postoji nesto malo bolje od toga. Zapravo pitanje je, za koga je namenjen S22 obican? Za moju staru majku? Telefon od 800e?
 
Nazad
Vrh Dno