Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

@ cicarito Znaci zavisno od toga koji ko fon ima, činjenice se menjaju ili šta po tebi?

Lično, mali s22 je idealan kao sekundarna makina iako sam stari ljubitelj Note serije.

@ cicarito Znaci zavisno od toga koji ko fon ima, činjenice se menjaju ili šta po tebi?

Lično, mali s22 je idealan kao sekundarna makina iako sam stari ljubitelj Note serije.

Sekundarna makina od 900 eur? Neka im je Bog u pomoći sa ovakvom baterijom. S21 je bas ispao super, ovo je opet Exy 990 situacija.

Накачи се и пола теме са ајфона овде да попљује Самсунг, постаје дебата као Роналдо - Меси, ко је бољи? 😂
Iskreno po meni je bolji iPhone, koristim Samsung trenutno N10+, imao sam skoro sve Samsung premijum modele od S2. Zbog ludorija od exy 990 sam i odustao od S20, videvši i S21 nisam video preterane razlike osim baš vidljivo 120hz. Ako S22U bude ok kad članovi koji su uradili preorder to potvrde svojim iskustvom uzeću ga. Ako ne bude ništa posebno za te pare ostajem na N10+ koji je i dalje odličan telefon.

@Lemaja онда пређи на ајфон и не лупај главу мислећи какав ће бити SOT, камера, дал ће се грејати и остало, не разумем људе сви причају бољи ајфон а узимају Самсунг телефоне... Не кажем да не поштујем туђа мишљења и да сваком одговара нешто друко, али овако причање је контрадикторно и помало смешно.. 😀

Iskreno po meni je bolji iPhone, koristim Samsung trenutno N10+, imao sam skoro sve Samsung premijum modele od S2. Zbog ludorija od exy 990 sam i odustao od S20, videvši i S21 nisam video preterane razlike osim baš vidljivo 120hz.
Ne bih se složio sa Exy 990 i Exy 2100.
Malo se šta može zameriti Exy 2100 za razliku od krša Exy 990 koji je osakatio sjajan Note 20 Ultra. Ok, nije na nivou Bionica, ali ja sam koristio i taj SD888 na S21U i zaista nije ništa bolji u radu, naprotiv.

^^
Dečko, forum i služi za ‘pričanje’. Ko je tebi drm’o kavez??

Eeeeee koliko je Samsung prso i nije vise to, to, da je doslo vreme da mene zena cima da menjamo tel., ranije je bilo cim izadje S pa na jesen N ja menjam pa potpalim nju da i ona zameni da ne zvoca puno, juce ona meni, ja cu da menjam s20+ za s22 dosta sam ovaj koristila, a ti, sta ti cekas 😂 e ja ostajem na N20 Ultru 🙂 a mozda uzmem i IP13 pro da probam i to cudo 🙂

Note 20 Ultra Snapdragon, koji se ovde dize u nebesa, kod mene ima oko 5h sot-a u proseku, nista vau, nadam se da s22 ultra nece losije od toga sto meni zadovoljava potrebe, a ako budem morao posle posla da gledam gde cu da utaknem u uticnicu idu oba na oglase i odo na 13pm

Ne znam sta si mu ti radio, ali kod mene je 8 ipo sati SOT na WiFi, a 7 ipo sati na 4G, 120 Hz, isto SD (to je kada koristim fon 24h, ako je 48h, onda je 6 sati SOT na pola 4g, pola WiFi).

@Lemaja онда пређи на ајфон и не лупај главу мислећи какав ће бити SOT, камера, дал ће се грејати и остало, не разумем људе сви причају бољи ајфон а узимају Самсунг телефоне... Не кажем да не поштујем туђа мишљења и да сваком одговара нешто друко, али овако причање је контрадикторно и помало смешно.. 😀
Ne mogu svi da koriste iPhone, što zbog ios-a, što zbog zatvorenosti ekosistema i aplikacija kojih ima dosta manje i ne mogu da se nađu za dž. Nije ništa strašno priznati da je iPhone bolji trenutno od bilo kog Androida, ali nažalost ne možemo svi da svarimo da je najbolje ono što Apple misli da je najbolje za njihove korisnike.

Ne mogu svi da koriste iPhone, što zbog ios-a, što zbog zatvorenosti ekosistema i aplikacija kojih ima dosta manje i ne mogu da se nađu za dž. Nije ništa strašno priznati da je iPhone bolji trenutno od bilo kog Androida, ali nažalost ne možemo svi da svarimo da je najbolje ono što Apple misli da je najbolje za njihove korisnike.
Ovo je jedina istina, necu Apple iz ovih razloga ali treba biti realan. Ne postoji bolji telefon trenutno na trzistu a cak bih dodao da mi je Iphone daleko od fizicki najlepseg uredjaja.

Što je najgore iPhone trenutno sa serijom čak ni cenovno ne odskače previše (ako uopšte odskače) od najboljih android telefona ali džaba kad mi se iz nekih možda ne ni tako razumljivih razloga ne da da pređem na tamnu stranu. A čak ni ne negiram da su verovatno najbolja opcija...

@Spanjeli стварно не мрзим ниједног произвођача, волим да видим напредак на пољу It - a у овом случају телефона зато и пратимо сви ово, извињавам се @Lemaja ако сам га пецнуо са изјавом само ми ето то било чудно па сам прокоментарисао😂
Да не спамујем тему даље док људима не стигне уређај( а доста их је наручило), па да прочитамо праве утиске и мишљења..

Kupuju se telefoni od 1200 EUR a misliš da je problem što neke aplikacije nisu "DŽ"?

Ljudi uzimaju Samsung Snapdragon modele praktično bez garancije i plaćaju u kešu 1000 eur da bi uštedeli koliko, 100 EUR na aplikacijama (koje ti ostaju zauvek)?

iPhone 13 je ispao super ali prethodni modeli nisu bili tako sjajni, a posebno im nije išlo u vreme X i XS-a, koji nisu tada imali night mode kamere npr. dok je Huawei upravo bio u naletu sa tom opcijom.

Svako ko je imao iPhone zna zašto je Android mnogo, mnogo udobniji i koliko samo se lakše koristi.

Poslednja izmena:
Elem, ako ostavimo iP13ProMax sa strane, koji su to android telefoni (postojeći ili dolazeći) koji su bar na papiru konkurencija S22Ultra u tom cenovno-kvalitativnom razredu?
Gledajući kompletan utisak, nema konkurenciju i to već dugo. Blizu je bio huawei, al ***… Žaomi i slično teško će ikada i prići, pogotovo od kad je Samsung sredio OneUi.

Da mogu da svarim iOS prešao bih na iPhone 13 Pro Max. Korstio sam iP6 Plus, iPhone 6S Plus, iPhone 7 plus i nema šanse da se naviknem na iOS, to je zatvoreno ne mogu ni deseti deo da uradim sa iPhoneom što mogu sa Samsungom. Nije samo cena aplikacija bitna i na Androidu platim iako može džaba da se nađe, jednostavno sama zatvorenost iOS mi ne prija nikako.

@Marti Misterija, u pravu si, nema androdi uređaja koji može da bude konkurencija S22 Ultra. Kada bi Samsung hteo da utegne Android i dovede autonomiju baterije na rang iPhone 13 Pro Max, pa pola njih koji koriste iPhone bi prešlo na Samsung. Ono što iPhone čini poželjnim jeste sjajna kamera i autnomija baterije. Fluidnost iOS više nije nikakva prednost pošto sada i Androdi radi jako fluidno.

@Marti Misterija , izvini mislio sam na @Martin Mystere 🙂

Pa mogu oni to da dotegnu malo bolje. Jedina boljka Exynosa jeste slaba autonomija baterije. Mimo toga nema previše toga što se može zameriti Samsungu u Androdi svetu. Naravno iPhone je svoj iOS u potpunosti prilagodio hardveru i zato će bionic čip uvek biti superiorniji od Zmaja i Exynosa.

Tu se i lomim oko iPhone 13PM ili S22U, ali da se ne zaletim da uzmem iPhone pa na kraju bih ipak uzeo Samsunga. Ima na forumu jako dobrih kolega koji lepo objasne neke stvari posebno oko androida kao @Proday ili @dule2303 koji opširnije prikažu realnost telefona.

@Martin Mystere ima i toga oko navike, godinama sam u nazad na androidu pa pitanje da li bih se opet navikao na ios, zadnji iPhone koji sam imao je 8+

Upravo to, kao što kažeš - nije tako jednostavno navići se nakon dužeg odsustva sa iOS, a kamoli nakon sporadičnog korišćenja a ne čak ni konstantnog pa makar i kratkotrajnog. A za to vreme "igranja" sa iOS jednostavno sam zaključio da mi ne odgovara iako što se tiče same fluidnosti nemam (i ne mogu imati) nikakve zamerke.
Valjda sam se i previše navikao da android radnu površinu prilagodim sebi onako kako mi najviše odgovara i da bi mi bilo teško da sad tako nešto kraćem od nule sa iOS, čak i kad bi to bilo moguće u identičnoj meri.

Konkurenti, kojih NEMA na našem tržištu:
Vivo X80 Pro +
Sony Xperia 1 IV
Oppo Find X4 (5) Pro
Google Pixel 6 (7) Pro

Tek treba da izađu a neće ih biti kod nas...

Elem, ako ostavimo iP13ProMax sa strane, koji su to android telefoni (postojeći ili dolazeći) koji su bar na papiru konkurencija S22Ultra u tom cenovno-kvalitativnom razredu?
Slazem se sa Vama, Iphone je potpuno drugi ekosistem, ne mogu se direktno porediti. Za poredjenje sa S22U po meni moze se uzeti u obzir samo S21U. I u tom poredjenju, ne vidim ni jedan razlog da predjem sa s21U. Meni kamera nije primarna, olovku koristim i na 21U vise nego zadovoljavajuce (BT gestures mi ne trebaju, dominantno je korstim za beleske i Office paket gde nemam niti jedan problem), tako da cu sacekati sledecu generaciju pre nego sto razmislim o promeni. Za godinu dana koliko korisitim S21U 256gb, bukvalno ni jedan provblem nisam imao, sve raxi, baterija je dovoljna, a sve stalno drzim ukljuceno ( AOD, adaptive screen BT, NFC, WiFi, 4g, i jos nekoliko stvari, samo battery sayver ne 😀). Pritom ne da nisam Samsung fanboy, naprotiv, ne volim ga, ali je moje iskustvo sa ovim mob zaista jako dobro

Ajde bre pricate kao da je to ne znam ti sta, ja sam presao sa androida na ios, trebalo mi 2h da se naviknem. Ne znam sta koristite od opcija pa da je toliko razlicito, poruka, poziv, ucestale aplikacije, sve radi apsolutno isto.
Jedino iritira to sto mora da se pravi us nalog.
Zivo me zanima koje su te velike razlike izmedju androida i ios-a jer ih stvarno ne primecujem.

Recimo navikao sam na vidgete kojih u toj formi nema na iOS i ne volim ikonice aplikacija po čitavoj radnoj površini već mi više odgovara kada su u taskbaru pa još stack sa srodnim aplikacijama.

Nazad
Vrh Dno