Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ima li negde S22 SD review ili još ništa?

Odavno nema smisla prelaziti svake godine na novi uređaj i ko logički gleda prećiće na novi posle nekih 3 godine korišćenja. No, budimo realni, mi koji smo na forumu menjamo iz čistog zadovoljstva jer volimo ove stvari. Polazim od sebe, neki model iz S FE ili čak A serije može da mi završi posao, ali opet volim da imam sve na max zato i kupujem Ultra model i zato sam i izvršio preorder za S22 Ultra. Stoga, ako volite najnovije, a hedonista se, onda je to dovoljan razlog za najnoviju Samsungovu Ultra prejanicu 😀😀

@Proday .... zaboravio si i : Galaxy S25 Ultra - cena 2.350 evra "besplatno Vam poklanjamo punjač i slušalice u pakovanju " 😳 🤣

@NemanjaZ88 , slažem se , 2 godine na S20U i taman sad na S22U ... to već ima rezona.

..... Ali sećam se vremena kad smo sa S serije u martu prelazili na Note seriju u oktobru , e to je bio hit 😀 .

Poslednja izmena:
@Proday .... zaboravio si i : Galaxy S25 Ultra - cena 2.350 evra "besplatno Vam poklanjamo punjač i slušalice u pakovanju " 😳 🤣

@NemanjaZ88 , slažem se , 2 godine na S20U i taman sad na S22U ... to već ima rezona.

..... Ali sećam se vremena kad smo sa S serije u martu prelazili na Note seriju u oktobru , e to je bio hit 😀 .
Uz S26 će nam reći ponesite svoju kutiju i kesu kada kupujete, pošto samo telefon dobijate, a ako izvršite preorder ekskluzivan poklon kutija i iglica za SIM 😀

Inače, slažem sa ovim likom, mislim da je S22 jako zaokružen model na koji vredi preći ako dolazite sa S20 ili starijih S ili Note modela.

Poslednja izmena:
Ja sada gledam, nije neko posebno “iskustvo”, ali od S7 Edge nijedan Samsungov flagship S i N nisam preskočio.

Ako mi se ovaj S22U pokaže dobro, moraću da se smirim definitivno.
Taj S7 je i bio veliki napredak u odnosu na prethodne generacije. Nakon njega su 3 godine brusili i modifikovali taj isti telefon sa novijim hardverom i istom kamerom. Pa sad 3 godine guraju opet isti telefon sa aktuelnim hardverom. Inovacije jedva da ima.

Pa dobro i sad možeš da pređeš sa "S" serije samo doduše na flip/fold (i beše avgust ne oktobar) uz još više bacanja para 🤪😇🤫

Jel zna neko koliko treba dodati za punjač za Ultru od 45w? I eventualno bežični?

No, budimo realni, mi koji smo na forumu menjamo iz čistog zadovoljstva jer volimo ove stvari. Polazim od sebe, neki model iz S FE ili čak A serije može da mi završi posao,
to je i suština, kome to nije preveliki udar na budžet zašto da ne...

a što se tiče obavljanja posla, sve to može i a72 ili a52s za mnogo manje para, kod moje žene je a70 koji da ga na ureknem radi kao prvog dana sa baterijom kojoj može da zavidi S i N serija (znam jer imam note 20ultra SD)...da ne pričam o fe modelima, obavljaju posao više nego dobro...

meni najviše smeta taj veliki fokus na kameru a u praksi vidim vrlo malo ljudi koji tu kameru koriste na neki kreativan način...da se ne ponavljam oko fotki piva i drveća po kraju 🙂

Realno, ponekad kad uđem na neku temu u ovom podforumu često mi dođe da izađem samo da proverim da li sam dobro ušao na temu o telefonima ili sam greškom upao u temu o foto uređajima...
Pa upravo o tome pricamo ovde.
Da nije kamere koja menja foto aparat ne bi imalo smisla dati vise od 500eur za telefon.
Da ne govorim da upravo svaki telefon od 500eur ako nije do igrica zavrsava sve sto treba i biznis korisniku. Znaci sve se svelo na fotoaparat, telefon kao telefon ako nije baterija i jos mozda ekran nema smisla ni komentarisati vec godinama.

Sve to oko kamere ja razumem ali bih ipak rekao da se ponekad baš previše ide u sitna crevca oko te kamere, kao da smo svi profesionalci a ne pojedinci koji često danima ništa ne fotografišemo a kao drugo - previše smo se razmazili i gledamo sitnice, kao sad nam ni ovo totalno ne valja...

@zoreli_ da ne bude ovo samo kao note20ex i gore,vec par ljudi je prijavilo ocajan sot,videcemo. Jos ako bude problema sa prijemom cao zdravo s22u

^ svi gledaju na telefonu kameru. Ostalo rade perfektno i telefoni od 300€.
Bogami, baterija i proximity senzor su važniji. Vidim da je npr. Xiaomi opasno izgubio na na popularnosti ovde na forumu zbog toga.

Kamera se spominje samo kao glavna opcija ovij flagshipa ako je sa ovim osnovnim sve u redu... A izgleda da nije, jer svi S22 Exynos telefoni imaju, za sada, užasni SOT, S21 je bio mnogo bolji odmah od starta. 3-4-5h, bukvalno su tako poređani.

Lep ovaj S22 Ultra ali mora da ima i 7-8h SOT-a za ove pare, čak sam razmišljao i da preorderujem, ali nikad vise tel koji ne može da heavy usage-om barem od 08-22h.

Geekovi smo, mora o nekoj temi da razglabamo.

Volim gadžete i jedan od lepših osećaja mi je da otpakujem i čačkam novi uređaj kad kupim, posve svestan da mi to uopšte nije preko potrebno kupiti, ali mora se i ugoditi sebi.

Što bi ludi Flosy rekao, treat yourself, don't cheat yourself. 🙂

Sa svojim novcem svako neka radi šta želi, radio je za to.

Naravno ali ako telefon ne moze da izgura ceo dan čemu onda dati 1200 1500e za nesto sto bi trebao da dopunjavam u toku dana i to nevidjeno brzim punjenjenjem koje samsung ima a koji su inace imali telefoni pre 2,3 god. Ako cu stalno gledati u procente baterije i razmisljati da li smem da snimam minut ili pet onda ga apsolutno necu kupovati

Supruga i ja razmatramo kupovinu novih Samsunga jer imamo prastare telefone (LG G2 i Note 4) i sada je već hitno da kupimo, jer oba manifestuju kvarove koji se ne rešavaju resetovima, fabričkim podešavanjima itd.

Zbog oblika ona razmatra S22+, a ja S22 Ultra (iako mi je i oblik i izgled kamere baš ružan i olovka mi ne treba, kao što mi ni na Note 4 nije trebala). Svakako čekamo testove, ali ako zanemarimo iPhone (na koji zaista ne bi smo prelazili zbog iOS-a), koje su nam još opcije?

Možda prelazak sa S21 nije vredan, ali sa ovih prastarih, mislim da je ipak bolje ići na 22 seriju nego na 21. Pored njih u tom visokom rangu vidim samo još Pixel 6/6-Pro koji opet imaju svoje mane (baterija, sporo čitanje otiska prstiju i kamera koja je nekad 10, nekad 7 - mrkli mrak izgleda kao sumrak). Za koje modele se očekuje da budu konkurentni S22 seriji?

Ma sve razumem kao i to da svako ima neke svoje prioritete i potrebe prema kojima ocenjuje uređaj - nekom je to kamera, nekom baterija, nekom ekran, nekom opet nešto sasvim četvrto i ja to u potpunosti poštujem....

Jedino što mene može da iznervira i totalno izvede iz takta jeste kad neko izviri iz mog novčanika i počne da pametuje zašto kupujem preko Telenora uz paket a ne kod nekog drugog, zašto kupujem na rate a ne odmah čitavu sumu u kešu, kako mi se to ne isplati, kako neko kupuje a nema para za to čim plaća na rate i slično - kao da svako od nas već nema svoju računicu i razloge zašto mu je u ovom momentu bolje da kupuje na ovaj a ne na onaj način. Naposletku svako od nas valjda bolje zna šta mu je činiti od nekog drugog ali eto neki misle i drugačije...

Ma to naravno ja privam o funkcionslnosti jer ako nema dobru autonomiju dzaba mu sve ostalo,a vec par ljudi je okacilo i ne da nema dobru nego je ocajna. A za ru xenu mora da ima sve najbolje a tako ga i reklamiraju

Naravno ali ako telefon ne moze da izgura ceo dan čemu onda dati 1200 1500e za nesto sto bi trebao da dopunjavam u toku dana i to nevidjeno brzim punjenjenjem koje samsung ima a koji su inace imali telefoni pre 2,3 god. Ako cu stalno gledati u procente baterije i razmisljati da li smem da snimam minut ili pet onda ga apsolutno necu kupovati
koje bre brzo punjenje?! 🤣😇🙈 ...pa ti daj 6000 našima u radnji za 2.5minute razlike...sramota!

Salio sam se naravno za brzo punjenje,pa 45w imaju telefoni stari 2,3 godine a samsung je to sad stavio i a ljudi dosli vec do 120

Nazad
Vrh Dno