Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Bogami, baterija i proximity senzor su važniji. Vidim da je npr. Xiaomi opasno izgubio na na popularnosti ovde na forumu zbog toga.

Kamera se spominje samo kao glavna opcija ovij flagshipa ako je sa ovim osnovnim sve u redu... A izgleda da nije, jer svi S22 Exynos telefoni imaju, za sada, užasni SOT, S21 je bio mnogo bolji odmah od starta. 3-4-5h, bukvalno su tako poređani.

Lep ovaj S22 Ultra ali mora da ima i 7-8h SOT-a za ove pare, čak sam razmišljao i da preorderujem, ali nikad vise tel koji ne može da heavy usage-om barem od 08-22h.
Svaki Xiaomi ima odličnu bateriju. A proximity senzor ne znam da li su rešili bug što je palio ekran kad pričaš, što se tiče većine ljudi ne računam forum pojma nemaju oko Samsunga da li je exy ili snap, koje kamere ima, šta je SOT.... kad im je prazan telefon stave na punjač. Zato Xiaomi prodaje dosta telefona jer 1000+€ daju ljudi koji imaju novaca ili su ljubitelji.

Apsolutno ne vidim nekih bitnijih pomaka, upoređivao i kameru, ja onde ili sam ćorav ili ne znam, ali ovaj 10+ je očigledno i dalje u rangu sa ovim novim telefonima. Imam SD 5G verziju sa 12gb rama, da nije 120hz i više smooth ekrana, ne bih ni provalio da je ono drugi fon. Ne znam, ali preskačem ovu seriju, ili ću makar da sačekam testove baterije normalne. Ne želim da mi baterija traje manje nego na sadašnjem telefonu koji već ima skoro 2.5 godine...

Iskreno, ovo oko baterije me dosta odvuklo, 10+ ima odličnu bateriju i dalje, a neću sigurno da menjam za lošije od ovoga...videćemo kad izađu recenzije sa SD modelom, ovde svakako ne kupujem exynos seriju.
Za kameru sam u čudu, mislim da se razumemo, zoom apsolutno nikad ne koristim, portrait mode je definitivno bolji ali i njega ne koristim nešto mnogo...sad zvuči da i sebe ubeđujem da je ovo prava odluka 😀 Elem, kad sam se strpio ovoliko a prethodno menjao telefone svakih meseci, strpiću se još malo.

Samsung s22+ ili iPhone 13 pro max?
Ne sviđa ultra...zbog izgled...koja je vaša prepuruka?
Ne znam baterije samsunga....kakva će biti....

Ne sumnjam mi sekundu da je IP13 Max izvanredan telefon ali ja lično ne bih mogao sad da se navikavam na iOS, da jurim koje su aplikacije pandan onima koje koristim na Androidu pa još koje su najbolje... Nije to sigurno nikakav veliki napor ali jednostavno nemam ni nešto živaca ni vremena čak ni za toliko...

ip najvise J sto je ovo nonUS a narocito sto je srb gde smo osakaceni sa izborom u app store. Takodje neke ljude odbija činjenica da te apple "tera" na pretplatu na nesto imaju dosta povoljnih navlakusa. Vrv sad kad je malo zastao razvoj hw ima sve cesce da vidjamo dobre cene za apple proizvode samo da bi uvukli korisnike u ceo ekosistem raznoraznih pretplata koje lepo zvuce al su naspram US-a solidno osakacene. A tu je mana samsunga kao kompanije sto oni zive od prodaje hw tj telefona i samo se produbljuje jaz apple samsung jer apple ima skoro pa beskonacan fond moguceg ulaganja u nove proizvode. I slabija prodaja telefona mnogo vise pogadja samsung nego apple

Napravis nalog na us store i imas sve app…i napravis domaci stor za par app(domacih) kojih nema na us store i imas sve…to je 3 minuta posla bukvalno….vecina app je bolje uradjena za ios od androida…dok prednost androida je sto ima vise free app za razne stvari…kod ios vecina dobrih app se placa ali i to nije problem jer su aplikacije uglavno 0,99-3$…ili 0,99 mesecno…. Naravno ima izuzetaka…ali ako je app dobra zasto ne dati 100-200din ako ti radi kako treba i zavrsava poso….

kao sto je @Martin Mystere napisao tako i mene prosto mrzi 😅 inace sam bio bas zagrejan pa sam za svoje casual potrebe uzeo mba,ip12,ipp2020,mini m1 i sav taj ekosistem je za moje potrebe više bio na nivou gimmick-a. Mozda sam i ja očekivao da mi toliki uređaji čitaju misli al na kraju sam ostao na ip12 i mba. Vrv neki pro korisnici imaju više koristi od uparivanja toliko uređaja kod mene se uloga bukvalno preklapala pa su neki prodati u mint stanjima. Msm da samsung npr ima bolju ponudu za casual korisnike ili je makar imao jer si sa tab i S tel mogao dosta jeftinije da pokrije te mobile gaming i multimedija sfere plus da imas Dex kad zatreba neka desktop like radinost. Samo sto je realno sa stanovišta same kompanije i profita apple-ov sistem mnogo bolji od samsungovog

Iz Samsunga su već najavili veliko ažuriranje softvera za S22U (upravo čitam) , iskreno verujem da će kroz par narednih apdejta upeglati sistem ... Inače pad prodaje S serije će se nastaviti i ove godine .

Napravis nalog na us store i imas sve app…i napravis domaci stor za par app(domacih) kojih nema na us store i imas sve…to je 3 minuta posla bukvalno….vecina app je bolje uradjena za ios od androida…dok prednost androida je sto ima vise free app za razne stvari…kod ios vecina dobrih app se placa ali i to nije problem jer su aplikacije uglavno 0,99-3$…ili 0,99 mesecno…. Naravno ima izuzetaka…ali ako je app dobra zasto ne dati 100-200din ako ti radi kako treba i zavrsava poso….
A koje su to dobre aplikacije koje se placaju?

Oni prvo izbace gvožđe, pa onda krpe rupe. Težak debilizam.

Evo na posletku potvrde i za sve one koji su se nadali da će biti nešto...tačno 3h sot u početku dok je telefon učio navike, kasnije 3.5-4.5h maksimum maksimuma. Na plus modelu oko 15% jače (znači i dalje tuga)! Čekam HK modele da vidim, ako baterija bude za +1h bolja kao što ima običaj iz ranijeg što sam video i dokazao, verovatno uzmem na kraju za duže vreme...u suprotnom ip 13 pro (možda čak i mini) i nek ide život!

I moram da pitam za ovaj vreme widget što je identičan kao na pixelima, jel to ekskluziva za oneUI4.1 ili?!...ja ga na foldu 3 i 4.0 nisam uspeo namestiti (a baš mi je ušao u naviku od pixela 6 i pro).

@vojkan85 To je postalo normalno kod Samsunga, koliko je imao S21U updateova dok nisu sredili telefon. Mislim oko 15 i svaki je bio 500mb+. Nadam se da tako neće biti sa S22U

^ to si u pravu, za te pare mora da bude sve maksimalno dobro pošto je to premijum serija. Takođe i da ima klasične security update a ne svakih 15 dana po 1gb

Imao priliku koristiti sinoć baš baš kratko, nedovoljno nažalost.
Signal isti kao na s21u, tačnije često bude 1-2db bolji, ostao sam dužan da javim za to.
Baterija mi se čini ista ili čak lošija, ali ne bih da iznosim te tvrdnje jer bez dva dana korišćenja nije realno. Vlasnik kaže da mu je lošija od s21u koji je ranije koristio, a telefon koristi već 4 dana.
U ruci izgleda glomazniji, navikao bih se, nije strašno, ali širina malo pravi problem za korišćenje jednom rukom, tu se svaki milimetar oseti.

Imam info iz prve ruke i za Snapdragon verziju USA, autonomija je lošija nego na proslogodisnjem s21u sd 888, a jedan poveći update je već stigao.

Imao priliku koristiti sinoć baš baš kratko, nedovoljno nažalost.
Signal isti kao na s21u, tačnije često bude 1-2db bolji, ostao sam dužan da javim za to.
Baterija mi se čini ista ili čak lošija, ali ne bih da iznosim te tvrdnje jer bez dva dana korišćenja nije realno. Vlasnik kaže da mu je lošija od s21u koji je ranije koristio, a telefon koristi već 4 dana.
U ruci izgleda glomazniji, navikao bih se, nije strašno, ali širina malo pravi problem za korišćenje jednom rukom, tu se svaki milimetar oseti.

Imam info iz prve ruke i za Snapdragon verziju USA, autonomija je lošija nego na proslogodisnjem s21u sd 888, a jedan poveći update je već stigao.
Aaaaaaaaaaaand, it's gone

Blah… Kao da je nameštao da 22 potraje ovoliko 😂

Svaki Xiaomi ima odličnu bateriju. A proximity senzor ne znam da li su rešili bug što je palio ekran kad pričaš, što se tiče većine ljudi ne računam forum pojma nemaju oko Samsunga da li je exy ili snap, koje kamere ima, šta je SOT.... kad im je prazan telefon stave na punjač. Zato Xiaomi prodaje dosta telefona jer 1000+€ daju ljudi koji imaju novaca ili su ljubitelji.
Eno, svaka tema o Xiaomi telefonima o bateriji koja traje sve kraće i načine kako osposobiti proxy senzor jer cim mu staviš staklo - poludi (jer senzora i nema). Pa plus ovaj sad gde se magle stakla. Samsung je ubio u Srbiji sa A52/72 serijom, posebno sa A52s. Te neke opcije nema ni najskuplji Xiaomi.

^ slažem se za A seriju. Ali kažem ti da klasični korisnici Xiaomi pojma nemaju o tome i kupuju telefon zbog jeftine cene. Ali da završimo sa ovim pošto je ovo tema S22 serije.

Накачи се и пола теме са ајфона овде да попљује Самсунг, постаје дебата као Роналдо - Меси, ко је бољи? 😂

Nazad
Vrh Dno