Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Koliko malo napretka u 3 generacije.

Stvarno smesno ,odgledao sam 2,3 poredjenja za koje mislim da su realna mozda i gresim,osim u zumu pomaci su skoro i neprimetni i mozda ll,ispade n20u sd ubedljivo najbolja kupovina zbig sd kartice

Meni je inače i normalno da u jednom momentu kriva napretka postaje sve ravnija jer je prosto nerealno očekivati konstantan napredak i unapređenje iz godine u godinu a naročito da se taj napredak podjednako očitava po svim pitanjima - i po brzini i po bateriji i po kvalitetu ekrana i po kvalitetu slika i po kvalitetu videa etc.

Negde on postoji i vidljiv je, negde je infinitezimalni, negde je čak i nepostojeći i stagnira u odnosu na prethodnu generaciju ali to je jednostavno realno i sasvim za očekivati pa mene lično i ne iznenađuje.

Nekako me hype oko S22U prosao,imam S21U i mjenjam mobitel svakih 7-8 mjeseci ali nekako me nije impresionirala ova S22 linija.
Steta,jer hype je bio velik.

Mozda isprobam Iphone14 kad stigne kako za sad stvari stoje.

@KvakiKvak, ko ima S21 Ultra zaista nema potrebe da menja osim ako mu s-pen nije baš bitan i kockasti dizajn nije presudan. S21 Ultra je i dalje jako dobar uređaj.

Upravo se igrao u telenoru sa malim s22. Uživo zaiste deluje lepše i ekskluzivnije, ali ne mogu da prežalim što nije još tipa 1-2mm uži na račun bezela, bio bi top...ovako mi je na gornoj granici komfornog korišćenja jednom rukom, još kad se stavi u masku 🤪🙈 i ne znam što mu nisu bar minimalno oborili ivice okolo kao na s7 što je bilo (ne egde), ovako bukvalno dođe kopija ip 13 bez prečage doduše! Vidim da ću dugoročno da se dvoumim između njega i ip 13 pro. 🙄🙃

Taj komfort je i mene privukao , medjutim znam i sam da ce ici u masku i onda nedoumica. Pored toga, samsung je i zvanicno objavio da ipak S22 i S22+ nemaju LTPO , vec isti ekran kao S21 , gde ide do 48 Hz i odatle taj flickering... Jos samo da vidim bateriju i da i tu dozivim razocarenje :(

... znači poenta cele priče je da ko ima S21 Ultru nema baš "ultra" velikog razloga da doplaćuje 500-tinak evra za S22U

Ma kakvi 500e, ja bih dao max 150e i to zbog 256gb..

^ zato sve više ljudi prelazi na iPhone. Sami podaci govore realnost od Samsunga. S21 serije je prodano u 13.5 miliona a iPhone 12 serije 100 miliona.

Kad gledam ova poređenja S22 Ultra i iP13PM sve na stranu, brzina, baterija, kamera, ali S22 Ultra i isto tako i Note 20 Ultra izgledaju, sa prednje strane, kao da su došli iz budućnosti u odnosu na iP13PM. Jednostavno ovi ogromni bezeli i noč na iPhone-u su jezivi.

^ zato sve više ljudi prelazi na iPhone. Sami podaci govore realnost od Samsunga. S21 serije je prodano u 13.5 miliona a iPhone 12 serije 100 miliona.
pa ja mislim da se samo u US prodalo vise iP12 nego s21 u svetu 😶 mada ruku na srce samsungu je mnogo teze napraviti konkurentski proizvod applu posto zavise od previse faktora koji mnogo vise mogu da izvoljevaju nego sto bilo ko moze da ucenjuje apple za ip

Glupo pitanje, nisam uopšte obratio pažnju danas na običnom s22 kad sam gledao; jel kamera ima macro mod?!

@Proday , realno S20 Ultra (SD) , Note 20U (SD) , S21U = ovi modeli kad poredimo sve same nijanse a u suštini sve skoro isto , da se koriste / odlično služe i ove 2022 god. Sad koristim S21U ( dao suprugi S21 FE (SD) koji sam koristio nedelju dana - sve slično / odličan ekran , brz - fluidan na 120hz , odlične kamere ... stvarno da se čovek zapita jel to oni nas zaj###### sa tim silnim hajpom "kupujte najnovije" - brži je 5% , kamera na 50x zum-u prikazuje 10% bolju oštrinu na 100 metara kad fotkaš uličnu rasvetu ??? WTF ) .

To je to sto i ja pricam,uzeo sam kao prelazni uredjaj izmedju s21u i s22u op nord 2 i odusevio se,telefon radi savrseno,glavna kamera savršena. I sam sam se zapitao ko je ovde lud

@zoreli_ Rekao sam ja da će tako da bude i pre nego što je predstavljen. Više nema poente menjati telefone na polugodišnjem/godišnjem nivou. Ja sam posebno razočaran kako su krenuli stranputicom posle s20 serije...daju telefone sa lošijim ekranima (manje ppi odnosno rez), manje memorije, a da ne pominjem da smo sad jedini na svetu koji dobija exynos (evropa), svi ostali prešli na sd!

Nazad
Vrh Dno