Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ako pitate krajnje sumnjive YT-ere iz JK, S22 autonomije baterija kidaju :D
Telefoni iz JK uobičajeno ne mogu da se porede sa onim što se kod nas (Evropa, mada i svi ostali) prodaje, često podsećam na to...uglavnom samo izgledaju isto; superiorni u svakom drugom pogledu.

Neverovatna razlika ,apsolutno onaj ko ima s21u nema potrebe da prelazi na s22u. S21u ce biti jos godinu dve medju najboljima wigurno

Da li je neko porucivao preko mts-a, za poslovne korisnike? Nema opcije biranja boja, osim crne. Da li ste dobili neku informaciju od call centra?

Rezervisan beli S22 Ultra 256GB, nema šanse da ''pređem'' na bilo šta drugo - za sada, jedini razlog 128GB S21 Ultra vs 256GB S22 Ultra (nisam mogao da čekam prošle godine) - kači-skidaj čitač kartica - nije problem al' je dosta, 10%-15% bolji, videću kada stigne kako to stvarno ''radi'' ...

^ da bi realno uporedili exy i snap trebalo bi im pustiti iste sintetičke testove pa meriti koji je topliji i opet koji će biti brži. U realnom korišćenju uradiće i exy posao.

Probao veceras s22u 8/128gb u a1 poslovnici, pa da prenesem neke utiske.
Cackao sam ga pola sata i prvi utisak je da je s21u dosta hladnija, onaj je bio kao sporet i plus je krenuo da laguje nakon nekog vremena. Izgled nista posebno, bila je crna boja, nikakvo odusevljenje, zbog izbacenih sociva obavezno mora neka maska. Softver nema razlike u odnosu na s21u. Bilo je slobodno oko 2.5-3gb ram memorije bez otvorenih aplikacija.
Kamera je malo bolja, mizerna razlika, osim ko dosta koristi zum, video nisam probao (slike su kao vestacke, izostrene i kao da je povecan kontrast, kao kod pixela).
Ko dosta koristi drustvene mreze mislice da je bolja posto ce valjda biti kao iphone, bice valjda ista slika ili video kad se objavljuje.
Povecao sam osetljivost ekrana, ali olovka ne pise bas lepo, kao da treba bas da se pretisne da ne bi preskakala reci (odavno nisam koristio olovku, mozda tako i treba).
Jedna od koleginica koja je radila mi je rekla da posto imam s21u nema potrebe da uzimam s22u, posto osim olovke nema neke razlike i slozicu se sa njom.
Moje misljenje je da ko ima s21u ili n20u nema potrebe da uzima novu ultru, bacene pare iskreno.

Znaci neko ne govori ovde istinu o grejanju definitivno,super sto si nam skrenuo paznju mada oni su 24 h na maksimalnom osvetljenju

Po ovome se vidi da će biti dosta softverskog peglanja kao što je imala i S21U. Uglavnom treba će Samsung 6 meseci da ispegla sve kako treba.

@dule2303 onaj primerak je bio takav.
Ukljucio sam opciju u podesavanjima da ukljuci jace osvetljenje i po meni onu opciju mogu da uklone da se ne brukaju 🤦‍♂️
Pored njega je bio ip13 pro i njega sam malo koristio i bio je hladan, nikakvog zagrevanja nije bilo, tako da 24h max osvetljenja nista ne znaci.
@Lemaja Da, bas tako, slazem se s tobom.

Meni se s21u uopste nije grejao ni 128 ni 256gb,mozda malo ali nista znacajnije cak ninkad renderujem

Znaci neko ne govori ovde istinu o grejanju definitivno,super sto si nam skrenuo paznju mada oni su 24 h na maksimalnom osvetljenju
Ne možeš da porediš telefon koji je nakačen na punjač i u demo modu.

Nikada nećeš čuti, možda i hoćeš, samo teško, ali u nekim aplikacijama i na nekim sajtovima gde sam koristio iPhone 13 mini ugreje se gore od bilo kog Androida, gore od divnog LG G3.

Tako je moguće da u nekom procesu taj S(N) Ultra bude vruć.

Svi smo ustanovili da je nova Ultra za one koji nemaju S21U i nas koji smo ljubitelji Note-a.

Takodje, nikakvih problema oko toga, jedino sto sad zezaju softverski, klasika.
E da, rekla mi je koleginica da vise ne moze da se naruci, samo mozda online, a i ko naruci stize mu tel 11.marta tek, ako nekoga zanima.
Edit: @sarulja91 da naravno, to stoji. Videcemo kad budu stigli tel i iz prve ruke videli sve sta i kako, posto kao treba da stigne update za gpu i naravno softver.
Ma i za ljubitelje note-a ne znam, ispod n20u snap da, za njega bas i tesko, ali to je moje misljenje.

Čačkao u Ušću pre neki sat.

Izgleda telefon lepše uživo, nego na slikama/snimcima.

Igrao se solidno, plus video i stvarno ni najmanjeg grejanja nema.

Olovka me oduševila iskreno, poslednji put sam je koristio na Note 10 i ova je stvarno bolja. Nikakvi lagovi ili slično, čak je i malo nerealno koliko dobro radi nešto što se ne kupuje dodatno.

Ipak, S22+ me više privukao. Prelep telefon stvarno, lepši od ultre.

Čačkao u Ušću pre neki sat.

Izgleda telefon lepše uživo, nego na slikama/snimcima.

Igrao se solidno, plus video i stvarno ni najmanjeg grejanja nema.

Olovka me oduševila iskreno, poslednji put sam je koristio na Note 10 i ova je stvarno bolja. Nikakvi lagovi ili slično, čak je i malo nerealno koliko dobro radi nešto što se ne kupuje dodatno.

Ipak, S22+ me više privukao. Prelep telefon stvarno, lepši od ultre.
A S22 mali ? :D

Probao veceras s22u 8/128gb u a1 poslovnici, pa da prenesem neke utiske.
Cackao sam ga pola sata i prvi utisak je da je s21u dosta hladnija, onaj je bio kao sporet i plus je krenuo da laguje nakon nekog vremena. Izgled nista posebno, bila je crna boja, nikakvo odusevljenje, zbog izbacenih sociva obavezno mora neka maska. Softver nema razlike u odnosu na s21u. Bilo je slobodno oko 2.5-3gb ram memorije bez otvorenih aplikacija.
Kamera je malo bolja, mizerna razlika, osim ko dosta koristi zum, video nisam probao (slike su kao vestacke, izostrene i kao da je povecan kontrast, kao kod pixela).
Ko dosta koristi drustvene mreze mislice da je bolja posto ce valjda biti kao iphone, bice valjda ista slika ili video kad se objavljuje.
Povecao sam osetljivost ekrana, ali olovka ne pise bas lepo, kao da treba bas da se pretisne da ne bi preskakala reci (odavno nisam koristio olovku, mozda tako i treba).
Jedna od koleginica koja je radila mi je rekla da posto imam s21u nema potrebe da uzimam s22u, posto osim olovke nema neke razlike i slozicu se sa njom.
Moje misljenje je da ko ima s21u ili n20u nema potrebe da uzima novu ultru, bacene pare iskreno.
Ono što radiš i kako se ponaša demo model iz poslovnice, nikada nemoj uzimati kao reper za rad tog telefona. 😉

Da, naravno. Jos malo pa ce stici nekoliko ultri ovde na forumu i iz prve ruke cemo videti misljenje kolega.
Mada nije isto kad koristis normalno tel, nego kad je zakacen i plus demo model.
@hsv.stoned ove slike bas dobro izgledaju, plus treba da peglaju kameru dok ne izadje tel.

Primetio sam da se ozbiljan PWM flickering desava na S22 i S22+ , to je onako za mene bas deal breaker ... Baterija izgleda u rangu S21 , mozda malkice bolja...

Ono što radiš i kako se ponaša demo model iz poslovnice, nikada nemoj uzimati kao reper za rad tog telefona. 😉
Zašto ne? Koji god Samsung da sam čačkao u poslovnici trebalo mu je 30ak sekundi da dođe sebi i učita UI nakon izlaska iz prezentacije. Apple je to radio za 5 bez lagova, Huawei za 7-8. Uz to je uvek bio Samsung najtopliji. Verujem da se tradicija nastavlja.

Dajte, zar stvarno smatrate iskustvo sa demo modelom za relavantnim. Pa u te poslovnice uđu klinci i prvo što rade jeste pola sata drndaju najnoviji model bilo to Samsunga bilo iPhone. Drugo ti demo modeli su demo sa razlogom. Prikačeni su ceo dan non stop na punjač, vrte po ceo dan prezentaciju na ekranu i ubedljivo je Samsung tu najviše eksploatisan, zato što svako želi da pročačka najnoviji uređaj.
Sačekajte prve utiske i ljudi koji dobiju telefon.

Demo telefoni u poslovnicama su uvek na punjacu,uvek sa max odrvnutim osvetljenjem. Drzite i vi telefon na punjacu,osvetljenje na maks,i kameru usput koristite. Nece moci u ruci da se drzi

Demo telefoni u poslovnicama su uvek na punjacu,uvek sa max odrvnutim osvetljenjem. Drzite i vi telefon na punjacu,osvetljenje na maks,i kameru usput koristite. Nece moci u ruci da se drzi
Ja im zato uvek smanjim svetlo :D, jer me nervira taj jeftin marketinski trik da maksimalnim drecavim osvetljenjem privuku nove korisnike.

Vrh Dno